- 16 Temmuz 2023
- 5.004
- 13.573
- 168
- Konu Sahibi Miss Salvatore
Çocuk gelişimi önlisans mezunuyum. Bir ara Dgsye girdim 4 yıla tamamlamak için. Ama baktım ki puanım düşük, matematiğim de iyi değil vazgeçtim .Kendini ailene feda etme ne olacak ilerisi hiç düşündün mü mesleğin var mı? 29 yaşında hala gençsin ama zaman hızlı geçiyor gözünü açtın 50 yaşında allah uzun ömür versin anne baban gitmiş hiç abim sahip çıkar deme insana güven olmaz. Çok var çevremde hayatını anne babasına adayan sonra anne baba ölünce ortada kalan. Kendi hayatını yaşaman lazım. Mutlaka çalış ya da tekrardan oku lisans mezunu değilsen 2 yıllık oku. Mesela benim arkadaşımın ablası 2 yıllık nüfus mu ne okudu atandı. Ya da diş protez okuyup diş kliniği açmış insan tanıyorum. Bi tanıdığımın eşi diş hekimiydi o da 30dan sonra okudu beraber çalışıyorlar. 2 yıllık sağlık bölümleri kolay atanıyor. Yine bir arkadaşım 2 yıllık havacılıkla alakalı bir bölüm okudu çalışıyor. Bi tanıdığım liseden sonra sosyoloji okudu sırf şehrinde diye. O ara sevgilisi vardı evlendi eşinin ve babasının durumu çok iyiydi bu kadın tekrar lisansa başladı özel eğitim okudu evde zaman geçmiyor dedi. Çocukları da büyüdü iş hayatına girdi. Tecrübe yok 29 yaş bu gidişte iş işten gitmiş olacak. Evde durdukça deliriyorum ben yeni işsizim sabah 8 gibi uyanıyorum temizlik yemek öğlen olmuş 3 gün hamile pilatesine gidiyorum 4 saat ders çalışıyorum yine bu saat geçmiyor bir bakıyorum saat daha 3 4. Böyle bi hayatta mutlu olmak imkansız bence
Dgs ile şu bölümlere lisans tamamlama oluyor :
Okul Öncesi Öğretmenliği (SÖZ)
Çocuk Gelişimi (EA)
Sağlık Yönetimi (EA)
Sosyal Hizmet (EA)
Özel Eğitim Öğretmenliği (SÖZ)
Çocuk gelişimi lisansın atama puanları çok yüksek, artık sağlık alanına atama da yapılmıyor. Çok düşündüm Çocuk gelişimi lisans mı okul öncesi mi diye. Yani bir anaokulunda çocuklarla ilgilenerek, onlara bir şeyler öğretip etkinlik yaparak bu mesleği sever miyim yapabilir miyim diye düşündüm.
Çocuklar geleceğin neferi ve öğretmenlik kutsal bir meslek bana göre. Herkes bunu hakkıyla yapamaz. Kendim de boşuna bu bölümü okudum diye düşündüm çünkü staj sonrası "ben sabırlı birisiyim ama bu meslek göründüğü gibi değil" dedim kendime. Önlisans diplomamla şuanda bir "anaokulu öğretmeni yardımcısı" olarak çalışabilirim. Ya bu meslekten devam ederim , ya başka bölüm okurum, ya da daha fazla okumakla zaman kaybetmeyip kendime başka bir iş bulurum. Neyi sevdiğimi, ne yapabileceğimi bilsem ona göre direkt bölüm seçerdim çok önceden.