Kendimi cok mu ezdiriyorum??

Bicarebirkizcee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
68
47
3
31
Merhaba arkadaşlar, ablalar,kardeşler.. Öncelikle buraya yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım içimi döktüğüm herkes beni yatistirmaktan başka birşey yapmıyor en çok annemle dertlesirim oda mutluluğum bozulmasın diye tabiki her anne gibi olumlu konuşup beni bi şekilde yatistiriyor ama çok doldum artık kendimi savunmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum uzatmadan konuya gireyim. 3 Yıllık evliyim 1 buçuk yaşında oğlum var kayinvalidemle yaşıyorum tabiki her kv ile yaşayan bayan gibi benimde sorunlarım var fakat eltim sayesinde bu sorunlar daha da büyüyor. Evlenmeden önce yani nişanlılık döneminde ona çok ısınmıştım hatta eşimin ailesi içinde en çok onu kendime yakın görmüştüm evlendikten sonra öyle bir değişti ki şaşırıyorum bu kadar kötü olmasına. Kayinvalidemle gayet iyi anlaşırız sessiz bir kadındır taa ki gaza gelene kadar en büyük oğluna da çok düşkündür oğlu kalp hastası ve ona birşey olacak diye odu kopuyor bu yüzden de eltim onun için bir melek. Benden önce eltim kv lerde 11 yıl birlikte oturmuş daha sonra bazı sebeplerden dolayı kayinpederim artik evlerini ayırmasını istemiş bu konuda eltim çok kinlidir onlara karşı kaynimda öyle bizim birlikte oturma sebebimiz ise ev almak ti aldık çok şükür. Ama gelin görün şu 3 yıl bana ne zor geldi. Doğum yaptım eltim kaynanam i sürekli doldurdu bu daha kendi cocuk çocuğa bakamaz (24 yasindayim) kaynanamda sağolsun bana hiç fırsat vermedi çocuğu kendi doğurmuş gibi alırdı kucağımdan sevmeme fırsat vermezdi sadece emzirmek için alıyordum yavrumu. Sürekli cocuk ağladığında doymadigini mama vermek istediğini söylerdi bende musade etmezdim ver anne emzireyim derdim her seferinde alır emzirirdim saatlerce odamdan çıkmazdım tabi eltim işten güçten kaçtığım için böyle yaptığımı iddaa ederdi lohusalık donemimi laf sokmalariyla surat yapmalariyla bana zehir ettiler dahasida var ama yazsam uzun oluyor. En son eltim çocuğumun doğumgününde kendini belli etti herkese karşı çocuğumun doğumgünü hazirliklarini yaptığım esnada eltimin annesi vefat etti bende tabiki erteledim 1 ay sonra yapmaya karar verdik çünkü herşeyi hazırdı kaynanam görümcelerim artık yapalım dediler eltim bunu öğrenince çılgına döndü ona değer verilmiyormus vs bilmem ne kaynanamla tartıştılar bana hiç birşey söylemedi 1 hafta sonra eşimin teyzesine gidip kaynima birlikte eşim ve benim arkamdan konuştuklarını öğrendim. Benim evde hiç bir iş yapmadigimi isten geldikten sonra onun gelip bizim evi temizlediğini söylemiş kaynanam ve kayinpederim elden ayaktan düştüğünde onlara sadece o bakarmış kimse birşey yapmazmis yani onun eline kalacaklarmış vs daha birsuru şey yani anlatacak çok şeyim var ama buraya sığmaz. Benim sormak istediğim eltimle nasıl mücadele edicem yani arkamdan konuşuyor sürekli yüzüme direkt birşey söylemiyor ama ince ince laf sokuyor bense hiç birşey söyleyemiyorum napicam böyle içime ata ata :( ve birtek eltimde değil kaynım ve onların kızı da o şekilde sürekli arkamdan konuşuyorlar çok yoruldum artık nasipse 1 sene sonra evimize gecicez borçların hafiflemesini bekliyoruz ama çok bunaldim. Eşim sürekli sabret diyor başka birşey demiyor onunda başının etini yiyorum bizim aramız bozuluyor birtek ona konusabiliyorum zaten kimseye birşey diyemiyorum saygısızlık yapmaktan korkuyorum kendimi savunamıyorum napicam

