Kendimi güzel bulmuyorum

Arkadaşlar 14 yaşındayım gülme çizgilerim çok belirgin,göz altlarım çok koyu, sırtım-kollarım sivilce dolu ve alnımda aynı şekilde burnum derseniz kemerli burnum var, dişlerim ayrık sürekli kendimi güzel hissetmeye çalışsam başka kızları görüyorum özgüvenim alt üst oluyor ne yapabilirim bu durumun geçmesi için,aynaya bakınca nasıl güzel gözükebilirim???
Kardeşim daha çok küçüksün bu yaşlar sivilcenin pik yaptığı yaşlar. Yağlı ve gazlı yiyeceklerden uzak dur. Çok ürün kullanma bir temizleme jeli al sivilceli-yağlı ciltler için olanlardan birde sivilce kremi. Annenle konuş eğer durumunuz müsaitse diş doktoruna git tel veya plak verir.

Ne kadar ilgili bir annesiniz, yerinde müdahalelerle kızınıza yardımcı oluyorsunuz, benim de kendimi beğenmediğim yerler vardi,annem güzelsin önemli olan sağlık vs. diye geçiştirirdi. 22 yaşında taktırdım mesela, çok geç oldu.Gerçekten kızınız çok şanslı
Tabiki çok şükür sağlıklı ve benim gözümde dünya güzeli ama o kendini öyle hissetmiyor. Ergenlik iğrenç birşey insanın bir anı diğerini tutmuyor, biranda bunalıma girebiliyor. O yüzden en azından elimden geldiği kadar destekliyorum, sıkıntılarını hafife almiyorum.

Ya ne güzelsiniz. Benim annem bıyıklarımı bile gözükmüyor diye geçiştirirdi 😂 en sonunda ona söylemeye bıkıp makasla kısaltmıştım. Sivilcelerimi sıktım, geçiştirdim şimdi izler var. Evladınız çok şanslı.
Benim annemde de derdiki cımbızla al bıyıklarını. Kaşlarına hiç elleme, genç kızlar kaş almaz. Çok ayıp. Düğünümde aldırırmışım. Sanırım 18 yaşında dinlemedim artık kaşlarımı aldırdımıştım, az daha bayılcaktı. Ben epilasyon, ağda nedir bilmezdim. Ellime tüy dökücü krem vermişti annem, yanıma gelip doğru düzgün anlatmamıştı. Heryerimse döküntü ve kaşıntı olmuştu kremden, olsun 1-2 güne geçer demişti.
Ben isterdim ağdamı annem yapsın, ama sanki utanılcak birşeymiş gibi ay ayıp baban duymasın falan hep saçma sapan büyüdüm. Büyüdükçe çözümler aradım işte jilet, sonra epilasyon aleti. Jiletle hep keserdim oramı buramı, kaç gün acırdı.
O yüzden ben kızım tüylenmeye başladığı zamandan beri dedimki jilet kullanmayacak asla. Direk kuaföre ağdaya getirdim. Son bir senedirde kol altı ve bacaklarına lazer yaptırıyoruz. Özel bölgesi ağdaya yapılıyor orası için daha erken ona büyüdü zaman kendisi isterse yaptırır.
Çocuk yüzücü, mayo giymeye utanır olmuştu benimle dalga geçiyorlar diye çünkü ağda da olsa belli bir süre geçmeden aldıramyorsun. Şimdi çok rahat etti. Bi ara deri bana herkes tek kaş diyor çok zoruna gidiyordu, ondan beri sade kaş aralarını ve bıyıklarını aldırıyor. Bunlar için erken bulmuyorum. Ama mesela şimdi saçını boyatmak istiyor ona izin vermiyorum. Bi 17-18 olsun ozaman olur ama şuan erken.

