• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi hatalı görmeli miyim?

Sevgili kk sakinleri,buranın müdavimi ancak yeni üyesiyim.bdv ye iç dökmeye geldim.esimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor.kayinvalidem ciddi bir hastalık sebebiyle yaşadığımız şehre ameliyat için geldi.ameliyat oldu.patalojisi iyi çıkmadı.kemoterapi ve radyoterapi aldı.tabi bu süreç yaklaşık altı ayı aldı.kaynim ve kp de tabi bu sürede bizde kaldı.bir yaşında çocuk ve bir de 9 yaşında bir çocukla onlarla ilgilenmek durumunda kaldım.şimdi tedavi sonu kontrol içinde yaşadığımız şehre gelmek istiyor.hatta bir daha tedavi almak gerekirse onu da burada yaptiracak.bizim burda ilgilenecek kimsemiz de yok.memleketi kalabalık bir sürü insan var.Alti aydır o kadar yoruldum ki kucuk evde koronadan da dolayı çocukları odalara hapis ettim.evin her yeri yatakhane oldu.surekli evde bir hasta.. gezerken bile suçlu olma,sorumluluk hissi.surat çekme durumu beni çok yordu.sizce çok mu bencilce davranıyorum.Yasadigim huzursuzca şeyleri yazmadım bile kp ilgili.esimle bile bir özelimiz kalmadı.simdi kontrole geldiklerinde tekrar tedavi verirlerse diye korku içindeyim.uc ayda bir gelecekler!ne yapardınız? bencilce mi düşünüyorum?
Bahsi geçen uzun bir süre 6 ay 🤷🏼‍♀️ Yani durumunuz varsa yakınlarda ev tutun ya da başka büyük bir eve taşının. Çocuk, misafirler, yemek, temizlik vs hepsi bir arada çok zor ve bunaltıcı olur. En azından eşinizle iş bölümü yapın temizliği vs birlikte yapın. Arada çocukları kv gile bırakıp bir yemeğe falan çıkın 1-2 saat idare ederler. En azından rahatlamış olursunuz. Ayrıca ben de kv dışındakilerin kalmasını saçma buldum.

O kadar küçük çocukların olduğu evde kemo ve radyoterapi alan birinin olması doğru mu. Hem hastanın bağışıklığı düşük hem de terapilerden dolayı çocukların sağlığı açsından ciddi sonucları olabilir. Yetişkinler bile etkileniyor. Psikolojik etkileri de cabası. Bulundukları yer çok mu küçük.

Kaynananizin yaninda gelen kayin ve kayinpederin bir faydasi dokunuyor mu? Dokunmuyorsa onlari kabul etmezdim boşuna kalabalik etmesinler en azindan. 🙄

muhtemelen eşiniz tek cocuk, kemoterapi gecici bi süreç ,Allahım şifa versin tum hastalara insallah, kvniz normal süreçte size destek oluyodur eminim, destek varken iyi hoş, sizden destek beklendiğinde sıkıntı oluyosa evet bencillik. Empati yapın, kv niz zaten psıkolojıkmeb cok uzgun,size yük oldugu için ayrıca üzgün emın olun, ama mecbur.. şimdi siz ona bakarsanız insallah gerek olmaz ama cocuklarınız da size bakar , bu size bir imtihan bence , evet zor bi süreç hasta bakımı ama Allah ona şifasını size de sabrını verecek inş dua edin..bence başka evde kalıyor olsaydılar da cinsellik çok yaşayamazdınız , annesi kanserken cinsellik düşünülebilir mi bilemiyorum...empati yapmanız lazım

gezmek ıcın gelseydı bu kadar uzun farklı yazardım ama sonucta hastalık bu bence ıdare etmelısııniz aynı sey sızıde basınıza gelebılırdı sız kv nıze gıdıp kalabılırdınız bıde o sekılde dusunun
haklısınıız hasta yanında olmak ozellıkle korona zamanı cocuklarla aynı anda ev ıslerı cok yıpratıcı ama hastalık var ısın ıcınde sabırlı olmanızı dılıyorum

Back
X