Kendimi ezik ve pasif görme nedenim

insanların sosyalliği açısından üniv. ekili olabilir ama yeterli değildir ve bir ölçüt de olamaz ,insanların sosyalliği onların hayata bakış açısıyla alakalıdır ,üniv. mezunu olup iki kelimeyi bir araya getiremeyen çok fazla insan var günümüzde ve giderek çoğalıyorlar ,eğitim sistemimiz sağolsun bizi kuklaya çevirdi iice ,senin durumuna gelince bence kesinlikle bundan utanç duyma ,insan hayatında utanç duyması gereken o kadar çok şey var ki yeterki senin utandığın bu olsun ama utanç duyma asla ,sen bir bireysin ,birey demek herşey iüniv. den ibaret demek değildir ,kendini başkaları için istemediğin durumlar a da sokma ,şimdi sen sırf sevgilinden aşağıda olmamak için istemediğin halde imkanın olsa gidip y.lisans mı yapacaksın çok saçma ,her birey kendine özgüdür ama kendin istiyorsan da kendini geliştirebilirsin ,buna çok kitap okumakla başlayabilrisin ama bun ugerçekten kendin istiyorsan yapmalısın başkasına ayak uydurmak için değil ,insanlar zaten seni utandıracak ,küçük düşürecek hareketler içerisine giriyorlarsa o ortama hiç girme daha ii ,akıllı sosyla bir insan zaten sana böyle davranmaz ,davrananlar da üni.den nasibini almamış olanlardır ,başkaları için kendini değiştirmeye kalkarsan bigün özbenliği kaybedersin

bencede hiç sorun edilecek bir durumun yok.Sorun ne o zaman diceksin ..bence sorun senin boyle düşünmende.Onemli olan diplomalı olmak değil gerçekten insan olabilmek.Pek ala gündemi takib ederekte insan kendini geliştirebilir.Unideyken inanırmısın medeniyet bilmeyen insanlar tanıdım.Oldukça yüksek puanlarla girmişler ama insanlar arsında nasıl davranılacağını ,ne konuşaçaklarını bile bilmiyorlar.Yani kısaca uni okumak bir ölçüt olamaz ve olmamalıdr da.Ama kendini rahatlatmak açısından ve oncelikli olarak bilgilenmek istiyorsan aöf okuyabilirsin.Tkrar diyoum uni okumak ölçüt değildir bir insanın ne kadar iyi olduğunu gösterebilmek için ve toplumda saygın bir yerinin olması için..

niye kendini pasif ve ezik hiediyorsunki...seni oldugun gibi kabul etmeyecek insanlarin ortaminda olman hata diye dusunuyorum....ayrica sen bos gezen biride degilsin...alninin teryle calisip didinip ekmek parani kazaniyorsun,kimseye muhtac degilsin ,bu bile senin basini dik tutman icin en buyuk neden.herkes universite okuyacak diye bir kaide yok...ne okul okumayan insanlar var ki....sirket sahibi olup yukselmisler...bence kendine bu kadar haksizlik yapip kendini hafife alma...ayrica ilaki tahsilli biri olmak istiyorum diyorsun...disaridanda unuyersiete okuyabilirsin...yeter ki iste,yapabileceklerine sen bile sasirirsin....hersey gonlunce olsun...

birşey çok ilgimi çekti birçok arkadaşımız, oku açık öğretim veya sınavlara gir falan demiş.
arkadaşım bir kere okumakla insan olunmuyor.
haberleri izlediğimde binlerce ünili liseli gençlerin nler yaptıklarını görüyoruz şahit oluyoruz.
gelişmek eğitim ile olur ama bizim eğitimimiz insanı geliştirecek şekilde ama sadece maddi olarak.
insan olabilmek pişmek önemli.
hç kendini yorma.
kitap oku kendini geliştir.
ama hiç bir zaman sen onlara özenme onlar sana özensin hareketlerin ile her zaman güzel özenilen efendi bir insan olup dikkatleri üstüne çekmeye çalış.

Birbirinize yüklenmeyi bırakın kızlar..

Türkiyedeki işsizlik sorunu, eğitim sistemi, üniversite okuyanların suçu değildir..

Üniversite okumanın da, okuduğun bölüm dışında, insana kattığını , üniversite okumayan anlayamaz..
Bunu kötü anlamda söylemiyorum ama üniversite insanı tamamen değiştirir....Yaşamadan bilinmez bu..

Hee bitirdikten sonra, şans de, fark de, ne dersen de, hiç zorluk çekmeden iş bulursun _ örnek ben_ ne ala....Ama bulamazsın o da üniversite bitirenin suçu değildir ve bu ''üniversiteye ne gerek var'' anlamına gelmemeli....

