Ohoo sen de coştun bu aralar.
Güzellik nedir allah aşkına? O kadar göreceli bir kavram ki. Ben çok çok güzel bir kadın değilim bence. Şu saydığın kusurlardan onlarcasını ben de sayabilirim kendi bedenim için. Ama her halimle kendimi seviyorum. Ben bedenden ibaret değilim ki, sadece bedenime odaklanayım. Ben zekamla, ruhumla, kalbimle, kişiliğimle bir bütünüm. Beni seven adamlar da bu bütünün tamamı için sevdi.
Şu iki konuda sende eksik gördüğüm şey cahillik. Eğitim cahilliği değil ama, ruhsal ve kültürel cahillik. Sakın bunu hakaret olarak algılama, asla değil. Sadece tespit. Kendini geliştirmen gerekiyor ve inan o gelişim üniversite okumakla derslerde başarılı olmakla olmuyor. Hayata dair ne biliyorsun, bir ortama girdiğinde ne kadar dinleniyorsun, ne kadar ilgi çekiyorsun, esprilerine gülünüyor mu, gündemi takip ediyor musun, kaç seminere gittin, kaç kitap okudun 20 yaşına kadar, kaç ödüllü film izledin, hangi yönetmenleri tanıyorsun, hangi şarkıları dinliyorsun, hayatın boyunca kaç kez iyi bir oyun izledin, okul kulüplerinden herhangi birine üye misin? Bak bunlar çok önemli. Bu hayatta bir yerin, bir duruşun olsun istiyorsan bu maddelerin hepsine önem vereceksin. Kendini geliştireceksin. Güzellik fasa fiso. Güzelliğinle ancak bir yere kadar ilerlersin, ama eğitiminle, zekanla, kültürel birikiminle önünde kimse duramaz. O çok istediğin adamlar peşinde kuyruk olur, çok beğendiğin kızlar sana özenir.