Kendimi ezik ve pasif görme nedenim

guzitex ve ebtuna arkadasıma katılıyorum universite egitimi kucumsenemez asla!

arkadasım sosyal gruplara katılabılırsın yanı ne bıleyım kendımden orneklendırecek olursam hafta sonları salsa egıtımıne gıdıyorum zamanım oldukcada dagcılık vs. sende bu tur, buna benzer aktıvıtelere katılabılırsın tatlım

yani arkadaşlar üniversite eğitimini küçük görmek niye anlamadım?madem öyle neden her sene milyonlarca genç bu sınav için ter döküyor?bunu hayatının meselesi yapıyor?üniversite insana sadece bilgi kazandırmaz,pek çok tecrübe,değişik bakış açısı,sosyal-kültürel çevre,farklı hayatları gözlemleme şansı...yani her yönüyle vizyon katar,hayatta bir zenginliktir...hatta bi arkadaş demiş ki ilk 2 yıl lisedeki derslerin tekararını görüyorlar...pes yani...nerden çıkarıyorsun arkadaşım bunu?yok öyle bir şey...

senin konuna gelirsek kendini ezik görecek hiç bir şey yok,kendini geliştirerek,çok okuyarak,gezerek,araştırarak,farklı ortamlar tanıyarak,güncel olayları takip ederk kendini geliştirebilirsin...böylece onlarla konuşabileceğin pek çok şey olur...ayrıca her şeyi bilmek zorunda değiliz...bilmediğimiz konuda dinleriz,öğreniriz,herkesin biribirnden öğreneceği bir şeyler mutlaka vardır...eminim onlar da senden pek çok şey öğrenebilirler
önemli olan kafaların uyuşması arkadaşım...rahat ol,birlikte gülüp eğlenebiliyor,ortak noktalar bulabiliyorsanız ne mutlu size...gerisi çok da önemli değil

evet katılıyorum.. üniversite kendini bilen insana çok şey katar..

ayrıca ilk iki yıl ne zorlandığımı ben bilirim.. analitik kimya, fizikokimya, enstürümental analiz, sayısal analiz, diferansiyel denklemler, kütle aktarımı vs gibi birçok ders lisede verilmiyor :olmaz:

ilk yıl tekrardan ziyade matematik, fizik ve kimyanın daha detaylı öğretilmesiyle geçer( sayısal bölümlerde)

üniversite nin sadece bir diploma olduğu düşüncesindeyim..
kitap bilgisinin verildiği bir kurum benim gözümde..
evet ben de dahil olmak üzere üniversite için kosturup durduk,ciddi paralar harcadık,ter döktük..iyi kötü girdik,okuduk,mezun olduk..ise girdiğimde anladım ki üniversite bana sadece kitap bilgisi vermiş..belki de senin okuduğun üniversite iyi degildi diyeceksiniz..sanmıyorum..ismi gecen bilinen bir okulda okudum..grafik tasarım okudum ama bir afiş baskıya nasıl hazırlanır onu bile öğretmediler..
bugün bir yere is başvurusu yaptığında tecrübene,okuluna ve yabancı diline bakıyorlar..türkiye de verilen egitimin doğru olduguna inanmıyorum..hayata ve is yaşamına dair bir bilgi verildiğine inanmıyorum..bir Boğaziçi veya bir ODTÜ gibi isim yapmış bir kaç üniversite dısında doğru dürüst üniversite olduğunu görmedim..
cogu zaman keske universitede gecirdigim yılları çalışarak geçirseydim de tecrübe edinseydim dediğim oluyor..
özel universitede grafik tasarım okuyan bir insanla meslek lisesinde grafik tasarım okuyan bir insanın hiç bir farkı yok..hatta meslek lisesi mezunu benden çok daha fazla bilgiye sahip..
belki içinizden okuduğun da bolum mü diyen olucaktir ama işletme mezunu sürüsüne bereket arkadasım var..benimle aynı fikirdeler..
üniversite mezunu milyonlarca insan var..ama çalışan bir kariyer sahibi üniversite mezunu çalışmayana oranla çok az..hele hel sadece üniversite okumuşsan isin zor..üniversite okumak+yabancı dil(en az 2-3 tane) master,yurtdışı deneyimin vs varsa anca...sadece Türkiye de üniversite okuduysan artin yok..
bence......

açıköğretim bitirebilirsin, ben okuyorum 4. sınıfa geçtim kursa gidiyorum kursumuzda bir amca 55 yaşında. ve böyle çok kişi geliyor kursa. geç kaldığını hiç sanmıyorum evde kendin çalışırsın yine verirsin dersleri, yeterki iste. sakın geç kaldığını sanma sakın!

