Kendimi ezik ve pasif görme nedenim

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
herkese selamlar.ben lise mezunuyum ama sevgilim yüksek lisans mezunu.bu aramızda hiç problem olmuyo çünkü ben gayet hırslı akıllı ve iyi bir işte çalışan bir bayanım.amaa onun ortamlarına girmekten nefret ediyorummm hepsi üniv mezunu ve okuldan konuştuklarında kendimi çok kötü hissediyorum.banada bu konuyla ilgili bişey sorucaklar diye ödüm patlıyobenneyaptımki sus pus oluyorum onun ortamına grdiğimde ve bunu erkek arkadaşımın farketmesinden korkuyorum.kızlar bu konu beni çok üzüyor kendimi mutsuz ve eksik hissetmeme neden oluyor.bu kompleksi nasıl atarım üstümden nasıl davranmalıyım,ne mezunusun dedikleride nasıl kızarmadan bozarmadan normal cvplar verebilirim..nolurr bi akıl verin bişey söyleyin ruhen çk kötü bi durumdayım psikolojimi etkilemeye başladı:sinifsinif:

Açık öğretimde okumayı düşünseniz?
En azından kendinizi belki de daha iyi hissederdiniz elinizde diploma olunca..yerimseniben

sende üniversite sınavlarına çalış madem öyle

onemli olan egitimli olabilmek degil canım insan olabilmek eger karsıdaki unv mezunu senin ogrenim durumu sorarsa gayet kendine guvenr bir bicimde lise mezunu oldugunu soyle kucuk gormeye baslarsa anlaki zaten o insan degil istedigi unv okusun olamazda :) ne unv mezunları var hicbirsey olamamıs ne ilkokul lise mezunları var mukemmel

ama ben şuan çalışıyorum ve çok oldu liseden mezun olalı artık toparlamam zor olur evde çalışmaya vaktimde yok.geçti artık bendenbenneyaptımki

üniye hazırlanabilirsin...veya gündemi yakından takiip ederek güncel yayınları takip ederek kitap okuyarak kültürünü genişletebilirisn...ve o toplulukta konustugun zaman içlerinde way be kız üni okumamıs ama kendini nasıl geliştirmiş çogu üni mezununa taş çıkartır diye düşündürtebilirsin...

önemli olan okumak değil bilgidir bana göre açık öğretim okuyabilirsin insanda hırs oldumu başaramayacağı şey yoktur.bazı okuyanların okumayanlardan daha bilgisiz olduğunuda görüyoruz kendini yetiştirebilirsin.sen pasifim gibi şeyler düşünürsen istemedende olsa pasifleşirsin

ben ne ilk okul mezunları gördüm kendii geliştirmiş bilgili insanlardı çokta saygı duyardım hiç küçük görmedim
ama nice üni mezunlarda vardıki burunları yukarda zırdeli cahilerdi ve çok itici bulurdum

bence sen eğer kendini geliştirdiysen genel kültürün iise hiç dert etme özgüvenini ayaklar altına alıpta onları gözünde büyütme =)
inan benim hemen hemen bütün arklar eşim dostum ünü mezunu ve hepside ben sen gbi insanlar :icecream:
öle farkları yok sadece senden bikaç ders daha fazla görmüşler okadar
zaten ilk 2 yılı lise deki ders tekrarları merak etme
eğer senin bu drumunu fark ederlerse seni ezerler..
kendine güven ve kendini geliştir okadar.. yoksa ünü vs hikaye..herşey kişilikte bitiyor

ben üniversitenin hikaye olmadığını düşünüyorum..

sosyal ortam açısından, iletişim açısından özellikle insanlara çok şey kattığını düşünüyorum..

bir diploma bile insanın kendine olan özgüvenini artırır..

ama bu diplomanın olmamasıda insanın kendine özgüvenini yitirmemeli..

onlar yüksek lisans mezunu olabilirler, ama sizinde iyi bir işiniz varmış.. bu açıdan düşünün..

