Kendimi evime ve çocuguma karşı çok yetersiz hissediyorum

O bloglari kim okusa gorse kendini sorgular oyle bir abartmislar ki.. Bende sizin gibiym cok bunaliyorm yeri geliyor oyun oynamakta bunaltiyor.. Ohoo saysak neler cikar..

Anne olarak ilk önce sadece insan oldugumuzu kabul etmekle basliyabiliriz. Mükemmel degilde,sevgi dolu olun. Bence siz kendinize zaman ayiramadiginiz icin de biraz böyle hissediyorsunuz. En son kendinize yaptiginiz güzel sey neydinacaba?

Bir cocuk kendi kendilini oyalanmasini da bilmesi veya ögrenmesi gerek..

Herkese iyi pazarlar hanımlar benim kafama takılan bir konu var ve sizlerin cocuklariniz esiniz ve evinizle ilgili nasıl ilgilendiginizi merak ettm.
Ben şu an çalisiyorum, yakın zamanda ise basladim . calismadan öncede aynıydı.
Bebegime yetemiyorum sanki, onunla verimli vakit geciremiyorum m sevgimi veremiyorum, yeterince ilgilenemiyorum .
Evdeyken evin isi gücü rutin isler derken zaman hizla akip geçerdi. Temel ihtiyaclarini karsilardim ama onun harici oyun etkinlk vs olsun pek yapamazdik
Ben mesela bebegim le vakit gecirirken sıkılıyorum :KK43: afakanlar basıyor, birseyler oynastirirken, kendi halinde oynasin diye gozune bakıyorum çoğu zaman.
simdi calisiyorum.. Hoş evdeykende ayniydi dediğim gibi. aksam yemek faslindan sonra biraz benimle biraz. babayla yahut her ikimizle ayni anda oynuyor
Bazen lego yapıyoruz
Araba suruyoruz
Zeka oyunlari oynuyoruz
Etkinlik yapiyoruz puzzle oyun hamuru renk eşitleme vs. Kovalamaca yakalamaca.. Yazın bol bol gezeriz park bahçe hesabi.. Hic durmayiz neyse
Sonra saate bakıyorum uyku saati gelsede bir kafam rahatlasa diyorum çoğu zaman.
Bazen babası na atiyorum :) ben biraz oturayim diye. Of hadi kendi halinde oyalan diyorum icimden
İnternet blog da vs oyle sayfalarda annelern cocuklari ile nasil ilgilendiğini, dolu dolu vakit geçirdiğini gordukce ben nasil anneyim ? Boyle anne mi olur diyorum sizler nasilsiniz cocuklariniza karşı ?
Ayrıca esimle olsun evimle olsun dogru düzgün pek ilgilenemiyorum kimse bana dokunmasin gibi bir ruh halindeym. Ama hep boyleydim. Sonradan olmadı bu ruh halim bekarkende aynydm ama herseyden onemlisi ben bir anneym artik onunla ilgilenmek yuk gibi geliyor çoğu zaman tekrar belirtmek istedim donemsel birsey degil oyun oynamak felan hic benlik degil :KK43:
Ben gercekten neden boyle bir anneyim
Gercekten yorumlariniza cok ihtiyacim var herkese tesekkurler.
Depresyonda olabilirmisin acaba

Bı kere bunları düşünüyorsan sen zaten harika bir annesin. Ayrıca saydığın bu kadar şeyi yapıyorsan da yorulmak ve dinlenmek istemen çok normal. Çünkü her ne kadar bir anne olsan da önce sen bir insansın. Yorulabilirsin bunalabilirsin. Kendini sorgulayip yetersiz hissetme bence. Evet oyun vs çocuklar için çok önemli ama çocuğuna vereceğin en büyük şey sevgidir. Bunu veriyorsanız gerisi de hallolur uzmeyin kendinizi

Internet annelerine inanmayın bence. Inanın çocukla oyun oynamak zaten sıkıcıdır gerçekten de. Kimse çok severek oynamıyor. Kendinize bu kadar yüklenmeyin. Anneniz sizinle lego mu yapıyodu? Hayır. . Var mı bi eksiğiniz bi sıkıntınız ? Hayır. Demek ki birilerinin size dayattıģı "mükemmel annecilik, zamanın annelik hastalıgı" sizi yormuş. Herkesi yoruyor. Eskilerin daha güzel çocuk baktığına inanıyorum.

