Kendimi insanlari azarlamadan nasil savunbilirim

Lamiha

MEOW!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.351
647
123
Merhaba kizlar

Bir hafta oncesine kadar bir sorun yoktu. Bu bi hafta icerisinde annemle tartismalarimiz oldu. Beni cok elestirdigini biraz guzel seylerdende bahsetmesi gerektigini soyledim dun. Siz bana ne veriyosunuzki en son ne iyiliginiz oldu dedi. Hak vermedim anneme. Bugun sacma sapan seyden dolayi tartistik. Tepkimi fazla buldu. Bana gorede onun tepkisi fazlaydi. Ciktim evden bana su mesaji yolladi

--Sen gercekten normal bi insan degilsin git kimden nerden psikolojik tedavi goreceksen gor artik yeter biraz kendinin farkinda ol anca etrafindekilere kiziyon sucluyon bi laf soylenmiyo sana donde bi kendine bi bak artik sen boyle yapmaya devam ettikce yaninda kimse olmayacak--

azarlamayi kendini savunmak olarak gordugumu soyledi. gecende konu actim biriyle tanistim fircaladigim icin gorusmeyi kesti diye. Su an kendimi cok kotu hissediyorum. paylasmak istedim. Karisik olmus olabilir.

İsterseniz bir psikiyatriste görünün. Bunda cekinilecek birşey yok. Biz burdan ne desek boş. Sizi yakından tanımıyoruz ne de olsa. Ama anneniz haklı olabilir. Bir hastalığınız varsa tedavi olmanız hem sizin için hem de çevreniz için daha iyi olur.

Anneniz de sizinle öyle mi konuşuyordu küçükken?
Yılların birikmişliği de sebep olabilir,

Merhaba kizlar

Bir hafta oncesine kadar bir sorun yoktu. Bu bi hafta icerisinde annemle tartismalarimiz oldu. Beni cok elestirdigini biraz guzel seylerdende bahsetmesi gerektigini soyledim dun. Siz bana ne veriyosunuzki en son ne iyiliginiz oldu dedi. Hak vermedim anneme. Bugun sacma sapan seyden dolayi tartistik. Tepkimi fazla buldu. Bana gorede onun tepkisi fazlaydi. Ciktim evden bana su mesaji yolladi

--Sen gercekten normal bi insan degilsin git kimden nerden psikolojik tedavi goreceksen gor artik yeter biraz kendinin farkinda ol anca etrafindekilere kiziyon sucluyon bi laf soylenmiyo sana donde bi kendine bi bak artik sen boyle yapmaya devam ettikce yaninda kimse olmayacak--

azarlamayi kendini savunmak olarak gordugumu soyledi. gecende konu actim biriyle tanistim fircaladigim icin gorusmeyi kesti diye. Su an kendimi cok kotu hissediyorum. paylasmak istedim. Karisik olmus olabilir.
Annenle iliskinizi veya yasadiklarini bilemem ama o gecen konu actigin herife karsi tepkin azdı bile, hic kendinde suc bulma o konuda..

evet geçen konunuda okumuştum..belki de destek almalısın. ne söylediğimiz kadar nasıl bir tavır ses tonu ile söylediğimizde önemli.

Sesiniz mi yükseliyo aşağılıyor musunuz? Tam olarak nasıl azarlamak anlamadım?

Hayir sesim yukseltmiyorum. Yukselttigim oluyo tabiki ama normal bi konusmada kendimi ifade etmek istedigim zaman yukseltmem. Sakin bi sekilde kendi duygularimi ve karsimdakinin davranisini dillendirmeye calisiyorum. Anneme bir turlu anlatamiyorum kizacagin yere dedigim seyi dinle muhalefet oldugumu dusunme diyorum olmuyor

Ayrıca ekleyeyim, bazen insana kendini baska ifade yolu birakmazlar, elestire elestire dokunsan patlayacak hale getirirler, sonra tepki veren suclu olur.. Boyle bi durum da olabilir seninki, bilemiyorum..
Mesela benim anneannem, sagolsun, beraber yasadigi insanlari delirtir cümleleriyle, tepki görünce de karsidakini bagirmakla, kizmakla suclar, kendinde hata aramaz..
Sen daha iyi bilirsin içeriği.. Kendini tamamen yerden yere vurma.. Uzman destegi istiyorsan da kendin icin al, kendi ic huzurun icin..