Ahh anne x eltimin eline duserseniz hem söver hem bakar bu size diyiversen olurmus aslinda :)
Cebbar biri oldugu belli sonucta.
Sende böyle böyle kendine cekebilirsin kv vs...

Ama degermi degmez? Birak kendi kulvarinda yasasin iste.
Esinle mutluysan kim ne demis ne degisir ki?
Kendini uzuyorsun sadece dedikodulari ciddiye alarak. O elti seni kotuluyor diye kotu mu oluyorsun? yoo...o yuzden salla bence.

Hem o baksin iste kv kp e? Ne guzel.
ilerde birsey olursa x eltim bakacak demisti dersin...laflarini sokarsin isine geldigi vakit.

Ayrica kendi capinda bir kadincikmis eltin yahu. Neymis evi temizlemis zart zurt...
Evet o temizledi bizim evin islerine o bakiyor biz esimle gezdik biraz diyerek ez onu asagila madem...bende sinirlendim simdi hee..:KK70: cahile bak..ev temizlemek buyuk marifet sanki. Aklinca yasli basli insanlarin aklina girecek findik zihniyetli.
Hic degmez cidden... ama ben bu durumdan rahatsizim diyorsan sok laflarini sende iki uc birseyler de madem...cok zor degil..birkere laf sok gerisi gelir alisirsin :)

Son düzenleme:
Ahh anne x eltimin eline duserseniz hem söver hem bakar bu size diyiversen olurmus aslinda :)
Cebbar biri oldugu belli sonucta.
Sende böyle böyle kendine cekebilirsin kv vs...

Ama degermi degmez? Birak kendi kulvarinda yasasin iste.
Esinle mutluysan kim ne demis ne degisir ki?
Kendini uzuyorsun sadece dedikodulari ciddiye alarak. O elti seni kotuluyor diye kotu mu oluyorsun? yoo...o yuzden salla bence.

Hem o baksin iste kv kp e? Ne guzel.
ilerde birsey olursa x eltim bakacak demisti dersin...laflarini sokarsin isine geldigi vakit
Inanın o kadar terbiyesiz ve saygısız bir kadın ki kayinpederimin yanında o konuşurken ben içeri kaçıyorum utancimdan. Allah kimseyi onun eline düşürmesin üzülürüm. Kendisini çok büyük görüyor tabi ki o dediği için kötü olmuyorum ama zoruma gidiyor işi gücü bırakmış benimle uğraşıyorlar..

Basliga istinaden kendini çok ezdirmissin En başta yapman gereken eşinle aranı bozmamak. Tabi onun da hatası var olaya dur diyemediği için ama abisi hasta diye alttan alıyor diye düşünüyorum.
Kayınvaliden ile aranı iyi tutmaya çalış eltin nasıl onu etkiliyorsa sen de o şekilde etkile. Neden yapmıyorsun ki? Biraz politik ol. Arkandan konuşmasını çok önemseme, duyduğun zaman da " kayinvalidecim eltim böyle demiş güya ama hiç inanmıyorum. O çok iyi bir insan asla yapmaz." şeklinde lâf at ortaya. Cok doğru değil ama bir şey ortaya at ve kenara çekil.

Bu arada kayınpeder nasıl biri? Onu yanına çekmeye çalış.

