Kendimi çok kötü hissediyorum her şey üst üste geliyor insanlardan kaçıyorum sebepsiz

OhmycherryPie

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
27
1
18
İzmir
ağlıyorum şuan bile, yarın her zaman yaptığım gibi sosyal bir ortama gireceğim ama ben insanlardan kaçıyorum görünüşümden utanıyorum biraz kiloluyum giydiklerim yakışmıyor nefret ediyorum kendimden elimde olsa dışarı çıkmam evde ölürüm ama dışarı çıkmak zorundayım okulum var, okuldaki kişiliklerden o kadar nefret ediyorum ki kendimi çok yalnız hissediyorum
sizinde tahmin edebileceğiniz gibi çok doluyum eğer inançlı biri olmasam çoktan intihar etmiştim

ne yapacağım şimdi? yarın okula gitmeyi hiç istemiyorum , içimde kötü bir his var rezil olma ve dalga geçilme korkum var

işin kötüsü ne biliyor musunuz? bugün hem en yakınlarımla kavga ettim hemde yarın sevmediğim insanların yüzünü göreceğim platonik sevdiğim kişi beni beğenmeyecek dış görünüşüm yüzünden. bunların üstüne tuz biber olan lanet bir diş ağrımda var nefret ediyorum..

:30::30::30::30::30::43::43::43::43::43::43::50::50::50::50::50::50::50::50:

ağlıyorum şuan bile, yarın her zaman yaptığım gibi sosyal bir ortama gireceğim ama ben insanlardan kaçıyorum görünüşümden utanıyorum biraz kiloluyum giydiklerim yakışmıyor nefret ediyorum kendimden elimde olsa dışarı çıkmam evde ölürüm ama dışarı çıkmak zorundayım okulum var, okuldaki kişiliklerden o kadar nefret ediyorum ki kendimi çok yalnız hissediyorum
sizinde tahmin edebileceğiniz gibi çok doluyum eğer inançlı biri olmasam çoktan intihar etmiştim

ne yapacağım şimdi? yarın okula gitmeyi hiç istemiyorum , içimde kötü bir his var rezil olma ve dalga geçilme korkum var

işin kötüsü ne biliyor musunuz? bugün hem en yakınlarımla kavga ettim hemde yarın sevmediğim insanların yüzünü göreceğim platonik sevdiğim kişi beni beğenmeyecek dış görünüşüm yüzünden. bunların üstüne tuz biber olan lanet bir diş ağrımda var nefret ediyorum..

​oyle bi yazmissin ki 200 kilo fln oldugunu dusundum ben ))) kac kilosun ki bu kadar takiyorsun?

tamam ergenlik bunalımları yaşıyorsun anlıyorum da,
görüntünü, arkadaşlarını boşverip kendi mutluluğuna ve derslerine odaklansan?
yaş ilerledikçe her şey düzelmiyor biliyor musun çevredeki herşey aynı kalıyor
düzelen tek şey insanın hormonları ve psikolojisi..
psikolojin düzelip aklın büyüdükçe bu sorunların ne kadar küçük olduğunu anlayacaksın canım,
ama işte düzelen hiç birşey bu yaşlarını geri getirmiyor,
lütfen sağı solu vucudunu bırak sinemaya git, kitaplar oku, tiyatroya git... mutluluğuna odaklan...

eğer obez olsam bu durumu takmazdım ama boyum 163 kilom 59 giydiklerim yakışmıyor obez olsam kaderimi kabullenirdim mesela.

bence boyunuzda ,kilonuzda oldukça iyiymiş boşuna evhamlanıyorsunuz,eğer gerçekten obez olsan o durumu takmayacak yapıyada sahip değilsin bence,çok evhamlısın çok , biraz daha rahat ol kasma kendini bu kadar:)sevgiler.

eğer obez olsam bu durumu takmazdım ama boyum 163 kilom 59 giydiklerim yakışmıyor obez olsam kaderimi kabullenirdim mesela.

