Kendimi güzel bulmuyorum

leinas7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2023
17
4
1
24
Arkadaşlar 14 yaşındayım gülme çizgilerim çok belirgin,göz altlarım çok koyu, sırtım-kollarım sivilce dolu ve alnımda aynı şekilde burnum derseniz kemerli burnum var, dişlerim ayrık sürekli kendimi güzel hissetmeye çalışsam başka kızları görüyorum özgüvenim alt üst oluyor ne yapabilirim bu durumun geçmesi için,aynaya bakınca nasıl güzel gözükebilirim???

daha çok gençsiniz yüzünüz oturur. dişlerinizi gösterebilirsiniz tel taktırabilirsiniz. Sivilceler de tedavi edilebilir. gözaltları ve çizgilerin normal olduğunu düşünüyorum büyütüyorsunuzdur belki de insana en ufak şey batıyor bazen. Başkalarıyla da kendinizi kıyaslamayın daha genceciksin çoğu estetikli o beğendiklerinizin. bakım falan yapın dediğim gibi yüzünüz oturur. Spor falan yapın.

Daha yaşın çok küçük emin ol ilerleyen yaşlarda yüzün oturacaktır. Ben lisede ki halime bakıyorum da alakası yok şuan ki halimle :) Hiç estetiğim yok dudaklarım çok incedir gözlerim küçüktür ama beğeniyorum kendimi çünkü çok şükür şaşı, kör. vs. bir durumum yok. Sadece bakımla değiştim. Birde dişlerim için tel taktırdım üst çenem gerideydi. Senin içinde bunun tedavisi basit korkma. Birde rengim açıldı nasıl olduysa :)) Vaov çok güzel olma düşüncesi insanı hem strese sokuyor hem de geri dönüşü olmayacak tercihler yapmana sebep olabiliyor. Cildiniz için doktora gidin ancak ergenlik sivilcesidir onlar benimde komple sivilceliydi yüzüm hatta izleri kaldı kiminin ancak ben güneş kremi hiç kullanmadım o yaşlarda siz mutlaka kullanın. Düşünmeyin bu kadar :)

daha çok gençsiniz yüzünüz oturur. dişlerinizi gösterebilirsiniz tel taktırabilirsiniz. Sivilceler de tedavi edilebilir. gözaltları ve çizgilerin normal olduğunu düşünüyorum büyütüyorsunuzdur belki de insana en ufak şey batıyor bazen. Başkalarıyla da kendinizi kıyaslamayın daha genceciksin çoğu estetikli o beğendiklerinizin. bakım falan yapın dediğim gibi yüzünüz oturur. Spor falan yapın.
genç değil çocuk. Ne bakimi yapsin ki?

Birde kendine ve cildine yapabileceğin en iyi yatırım diyebilirim. Sivilcelerine dokunma, güneş kremsiz dışarı çıkma ve makyaj yaptığında uykusuzluktan ölsen bile cildini temizlemeden asla uyuma. Kalan her şey zamanla oturur çünkü yüzümüz daha o yaşlarda yaş ilerledikçe değişiyor. Ben en büyük hatayı o saçma sapan limon kürü, kahve telvesi, beyazlatıcı krem gibi saçmalıkları yüzüme sürerek yapmıştım onlardan kesinlikle uzak dur. Sadece doktora danış.

Yavrum daha küçüksün, ergenlik sancıları, ergenliğin getirdiği çirkinlik (evet ergenlikle birlikte çirkinlik geliyor, eller büyük kollar kısa kalıyor vs insan bir biçimsiz oluyor) vs.
Daha çok küçüksün, gel bakalım 19 20lerine bunların çoğu geçer, geçmezse de yaşım geldiğinde göz altları için ışıltı var ondan yaptırırsın

Hayir bebeğim çirkin değilsin.

Standart güzellik algısına uymayan o kadar çok şey beğeniyorum ki ben.

