Kendimi insanlari azarlamadan nasil savunbilirim

Gecen adamla olan konuyu okumustum ve haklıydınız. Annenizin bahsettigi bu durumun o adama yaptıgınızla bir ilgisi yok. Ancak siz de kendinizi kolay parlayan biri olaral görüyorsanız, bir psikologla görüsmekte fayda var.
Eger psikologa gitmeyecekseniz, bir seye sinirlendiginizde veya haklı oldugunuzu anlatmaya calıstıgınızda kendinize sık sık "sakin olmalıyım, daha güzel ve nazik kelimelerle belirtmeliyim" cümlelerini hatırlatın, belki bunu kendinize hatırlattıkca öz kontrolünüzü daha net saglayabilirsiniz.

Hayir sesim yukseltmiyorum. Yukselttigim oluyo tabiki ama normal bi konusmada kendimi ifade etmek istedigim zaman yukseltmem. Sakin bi sekilde kendi duygularimi ve karsimdakinin davranisini dillendirmeye calisiyorum. Anneme bir turlu anlatamiyorum kizacagin yere dedigim seyi dinle muhalefet oldugumu dusunme diyorum olmuyor
belkide anlasılamadıgını düaünüp sinirlenip sesin oyle cıkıyordur cunku bende öyle oluyor gecmişte yasadıgım deneyimlerden dolayı kendime hakim olamıyorum bazwn anlasıldıgımı hissetmiykrum

belkide anlasılamadıgını düaünüp sinirlenip sesin oyle cıkıyordur cunku bende öyle oluyor gecmişte yasadıgım deneyimlerden dolayı kendime hakim olamıyorum bazwn anlasıldıgımı hissetmiykrum

Evet. Annem dinlemiyoki beni anlasin. Ona muhalefet oldugumu dusunuyo. Halbuki dunde dedim sinirlenecegin yere dedigim seyleri dinle kelimelerime odaklan. Kendime hakim olamiyorum ama eskisinden daha cok sakin kaliyorum cok sukur. Agzimdan kirici tek kelime cikmadi. Kirildiysa sesimin tonuna kirilmistir yada azarladigim icin ki farkinda bile degilim.

Bir zaman sonra artik bende bunaliyorum ve sesim cikiyo. Ozamanda boyle kavga oluyo. Artik yuzume bakmaz.

Gecen adamla olan konuyu okumustum ve haklıydınız. Annenizin bahsettigi bu durumun o adama yaptıgınızla bir ilgisi yok. Ancak siz de kendinizi kolay parlayan biri olaral görüyorsanız, bir psikologla görüsmekte fayda var.
Eger psikologa gitmeyecekseniz, bir seye sinirlendiginizde veya haklı oldugunuzu anlatmaya calıstıgınızda kendinize sık sık "sakin olmalıyım, daha güzel ve nazik kelimelerle belirtmeliyim" cümlelerini hatırlatın, belki bunu kendinize hatırlattıkca öz kontrolünüzü daha net saglayabilirsiniz.

Piskologsuzda gayet iyi yol aldim. Eskiden olsa yazdigi mesaja sirf kendimi anlatabilmek icin uzunca yazardim. Artik biliyorumki ne dersem diyim beni zaten anlamicak. Ginede gidecem piskologa. Annem gibi herseye cok cabuk sinirlenen ve gerilen bi kadin olmak istemiyorum

Back
X