haberlerde diplomalı işsizler ordusunu aklınıza getirin.. ve okumasanızda ne kadar şanslı olduğunuzu düşünün..

bir arkadaşında dediği gibi güncel olayları takip edin, duyarsız kalmayın,

ayrıca konuşmalarında neler konuşuyorlarki bu kadar tedirgin oldunuz? biraz daha açıklarsanız daha yardımcı oluruz..

gündemden herzaman haberdarımdır.knuşulanlar derken üniyle alakalı konular.yani bikaç terim oldu anlamadığm ve gerildim açıkçası.kendine güvenen ve çok esprili bir insanımdır ortamda fakat bu okul konuları açıldğnda ter basıo :s

bence hiç ter fln basmasın...bu ayıp değil ki..bu senn hayatın senin secimin..
ben üniversite okudum ama çalışmıyorum bı ara bende senin gibiydim..çalışan insanlarla ayn ortamda olmayı sevmiyordum..sen ne is yapıyorsun diye sorduklarında çalışmıyorum diyince bı garip bakışlar aay nasıl oturuyosun evde demeler fln..susuyordum ama şimdi hiic umrum değil..aaa walla çok güzel oturuyorum,geziyorum fln diyorum :)) şaşırıyorlar böyle diyince :))
insanlardaki bu gorgusuzluk neden anlamam..
sanki çalışıyor diye herseyi bilen kültürlü o ben evde oturuyorum diye dünyadan hbrim yok ezik..yok öyle bı şey..o küçük görenlerin biri sikiysa benimle gündemi konuşsun?siyaset konuşsun?o zaman goriyim..
aynı şey senn icinde geçerli..sen kendini geliştirdikten snr hiç takma kafana..
bu arada okumak istiyorsan da hiç bir şey için geç değildir..
ben 25 yaşındayım ve tekrar universte sınavına girip bı üniversite daha okumayı düşünüyorum :))

kendini geliştir

ne bileyim... tarih mesela Türkiye tarihi OSmanlı tarihi, bilgisayar programları, yemek yapma konusunda...

bi kaç konuda uzman olursan yeter de artar bile :dance:

dün benzer bi konu vardı kitlendi, asıl cahillik insanları eğitim durumuna göre değerlendirmek ve üni mezunuyum ben diye saçma bi kibir içinde olmak bence,
üni. okuyupta üni.nin sağladığı nimetlerden faydalanmamış, akademik bilgiden başka bişey edinmememiş binlerce insan var.
Ama senin sorunun tamamen komplex bence, aöf okumalısın. Ayrıca artık bilgiye ulaşmak çok kolay, güncel konuları yakından takip edersen bol bol gazete okursan konuşucak çok şeyin olur
gerçi bunları yapsan bile senin durumun tamamen psikolojik olduğu için işe yarar mı bilmem, kafada bitirleck bi konu seninki bence
ben lise mezunuyum çevremdeki herkes üni mezunu ve ben hiç böyle duygulara kapılmadım, hatta çevremdekilerden daha kültürlü olduğumu düşündüm herzaman, çevremdekiler hiç kitap okumazken, ben sürekli alırım sürekli okurum mesela
bence eksik olduğunu düşündüğün konularda oku, izle, nette hertürlü yazılı görsel bilgi var

bahsettiğin terimler bir meslek grubunu ilgilendiren terimler mi? eğer öyleyse bence sorun etmene gerek yok. çünkü her mesleğin kendi jargonu vardır zaten. herkes her şeyi bilemez ki. hem öyle bir durum olunca da gayet rahat sor merak ettiğin şeyi.
bu arada çoğu terim bildiğimiz bir kelimenin yabancı dillerden türkçe'ye geçmiş hali aslında. ingilizce öğrenebilirsin mesela. çoğu şeye yabancı olmazsın böylece.

ben üniversite okuyorum da ne oluyor )
sıkma kendını, bence boş zamanlarında fılmler ızle kıtaplar oku bazen de sen bunlardan konu aç öyle ortamlardayken