Canım hiç birşey yapma. yapacaksanda sadece kendin için yap elaleme gösteriş olsun diye değil. senin zaten güzel bi işin var. nişanlında senin lise mezunu olmanı takmıyorsa sen neden takıyorsun ki bunu . o seni yanında taşımaya utansaydı seni arkadaşlarıyla tanıştırmazdı. çok fazla özgüven sorunun var. bence bunu aşmaya çalış. Hayat gereksiz komplekslere zaman ayıracak kadar uzun değil.

bence de hiç bişey yapma
sanki sevgilin doktora yapmış sen de ilkokul mezunusun
aranızda inan hiç bi fark yok.hiçç boşa kompleks yapma.yapıcaksa o yapsın gidip lisansa tamamlasınkaydirigubbakcemile3
hem ne güzel çalışıyomuşsun da

Erkek arkadaşı yüksek lisans mezunuymuş zaten. Aralarında evet maalesef biraz fark var.

Bana sanki siz üniversite okuadığınıza içten içe pişmanlık duyuyormuşsunuz gibi geldi? İçinizde hafif bir pişmanlık kırıntısı olmasa bu kadar telaş yapmazdınız diye düşünüyorum. Size tavsiyem bence bir açıköğretim fakültesini bitirin. Benden geçti artık demeyin, yaşınız profilinizde 23 görünüyor eğer öyleyse hiçbir şey için geç değil yerimseniben

üniversite hakkını vererek okunursa sadece bi diplomadan ibaret değildir. tabii belli üniversiteler için bunu söylüyorum. ve bence üniversite okumamak bir kayıptır. iş olsun diye okuyanlardan bahsetmiyorum. doğru düzgün derslerine giden, üniversiteyi kendini geliştirmenin bir aracı olarak gören insan ile lise mezunu arasında tabiiki fark vardır. ben senelerce üniv okumuşum bir dünya emek vermişim benim aldığım sadece bi diploma değildir. arkadaşı teselli etmek için de üniv mezunuyla lise mezununu bir tutmaya çalışıp saçmalamış bazı arkadaşlar...

ama aslında senin lise okumanla alakalı değil o ortamda kendini dışlanmış hissetmen. sevgilin ve arkadaşları lise mezunu olmuş olsa sen üniv. mezunu olsan yine dışlanmış hissederdin çünkü senin alakan olmayan 1000 tane anıları saçma sapan lafları v.s bulurlar yine. ben üniv. mezunuyum eşimde üniv. mezunu. eşim kendi arkadaşlarıyla biyerde karşılaşsa üniversiteden ben de fransız kalıyorum. sana soran olursa diyeceksin ben ünive gitmedim diye. ama ezilip büzülmeyeceksin yanlarında...

