Kendimi kötü hissettim

dogayasigim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2020
50
13
3
28
Dün akşam çocukluk arkadaşlarımla buluştuk uzun zamandır görüşmüyorduk oturduk sohbet ettik . Üniversite okuyorlar hiç bilmediğim terimleri kullanarak konuştular Erasmus hayallerini gelecek planlarını anlattılar bense sadece öyle baktım konuya dahil olamadım çünkü dediklerinden hiçbirsey anlamadım dışlanmış hissettim biraz mecbur sessiz kaldım . Millet kendini geliştirirken okuma gelecek hayalleri yaparken benimde tek yaptığım nişanlanmak işte . Nişanlımda okumadı acaba ilerde kendimizi böyle eksik hisseder miyiz elalem konuşurken anlamadığımız için sessiz kalır mıyız nişanlım berber bu arada bilmiyorum eksik hissettim

Benimde bir mesleğim yok şuanda çocukluğumdan beri hostes olmak istiyordum ama hayal oldu

22 yaşında universite okumadan evlenmeye kalkışırsan sadece terimleri değil hayatı da kaçırırsın, covid suresince nişanlın berber olduğu için para kazanamadı değil mi?
bu bile sana yeter akıl olarak.
okuman lazım kendini geliştirmen lazım.
kendi paranı kazanman lazım.

Anladığım kadarıyla halinden pek memnun değilsin, bundan dolayı ileride okumadığına pişman olma ihtimalin yüksek.
Arkadaşların hala okuyorsa demek ki yaşın çok büyük değil. Kesinlikle üniversite oku. Eğer örgün eğitimden okuyamam diyorsan da muhakkak ama muhakkak açık öğretim oku. Hatta bence örgün eğitimden oku.
Kusura bakmayın ama 2020 yılında üniversite okumamayı tercih etmenin açıklaması yok. Millet dağlardan köylerden geliyor üniversite okumaya..

Kendinize kitap okuma alışkanlığı kazandırın. En iyi yatırım ve en kaliteli bilgiler okuyarak elde edilir .

okumak önemli. ve hiçbir şey bahane olamaz buna. ne yaş, ne evlilik, ne çocuk... 40 yaşında üniversiteye başlayan, 20 yaşında öğrenciyken iki çocuğu olan öğrencilerim oldu. hayatta isteksizlik ya da tembellik dışında hiçbir şey bahane olamaz okumamaya. hele ki böyle bir zamanda. eşin okumazsa okumasın o kendi bileceği iş, ama sen kendi hayatından mesulsün. ve kadın olarak ayrıca okumak zorundayız, hayatın binbir türlü haline karşı her zaman hazırlıklı olmak için. gerekirse su ürünleri, felsefe, olabilecek en düşük puanla girilen en küçük yerdeki üniversite olsun. gerekirse meslek yüksekokulu olsun. hiçbir önemi yok. ama okunacak.
erasmus merasmus bunlara da kafanı takma merak etme onlar da kendi çaplarında çok birşey bilmiyorlar bu konularda. planlıyorlar işte. gençler. beklentileri var. senin nişanın gibi. erasmusa gitmekte öğrenci olduktan sonra birşey yok. önemli olan getirdiği kazanımlar onu da her öğrenci değerlendiremiyor. herkesin kendi hayatına bakması gerek, sen de kendininkine bakacaksın. ve yabancı kalmak bir konuya asla dert değil, soru sor, öğren, bitti gitti. sorasın yoksa internetten bak neymiş bu diye. anlamamak dert değil anlayana kadar uğraş.
ama oku. üniversite ya da yüksekokul şart değil diyenleri dinleme. açıköğretim bile olsa oku. gelecekteki çocuğuna akıl verebilmek için oku. çocuk da anneye bakıyor neticede. babadan çok anneyi görüyor. gençsin, bunu değerlendir. salma kendini evlenmeden önce de evlendikten sonra da. hayatının sonuna kadar salma.

Mutlaka paranı kazan ister meslek öğren istersen oku, herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil bu bi eksiklik de değil

Ben meslek lisesi çıkışlıyım işyeri açma belgem var açabilirim veya bir yere gidip öylede çalışabilirim paramı kazanırım öyle bir şansım var . Aslında ben hostes olacaktım çocukluk hayalimdi ama aşık oldum o yüzden hayal oldu ama yol yakınken gençken kendimi geliştirmeliyim sadece nişanlılık konusu geçtiğinde değil okul konusu geçtiğindede konuya dahil olmak istiyorum sessiz kalmak susmak değil :(((

Bu yasta neden nisanlanmak ki? Okumama sebebiniz nedir? Artik gunumuzde okumayan kalmadi bence herkes okumali,calissaniz da calismasaniz da bir okul yuzu gormelisiniz, insanin vizyonu genisler universite hayatinda, bakin arkadaslariniza ne guzel hayalleri var. Cok uzuldum bu yasta hayati yarim birakmaniza. Okuyun,sevgiliniz yine olsun,aradan yillar gecsin okulunuz bitsin hala seviyorsaniz birbirinizi yine evlenirdiniz kacmiyor ya

