kendimi iyice ezik hissediyorum,kabul ediyorum ben enayiyim :((

cileklipastam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
41
0
36
Konya
Selamlar ve iyi akşamlar arkadaşlar .Beni bunaltan bir konuyla ilgili sadece derdimi paylaşmak için yazıyorum. Şimdiden vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin.
Komşularım bana ısrarla gelmek için bir sürü bahaneler üretip neredeyse haftanın dört günü bana geliyorlar ..Eşimde dedi ki “sen onlara hiç gitmedin birde sen git, onlar sana hizmet etsinler, gitsen de gitmesen de geliyorlar zaten” dedi.Bende hep gidersem gelmek için iyice yüz bulacaklar,onlarla oturmamdan zevk alıyormuşum gibi düşünecekler diye hiç gitmeyi teklif etmedim de çağırırlarsada kabul etmedim zaten çağırmaya fırsatları olmadan kendilerini bende buluyorlardı o yüzden eşimi haklı bularak ”Doğru tamam ilk çağırdıklarında gideceğim” dedim.neyse ağzının ucuyla da olsa ilk çağırana gitmeye karar verdim..Yaklaşık 2 aydır beni davet edecek birisini bekledim.2hafta kadar önce bir komşumun oğlunun doğum günü vardı ama oraya gitmeyi hiç istemedim hiçbirinden hoşlanmamama rağmen hele ondan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum ve onun olduğu ortamlarda başıma inanılmaz ağrılar saplanıyor,hastalanıyorum bana asla gelmesini istemem ama o haftada enaz bir kere mutlaka bana gelir..çocuğunun doğum gününe gidemeyeceğimi söyllediğimde benden hediyesini istedi bende pazardan bir eşofman aldım verdim diye etmediği laf söz kalmadı gitmediğim ve almak zorunda olmadığım halde almama rağmen pazar malı diye laf etti yüzsüz.Neyse konumuzu dağıtmadan tekrar döneyim baktım bu böyle olmuyor bende bir müddettir bahanelerle hiçbirini kabul etmedim..Beklenen an gelmişti bir komşum (buarada bu komşum benden 5 yaş küçük)mesajını aynen yazıyorum “apla(abla) müsaitsen öğlen bana gelsane(gelir misin) özledim oturak(oturalım)hemen cvp ver,tmm” diye bugün bana mesaj atmış hoşlanmadığım tarzda yazdığı mesajına kızsam da, zaten uzun zamandır beklediğim bu davete “tamam gelirim” diye cevap verdim.Ardından hemen aradı “aplam gelmek için bir manin olmadığına göre öğlen sana geliyoruz” dedi telefonu kapattı.Öylece kalakaldım,şok içerisinde sinirden tüm vücudumdan alevler çıktı bana gelmek için blöf yapmışlar, evin içinde dört döndüm durdum nasıl düştüm bu tongaya bilemedim.Neyse bu konuşmanın üzerinden yarım saat bile geçmemişti ki üç komşum birisinin 2 diğerlerinin birer çocuğuyla geldiler (saat 11:30) komşulardan birisi çocuğuna kahvaltı yaptırmamış “bir şeyler hazırlasanda yese çocuk aç” dedi kadın bunca saat nerdeydin ne bu acele erkenden geliyorsun atlımı kovalıyor çocuğunu doyursana bunun üzerine birde o davet eden komşum pişkince “bana davet etmesem hiçte çağırmayacak canım “ dedi ..sinirden elim ayağım titredi,kaşlarım çatılarak hiç böyle bir şeyi yapmayan söylemeyen ben dayanamadım “ çağırmama gerek kalmadan,buyur etmeden,kabul edip etmediğimi dinlemeden,kahvaltınızı bile yapmadan sabahın köründe kendinizi burada buluyorsunuz zaten artık benim evimi,hanımlığımı iyice öğrendiniz sizinkileri hiç göremedik,bir günde ağzınızın ucuyla çağırmayın doru düzgün çağırında size de gelelim,sizlere gelinecek diye korkudan hep bana geliyorsunuz” dedim..Ağzında iğrenç sakızıyla ağzını yaya yaya “alemsin Buket apla(abla) sabahın körümü şimdi” dedi yani anlamamazlığa vurup,lafı çevirdi hepsi gülüştüler..Kendileri yetmiyormuş gibi birde annesiyle kızkardeşinide çağırmış bana..
Ben kesinlikle enayiyim kendime inanamıyorum.Üniversite mezunu olduğum halde,bir zamanlar özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmış olmama rağmen, komşularımı idare edemeyip beni alt etmeleri var ya işte bunu kendime yediremiyorum,üzgünüm.. Evlenmeden önce oturduğumuz semtte böyle durumla hiç karşılaşmadım,herkes birbirine mesafelidir ama zor zamanlarda birbirlerine sahip çıkarlardı.Komşularla belli bir seviyede saygı çerçevesi içinde büyüdük.Şimdi burada gerçekten nasıl davranacağımı bilemiyorum.Kesinlikle hiçbirisiyle oturmak istemediğim halde nasıl oluyorda hala kabul ediyorum bilemiyorum,sonrasında kendime çok kızıyorum,neden diye.. Kendime olan güvenimi,saygımı iyice yitirdim,kendimi ezik hissediyorum,şaşkoloz gibiyim..
Müsait olmadığıma dair bahanelerim artık hep olacak ve bir daha asla kimseye gitmeyi kabul etmeyeceğim diyorum.inanın eşimin yüzünne bile bakamıyorum artık,kendimi gerçekten çok garip hissediyorum,tüm özgüvenimi aldılar kendime gelemiyorum eşimi haketmiyorum,kayınvalidem onlarla görüşerek kendi seviyeni belli ediyorsun demişti beni kullandıklarına göre ben onların seviyesinden bile daha aşağıdayım artık hiç iyi değilim..
Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin.

