çocuk buyutmek kolay değil bıkaç yıl sonra duzenını kurarsın daha ufaklar
pasiflik hayatında hep varsa zamanla değişirmi bilemıycem ama arkadaşlar edınmeye çalışsan çocuklularda gezıyor
şimdi tam olarak sorun ne arkadaşım ben anlayamadı.daha doğrusu bir kaç tane soru birden var sanırım..biraz başlıklandırırmısın..
Ben seni anliyorum canim
Cocuklar insanin aklini dagitiyor kafa 1500 oluyor
Gecenlerde benimkide hasaydi geceleri uykusuz kaldim
İsyerinde safsaf gezdim
Dedigin gibi konusulanlari algilayamadim
Bunlarda gcecek merak etme
Denk gelirse kucugu akrabaya birakip git birkerede
Daha aktif gorun
yaşınız kaç?
yakınınızda anneniz veya bir akrabanız yok herhalde
küçük çocuğunuz olunca bazen diğerine yetemeyebilirsiniz bu çok normal
sonuçta hasta halinizle elinizden geleni yapıp çocuğunuzu sinemaya götürmüşsünüz
belki hastalığınızdan dolayı diğer annelerle konuşamadınız?
eşinizin durumu da büyük ölçüde pasif durumda kalmanıza sebep oluyor
işe girmenizi de tavsiye edemem iki tane size muhtaç yavrunuz var
apartmanda yakın olduğunuz hiç mi komşunuz yok
biraz onlarla görüşseniz?:26:
kendimi toparlayamıyorum hep yalnızım,çocuk konusunda kimseden destek almıyorum,
hasta oldum 3gün yataktan kalkmadım çocuklarıma bakıcak kimsem yoktu,
buda benim asosyal oluşumdan kaynaklanıyo sanırım,
okulla dışarda aktivete için sözleşmişler benim son anda haberim oldu
ve çok zorlandım ne yapmalıyım böyle zamanlarda illa tanıdıkmı olmalı çocuğu bırakmak için
bi akıl veren bi fikri olan varmı ,çevremde 14.15 yaşlarında kız çocukları var belırlı bir ücret karşılığında
onlaramı baktırsam napsam böyle olmuyo..
çevremizde bi kız var böyle bi kere ona bıraktım ikisinide, küçüğü uyurken kapı dışına çıkmışlar büyük kızımla anahtarıda almadan
dışarda kalmışlar küçük kızımda içerde uyuyo oyuzden öyle yapmaktanda korkuyorum napsam bi çare arıyorum..
inanın samımı arkadaşlık nasıl olur onu bile unuttum,
böyle bitkisel ürünler satanlar vardı bi ara onlara takıldım canım cicim oh ne hoş hoşuma gitmişti,
meher sahteymiş.. gerçek arkadaş ,dost olamadım kimseyle evlendikten sonra,evlenmeden önceki
arkadaşlarımlada evlendikten sonra gidip gelemedim aramadım koptuk..
bugün çok dertlendim buraya yazıp döküyorum,,çok bunaldım ,kimse yalnız olmamalı anneler evlendi diye çocuklarını unutmamalı..
Henüz yaş olarak çok Küçüksun, bu karakterini düzeltebilirsin
Birde küçücük yaşda gelin olmuşsun,
2 çocuk ve birinden yardım alamayacak kadar yanlız olmalisin..
Hiç kolay olmamalı. .
Kendini ifade edememen belki, insanların içine çok girmemen ola bilirmi?
Biraz insanlarin icine girmeni tafsiye ederim.
Her kim olsa, uzun süre geniş cevreden uzak durdugunda, senin gibi hisede bilir..
Küçük kizinlada artık bir anlaşma yap canim, ne yaparsa yapsın, kucağına alma!
Kocaman bir kiz olduğunu anlat, ablasını örnek göster, bak ablani hic kucağıma aliyormuyum diye?
Yoruluyorsa, küçük adimlar attin, biraz oturun..
Bazen hızlı hızlı işleri bitirmek için kucağa aliyoruz, yada artik onların yapması gereken şeylere izin vermiyoruz ya bu çok yanlış. Sirf bu yüzden sana benziye bilirler, yoksa korkma! Kendini ifade edemiyorsun diye benzemezler.
Ayrica okuldada çocuklar bir birinden çok şey öğrenir.
Ama bir gün çocuklarını eşine yada bir kayinina burak ve o günü zadece kendine ayir..
Biraz değişiklik iyi gelir. .