Güzel gulen kadınların gülme çizgisi olurmuş derler

Arkadaşlar 14 yaşındayım gülme çizgilerim çok belirgin,göz altlarım çok koyu, sırtım-kollarım sivilce dolu ve alnımda aynı şekilde burnum derseniz kemerli burnum var, dişlerim ayrık sürekli kendimi güzel hissetmeye çalışsam başka kızları görüyorum özgüvenim alt üst oluyor ne yapabilirim bu durumun geçmesi için,aynaya bakınca nasıl güzel gözükebilirim???
Bu ara yaşlar çok zorlu, seni çok iyi anlıyorum güzel kızım.
Çocuk da değilsin, kadın da değilsin; aradasın çünkü ergensin.
Yani gelişimini henüz tamamlamadın...
Yüzündeki çizgiler seni çok rahatsız ediyorsa sadece hafif bir nemlendirici kullanmaya başlayabilirsin. Sabahları sabunsuz sadece suyla yıka, sonra da güzelce nemlendir.
Kendine haftanın bir günü bakım günü yap, iyi hissettirecektir 😍 Kemerli burun karakter verir, Fransız kadınlarını düşün 20-25 yaşlarında yüzün oturduğunda bambaşka bir kadın olacaksın bence ♥️

Dişlerin için de tel takılmasının tam yaşındasın. Ailenden rica et, bir ortodontist randevusu alsınlar sana.
Benim 15 yaşında iğrenç olan dişlerim 9 ay tel taktıktan sonra inci gibi olmuştu 😍
Temizliğine özen göster, sabahları mutlaka duş al ve deodorant ile güzel kokular sür. Dışarı çıktığında misler gibi kokarsan özgüvenine destek de olmuş olur..

Benim kızımdan 2 yaş büyüksün. Oda ara ara söylüyor anne cildim çok kötü çok çirkinim filan diye. Bende ne kadar güzel olduğunu anlatıyorum ona. Gerçektende çok güzel yüz hatları var. Sadece yaşının getirdiği sivilce problemi var. Ona da diyorumki cildin yağlı olduğu için sivilce çıkıyor. Oda ilerde hiç kırışmayacağın anlamına geliyor. Eminim sende çok güzel bir kızsın. En önemlisi kendine güven. kendini sev. He ilerde estetik yaptırmak istersen yine yaptırırsın.

Ya ne güzelsiniz. Benim annem bıyıklarımı bile gözükmüyor diye geçiştirirdi 😂 en sonunda ona söylemeye bıkıp makasla kısaltmıştım. Sivilcelerimi sıktım, geçiştirdim şimdi izler var. Evladınız çok şanslı.
Benimde 12 yaşında kızım var. Oda bıyıklarıdan rahatsız olmaya başladı hemen aldık. Bu konularda hep destek oluyorum çünkü özgüvenin en çok kırıldığı yaşlar. Mesela benim annem kaşımı ilk aldığımda beni dövmüştü. Şimdi söylüyorumda gülüyor😅

Benim annemde de derdiki cımbızla al bıyıklarını. Kaşlarına hiç elleme, genç kızlar kaş almaz. Çok ayıp. Düğünümde aldırırmışım. Sanırım 18 yaşında dinlemedim artık kaşlarımı aldırdımıştım, az daha bayılcaktı. Ben epilasyon, ağda nedir bilmezdim. Ellime tüy dökücü krem vermişti annem, yanıma gelip doğru düzgün anlatmamıştı. Heryerimse döküntü ve kaşıntı olmuştu kremden, olsun 1-2 güne geçer demişti.
Ben isterdim ağdamı annem yapsın, ama sanki utanılcak birşeymiş gibi ay ayıp baban duymasın falan hep saçma sapan büyüdüm. Büyüdükçe çözümler aradım işte jilet, sonra epilasyon aleti. Jiletle hep keserdim oramı buramı, kaç gün acırdı.
O yüzden ben kızım tüylenmeye başladığı zamandan beri dedimki jilet kullanmayacak asla. Direk kuaföre ağdaya getirdim. Son bir senedirde kol altı ve bacaklarına lazer yaptırıyoruz. Özel bölgesi ağdaya yapılıyor orası için daha erken ona büyüdü zaman kendisi isterse yaptırır.
Çocuk yüzücü, mayo giymeye utanır olmuştu benimle dalga geçiyorlar diye çünkü ağda da olsa belli bir süre geçmeden aldıramyorsun. Şimdi çok rahat etti. Bi ara deri bana herkes tek kaş diyor çok zoruna gidiyordu, ondan beri sade kaş aralarını ve bıyıklarını aldırıyor. Bunlar için erken bulmuyorum. Ama mesela şimdi saçını boyatmak istiyor ona izin vermiyorum. Bi 17-18 olsun ozaman olur ama şuan erken.
Epilasyona kaç yaşında başladınız. Bende eve aldım lumea ama hiç yapmadım. Erken gibi geliyor bana. Yaşı 12.