Kepçe kulaklar, şehlâ gözler, ayrık dişler, kıl, göbek...

Hayatima giren erkekler de standartlar dışındaki beni beğenirlerdi.

Çok özel olacağı için yazamıyorum ama az çok anlaşılır.

Daha geçen gün bir doktorun "Biz erkeklerin, tek tipleşen kadınlara, bu güzellik algısına olumlu baktığımızı sanmayın, biz kadinlardan böyle bir güzellik beklemiyoruz." dedigine şahit oldum.

Bizzat yetişkin erkek ağzından genel bir erkek fikri işte.

Biz ne desek belki sana yetmeyecek. Bu da yaşının verdiği bir süreç işte. Ama geçecek göreceksin

Arkadaşlar 14 yaşındayım gülme çizgilerim çok belirgin,göz altlarım çok koyu, sırtım-kollarım sivilce dolu ve alnımda aynı şekilde burnum derseniz kemerli burnum var, dişlerim ayrık sürekli kendimi güzel hissetmeye çalışsam başka kızları görüyorum özgüvenim alt üst oluyor ne yapabilirim bu durumun geçmesi için,aynaya bakınca nasıl güzel gözükebilirim???

Daha cok küçüksün, biliyorum bu yaslarda kucuk olduğunu duymak cok sinir bozucu olabiliyor ama sen sinir olma.

Neden biliyor musun bahsettigin tum kusurlarin seni sen yapan detaylarin. Ergenlik doneminde yuzde, ciltte birtakım sorunlar olusmasi cok olagan, evet cevrende yasitlarindan cok cok guzel kizlar olabilir. Herkesin cildi, yuzu, organlari ergenlikle artan hormonlara ayni tepkiyi vermeyebilir. Bu yuzden ergenlik baskalarini cirkinlestirmedi ben cok cirkinim diye dusunuyor olabilirsin.

Bu dusunceleri onemseme, akran zorbaligina ugruyorsan zekanla dov onlari ya da ogretmenlerinle paylas cozum uretsinler.

Guzelleseceksin.

20 yasinda, 15inden farkli duracaksin.
30 yasinda, 20inden farkli duracaksin ama o yuzun oturacak, cildin toparlanacak... hic uzulme.

Ayrica toplumun yarattigi guzellik kriterlerine uymuyorsun diye cirkin değilsin. Hicbirimiz fabrikada seri uretilen robotlar degiliz, elbet olacak birbirimizden farkimiz.

Ergenlikte hemen hemen herkes kendini beğenmez.Bunlar büyüme sancıları sabırlı ol.Ve kimseyle kendini kıyaslama herkes kendine has özel ve güzeldir.Dişlerin için diş teli gerekebilir ,bir doktora görün,cildin kuru olduğu için çizgilerin belirgindir ,nemlendirici ve bol su.Çok telefona bakıyorsan yada pc göz altların kararır(yorgunlktan) Bir abla olarak tavsiyelerim bunlar cici kız🩷

14 yaş genç aslinda çocuk mu ki? 30 yasimdayim, ben 14 yaşındayken cilt bakım ürünleri kullanıyordum. Yıkama köpüğu, tonik, krem. Sivilceli bir ciltte özellikle öyle suyla yıkadım gectim olmuyor, yine sivilcelerim oluyordu tabi ki ergenlik sonuçta ama daha yatiştiriyordu en azından.