hayatım yapman gereken şey çok açık ; onlarla her türlü ilişkini hemen kesmen gerekiyor.bu yüzsüzler çetesiyle vakit geçirmek sana hiçbirşey kazandırmaz.tam tersi çok şey götürüyor bile bak. senin iyi niyetinden faydalanıyorlar,ve de emin ol bir de arkandan konuşuyorlardır,seviyeleri ve kötü niyetleri belli çünkü.tez zamanda toptan kopar bağlantını,ve sadece sana birşeyler kazandırabilecek,iyi niyetli ve pozitif arkadaşlarınla görüş.ha şu an çevrende öyle kişiler yoksa,bırak kimseyle görüşme bir süre,kendine,eşine ve evine vakit ayır.sana pozitif duygular ve huzur verebilecek uğraşlar bul.hayat çok kısa,gereksiz hatta zararlı insanlara ayıracağın her anına yazık.bir süre sonra emin ol kafan da rahatlayacak, kimsenin sana böyle hissettirmeye hakkı yok! kendi kalitendeki insanlarla takıl,gerisini salla gitsin

selam öncelikle hakkım helal olsun takma uzun ama bayağı dert edilcek bir konu
şu yönden benziyoruz ben de üniv. mezunu ve iyi bir kariyerden evlilik nedeniyle ayrılmış biriyim.ben de şimdi hiç bilmediğim bi yerde ev kuşluğu yapıyorum malesef kendimi bazen işe yaramaz hiisediyorum çok cana yakın olmadığım için birine çabuk ısınamıyorum.Senin durumun için bence tavrını koy eğer sana birşey vermiyorlarsa ve keyif almadığın bir ortam oluyorsa söyle bence komşularına malesef böyle insanlar çoğunlukta bazıları karşısındakilerin zayıf noktalarının üzerine giderek kullanılırlar onları buna izin verme bence bir an kurtulman dileğimle

ve sonunda içimde birikmişlikler yazını okurken gözlerimden süzüldü.teşekkürler yorumun,tavsiyelerin için elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum,asla kimseyle oturmak istemiyorum,kendi kendime daha mutluyum ama resmen nutkum tutuluyor gelmek istediklerinde..haklısın biran önce hayatımdan gitmeliler yoksa ben iyice benden gideceğim,sağol.

işin çok zoır
çok yüzsüzlermiş ne desen anlamazlar
hiçbir şekilde muhatap olma bırak arkandan konuşsunlar boşver
konuşur konuşur susarlar ilgileri başka yöne kayınca

Allah razı olsun sağol amin inşallah çok teşekkürler yorumun,tavsiyelerin için.. kızlar yorumlarınızı okudukça gözyaşlarım artıyor sanırım rahatlıyorum sayenizde,sağolun ..