arkadaşı tanımam etmem niye avutmaya calisiyim???
sizin SACMALıK olarak gördüğünüz benin fikrim..ben universitenin vermiş olduğu egitimden bahsettim..ekonomi üniversitesinde grafik tasarım okudum ve Şeref ogrencisi olarak mezun oldum..bütün derslerime essek gibi girdim,çalıştım,sabahlara kadar projeler yaptım..derece yaparak bitirdim..ama bir afişin baskıya hazırlanmasını öğrenmedim,baskı tekniğini öğrenmedim,kağıt kalitesini öğrenmedim,bilgisayarda sifirdan bir şekil çizmeyi öğrenmedim,bilgisayardaki renklerle kagittaki renk farkını öğrenmedim...benim is hayatımda isime yariycak seyler bunlar arkadasım..iki kibriti yapistirip proje hazırlamak benim hiç bı isime yaramaz..ama meslek lisesi mezunu benim bütün bilmediklerimi biliyor..bu nasıl egitim???
üniversite ye gidiyorsun öğretmen olmak için mezun oluyorsun devlet seni sınava alıyor..kendi universitesindeki kendi verdigi egitime güvenmiyor adam!!!komik değil mı?!
ben üniversitelerin vermiş olduğu egitimi eleştirdim..univeriste ortamını değil..
sabah aksam çalıştım,derslerime girdim,derece aldım ve özel okul olduğu için bı de para verdim ama ise girdim aval aval baktım..benim hatam mı şimdi bu?saçmalık mı?
işletmeden mezun arkadasım,benim okulumdan,kız mezun oldu gitti muhasebe kursuna yazıldı..bu mu saçmalık??
bırakın Allah askına üniversitelerin egitimini savunmayın bana..
ortamını demiyorum egitimini..
devlet güvenmiyor kendi verdigi egitime..
bana bı kisi gösterin sadece universe okuyup bir şirkette üst düzey yöneticilik yapan..
bulamazsınız..sadece üniversite okuyup adam olunsaydı bu memlekette Boğaziçi mezunları garsonluk yapmazdi,ODTÜ mezunları evde oturmazdi..

cekhu sen sürekli kendi çalışmamanı ya da çalışamamanı bir şekilde meşrulaştırmaya çalışıyorsun o yüzden senin fikirlerin zaten saçmalık bana göre. bak bana göre diyorum dikkatini çekerim. sen git bi işe gir en alttan başla burnun sürte sürte bi yükselde o zaman konuş.

zaten ekonomi ünivde grafik tarasım okuyup da yönetici olmayı beklemiyordun umarım. olabilir ama bunun için tabii en basitinden bi işin olması lazım.sırnaşık şey.

hissettiklerin doğal;ama sırf onların arasında ezik hissetmemek için açıköğretim bitir falan demeyeceğim ben sana .Yine aynı şeyleri hissedersin ,bu seferde açıköğretim bitirdim demeye çekinirsin. Üniversite dersten ibaret değil...Eğer üniversite okumayı sende istiyorsan çalışıp örgün bir bölüm bitirebilirsin.

canım bence kişinin kendini yetiştirmesi lazım her konuda okul önemli değil. kendini yetiştir bence ve sıkılma sakın.arkadaş arasındada korkma sana konu dışında üniversite sorusu sormazlar ama sen kendine güvenki eşin bunu farketsin.kendine güvensizliğini farkederse eşin işte o zaman sorunlar çıkar rahat ol ve bol bol kıtap oku derim.yerimseniben

concealed su vermiş oldugun cevap zaten benim yazdıklarımı haklı bulduğunun kanıtıdır..
verecek bir cevabın olmadıgı için saldırıya gecmissin hemen :))
yazdıklarımın bir tek kelimesini bile anlamadığın o kadar belli ki..o kapasiteye sahip olmadigin..o yüzden senin bu komik,basit ve bir anlamı olmayan boş yorumuna cevap vermek saçmalık olur..
aksam aksam güldüm walla sayende yonetici olmayı mı hayal ediyormusum :))) bı usenme bı oku da komik olma ya :))) benim çalışıp çalışmamam ne alaka ya :)))
saldırma hemen saldırma :))

gündemden herzaman haberdarımdır.knuşulanlar derken üniyle alakalı konular.yani bikaç terim oldu anlamadığm ve gerildim açıkçası.kendine güvenen ve çok esprili bir insanımdır ortamda fakat bu okul konuları açıldğnda ter basıo :s

bu durumun üniversite okumanızla alakası yok inanın. aynı meslekten insanlar bir araya gelince terimlerin ağırlık kazandığı konuşmalar kaçınılmaz oluyor. sizden farklı bir meslek grubu ise, anlamamanız çok normal. dinlemekle yetinin...

size sorulursa da çekinmeden liseden sonra iş hayatına atıldığınızı söyleyin, ne olacak ki?
boş boş vakit geçirmemişsiniz sonuçta.