Tabii bunlar benim fikrim...Beni bağlar.
---------------------------------

Her neyse gelelim konuya..

Bence sizin sorununuz kendinizle..Yani çevrenizdek bu insanların kasti bir söylemi yoksa size karşı (bilemiyorum') bence siz kendi kendinize kuruntu yapıyorsunuz..

Üniversite okumamak bilinçaltınızda bir sorun olduğu için, bu konunun başınıza iş açacağını düşünüyorsunuz bilinçaltında, ama yanılıyorsunuz..

kimse kimseyi okudu ya da okumadı diye küçümseme hakkına sahip değildir, bunu yapan da sonuçlarına katlanır..
-----------------------------------------------------------------------------
Sevgilinizin yanında rahat olun, o sizi tercih ettiğine göre, aranızda bir fark yok demek ki:) Başka konularda kendinizi gösterin, değişik alanlara yönlenin orda kendinizi gösterin..

Arkadaşlar uzun zaman geçti bu konunun üstünden ama size gelişmeleri yazmak istedim.bu sene ygs ye girdim hiç çalışmadan ve 2 yıllık özel ünide burslu bi bölüm kazandım.şimdi işe ara verdim ve okumaya başlıcam.sanırım kompleks flnda kalmaz :) hepinize değerli yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Arkadaşlar uzun zaman geçti bu konunun üstünden ama size gelişmeleri yazmak istedim.bu sene ygs ye girdim hiç çalışmadan ve 2 yıllık özel ünide burslu bi bölüm kazandım.şimdi işe ara verdim ve okumaya başlıcam.sanırım kompleks flnda kalmaz :) hepinize değerli yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

canim hayirli olsun, cok sevindim. ama kompleksinden kurtulacagin icin degil. bilimle ugrasacagin icin. cunku biliyorsun ki kompleksin sonu yok. bu kez de ben iki yillik okudum onlar 4..bir de yuksek lisanslari var seklinde dusunebilirsin. yani kuruntu yapmak istersen bir sebep bulursun. hayatin boyunca insanlarla arandaki mesafeyi kapatmaya calisamayacagina gore, kendini oldugun gibi begenmeyi ve dahasi insanlardan bunu saklamamayi ogrenmelisin. sen konusu acildiginda kendinden emin ve guvenli bir sekilde ben lise mezunuyum diyip insanlarin gozlerinin icine bakarak gulumseyebilseydin bence kimse seni kucuk goremezdi.. insanlarin bizim hakkimizda ne dusundugunu bizim kendi hakkimizdaki dusunce ve tavirlarimiz belirliyor. karsimizdakine mesaji biz veriyoruz. yani karsindakilere " masallah kiz lise mezunu ama kendini gelistirmis, akilli ustelik hic kompleksli degil. ozguveni tam derdirtmek de senin elinde, "yazik, sorunca cekindi, demekki kendini eksik hissediyor" dedirtmek de..

okulunda basarilar diliyorum sana...hayirli olsun.

ama ben şuan çalışıyorum ve çok oldu liseden mezun olalı artık toparlamam zor olur evde çalışmaya vaktimde yok.geçti artık bendenbenneyaptımki

Okumak için hiç bir zaman geçdi artık benden diye düşünme. Okumanın yaşı yokdur. Bizim üniversitede kaç tane evli bayanlar var babam yaşında bıyıklı amcalar var görsen şoke olursun. kaydirigubbakcemile3 Arada derse geç kaldıklarında takılıyoruz hayır ola qaliba çocukları uyuttunuzda geldiniz diye. Bizim dersler akşam uzeri 6da başlıyor. Söyleyim sana hem okuyosun hem hayatın iyi yöne doğru deyişiyor. Ben koleji bitirdim 6 yil aradan (bu yıllardada çalışdım halada çalışıyorum) sonra universite sınavlarına girim kazandım. Şimdi hem okuyorum hem çalışıyorum.

benimde eşim yard. doç dr. ben önlisans okudum evlendim okumayada devam ediyorum ha bunu kendimi ezik hissetmemem için mi yapıyorum hayır...

eşim benden heryerde gururla bahseder şimdiye kadar hiçbirşekilde aramızda yada arkadaşları arasında benim eğitimim laf konusu olmadı bu birazda insanların size olan bakış açısıyla alakalı..

ki kendimi çok iyi geliştirdiğime geliştirmeyede devam ettiğime inanıyorum eşimle aramda eğitim sorunu olmadı şimdiye kadar onun içindir ki dışardaki insanlar pekte umrumda değil...

Canım cok tebrik ederim..
Çok iyi yapmışsın olumunekankayizsmile

Back
X