Inanın o kadar terbiyesiz ve saygısız bir kadın ki kayinpederimin yanında o konuşurken ben içeri kaçıyorum utancimdan. Allah kimseyi onun eline düşürmesin üzülürüm. Kendisini çok büyük görüyor tabi ki o dediği için kötü olmuyorum ama zoruma gidiyor işi gücü bırakmış benimle uğraşıyorlar..

bence kendi hakkinin herzaman pesine düs.
laf sokmaya da gerek yok aslinda. seni ilgilendiren konularda kendi fikrini söyle herzaman. mesela kv bebegimi aldi vermedi demissin bunlara izin verme. senin bebegin senin evladin o. söz hakkini kullan. biraz eltiyi örnek al bence bazi konularda.
onun gibi olmana gerek yok ama nasil kendi annesinden sonra eglenmeniz hosuna gitmemis sözünü atmis ortaya sende öyle olabilirsin. hemde güzellikle... bu bu hosuma gitmiyor. veya su hosuma gidiyor bende boyleyim diyebilmelisin.
eltin cebbarlikla yapiyor sende seviyeli bir sekilde yapmalisin bence.

öncelikle eviniz hayırlı olsun.
Sabırlı biriymişsiniz ki 3sene çekmişsiniz bu durumu. Ama şu var ki sabır da olsa böyle bir düzen çekilmez.
Siz neden ona bu kadar izin veriyorsunuz ki ? O inceden laf sokuyorsa siz de aleni laf söyleyin. Sizi şu an ezik bulduğundan üzerinize yürüyor.

bence kendi hakkinin herzaman pesine düs.
laf sokmaya da gerek yok aslinda. seni ilgilendiren konularda kendi fikrini söyle herzaman. mesela kv bebegimi aldi vermedi demissin bunlara izin verme. senin bebegin senin evladin o. söz hakkini kullan. biraz eltiyi örnek al bence bazi konularda.
onun gibi olmana gerek yok ama nasil kendi annesinden sonra eglenmeniz hosuna gitmemis sözünü atmis ortaya sende öyle olabilirsin. hemde güzellikle... bu bu hosuma gitmiyor. veya su hosuma gidiyor bende boyleyim diyebilmelisin.
eltin cebbarlikla yapiyor sende seviyeli bir sekilde yapmalisin bence.
Haklisiniz bunu yapamıyorum ben işte ortam yok aslında ya susup içime aticam yada ortalığı ayağa kaldiricam. Bende iceden lafımı söylemeye başlıcam artık

öncelikle eviniz hayırlı olsun.
Sabırlı biriymişsiniz ki 3sene çekmişsiniz bu durumu. Ama şu var ki sabır da olsa böyle bir düzen çekilmez.
Siz neden ona bu kadar izin veriyorsunuz ki ? O inceden laf sokuyorsa siz de aleni laf söyleyin. Sizi şu an ezik bulduğundan üzerinize yürüyor.
Teşekkür ederim allah olmayanlarada nasip etsin.
Eşim için katlandım bugüne kadar herşeye onu sevmesem keyfimden çekmezdim. Onun tek uğraştığı kişi de ben değilim kadın herkese muhalefet ama onun üstesinden gelmeyi herkes iyi biliyor sadece bende büyüklere saygısızlık yapamama sorunu olduğundan eşimin hatri olduğundan ona gerekli muameleyi yapamıyorum

Yahu it ürür ,kervan yürür,
Konuşsun dursun ,evden ayrılırken allah razı olsun deyin kayınvalidenize ,sayenizde ev aldık.
Eltin bişi dersede he sağol evet sen vakıcan senden iyisi olmax diyin ya kadın yük istiyor ,niye kafaya takıyorsun çekiştirsin

Allah elden ayaktan düşürmesin , neden böyle bir temenni de bulunuyorsun , ha yaşlanirlarsa evet çok haklısın, senin eline asla su dönemem x ' ciğim , Allah razı olsun " deyin bir daha ki sefere :)

Arkanızdan konuşulan konuları kim aktarıyor size ?

Tavsiyem onu görmemezlikten gelin. Cevap vermeyin. Yüzüne dönük bir şekilde bakıp gülümseyin. Onu patlatır bu durum.

