Kendimi geri çekme huyum.

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
31
Selam hanımlar hayırlı ramazanlar.. Şimdi size çok büyük bir dert gibi görünmeyen ama insanlarla ilişkimde sıkıntı yaratan bir durumdan bahsetmek istiyorum. Ben çok sorun yaşayan biri değilim çevremle. Yani genelde onaylayıcı, uyumlu bir tarafımdır. Fazla laf sokmayı, entrikayı beceremem. Bundan mütevellit biriyle bir sıkıntı yaşadığım da nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum. İlişkiyi bitirmem gerekiyormuş gibi geliyor.. Ama herkesle illa ufak tefek şeyler oluyor.. Yani herkesle ilişkimi bitiremem ki.. Mesela birisi bana laf sokuyor ya ondan soğuyıveriyorum ya da olumsuz bir şey denilince çok üzülüyorum.. Sonra o kişiden tamamen uzaklaşıyorum sanırım fazlaca alınganlık ta oluyor bu.. Nasıl bir denge sağlamalıyım? İyiyken de fazlaca iyi davrandığım için insanlar da beni kırmaktan, bozmaktan çekinmiyor lar.. Sizlerden tavsiye istiyorum.. Nerede yanlış yapıyorum? Artık alınıp, üzülüp, bir kaç gün küsmek sonra da eskiye dönmekten yoruldum ya da ufacık şeyler için insanlardan uzakşaşmaktan

İyiyken de fazlaca iyi davrandığım için insanlar da beni kırmaktan, bozmaktan çekinmiyor lar..
Belki sorunun kaynağı buradadır.
Diğergamlık yapıyorsanız karşılıksız kaldığında nedenini sorgulayıp soğuyorsunuzdur.
Ben onun için neler yaptım onun dediğine bak diyorsanız hatalı siz olabilirsiniz.

Evet aynen öyle kendimden o kadar çok fedakarlık yapıyorum ki sonra zoruma gidiyor sanırım evet ama bu sorunun kaynağı kendimde bunun bende farkındayım

Bunlar hep yapı meselesi.
Aile ile alakalı.
Mesela benim annem aşırı alıngan ve üzgün bir tip.
Biri ona birşey dese hoşuna gitmeyen hemen soğur uzaklaşır daha muhatap olmaz.
Kimse onu kirmayacak uzmeyecek öyle alışmış annanem vs de oyle
Bir de hasta tansiyon ve şeker hastalığı var
Az eleştirsen komalik oluyor.
Bazen babama diyorum annem niye bukadar hassas konuşmaya insan çekiniyor vs napim diyordu babam kusuyor ağlıyor diye bende nazladim der
Bu pek değişmiyor bunlar genel huylar.
Ancak torpuleyebilirsiniz.

burcun ne?

Kelin merhemi olsa kafasına sürer konulardan biri. Hadi hatunlar çoğumuz bu durumdayız varmı bir çözümünüz
Ben hayatında tamamen çıkaranlardanım

Evet valla hamileliğimin ilk aylarında hele musluk gibi geziyordum daha beter olmuştum.. Ama bu güzel birşey değil ya mücadele etmiyorsun hiçbirşeyle hemen kaçayım gideyim uzaklaşayım.. Doğru genel huylar annemde böyle..

Öyle işte ancak torpuleyebilirsin ama zor bu durum.
Karşındaki insana da zor
Bazen birşey diyorum anneme ne demek istedin kafasında
Geçiyor odaya ağlıyor mesela
Oysa normal bir konuşma
Ama annem alınmış.
Aile boyu boyleler.

Bende öyleyim biri bir şey dedi mesela ilk anda tepki vermiyorum sonra düşünüp şunu demek istedi diyorum kinleniyorum üzülüyorum.. Paranoya oluyor yani bir süre sonra gerçekten

Yıprandım zaten.. Bi de çok ince düşünüyorım yani insanlara karşı da kibar davranırım ama böyle olaylat olunca herkesten herşeyden soğuyorum motivasyon kalmıyor bende

Valla etrafimizda sevmeden yaşamak zorunda olduğumuz o kadar insan var ki .. Ben genelde bir ortamda denk geldiğimde mesafeli olurum , samimi olmam ama o günü de geçiririm, yani herkesi silmeye kalksan yine olmuyor görüşmek zorunda olduğumuz insanlar muhakkak olacak sana tavsiyem yerine ve kişiye göre değer ver ve umursamamayı dene ..

Herkesi siler giderim olayo olmuyor da ya.. O zaman klmse kalmıyor ki.. Bu idare etme taktiklerini öğrenmeö lazım

Herkesi siler giderim olayo olmuyor da ya.. O zaman klmse kalmıyor ki.. Bu idare etme taktiklerini öğrenmeö lazım
Görmedim duymadım bilmiyorum taktiği var bide, salağa yatmak diye bir vecize var o da bazen insanı kurtarıyor Ben lafları pat pat söyleyen insanım normalde ama bu hayat bana öğretti ki bazen salağa yatmak en iyisi, beni ilgilendirmeyen konularda yorum yapmam fikir beyan etmem , bilmiyorum kelimeside kısa vadede seni kurtarır, gereksiz insanlarla boş muhabbetten kaçın mesela , arkadaş ve dost ayrımını iyi yap , iyi niyetini her yerde orta yere serme yoksa durduk yere kullanılırsın , yani cnm bu işin aslı kişiye ve yerine göre davranmaktır yoksa hayatin boyunca kaçamazsın hadi bekarken kaçtın diyelim evlenince sevmesen bile eş ailesi ile geçinmek zorunda kalacaksın bu yüzden olaylari yönetmeyi avantaja çevirmeyi öğrenmelisin,birde saygılı ve mesafeli olmak her zaman ise yaramıştır ilişkilerde, umarım faydalı olabilmişimdir..

duruşunuz önemli bu konuda gerçek kişiliğinizi karşınızdaki insanlara tam göstermemekten kaynaklı...
sizi kıran insanlara kırdıkları noktada bunu direkt belli edin bunu imalı sert değilde,hoşlanmadım ,benimle bu şekilde konuşmazsan daha iyi olur duymak istemiyorum vs gibi cümleler karşınızdaki insana set çekmenize yeterli olur.Netlik her şeyi çözer bence ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…