Daha çocuksun yüzün oturur çok değişirsin merak etme sakin ol güzelliği de bu kadar kafana takma daha lisede olmalısın derslerine odaklan 🤗

bu yaşta bu ne güzellik takıntısı,adriana lima olup mankenlik yapacak halin yokya,sen daha çocuksun,çocukluğunu ,genç kızlıpını yaşamakla meşgul olmalısın,ye iç gez eğlen, mutlu olan ve bunu çevresine yansıtan her insan güzeldir

bu yaşta bu ne güzellik takıntısı,adriana lima olup mankenlik yapacak halin yokya,sen daha çocuksun,çocukluğunu ,genç kızlıpını yaşamakla meşgul olmalısın,ye iç gez eğlen, mutlu olan ve bunu çevresine yansıtan her insan güzeldir
Olacak belki?
Ve sade mankenlerin mi güzel olması gerekiyor

güzellik algısı 14 yaşında bir kızımızda bu kadar baskın olmamalı,mesele bu,sizin sıkıntınız ne ?
Olmamalı derken bu kuralı kim koymuş?
Benim sıkıntım Çocuk mutsuz, buna dile getiriyor. Ve siz ne takılıyorsun mankenmi olacaksın gibi öğütler veriyorsunuz?! Tamda duymak istemediği şeyler bunlar bir ergenin.
Dediğim gibi belki manken olacak belki olmayacak, manken olmayanların güzel olmaya hakkı yok gibi bir düşünce çocuğa hiç birşekilde faydası yok.

Olmamalı derken bu kuralı kim koymuş?
Benim sıkıntım Çocuk mutsuz, buna dile getiriyor. Ve siz ne takılıyorsun mankenmi olacaksın gibi öğütler veriyorsunuz?! Tamda duymak istemediği şeyler bunlar bir ergenin.
Dediğim gibi belki manken olacak belki olmayacak, manken olmayanların güzel olmaya hakkı yok gibi bir düşünce çocuğa hiç birşekilde faydası yok.
anladım ,git kızım 14 yaşında her yerini yaptır,nasıl olsa bunlar hakkın,yaptır mutlu ol mu demeliydik, ne dediğim gayet açık ortada, ergenlerin bazen gerçekleri de duymaya ihtiyacı var,hayatını yaşa mutlu ol demişim ,sizin gibi en azından bu çocukların güzellik algısını bozacak cümleleri normalleştirmiyorum.
evet olmamalı,14 yaşındaki bir çocuğun algısı,arkdaşlarıyla gezip eğlenmek olmalı ve bu öğretilmeli,nasihatler de bu yönde olmalı.

bal yaş aldıkça yüzün fiziğin oturur makyaj yapmayı da hafiften öğrendin mi bitti gitti çok takılma :)

anladım ,git kızım 14 yaşında her yerini yaptır,nasıl olsa bunlar hakkın,yaptır mutlu ol mu demeliydik, ne dediğim gayet açık ortada, ergenlerin bazen gerçekleri de duymaya ihtiyacı var,hayatını yaşa mutlu ol demişim ,sizin gibi en azından bu çocukların güzellik algısını bozacak cümleleri normalleştirmiyorum.
evet olmamalı,14 yaşındaki bir çocuğun algısı,arkdaşlarıyla gezip eğlenmek olmalı ve bu öğretilmeli,nasihatler de bu yönde olmalı.
Git heryerini yaptır ile mankenmi olacaksın yeaaa ne takılıyorsun arada fark var ama neyse.
Dış görünüşüne takılan çocukta arkadaşı ile gezer tozar hayatını doya doya yaşar
yüzünde sivilce var diye eve kapanıp kararlar bağlamiyordur emin olun

Kimse böyle şeyler söylememiş ki neden abartıyorsunuz ? Düz nemlendirici, deodorant falan demişler. Güzellik algısıyla alakası yok ergenken insan kendini çirkin hissediyor, çocuğun hisleri gayet geçerli. En fazla sosyal medyadan bir şeyler görüp daha bir etkileniyordur, etkilenme deyince de aaa evet tamam demeyecek yani bu çocuk.

Back
X