Senin yaşında kızım var
Dişlerini beğenmiyordu araları seyrek diyordu tel taktırdık yeni, sanırım 1-1,5 sene sonra inci gibi olacak dişleri
Sivilceleri için cilt dr una gittik sabah akşam yüzünü temizlemesi için jel ve sivilceler için krem verdi, kısa sürede faydasını gördü
Saçları çok gür, gittik hafif kestirip ara makas atırdık. Düzleştiriciyle şekil veriyor.
Ergenlikle birlikte kilo aldı, diyetisyen eşliğinde beslenme ve spor programı ile birkaç aydır bayağı zayıfladı ve forma girdi
Crop giymek istiyordu, geçen gittik crop şort ne isterse aldık
Yavaş yavaş kendini beğenmeye başladı ve özgüveni yerine geldi
Sende annen ile paylaş sıkıntılarını birlikte çözüm bulun
Başka kızlarla kendini kıyaslayıp kendini mutsız etme, kendi içindeki güzelliği dışarı çıkarmak için adımlar at

14 yaş genç aslinda çocuk mu ki? 30 yasimdayim, ben 14 yaşındayken cilt bakım ürünleri kullanıyordum. Yıkama köpüğu, tonik, krem. Sivilceli bir ciltte özellikle öyle suyla yıkadım gectim olmuyor, yine sivilcelerim oluyordu tabi ki ergenlik sonuçta ama daha yatiştiriyordu en azından.
Cocuk bence. Bakimi okur simdi sonra gider yüzüne limon surer. Maddi olarak erisemez ise okudugu sacma tarifleri yapip daha da berbat eder. Bilemedim.

Bakımdan kastım nemlendirme, geceleri makyaj yapıyorsa (ki şuan o yaşlardaki gençler yapıyor) makyajı güzel temizleme. Vücudundaki sivilceler için peeling yapabilir, kremler sürebilir vs. bu kız bu mesajı buraya yazabildiğine göre bu olgunluktadır bence.

Keşke senin yaşinda olsam da böyle derdim olsun .ergenlik zamaninda düşünceler bakişlar degişik oluyor şuan ergen oglum var suratinda sivilceler var diye evdeki aynalari kaldiriyordu .yeşil gözlü kumral bir oglum var ve yakisikli oda tutturdu hic yakişikli degilim diye .aynisini onada diyorum .emin ol ergenligin bitsin cok güzel kiz olucan.belki oylesindir .kalbin güzel olsun boşver

Senin yaşında kızım var
Dişlerini beğenmiyordu araları seyrek diyordu tel taktırdık yeni, sanırım 1-1,5 sene sonra inci gibi olacak dişleri
Sivilceleri için cilt dr una gittik sabah akşam yüzünü temizlemesi için jel ve sivilceler için krem verdi, kısa sürede faydasını gördü
Saçları çok gür, gittik hafif kestirip ara makas atırdık. Düzleştiriciyle şekil veriyor.
Ergenlikle birlikte kilo aldı, diyetisyen eşliğinde beslenme ve spor programı ile birkaç aydır bayağı zayıfladı ve forma girdi
Başka kızlarla kendini kıyaslayıp kendini mutsız etme, kendi içindeki güzelliği dışarı çıkarmak için adımlar at
Ne kadar ilgili bir annesiniz, yerinde müdahalelerle kızınıza yardımcı oluyorsunuz, benim de kendimi beğenmediğim yerler vardi,annem güzelsin önemli olan sağlık vs. diye geçiştirirdi. 22 yaşında taktırdım mesela, çok geç oldu.Gerçekten kızınız çok şanslı

14 yaşında 😱

Daha çok küçüksünüz. Yüzünüz daha oturmadı, dişler için diş doktoruna gitmeye başlayabilirsiniz, cildinizi her zaman temiz tutun bu sizin için yeterli..

Onun ötesinde bu söylediğime inanın. Az kadı güzel bir kuğu olacaksın ama biraz zaman lazım o yüzden bunlarla üzmeyin kendinizi anın tadını çıkarın.

Senin yaşında kızım var
Ya ne güzelsiniz. Benim annem bıyıklarımı bile gözükmüyor diye geçiştirirdi 😂 en sonunda ona söylemeye bıkıp makasla kısaltmıştım. Sivilcelerimi sıktım, geçiştirdim şimdi izler var. Evladınız çok şanslı.

Back
X