X kişisinin özelliklerini anlatayım size

Evet marifetlidir allah için evi tertemizdir çalıştığı halde fakat müsriftir her hafta kaynimla deterjan için kavga ederler kaynım deterjanları suniyetine içtiğini dusunuyor 😁 bir yemek yapar 10 kişilik evde 3 kişiler kalanı tabiki çöpe
Her yaz muhakkak tatile gitmek zorundadır kirasını faturasını ödeyemese bile kesinlikle gitmek zorundadır. Kendi ve kızı aşırı kilolular her ay diyetisyene veya spora başlarlar ama ne yazık ki yapamazlar zor gelir paraları peşin verilmiştir ama sorun yok

Işte böyle bir kadın ama kendini kusursuz görüyor benim iş yapmamami degerlendiriyor kendisi 40 yaşında aramizda 20 yaş var bana ablalık yapıp yol göstereceği yerde rekabete giriyor kıyaslama yapiyor :skandal:

Yanlış Anlamayın asla sizi kırmak için söylemiyorum ama sırf ev sahibi olmak için neden bir eve girip huzurunuzu yıllarınizi mahvediyorsunuz. Gençlik Yıllarınız birdaha geri gelmeyecek dünyanın en iyi insaniylada yaşasanız ev üstüne ev olmuyor insan yeri geliyor kendi ana babasıyla çakışıyor. Ne özeliniz ne mahremiyetiniz oluyor 2 gün sonra çıkmak için garantimiz yok neden kendinize bu eziyeti yaptınız ? Yakın arkadaşım tek çocuk diye bir eve girdi şuan kafayı sıyırmak üzere

Yanlış Anlamayın asla sizi kırmak için söylemiyorum ama sırf ev sahibi olmak için neden bir eve girip huzurunuzu yıllarınizi mahvediyorsunuz. Gençlik Yıllarınız birdaha geri gelmeyecek dünyanın en iyi insaniylada yaşasanız ev üstüne ev olmuyor insan yeri geliyor kendi ana babasıyla çakışıyor. Ne özeliniz ne mahremiyetiniz oluyor 2 gün sonra çıkmak için garantimiz yok neden kendinize bu eziyeti yaptınız ? Yakın arkadaşım tek çocuk diye bir eve girdi şuan kafayı sıyırmak üzere
Bunu her seferinde düşündüm bende fakat sizlerde biliyorsunuz ki günümüz şartlarında kiracılık çok zor geçim zor. Ben çalışmıyorum eşim en başından beri çok ihtiyacımız olmadığı sürece çalışmamı istemedi kendiside daha yeni yeni işini oturtuyor askerden geldi daha doğru düzgün işini oturtamadan düğün yaptık neden bu kadar acele ettik çünkü askere gitmeden önce söz yapmıştık benim annemde uzun süreli nişanlılık tan çekiniyor sürekli baskı yaptı oda düğün yapmak zorunda kaldı belki biraz daha kendimizi toparlayıp evlenseydik bunları yaşamazdık
Neyse ki evimizi aldık bizim yaşlarımızda insanlar için gayet büyük birşey ama çok şükür 50 60 yaşına gelip biyere varamayan insanlar var. Ben hiç bir zaman gözü yüksekte bir insan olmadım benim için en büyük servet huzur sağlık çok şükür eşimle ilk günkü gibi asigiz sadece evliliğimin ilk zamanlarını istediğim gibi yaşayamadım allah büyük bekliyorum. 🙂