Hayir sesim yukseltmiyorum. Yukselttigim oluyo tabiki ama normal bi konusmada kendimi ifade etmek istedigim zaman yukseltmem. Sakin bi sekilde kendi duygularimi ve karsimdakinin davranisini dillendirmeye calisiyorum. Anneme bir turlu anlatamiyorum kizacagin yere dedigim seyi dinle muhalefet oldugumu dusunme diyorum olmuyor
Eski konuna baktım hatırladım olayı, orda ki oduna az bile demiştin bence. Annene de bu şekilde anlatıyorsan çokta problemin yok gibi sanki. Sadece yeri geldiğinde lafını söylüyorsun, azarlıyor gibi değilsin.

Ama anneler her zaman dediğini kabullenen, muhalefet olmayan çocuklar istedikleri için onların gözünde böyle şeyler biraz daha büyüyor :) annene he de geç sadece ama dışarıya karşı problem olabilecek bişey değil bence.

kimi insanlar müthiş sakin konuşurken seslerine yükledikleri gerginlikle, karşıdaki kişiye kendilerini berbat hissettirmeyi başarabiliyorlar.

bağırmıyor olabilirsiniz, ama gözleriniz, ses tonunuz.. biz bilmiyoruz tabi..

kimi insanlar müthiş sakin konuşurken seslerine yükledikleri gerginlikle, karşıdaki kişiye kendilerini berbat hissettirmeyi başarabiliyorlar.

bağırmıyor olabilirsiniz, ama gözleriniz, ses tonunuz.. biz bilmiyoruz tabi..

Muthis sakin konusmuyorum. Konusamam zaten. Sakin bi insan degilim illaki normal bi konusma olmuyo ama azarladigim zamanlarida ve azarlamadigim zamanlarida biliyorum.

Her ne olmus olursa olsun annenin tepkisi cok acimasizca

Her ne olmus olursa olsun annenin tepkisi cok acimasizca

Evet cok canimi yakti bunu hep yapiyo. Zaten yasadigim seylerde kendimi suclayan bi insanim iyice kotuleniyorum benim yuzumdenmi evliligimin bitmesi, digerinin benimle gorusmeyi kesmesi vs.

Evet cok canimi yakti bunu hep yapiyo. Zaten yasadigim seylerde kendimi suclayan bi insanim iyice kotuleniyorum benim yuzumdenmi evliligimin bitmesi, digerinin benimle gorusmeyi kesmesi vs.
Bunu kendine yapma.kimsenin yapmasinada izin verme.annen bile olsa.seni oldugun gibi sevecek biri cikabilir karsina akisina birak

Bunu kendine yapma.kimsenin yapmasinada izin verme.annen bile olsa.seni oldugun gibi sevecek biri cikabilir karsina akisina birak

Evet ben boyle olmak istemiyorum eger denildigi gibiyse. Doktora gidecem bugun randevumu almaya calisacam. Ginede az da olsa haksizlik yapiyo bana diye dusunmeden edemiyom

Ya anneler baş tacı. 'Evet anneciğim, kesinlikle katılıyorum' deseniz.
Yani konu ne olabilir ki?
Tabi istisnalar kaideyi bozmaz

Gecen konunuzda sorun yokru sizde ,
Annenizle eetayi bilmiyorum ,
Bazi insanlar cok ustunuze geliyor olabikir mi ?
Bazilarinin amaci kullanmak olabilir mi ?
Amaclarina ters dusecek tepkiler verince siZ kotu oluyorsunuzdur ,
Acikcasi artik bezdigim kirilmasini ,kusmesini umursamadigim kisilere karsi bende oldukca kabayim ,
Bu konuyu iyice bir tartin,derim

Kim bilir ne yaşadın da bu hale geldin

En iyisi psikologla görüşmek

Grup olarak yapılan öfke terapileri, ya da bireysel

Mutlaka faydası olacak

Back
X