Bahsettiğin fiziksel semptomlar kaygı ile ilintili, tedaviyi asla bırakma, düzenli şekilde devam et lütfen. Kimseye de -ailen dahil- söylemek zorunda değilsin, boşver.
Bazen en dibi görüp, yere çarpıp suyun yüzüne oradan daha hızlı yükseliyoruz. Dediğim gibi, bu da bir süreç, illa ki geçecektir ama şu an geçmeyecek gibi gelmesi çok normal.
Kendini sorgulayıp kendine yüklenip kızmak çok anlamsız, böyleysen böylesin, nedir yani, insanız, sürekli seke seke mutlu gezemeyiz. Kaldı ki kötü şeyler yaşamışsın, onların etkileri ve tetiklemeleri devam ediyordur ister istemez.
Yaşın çok çok genç, sakın saçma sapan 30 yaş gerilimini yüklenme, benim 30'dan sonra rayına girmeye başladı hayatım, 20'leri de bir gram özlemiyorum. Herkesin hayatı, yapısı, nasibi bambaşka, herkes kendi zamanında yaşar.
Tedavi sürecine ve doktorunun tavsiyelerine göre sosyal aktiviteler yapmanı, mümkünse hafif tempolu, yarı zamanlı bir işe girmeni öneriyorum ben. AÖF, halk eğitim tarzı yerlerde hoşuna gidecek, ilgini çekecek eğitimler de alabilirsin bi yandan.
Zaman gerekiyor, akışta kalabilmek zor ama çok önemli.