Ya abartmayın Allah aşkına.
Anne de olsanız insansınız neticede.
Hangi insan evladı 7/24 bebek aktivitesiyle uğraşabilir?
Blogları falan boşverin. O gördüğünüz insanların hepsi çocuklarıyla ilgilenmek yerine telefonlarıyla çekim yapma, sosyal medya hesaplarını yönetme peşindeler.

Mükemmel anne diye bir şey yoktur çünkü mükemmel insan diye bir şey yoktur.
Çocuğunuz mutluysa, gelişimi olması gerektiği gibiyse doğru yoldasınız demektir.

Herkese iyi pazarlar hanımlar benim kafama takılan bir konu var ve sizlerin cocuklariniz esiniz ve evinizle ilgili nasıl ilgilendiginizi merak ettm.
Bebegime yetemiyorum sanki, onunla verimli vakit geciremiyorum m sevgimi veremiyorum, yeterince ilgilenemiyorum .
Evdeyken evin isi gücü rutin isler derken zaman hizla akip geçerdi. Temel ihtiyaclarini karsilardim ama onun harici oyun etkinlk vs olsun pek yapamazdik
Ben mesela bebegim le vakit gecirirken sıkılıyorum :KK43: afakanlar basıyor, birseyler oynastirirken, kendi halinde oynasin diye gozune bakıyorum çoğu zaman.
simdi calisiyorum.. Hoş evdeykende ayniydi dediğim gibi. aksam yemek faslindan sonra biraz benimle biraz. babayla yahut her ikimizle ayni anda oynuyor
Bazen lego yapıyoruz
Araba suruyoruz
Zeka oyunlari oynuyoruz
Etkinlik yapiyoruz puzzle oyun hamuru renk eşitleme vs. Kovalamaca yakalamaca.. Yazın bol bol gezeriz park bahçe hesabi.. Hic durmayiz neyse
Sonra saate bakıyorum uyku saati gelsede bir kafam rahatlasa diyorum çoğu zaman.
Bazen babası na atiyorum :) ben biraz oturayim diye. Of hadi kendi halinde oyalan diyorum icimden
İnternet blog da vs oyle sayfalarda annelern cocuklari ile nasil ilgilendiğini, dolu dolu vakit geçirdiğini gordukce ben nasil anneyim ? Boyle anne mi olur diyorum sizler nasilsiniz cocuklariniza karşı ?
Ayrıca esimle olsun evimle olsun dogru düzgün pek ilgilenemiyorum kimse bana dokunmasin gibi bir ruh halindeym. Ama hep boyleydim. Sonradan olmadı bu ruh halim bekarkende aynydm ama herseyden onemlisi ben bir anneym artik onunla ilgilenmek yuk gibi geliyor çoğu zaman tekrar belirtmek istedim donemsel birsey degil oyun oynamak felan hic benlik degil :KK43:
Coknnormal hepimiz bouleyiz digerleri icin tek soyleyecegim adi ustunde sanal dibya

Yaa bırakın şu soytarıları. Böyle böyle ayarlarını bozuyorlar insanların.
Kimsenin ayıla bayıla oyun oynadığını falan düşünmüyorum. Sevgi konusunda cömert olun en önemlisi bu.

Internet annelerine inanmayın bence. Inanın çocukla oyun oynamak zaten sıkıcıdır gerçekten de. Kimse çok severek oynamıyor. Kendinize bu kadar yüklenmeyin. Anneniz sizinle lego mu yapıyodu? Hayır. . Var mı bi eksiğiniz bi sıkıntınız ? Hayır. Demek ki birilerinin size dayattıģı "mükemmel annecilik, zamanın annelik hastalıgı" sizi yormuş. Herkesi yoruyor. Eskilerin daha güzel çocuk baktığına inanıyorum.
Bu cumleyi bana bir yakinm daha kurmustu
Birde su etkinlik olayi yok mu ?,
Yahu cocuk zaten kres de herseyi yapacak
Ana okulunda deseniz ona keza degil mi ?
2,yasindaki bir cocuk dusunelm bu cocuk etkinlik yapsa ne anlayacak
Bende darlaniyorim boyle anneleri gorunce baktm olmuyor saldm gitti
Eskiden annem bizi hep televizyon onune birakirdi oyle oyle buyuduk
Smdilerde tutturmuslar
Tv zararli aman izletmeyin vs.
Durmayan cocuk dusunelim anne ne yapsin ? Tamam ev isi onemli degil belki. Ama afedersnz evi de b__k goturemez ki en azindan duzen lazim
Bunun gibi uzar gder herhalde.
Bazen oglum esim le bizi sohbet bile ettrmez
O kadar darlaniyorim ki hic kendi basinada oynamuyor egitici seyler aciyorum
Makine yaparken aglar durur mesela pesimde ne yapaym ? Evet yanlis belki ama hayat sadece dogrularla yurumuyor konusmasi kolay
Sanal alemde herke mukemmel zaten peh