okumak önemli. ve hiçbir şey bahane olamaz buna. ne yaş, ne evlilik, ne çocuk... 40 yaşında üniversiteye başlayan, 20 yaşında öğrenciyken iki çocuğu olan öğrencilerim oldu. hayatta isteksizlik ya da tembellik dışında hiçbir şey bahane olamaz okumamaya. hele ki böyle bir zamanda. eşin okumazsa okumasın o kendi bileceği iş, ama sen kendi hayatından mesulsün. ve kadın olarak ayrıca okumak zorundayız, hayatın binbir türlü haline karşı her zaman hazırlıklı olmak için. gerekirse su ürünleri, felsefe, olabilecek en düşük puanla girilen en küçük yerdeki üniversite olsun. gerekirse meslek yüksekokulu olsun. hiçbir önemi yok. ama okunacak.
erasmus merasmus bunlara da kafanı takma merak etme onlar da kendi çaplarında çok birşey bilmiyorlar bu konularda. planlıyorlar işte. gençler. beklentileri var. senin nişanın gibi. erasmusa gitmekte öğrenci olduktan sonra birşey yok. önemli olan getirdiği kazanımlar onu da her öğrenci değerlendiremiyor. herkesin kendi hayatına bakması gerek, sen de kendininkine bakacaksın. ve yabancı kalmak bir konuya asla dert değil, soru sor, öğren, bitti gitti. sorasın yoksa internetten bak neymiş bu diye. anlamamak dert değil anlayana kadar uğraş.
ama oku. üniversite ya da yüksekokul şart değil diyenleri dinleme. açıköğretim bile olsa oku. gelecekteki çocuğuna akıl verebilmek için oku. çocuk da anneye bakıyor neticede. babadan çok anneyi görüyor. gençsin, bunu değerlendir. salma kendini evlenmeden önce de evlendikten sonra da. hayatının sonuna kadar salma.

Çok çok teşekkür ettim çok güzel yazmışsınız..

Evet daha çok gencim acaba yol yakınken kendimi geliştirsem mi diyorum evlenirsem bunu gerçekleştiremeyebilirim
Çözümü kendin bulmuşsun iste.Nerde bıraktıysan devamını getir.Azımle her şey olur.Ben liseyi bırakmıştım aynen böyle arkadaş sohbetinde millet bize final büt dio ben acaba ne dıolar die düşünüodum 🙄O gun karar verdim önce liseyi bitirdim.Sonra üniversiteye gittim Bütlere kaldım😅Üstüne 1 bölüm daha okudum.Meslegımde vardi zaten.Atanamadım ama geride kalmadım kimseden 😉

Çözümü kendin bulmuşsun iste.Nerde bıraktıysan devamını getir.Azımle her şey olur.Ben liseyi bırakmıştım aynen böyle arkadaş sohbetinde millet bize final büt dio ben acaba ne dıolar die düşünüodum 🙄O gun karar verdim önce liseyi bitirdim.Sonra üniversiteye gittim Bütlere kaldım😅Üstüne 1 bölüm daha okudum.Meslegımde vardi zaten.Atanamadım ama geride kalmadım kimseden 😉
Ne okudunuz

Nişanlıyken de okuyabilirsin. Hatta evliyken de.

Çok çok teşekkür ettim çok güzel yazmışsınız..
bak hostesliği görmemişim hiç fena fikir değil sakın vazgeçme ondan. zaten eğitimleri kısa, dünyayı gezer insan görürsün. dil öğrenirsin. evli nişanlı farketmez yapılır o iş. seni seven de bir zahmet seni destekleyecek arkanda duracak. yoksa güle güle dersin. erkek taraf pilot olaydı karısı ona bişey diyemezdi, madem öyle, hostesliğinle de barışacak. hosteslik zor iş, saatleri zor, evden uzak kalmak zorunda kalınan, çocuk için destek almanın gerekebileceği bir iş. hiç önemli değil. hayal bu ise, eşle de hayal paylaşılacak. hayal paylaşmak da şöyle anlaşılıyor hep: ah keşke şunu yapaydım, buraya gideydik, ne güzel olurdu dimi? diye eşe anlatmak. hayır efendim, hayal paylaşmak şu: ben hostes olmak istiyorum. maddi manevi her türlü bu hayalim için desteğine ihtiyacım olacak. senin de hayalin varsa söyle bileyim bakayım. var mısın yok musun? yok mu? güle gülee.

Ben bir kiz cocugunun kendi ayaklari uzerinde durmadsn evlenmemesinin, gelecegini bir adaminnellerine teslim etmemesinin daha uygun oldugunu dusunuyorum. Dunyanin binbir turlu hali var. Evlilik oyle hep mukemmel gitmeyebilir. Cocuk olduktan sonra hayallerini gerceklestirmek daha zor. Evlilik her zanan olur oysa. Keske egitimine devam etseydin. Universite hayatini da gorseydin. Cevren farkli olurdu, herseyin farkli olurdu. Hala gec degil. Kendine yatirim yapmak icin gec degil. Ben mesela evli ve hamile idim doktora yaparken.

Ben bir kiz cocugunun kendi ayaklari uzerinde durmadsn evlenmemesinin, gelecegini bir adaminnellerine teslim etmemesinin daha uygun oldugunu dusunuyorum. Dunyanin binbir turlu hali var. Evlilik oyle hep mukemmel gitmeyebilir. Cocuk olduktan sonra hayallerini gerceklestirmek daha zor. Evlilik her zanan olur oysa. Keske egitimine devam etseydin. Universite hayatini da gorseydin. Cevren farkli olurdu, herseyin farkli olurdu. Hala gec degil. Kendine yatirim yapmak icin gec degil. Ben mesela evli ve hamile idim doktora yaparken.
Açıktanda olsa devam etmeyi düşünüyorum bakalım gencim daha geç değil

Back
X