Ozaman bol bol buraya takil:).ama annen aramiyormu senin?
küçük kızım çok naif ufak tefek yoruluyo herhalde
ve anlaşmayı hiç kabul etmiyo ben ne dersem o olcak yapıda,
tutturdumu o olcak yoksa bi ağlar bidaha olana kadar susmaz,
kafam alalk bullak oluyo hep o böyle davrandığından ,
saçımı başımı yolasım geliyo kendimin napıcam diye bunalıyorum
çocukları sadece eşime bırakabilirim öylede tek napıcam,
hafta sonu berabar biyerlere gitsek diye bakıyorum( sırf bu yüzden evim yarım yamalakken gezdiririm sizi diye araba aldı)
ama ne çare yine de düzgün biyere götürmüyo götürsede çabucak eve getiriyo,
yada çocuklar mızmızlık yapıyo bidaha çıkarmıcam sizi diyerek eve geri dönüyoruz
arıyo çoğunlukla ben arıyorum onun kendi derdi var babam pskolojik sorunları var biraz,abimlerinde küçük bebekleri var onlara yardımcı oluyo benim çocuklarıma nadir bakmıştır ondada nerde kaldınız falan olmuştur,benim evimde duramıyo zaten bugün çağırsamda gelmezdi babamı bırakıp..
Kim olsa bu durundan artık çatlar :)
Ben seni anliyorum, biraz kocanla baş başa bir kaç saatda olsa geçirmeniz gerekiyor.
Bak o bahsetigin 15, 16 yaşındaki kızlardan biri ile konuş ve herşeyi hem anlat hrmde o anlattıklarını bir listeye geçir. Çünkü o yaşdaki kizlardan çok bir Beklentin olmamasi gerekiyor:)) biz o yaşdaki stajilarimisa hem anlatir, hemde tek tek yapardık ne yapacaklarini..
Çünkü hir kulağından giriyor, diyerinden cikiyor
Birde bir çok aile artık bu yaşlardaki güvendigi kizlari, çocuklarına burakiyor; )
Kendileride gezip tozuyor:) demekki kendiniside bundan sonra unutmayacaksiniz:)
Annenide kafana çok takma! Demekki, diyer taraf çok yükleniyor. .
teşekkür ederim güzel yorumların için ,beni anladığına sevindim..
ben herşeyi aklında tutabilen, karmaşık olan şeylerde bile akıl danışılandım ailede,
şimdi ise ne okuduğumdan, nede çok fazla ortamlarda bişeyleri anlamıyorum,algılayamıyorum neden böyle şimdi
kendime şaşıyorum daha bu yaşta böyleysem yaşlanınca ne olucam acaba ?
kendimden korkuyorum ve düzelmek kendime gelmek istiyorum,
yardımmm
Herkes gibi bir psikoloğa git demek istemiyorum. .
Çünkü aslinda insanı bu duruma sokan,
Kendin için hiç bir şey yapamamak..
Belki ihtiyacın olan o kaybettiğin kendini tekrar keşfetmen olacak..
Eşin ile biraz bu konuyu ciddi ciddi konuşup, ne yapa bilecegini sor.
Bir yakiniz, güvene bileceginiz birilerine çocukları burakin ve bütün bir günü eşinle geçirmeni tafsiye ederim.
Üzülme canım, eyer bir çıkış bulamazsanız, bir süre sonra çocuklar büyümüş olur ve sende evde biraz dinlenmiş olursun.
Çocuklar dünyanın en güzel hediyesidir bize, ama tatli oldukları kadar yorucudur..
Henüz çok küçükler, mesela uyku düzenleri nasıl bilmiyorum, ama çok erken yatir! Hem onlar ihtiyacı olan uykuyu alir, hemde sen dinlenirsin..
mesella 7 den 10'na kadar eşinizle bir birinizle ilgilenirsiniz..
Kabuğuna girme canim!
Biraz üretgen ol, kimsedende çekinme!
Çocuklarına elbette bakacak birilerini bulursun,
Ama eşinde bu konuda sessiz kalıp izlemesin senin bu halini!
Çocuklarında başlarda herşeye mis mis eder, ağlarlar ama patron onlar degil sensin!
Bu konuda kiyamiyorsun ama aslinda hem kendin için, hemde onlar icin bu iyi değil. .
canım eşim çok farklı bir insan, bakmışsın çok anlayışlı bakmışsın en ufak bişey nankör diyo hemen bende kırılıyorum,
akşam okadar bunalmışım bide oda damlıyo bende ,off çok bunaldım evin heryeride akıyo,
dedim (biz bu eve gireli 4sene oldu ben bunu çekiyorum) yok efendim sadece bi oda akıyomuş ,
ben nankörmüşüm, bana bunu diyo ,be adam ben sana dedim bu ev bitmeden araba alma,
yok alacak 15 dakkalık yolda çok yoruluyomuş, ya ben bu evde okadar yıpranıyorumki
çocuklarım okadar yaramaz değil aslında benim derdim ev,
heryeri dökük usta girmediki eve o, bu yaptı eşim yaptı usta yapmayıncada her şey yarım yamalak oldu ,
bana diyoki birde bu ev bitince napcakmışım bakalım ozaman ne bahane bulcakmışım;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?