Oglum iki buçuk yaşında. Ayni yaşta bir de yeğenim var. Oğlumla oyun oynamak zulüm iken, yegenimle oynamak daha kolay. Daha uyumlu, daha sakin bir çocuk. He buna rağmen oyun oynamaya bayılmıyorum. Neyse ki oğlumun da tek derdi evdeki eşyaları parçalamak. Çok çabuk sıkılıyor oyundan. Aynı anası :) benim de vicdan azabim, kırdığı 345. Eşyadan sonra dayanamayıp poykurmem mesela. Ya da saçımı çekip yüzümü tirmaladiginda ufak çaplı bir cinnet geçirmem :)

Ben artık sorgulamiyorum anneligimi. Tam da böyle bir anneyim yapacak bir şey yok.

Ya önce şunu söyleyim, bu kimseyi daha iyi yada kötü yapmaz. Ama siz keyif almıyorsunuz yada o kadar etkinlik yapmıyorsunuz diye yapanlara yalan diyenler var.
Konu sahibi size söylemiyorum bunu.
Evet bir sürü etkinlik yapan var, ama dediğim gibi kendinizi kıyaslamayın.
Bu gün ateşli, hasta halimle en pasif günümüzü anlatayım.
Kahvaltı yaptıktan sonra, birlikte kurabiye yaptık, üstünü oğlum cevizlerle süsledi, hamur yoğurdu.
Uykudan kalkınca sulu boya yaptık, Lego oynadık, odasının mobilyalarını değiştirdik.
Birlikte sarımsak soyduk :D Müzik dinleyip, dans ettik.
Şansıma erken uyudu da, dinlendim bende.
Normalde mesela ev işlerini birlikte yaparız, ben çamaşırları önüne koyarım, o makineye atar, yada tam tersi seleyi koyarım o çamaşırları çıkarır,asarken bana mandal uzatır.
Bulaşıkları yerleştirirken yine bana uzatır, çatal kaşıkları yerleştirir.
Ekmek yapacaksak ölçü kaplarını sayısıyla sayarak o koyar.
İsterse ben yemek yaparken sandalyeye çıkıp o da kendince yemek yapar.
Ona özel oyunlardan daha çok bunlar hoşuna gidiyor.
Bazen buzdolabını açarız, rafları kafasına göre dizer :D
Onun oyunlarına gelecek olursak, top oynarız, yatağını kaydırak yapıp araba kaydırırız, oyun hamuru yaparız.
Renk ayrıştırması, sayı sayma, bazen kafasına göre alfabe sayar.
Şarkı söyleriz.
En güzeli de dışarda vakit geçiririz. Park, sahil, cafe artık ne varsa.
En keyif aldığı bir diğer oyun da bardaktan bardağa aktarma yapmak.
Bence çok büyük değilse kendi yemeğini yemesi bile aktivite sayılır.
Çamaşırları katlarım, kolunun altına koyarım odaya götürür getirir.
Saklambaç oynarız. At olurum evde gezdiririm.
Aklıma gelenler bunlar.
Tabi ki hepsi bir günde olmaz.
Canımız ne isterse ona göre yaparız.
Mesela evde kinetik kum yaptım, evde yada dışarda onunla oynarız.
Gibi gibi..
Siz mizacınız gereği çok keyif almıyorsanız en azından onun hoşlandığı şeyleri yaparsınız, gönlü olur.
Büyüdükçe daha çok keyif alırsınız belki. :KK200::KK68:

Hayatinda yarim kalan biseyler var. Çocuğuna odaklanamiyorsun. Icinde ukte kalan seyler var ve o yarim kalmisliklar seni bugununden geri birakiyor. Eger durum böyle degilse ben de liona değilim.
Hiç bu acıdan yaklaşmamıştım olaya. Sosyal medya anneleri üzerine yogunlastik hep. Cidden ufkumu açtınız. Peki konu sahibinin durumu böyleyse bir çözümü var mi bunun?