ünv insana çok şey katar, buna inanırım ama insan en büyük tecrübelerini bence iş hayatında kazanıyor.

yaşadığınız durumu iyi anlıyorum..
şunu anlamadım bu sıkıntıyı her okul konusunu açan üniversiteli kişilerin yanındamı
yoksa sadece sevgiliniz ve onun üniversite arkadaşlarının yanındamı duyuyorsunuz ??

bunlar çook ayrı şeyler..
eğer sadece sevgilinizin ortamında bunu hissediyorsanız orada sevgilinizin tez danışmanı olarak değil
onun sevdiği kişi olma kontenjanından onlara orada olduğunuzu belli etmelisiniz ..!!
hatta madem kendilerini üstün görüyorlar yada size kendinizi ezik hissettiriyorlar bi şekilde..
kendileri gibi üstün olan sevgilinizin sizi seçtiğini düşünerek ve bunu onlarında gözüne sokarak iyice koltuklarınızı kabartabilirsiniz

eğer sorun her üniversiteli ortamında bu ezikliği yaşamaksa
üzgünüm ama yaşamaya devam ediceksiniz, bir psikoljik yardım almadığınız sürece..
çünkü malesefki statü, hiyerarşi v.s ne denilirse artık toplumun herkesiminde kendini gösterir.. sosyal hayattada iş hayatındada
büyük balığın küçük balığı yemesi gibi..

bu sadece lise mezunu için de değil..
lise okuyan ilkokul mezununa
yüksek yapan üniversite mezununa
doçent olan asistana
prof olan doçente hep böyle gider bu psikolojik sınıflandırma

araba alırken bile doktordan diye satılıyor yaaa düşün artık :sm_confused:

barbieveken :)) araba olayına çok güldüm çok haklisin :))
dediklerinde de çok haklisin..
o listeye birde çalışan çalışmayan i ekliyelim..
bana göre bu tarz muhabbet yapanlar zaten kompleksli insanlardır..

evet çalışan çalışmayanıda ekleyebilirz cekhu

yani insan ordinaryus dahi olsa yinede onu hakir gören çıkıyor
yada sana öyle bir ortam oluşturuyolar ki kendini küçük emrah gibi hissediyosun kaydirigubbakcemile3
zor dostumm hayat çokk zor

ooo muhabbet almış başını gıtmış
bence hiç komplekse gırme cunku bu senın karakterının zayıflıgını gosterır
ben okuldayken tıpçı arkdaslarla kalırdım ve halıyle hıc bısey anlamazdım konusmalarından meslekı terımlerı anlamamak ayıp degıl
acıkogretıme yazıl ,unıversıte dıploman olur .
unıversıte bence teknık bılgı kazandırır .. kişi bunun ustune koyar o zaman basarılı lur .
her doktora ıyı doktor denmeyecegı her mühendıse alkış tutulmayacagı gıbı
her ılkokul mezununa cahıl denmeyecegı gıbı
ilim ilim bimektir ilim kendın bılmektır sen kendını bılmezsen ya nice okumaktır ???

Türkiye'deki üniversite eğitimi insana çok şey kazandırıyor diyemeyiz.
İnşaat mühendisliğini okuyan bile hemen mühendis olarak çalışamıyor. Hep kitap ezberliyoruz ve sınavdan sonra aklımızda tutmaya yaramayan gereksiz bilgilerle dolduruyorlar beynimizi.
Bende üni okuyorum ama üni hayatıma bilgi açısından bişey kazandırmadıysa da insanları tanımak için çok iyi bir ortam. O ortamı gören insanla görmeyen arasında fark vardır tabiki.Ama bu fark üstünlük anlamında değildir asla!
Üniversite insana insan olmayı öğretmez ki. Sen eğer niteliklerinle doğru düzgün bir insan olduğuna inanıyorsan istersen ilkokul mezunu ol inan hiçbir önemi yoktur.
Ama kendini geliştirmek için kitap okuyabilirsin,yada tv'deki güncel olayları anlatan haberleri izleyebilirsin.(Gerçi ben artık haberleri izlemiyorum moralim bozuluyor.)
İstetikten sonra insan kendini her şekilde geliştirir. Sonra kendindeki gelişmeyi gördükçe kendine daha çok güveneceksin. Hiçbir konuda çekinmeden fikrini söyleyebileceksin....
Kendine dert etme heleki kendini ezik hissettircek bir durum yokken ortada lütfen :olmaz:

Back
X