Merhaba arkadaşlar, ablalar,kardeşler.. Öncelikle buraya yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım içimi döktüğüm herkes beni yatistirmaktan başka birşey yapmıyor en çok annemle dertlesirim oda mutluluğum bozulmasın diye tabiki her anne gibi olumlu konuşup beni bi şekilde yatistiriyor ama çok doldum artık kendimi savunmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum uzatmadan konuya gireyim. 3 Yıllık evliyim 1 buçuk yaşında oğlum var kayinvalidemle yaşıyorum tabiki her kv ile yaşayan bayan gibi benimde sorunlarım var fakat eltim sayesinde bu sorunlar daha da büyüyor. Evlenmeden önce yani nişanlılık döneminde ona çok ısınmıştım hatta eşimin ailesi içinde en çok onu kendime yakın görmüştüm evlendikten sonra öyle bir değişti ki şaşırıyorum bu kadar kötü olmasına. Kayinvalidemle gayet iyi anlaşırız sessiz bir kadındır taa ki gaza gelene kadar en büyük oğluna da çok düşkündür oğlu kalp hastası ve ona birşey olacak diye odu kopuyor bu yüzden de eltim onun için bir melek. Benden önce eltim kv lerde 11 yıl birlikte oturmuş daha sonra bazı sebeplerden dolayı kayinpederim artik evlerini ayırmasını istemiş bu konuda eltim çok kinlidir onlara karşı kaynimda öyle bizim birlikte oturma sebebimiz ise ev almak ti aldık çok şükür. Ama gelin görün şu 3 yıl bana ne zor geldi. Doğum yaptım eltim kaynanam i sürekli doldurdu bu daha kendi cocuk çocuğa bakamaz (24 yasindayim) kaynanamda sağolsun bana hiç fırsat vermedi çocuğu kendi doğurmuş gibi alırdı kucağımdan sevmeme fırsat vermezdi sadece emzirmek için alıyordum yavrumu. Sürekli cocuk ağladığında doymadigini mama vermek istediğini söylerdi bende musade etmezdim ver anne emzireyim derdim her seferinde alır emzirirdim saatlerce odamdan çıkmazdım tabi eltim işten güçten kaçtığım için böyle yaptığımı iddaa ederdi lohusalık donemimi laf sokmalariyla surat yapmalariyla bana zehir ettiler dahasida var ama yazsam uzun oluyor. En son eltim çocuğumun doğumgününde kendini belli etti herkese karşı çocuğumun doğumgünü hazirliklarini yaptığım esnada eltimin annesi vefat etti bende tabiki erteledim 1 ay sonra yapmaya karar verdik çünkü herşeyi hazırdı kaynanam görümcelerim artık yapalım dediler eltim bunu öğrenince çılgına döndü ona değer verilmiyormus vs bilmem ne kaynanamla tartıştılar bana hiç birşey söylemedi 1 hafta sonra eşimin teyzesine gidip kaynima birlikte eşim ve benim arkamdan konuştuklarını öğrendim. Benim evde hiç bir iş yapmadigimi isten geldikten sonra onun gelip bizim evi temizlediğini söylemiş kaynanam ve kayinpederim elden ayaktan düştüğünde onlara sadece o bakarmış kimse birşey yapmazmis yani onun eline kalacaklarmış vs daha birsuru şey yani anlatacak çok şeyim var ama buraya sığmaz. Benim sormak istediğim eltimle nasıl mücadele edicem yani arkamdan konuşuyor sürekli yüzüme direkt birşey söylemiyor ama ince ince laf sokuyor bense hiç birşey söyleyemiyorum napicam böyle içime ata ata :KK43: ve birtek eltimde değil kaynım ve onların kızı da o şekilde sürekli arkamdan konuşuyorlar çok yoruldum artık nasipse 1 sene sonra evimize gecicez borçların hafiflemesini bekliyoruz ama çok bunaldim. Eşim sürekli sabret diyor başka birşey demiyor onunda başının etini yiyorum bizim aramız bozuluyor birtek ona konusabiliyorum zaten kimseye birşey diyemiyorum saygısızlık yapmaktan korkuyorum kendimi savunamıyorum napicam
Bu yazdıklarınızı okuduktan sonra iyi ki eltim yok dedim çok şükür Allah'ım.

Back
X