Komşu olmanız sürekli görüşeceğiniz anlamına gelmiyor. Sizin seviyenizde olmayan insanlarla neden muhattat oldunuz? en başındna hata yapmışınıuz. Birleşip maddi manevi kullanmışlar sizi. Zararın neresindne dönerseniz kardır. En kısa zamanda mesafe koyun. Gidip gelmeleri kesin. D. günü hediyesi falan istemesi ne demek yaa?! Saf bulmuşlar sizi. enayilerin olmasa açık gözler aç kalır. Söylediğiniz profile uymuyorsunuz. Madem kalifiye birisiniz ne işiniz var bu varoşlarla.. Böyle varoş komsukarla görüşeceğine otur evde kitabını oku..

valla işin zor.ben taşınarak çare buldum.tavırla falan olmuo bazı şeyler.ben mesela azcık yüzü asık olsun bi sorunu yokkken gitmem o kişiye ama herkes aynı değil.sıkıyormuyuz die düşünmüyorlar.zaten amaçlarıda muhabbet değil.evde olsalar masraf olacak.sende olunca elektrikten sudan bi çok şyden tasarruf edecekler bu tiplerin niyeti genelde odur.ay sonuda sana derler elektrik 25 gelmiş sana ne gelmiş.oooo fabrika sanki.nan benden çıkmadınızki eve uğramadınızki diyesin gelirde bişi diemezsin:)tam anlamıyla tavır koy.geldiklerinde hastaneye çıkıcaktım falan de pazara markete vsss.yoksa önünü alamazsın.

teşekkürler yorumunuz için haklısınız artık bende farkındayım o profilim geçmişte kaldığının,ben benlikten çıktım..ne işim var onlarla bende bilmiyorum,bana neler olduğununda..zaten bana ne olduğunu anlasam,kendime gelebilsem şuanda burada bu sıkıntımı sizlere yazmmazdım..çok haklısınız

biz maalesef taşınamıyoruz eşimin babasının ev..eşimde komşulardan sıkıldğı için sürekli babasına evi satalım yeni alalım diyor ama ikna edemedi,şimdilik borcumuz var kirayada çıkamıyoruz..ama söylediklerinizde evet haklısınız eşimde diyor karınlarını doyurmaya,ısınmaya geliyorlar diye..sağol canım benim teşekkürler

cnm ya resmen tuzak kurmuşlar nasıl bir kez davet etmezler şaka gibi bence kurtulmaya bak biran önce:13:

evet maalesef tongaya düştüm,davet etmiyorlarda çoğunlukla davette beklemeden çat kapı gelip buyur etmedende içeri giriyorlar.. inşallah bende kurtulmak için elimden geleni yapacağım.Sağolun yorumunuz için

valla deliymiş gibi yapacaksın senin başka çaren yok.el yumruğu görmeyen kendininkini balyoz sanır.valla bende sen gibiydim.ben istanbuldan k.maraşa geldim zaten kimseyi tanımam bilmem öle ev muhabbetimde yoktur.evlenene kadar çalışıyordum.ama benide uyardılar.kocanla aran açılacak mesafe koy die.bende kocamın başının etini yedim deyim yerindeyse.o evde acayip ağarlık vardı üzerimde.meğer yük komşuymuş burda çok rahatım kimseye gelip gidesimde gelmio.

