Kendimi her alanda- bilgi sahibi- geliştirmek istiyorum nereye kadar böyle.

Haticetsevimli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
19
8
1
27
Arkadaşlar dün düşündüm baya. Bir konu paylaşmıştım. 18 yaşlarındayım ben. Kendi kendime dertler uğraşlar arıyorum. Sonra biraz dışarı çıkıp hava aldım bir tane üyemizin ablamızın dediği çok doğruydu rahatlık batmış dedi ee haklı otur otur telefonun başında k*ç büyüt. Bugün bir arkadaşıma anlattım durumu ondan iki tane kitap aldım bana kitapları verdi. Birisi amin maalaof-yüzüncü ad diğerş ise arif için din yoktur-muhyibbin ibni arabinin. Konuları ve görünmezİ görme gibi, dinsel güzel ahlaki değerli güzel kitaplar. Bu arkadaşım beni her konuda uyaran biriydi.arkadaşımla temizlik yaptık onun evine ama affedersiniz kıç büyütmekten başka iş yapmadığım için yavaş yavaş tın tın yaptım. Sonra bunun akrabalar geldi. Falan çok çekingenim neyse farkettimki bu kadar zamanımı boşa harcamış.

Telefonun başında oturup o bu filmi izle. Kim ne yapmış ona bak. Şu heyecansız hayatında heyecan yaratmak gibi. Dua etmeyi el açmayı unutmuştum yine yorumda bir arkadaş yazmıştı. Allah bizi sınar dert verir ona dua etmemiz için demişti. Hep benim annem babam hareketlerimi eleştirirdş. Bugün yemek yaptım işte temizlik herkes bir hayrete düştü. Ben kitap olsun, ahlak olsun kendimi geliştirmeyi istiyorum. Ankarayı bilenler varsa ikinci el kitap nerden bulabilirim tam bir asosyalim bunu ağlayarak yazıyorum ankradayım ama kızılayı bişe bilmiyorum çünkü okul yok mesela 3 aydır hiç dışarı çıkmadım mesela. Dışarıya çıkmaya sosyalleşmeye temizliğe kitaba sosyal olan ve benim iyiliğim olan herşeye karşıyım resmen kendimi bağımlı yapa yapa. Temizlik yapmakta mesela içimden gelmiyor yaptım bugün ama şimdi yine aynı. Sanki biri beni bağlamış kollarımı ayağımı bir iş yapamıyorum. Bende güzelce hemen hızkıca evi toplayıp ders çalılıp yememğimi yapıp günlük hayattaki sorumluluklarıma yerime getirmek istiyorum

suan boyle bir yazi okumaztan inanilmaz mutluluk duydum :) aferin sana cnm, ins bu azmini istegini hic kaybetmezsin.
daha dun genclerin bu gidisinden dertlenmis hatta gece bir miktar uykusuz kalmistik.
kitap okumaya baslamakla buyuk bir adim atmissin,
okul cevrene donunce arkadaslarinla sosyallesip, cekingenliginide atarsin umarim.
kitap okumayan varsa onlarada sen tavsiyede bulun, beraber yapin boyle kativiteler, hemde ne guzel sosyallesme olur size.
eger kitaba patra harcamamak istiyorsan kutuphaneye git derim, eminimki ankarada kutuphane vardir. ben bilmiyorum ama bilenler cikacaktir.
guzel halk kutuphaneleri goruyorum bazi sehirlerde, ankaradakileri goren ve gidip ordan kitap odunc al oku geri gotur, para harcamamis olursun, hem kutuphane ortami cok guzeldir, insana kitap okuma aski verir.
cok guzel kararlar almissin, tebrik ederim tekrardan cnm.

3 ay sokaga mi cikmadin? Kendine OHAL yada sikiyonetim mi ilan ettin? Aklim almadi. 3 ay 90 gun

Haklısınız ama işte benim dışardan görünüşüm sert ve ciddiymiş bir tane arkafaşım var onlada çok tartışırız yakın anlamda arkadaşım bir tek o var ve evet haklısınız ama hayla bulunduğum bunalımdan kurtulmuş değilim uğraşıyorum dua edin bana