keske ben de seninle ayni kiloda olsam..resimdeki benim yanimdakida esim ... 163 boyundayim ve 73 kiloyum .... kocam 183 boyunde 80 kilo... ve ben onu aklimla kendime asik etdim suan 24 yasindayim 3 yil bunun icin ugrastim asiktim cunki.... ama kilo vermekle elde etmeye calismadim.. kedini beyen eminim ki cok guzelsindir... kendine bunu yapma kilon ve boyun normal 1-2 kilo zayiflaya bilirsin ama zayiflamasanda olur... uzme kendini boyle seyler icin inan ki hayat cok guzel guzel gunlerin olucak
:54:

keske ben de seninle ayni kiloda olsam..resimdeki benim yanimdakida esim ... 163 boyundayim ve 73 kiloyum .... kocam 183 boyunde 80 kilo... ve ben onu aklimla kendime asik etdim suan 24 yasindayim 3 yil bunun icin ugrastim asiktim cunki.... ama kilo vermekle elde etmeye calismadim.. kedini beyen eminim ki cok guzelsindir... kendine bunu yapma kilon ve boyun normal 1-2 kilo zayiflaya bilirsin ama zayiflamasanda olur... uzme kendini boyle seyler icin inan ki hayat cok guzel guzel gunlerin olucak
:54:

aklımla derken valla bende merak ettım

Biraz abartmıyor musun? 163 boya 59 kilo intihar etmeyi düşündürecek kadar çok değil. Kilondan çok rahatsızsan diyet ve spor yaparsın. Bende görünüşümden memnun değildim hatta bir beden dersinde hoşlandığım çocuk önünde kilomla dalga geçtiler kilom çok olmamasına rağmen ama aklıma intihar etmekten önce diyete başlamak geldi.

Bu arada bende bu sene liseden mezun oldum. Lisede o kadar sıkıntı çektim ki bütün gün konuşmadığım zamanlar oldu. Hatta bir kere bütün sınıfa karşı ben kavga etmiştim düşün yani halimi :1: Demek istediğim bu sıkıntıları çeken tek sen değilsin.

Güzel kafanı yorduğun şey olmayan kilo takıntınmı canım ya sağlığın yerindeyse ve kendine has güzel yanlarının farkındaysan bunlarla mutlu ol ve gereksiz ayrıntılarla hayatını altüst etme.Neler var şu dünyada etrafına bak sende olan olmayanları yaz bir kağıda ve gözlem yap.İnsanlar nelerle mücadele ediyor ne sıkıntılar yokluklar ve hasalıklarla hayat sürdürüyor.Kilo probleminde yok üstelik belki vücut yapınla alakalı fazla gösterebilirsinde ama herşey kilo değil.Seni seven seni sen olduğun için sevsin kilona fiziğine göre sevecekse eğer zaten o sevgi değildir değiştiğin an gözler başka yere kayar.:50::50:

Ah tatlım kilo nedir ki istersen verirsin.Allah çaresiz dert vermesin.Senin elinde olan bir şey için bu kadar üzülmen çok anlamsız.Mutsuzsan hemen yarın spora ve diyete başla.İnsanlar 50-60 hatta daha fazla kilo veriyor azmederek.Senin vereceğin 3-5 kilo ne ki.

Obezite kimsenin kaderi değildir! Obezlikte, fazla kilolu olmakta bir rahatsızlıktır engellilik halidir. Ama asla kader değildir!

Bu düşünceleri nereden ediniyorsunuz anlamıyorum
59 kilo evden çıkmama sebebi midir? Sırf sevdiğin insan seni beğenmeyecek diye?
Anoreksiya nevrozaya davet çıkarıyorsun...

Böyle takıntı yaptığına göre 80 kilo üstüdür dedim. 16-18 yaşlarındasınız sanırım bu zamanlarda gençler herşeyi kafaya takarlar, kendilerini beğenmezler ama sizinki abartı olmuş. 163 boya 59 kilo sadece balıketliliktir, vücudunu sporla sıkılaştırarak daha zayıf gözükebilirsin. Ben üniversiteye 46 bedenle başladım, 5 ay sonra 42 bedendim, 1. sınıf bittiğinde 38 bedene düştüm :) ama yüzüm çok çökmüştü o yüzden biraz kilo aldım 40 beden oldum; boyum 174. balıketliyim şuan.
Öncelikle kendinle barış. Sen kilolu biri değilsin, bunu anla. Yarın derslere gittiğinde etrafını incele; senden daha kilolularını(hastalık derecesinde) gör. Onları sen kınayabilir misin, dışlayabilir misin? Kesinlikle hayır, öyle bir hakkın yok. Onların da seni dışlama hakkı yok tamam mı? Kendini beğen, aynaya bak, ben güzelim, fazlalıklarımı verince daha da güzel olcam de. Kendini beğen. Spor yap; inan kendini daha çok beğeneceksin ve rahat hissedeceksin.

NOT: kilo verdikçe etrafındakilerin daha çok dikkatini çekeceksin, sonradan değişenler daha çok dikkat çeker. :31:

Bana göre aşk meşk meselelerinde güzellik sadece uzaktan görüp hoşlanmaya yarıyor.
Asıl dikkat çeken şey ÖZGÜVEN.

Back
X