Ben de senin gibi çok hassas ve merhametli doğmuşum, doğmuşum diyorum çünkü sonradan büyük bir değişim yaşadım, üstelik benim bir tarafım böyleyken diğer tarafım ise çok gaddar acımasız ve duygusuz. Hal böyle olunca inanılmaz hızlı duygu değişimleri yaşıyordum senin gibi, 19 yaşında yaptığım evliliği 21 yaşında bitirdikten sonra başladı gelişim ve değişim sürecim, etrafıma bakıyorum hayat devam ediyor insanlar iyi kötü yaşadıklarını bir kenara bırakıp iyi olmanın bir yolunu buluyor, ben olduğum yere çakılmış gibi çaresiz hiç evim ailem bir hayatım olmamış hissediyorum ileri değil hep geri gidiyorum derken iyileşmeye karar verdim kendimle uzun tartışmalar, beyin fırtınaları ve bilimum hasbihal sonrasında kurban rolünden çıkıp eski eşim dahil herkesi affettim kendi içimde, kendimde eksik ve aşırı gördüğüm her şeyi psikolojik tedaviyle beraber üstüne giderek hatta tabiri caizse kanırtarak aştım ama ne var oluş sancıları ne yıkılıp ayağa kalkmalar anlatamam, hayatımın en zorlu süreciydi. Bu süreçte hayatıma birisi girdi çok tutkulu ama toksik bir ilişkiydi 27 yaşında onu da 30 saniyede bıçak gibi kesip atınca hayatımın 3. ama en konforlu dönemine giriş yaptım, dedim ki bunca şey yaşandı ölmedim daha beni hiç kimse hiç bir şey üzemez, öyle de oldu :) içinde bulunduğum her durumdan keyif almayı öğrendim sonra, bugün ölüp gidebilirim o yüzden her anı ne kadar keyifli hale getirebilirsem o kadar iyi mantığıyla ve kendimi listenin en başına koyarak. İnsanların ya da olayların ben önemsediğim sürece var olduğunun kafamı çevirdiğim anda kaybolacaklarının bilincindeyim mesela, o yüzden kim ne yapmış kim ne demiş umurumda bile değil, bazen sınırlarım çok zorlandığında şunu diyorum 1 yıl sonra bu olayı hatırlayacak mısın? tabi ki hayır, o zaman kendine gel, halen gelemiyorsam içimdeki her şeyi söyleyerek rahatlıyorum ve konuyu orada kapatıyorum, böylelikle negatifi bile pozitife çevirmenin bir yolunu buluyorum ve daha iyi hissediyorum :)
Zamanında yüzleşemediklerimiz genelde bugünümüze taş koyan şeyler oluyor kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla, öncelikle bunu gözden geçirmeni ve kesinlikle psikoterapi almanı öneririm bunların yanı sıra şu an hepimizde gelecek kaygısı, güvensizlik ve belirsizlik var haliyle bu durum bizi toplum olarak mutsuz ediyor orası da ayrı bir boyutu

kısacası hissettiklerin konusunda asla yalnız değilsin ve sen istersen tekrar iyi hissetmenin bir yolunu bulacağına eminim :)