Yazınızı okurken kendimi gördüm sanırım yaz tatilindeyiz ya o yüzden kendimizi boslukta hissetmemiz normal :) ankarada kizilay olgunlar sokak var orada 2. El kitap satan sahaflar var ben hep oradan alırım kitaplarımı sanada tavsiye ederim. Kendine yeni uğraşlar edin mesela spora başlayabilirsin yada kısa süreli part time işlerde çalışabilirsin. Boş durmaya alışık olmadığin için kendini böyle hissetmen çok normal, yinede kendini geliştirirken yaz tatilinin tadini çıkarmayı unutma derim. İlerde okul iş vs derken bugünleri çok arayacağız :)

eylül de açılacak bir okulun var mı

okulun varsa ona göre yoksa ona göre yorum zira

okul yoksa iş bul

sekreterlik satıcılık vs gibi

okul var galiba ama ders çalışmak vs demişsin

o zaman da okul çıkışi kütüphane vs bir yere git düzenli hem ders çalış hem insanları gözlemle

eve bir durak önce inip yürü

yavaş yavaş açıl

okulda da rehberlik hocası ile görüş

sen gitmezsen onlar senin dertlerini bilemez

Hepsini yaparsın mutlaka başla.. kalk yerinden gerisi gelir.. illa dur içimden geliyor mu ay bi dusuneyim halim var mı diye uzatma konuyu kalk.. hayat ne hal ne içten gelme bekler.. zaman geçiyor nasıl olmak istiyorsan o ol.. dün 18 dim inan bugün 32.. hersey senin elinde..

Arkadaşınız en sevdiğim kitabı vermiş size.. yüzüncü ad :)

Tek fark ben okul oluncada böyleyim

Öneriniz güzel

Gerçekleşse mutlu olacağınız bir hayaliniz, bir amacınız var mı? Meslek sahibi olmayı ister miydiniz mesela? Ne olmak isterdiniz? Buna karar verip ona ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini madde madde belirlerseniz daha enerji dolu olabilirsiniz. Ucunda çok istediğiniz bir şey, umutlarınız olursa hayata karşı da daha hevesli olursunuz.

Olgunlar'da ikinci el kitap bulabilirsin. Kizilayda istersen tarif ederim:)
Mesela ben kendime hedefler koydum. Her yil 10 kitap okumaya calisiyorum. Yani ortalama her ay 1 kitap gibi. Tarihi, siyasi kitaplar ilgimi cekiyor.
Bunun disinda bol bol haber oku. Gazeteyi tavsiye ederim. Internetten de okuyabilirsin.
Film izleyerek de cok sey ogrenebilirsin:)
Kendini gelistirmek hic zor degil, merak etme.

Ergenlikte sıyrılma belirtileri Hoş bnde 2 aydır çıkmıyorum pek ama ders çalıştığımdan. Önce erken kalk sabah yürüşü yap bnce iyi gelecek kndini daha mutlu hissedeceksin forma gireceksin. Sonrası gelir herhalde

Okuma konusunda dünya klasikleri kesinlikle okumalısınız. Felsefe üzerine okumalar yapmak insanı derinleştirir. Bu alanda minik minik adımlar atabilirsiniz. Yabancı dil çalışabilirsiniz. Bir doğu birde batı dili bilmek her zaman avantajdır. Dil kurslarına gitme imkanınız var ise bu sosyalleşmenizede katkıda bulunur. En önemlisi de belki bir sanat dalı ile ilgilenmek. Ruhumuzu tedavi için belkide tek ilaç. Ben hat yazmaya çalışıyorum mesela. Ama titreyen eller ile oldukça zor oluyor ne yazıkki.

Internetten ankaradaki kutuphaneleri arastir iki litaba verecegin parayla uyelik vs al. Oraya gidip de okursun istedigin kitabi odunc alirsin okur getirirsin hem surekli gidersen hem oradaki gorevliler hem de senin gibi olan insanlarla tanisirsin kaynasirsin. Kitap onerileri alirsin kitaplar uzerinde tartisirsiniz. Hem ben sanmiyorum ki kutuphaneye duzenli gelip kitap okuyan arastiran merak eden birinden zarar gelsin kotu niyetli olsun. Tabii bu benim safligim da olabilir. Buraya yazabildigine gore internetin de var elinin altinda. Hersey var internette makaleler calismalar gelismeler. Merak et sorgula herseyi arastir tatmin olana kadar. Boyle bir karar aldigin icin ben de cok sevindim adina. Evden cikmadan ne kadar cok seyahat edebilecegine sasiracaksin :)

Çook istediğim birşey var tabiiki hetkesin bir hayali vardır

Evet söylemesi ayıptır yan komiu sağolsun yoksa benim aile biraz bana onu zor alır bağımlıyım bayağı eskiden

Kızılayda bir yer var sokak komple kitapçı bir kısmı yayın evleridiper kısmı ikinci el oldukça uygundur
Sokağın tam adını hayırlamıyorum ama akay yokuşunun aşağısında elçiliklerin arka tarafında kalıyor

Olgunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…