Madem onların bilgi seviyesinden eksik görüyorsun kendini o zaman bol bol kitap okuyup kendini daha fazla geliştir, aslında sevgilinin arkadaş ortamı için değil de sevgilin için yapman daha doğru yani kendini ona karşı ezik hissetmemen adına

Üniversite eğitimi küçümsenemez bence. Bilgi konusunda değil ortam olarak o bakış açısı ne bileyim daha üst bir çerçeveden bakıyorsun hayata. Ama bu tabiki işte lise mezunu ilkokul mezunu deyip de küçümsemeyi gerektirmez. Çünkü mesele büyüklük küçüklük meselesi değildir. Sadece hayata bakarken hangi pencereden baktığını belirler. Bu yüzden üniversite mezunu olupta çok manasız anlamsız insanlarda vardır ya da oturması kalkmasıyla sözleriyle fark yaratan insanlarda vardır. Bu sadece üniversite mezunları arasında olacak diye bir şart yoktur. Bir de en basit bir açıköğretim oku diyeceğim de neden okuyacaksın ki. Yani bir bölümü gerçekten istersin okursun sırf başkaları şöyle böyle düşünüyor diye kendini istemediğin şekilde zorlamanın ne alemi vardır. Bence kendini geliştirecek gerçekten senin sevdiğin işler yap.

sen kendini elindeki diplomaylami iyi hissediceksin allah askina okumakla adam olunsaydi türkiye zengin olmustu canim

yani arkadaşlar üniversite eğitimini küçük görmek niye anlamadım?madem öyle neden her sene milyonlarca genç bu sınav için ter döküyor?bunu hayatının meselesi yapıyor?üniversite insana sadece bilgi kazandırmaz,pek çok tecrübe,değişik bakış açısı,sosyal-kültürel çevre,farklı hayatları gözlemleme şansı...yani her yönüyle vizyon katar,hayatta bir zenginliktir...hatta bi arkadaş demiş ki ilk 2 yıl lisedeki derslerin tekararını görüyorlar...pes yani...nerden çıkarıyorsun arkadaşım bunu?yok öyle bir şey...

senin konuna gelirsek kendini ezik görecek hiç bir şey yok,kendini geliştirerek,çok okuyarak,gezerek,araştırarak,farklı ortamlar tanıyarak,güncel olayları takip ederk kendini geliştirebilirsin...böylece onlarla konuşabileceğin pek çok şey olur...ayrıca her şeyi bilmek zorunda değiliz...bilmediğimiz konuda dinleriz,öğreniriz,herkesin biribirnden öğreneceği bir şeyler mutlaka vardır...eminim onlar da senden pek çok şey öğrenebilirler
önemli olan kafaların uyuşması arkadaşım...rahat ol,birlikte gülüp eğlenebiliyor,ortak noktalar bulabiliyorsanız ne mutlu size...gerisi çok da önemli değil

şimdi anladım seni..

bak sana örnek vereyim.. ben yüksek mühendisim.. eşim esnaf.. lise mezunu..

inan bana bazen işyerine gttiğim zaman arkadaşlarıyla konuştukları terimler var..kendi işiyle bankayla vs alakalı şeyler.. hatta borsa da oluyor zaman zaman konuları.. bakıp kalıyorum.. anlamıyorum çünkü.. ama üzülmüyorum..insan herşeyi bilmek zorunda değil..eşimde bana birşey sorduğu zaman elimde olmadan bilimsel olarak anlatıyorum.. o da bakıyor kalıyor öylece.."türkçe konuş" diye espri yapr bazen ..

herkes herşeyi bilmek ve anlamak zorunda değil.. sende asla kendini sıkma bu konuda.. eminim sende kendi işinle alakalı birkaç konudan filan bahsetsen onlarda sana bakar kalır öylece..

anlamadığın için kesinlikle utanma..bende misal bir mimarla konuşacak olsam onun terimlerini anlayamayabilirm değilmi? yada elektirikçiyle, yada su tesisatçısıyla...

teknik bir konuda bilgili olmak zorunda değilsin ..:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…