Bu sosyal medyaya bakarsan oo hapi yuttuk :) onlar her faydali hep iyi :) yok ole bi dunya.. valla mesela ben dun yorgunluktan ve sinirden agladim.. o kdr yorduki ikisi beni bide kucuk hastaydi.. bole hersey ustume ustume geldi.. ama gece brz uyudum dinlendim bugun yeni gundu.. anneyiz biz kaldigimiz yerden devam etmemis sart!

Bazen lego yapıyoruz
Araba suruyoruz
Zeka oyunlari oynuyoruz
Off bence kendini evine ve çocuklarına yeterli hissedenler anormal :)) kendine yeterli değilken herseye nasıl yetisesin.

Bazen lego yapıyoruz
Araba suruyoruz
Zeka oyunlari oynuyoruz
Beraber yapmaktan keyif alacaginiz biseyler mutlaka vardir.düsunun.sürekli etkinlik pesindede kosmayin bence hayata katın onuda yer mi siliosn onada bi bez ver mesela.camasir mi katliosn ver bi kismini dagitsn ugrassin.kaliteli vakit her zaman oyun degil ki.soru sorunca gözünn icine bakip cevap veriyorsan onu dikkatli dinliyorsan vs vs bunlarun hepsi kaliteli vakit bana gore cokta abartmayin yani.

Hiç bu acıdan yaklaşmamıştım olaya. Sosyal medya anneleri üzerine yogunlastik hep. Cidden ufkumu açtınız. Peki konu sahibinin durumu böyleyse bir çözümü var mi bunun?
Çözümünü bulabilsem kendimde uygulardım çünkü ben de öyleyim ve sebebi bu yarım kalmisliklar malesef. Onlari tamamlamakta zor oluyor işte. Düşünün içinizde kalan herseyi yapmalisiniz ki tertemizce önünüze bakabilesiniz

Bu cumleyi bana bir yakinm daha kurmustu
Birde su etkinlik olayi yok mu ?,
Yahu cocuk zaten kres de herseyi yapacak
Ana okulunda deseniz ona keza degil mi ?
2,yasindaki bir cocuk dusunelm bu cocuk etkinlik yapsa ne anlayacak
Bende darlaniyorim boyle anneleri gorunce baktm olmuyor saldm gitti
Eskiden annem bizi hep televizyon onune birakirdi oyle oyle buyuduk
Smdilerde tutturmuslar
Tv zararli aman izletmeyin vs.
Durmayan cocuk dusunelim anne ne yapsin ? Tamam ev isi onemli degil belki. Ama afedersnz evi de b__k goturemez ki en azindan duzen lazim
Bunun gibi uzar gder herhalde.
Bazen oglum esim le bizi sohbet bile ettrmez
O kadar darlaniyorim ki hic kendi basinada oynamuyor egitici seyler aciyorum
Makine yaparken aglar durur mesela pesimde ne yapaym ? Evet yanlis belki ama hayat sadece dogrularla yurumuyor konusmasi kolay
Sanal alemde herke mukemmel zaten peh
Çocuk yetistirmek elbette zor haklisiniz ama yetistirdiginiz sey bir insan.doğurmak doyurmak giydirmek anne babalik degildir.televizyon asla bir eğitim yada çocuk büyütme aracı degıldir.çocukluk yaslari asla geri gelmeyecek biraz tadina varmak gerek.ufacık biseye bile gözünden yaslar akarak gulebileek bi varlk var karsimizda biraz kiymetini bilmek gerek bnce.

Eee yaptıklarınızdaa çok yeterli zaten... Benim oglum 2,5 yaşında bazen bana bile oynamak yorucu geliyor..
Yazdıklarınız da ara ara kendimi de gördüm, Normal diye düşünüyorum, Herşeye yetemeyiz ki zaten..
Bazı şeylerde eksik kalacak yada eksik düşüneceğiz...
Takmayın bence, hayat yorucu maalesef, kendimizi her zaman motive edemeyiz...
Akışına bırakmak lazım :)

Back
X