düşündüğüne dert ettiğine değmez bişey için kendini depresyona sokmuşsun canım yaa.
bir daha gelmek istediklerinde sadece müsait değilim diyorsun kibarlık falan yok. gelirlerse kapıyı yarım açıyorsun içeri girmeye yeltendiklerinde kapının aralığını daraltıyor önüne geçiyorsun ve müsait değilim deyip çat diye kapıyı kapatıyorsun bu kadar. niye ne işin var derlerse verilecek tek cevap da "sana ne" olacak o kadar.
zor gelir ama kafanda bitirirsen yapabilirsin, bi düşün bi dene bak nasıl rahatlayacaksın...

güldürdün beni Allahta seni güldürsün sağol sanırım bende yüklerimden kurtulsam rahatlayacağım

Allah razı olsun çok sağol deneyeceğim tavsiyelerinizi teşekkürler...

okuyan,iyi yada kötü yorum yapan yorum yapmayan herkesten Allah razı oolsun.Eşim geldi şimdi çıkmam lazım teşekkürler hepinize çok sağolun..iyi geceler

kibarlıktan falan anlamıolar.ben kocam evde diyorum akşam sana gelcem dio:)sora kocam o gelio akşam 9 da dışarı çıkıo ki bensiz çıkmazdı ozamanlar şimdi hamileyim çıkıo.baktım bir değil 2 değil.arkadaşlardan uyarıda aldım.ağda yapıcam diye bile dedim ağdadan sora gelim dedi.yok artık yani sert olacaksın madem gidemiyorsun.ablamada öğrettim sana da öğretim.hayata bir defa geliyoruz münasebetsiz insanların kahrını çekmeye gelmedim hemde hiçbir mecburiyetim olmadan.kimsecikleri kusura bakmasın:)

maalesef benim de böyle bir grup arkadaşım vardı,hasta olsan arayıp sormazlar ama dışarda gezelim yiyelim içelim diye ararlardı hep,herkesin hayatı kendine ama ben yıllarca evde kapalı kalıp sonra kendini barlara vs lere atan ,bunu da sosyallik sayan kadınları çıkarıverdim hayatımdan. zaten başka olaylar olmuştu bahanem oldu.bir kısmı da başka türlü kullanmaya çalışırdı,çevremi,benim yeteneklerimi vs.evde boş boş 2 saat yatsam gene daha kardaydım,dinlenmiş oluyordum çünkü :)konumlarımız sizinki gibi.o kadınları aşağılamak için demiyorum bunu.ama erkenden evlenmiş,yıllarca evden çıkmayıp sonra ne yapıyorum ben deyip 40 ından ,35 inden sonra çoluklu çocuklu insanların ,kadın kadına eğlenicez diyip orda burda gezmesi bana ters gelmişti.lise ,üni çağında yapılacak şeyleri şimdi yapmaya kalkıyorlardı.tabii ben çok daha fazla gezmiş ,tozmuş ,görmüş ve her daim her şey hakkında yardım isteyip bilgi alabilecekleri biri olduğum için de hiç yakamı bırakmaya niyetleri yoktu.kesiverdim görüşmeyi.işimi biraz abarttım yogunum dedim,gece gezmelerini sevmiyorum siz takılın dedim kurtuldum.sonra bunlar başka sebeplerden birbirlerine düştüler :)) o kadar çok şey yapmışım ki ama yazık valla,siz de o yüzden gitmek istediniz ,bir de sizi ağırlasınlar diye,boşverin adam kullanmaya alışmış bunlar yapmazlar zaten,ama birbirlerini de kullanmıyorlar farkındaysanız.sizbi çekiliverin aradan ,ucuz hesaplar peşinde olanlar çabuk birbirine düşerler.bakalım birbirlerinde kaç kez yemek yiyorlar :))alın elinize kitabınızı okuyun ,kendinize bakım yapın,çıkın dolaşın,bir yere üye olup spora gidin.hem ruhunuz tamir olur,hem başınız ağrımaz,hem millete hizmet edeceğim diye yorulmazsınız.epey bir dedikodunuz yapılır,kulak asmayın,hiç muhatap olmayın.ara ara buraya yazın iyi gelir,sevgiler ,başarılar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…