Kendimi kötü hissettim

bak hostesliği görmemişim hiç fena fikir değil sakın vazgeçme ondan. zaten eğitimleri kısa, dünyayı gezer insan görürsün. dil öğrenirsin. evli nişanlı farketmez yapılır o iş. seni seven de bir zahmet seni destekleyecek arkanda duracak. yoksa güle güle dersin. erkek taraf pilot olaydı karısı ona bişey diyemezdi, madem öyle, hostesliğinle de barışacak. hosteslik zor iş, saatleri zor, evden uzak kalmak zorunda kalınan, çocuk için destek almanın gerekebileceği bir iş. hiç önemli değil. hayal bu ise, eşle de hayal paylaşılacak. hayal paylaşmak da şöyle anlaşılıyor hep: ah keşke şunu yapaydım, buraya gideydik, ne güzel olurdu dimi? diye eşe anlatmak. hayır efendim, hayal paylaşmak şu: ben hostes olmak istiyorum. maddi manevi her türlü bu hayalim için desteğine ihtiyacım olacak. senin de hayalin varsa söyle bileyim bakayım. var mısın yok musun? yok mu? güle gülee.

Evet çok haklısınız çalışma saatleri çok ağır ama güzel sonuçta insanın düşününce bile içi kıpır kıpır oluyor ben uçak görünce bile heyecanlanıyorum o hayal kalmıştı şimdilik bir kenarda duruyordu öyle ama bakalım hayırlısı hiçbirsey belli olmaz

Siz evde çocuk bakıp, eş ailesi ile dertlenirken,
arkadaşlarınızın yurt dışı tatillerine, kendi paraları ile altlarına araba çektiklerinde, ayakları üzerinde durabildikleri için hayırsız çıkan kocalarına eyvallah etmediklerinde sadece kendinizi kötü hissetmeyecek aynı zamanda çok kızacaksınız.
He insan evlenip, çocuk sahibi olmayacak mı derseniz. Tabi ki olacak ama hayatta her şey sıralı olmalı. Siz hayatın her türlü durumuna karşı hem kendinizi hem doğacak çocuğunuzu korumakla mükellefsiniz. Çocuğunuza sunacağınız gelecek bile sizin eğitim hayatınızı tamamlamanıza bakar malesef.
Üzmek için değil öz eleştiri yapabilmeniz için yapılmış ağır bir eleştiridir. Ama maalesef bazen hayat ve hayatımıza giren insanlarda öyle olabiliyorlar.

Senin mutlaka okuman lazım. Öncelikle şunu soracağım neden okumaya devam etmedin? Eğer okuma isteğin olmasa arkadaşlarının yanında kendini kötü hissetmez "aman ya devamlı okul ders konuşuyorlar ne kadar sıkıcı muhabbetler" der geçerdin. Buraya da yazmazdın. İçinde okuma isteği var ki takmışsın kafaya. Evlilik yoluna girmişsin mutluluklar. Bu dönemde de okuyabilirsin tabiki ama çok zor olur. Şimdi nişanlısın düğün telaşı olacak ev bul eşya al vs. okulu boşlayacaksın. Evlenince de çalışmazsan ev işi yemek vs. zaman olmuyor diyip boşlayacaksın. Sonra hamilelik çocuk derken okul kaynayıp gidecek. Çalışırsan zaten yorgun olacaksın yine boşlayacaksın. Çok fazla okumak istiyorsan ve fedakarlık yapmaya hazırsan oku mutlaka.

Evet daha çok gencim acaba yol yakınken kendimi geliştirsem mi diyorum evlenirsem bunu gerçekleştiremeyebilirim
Çok küçüksün neden bu kadar erken nişan yaptın ?
Neden okumadın ?
Evlenince de okursun istersen hele çalışmayacaksan imkansız değil ama
Evlenmek için acele etmişsin.
Doğru insansa senin yasında da evlenilir de
Şimdi okumak çok kolay zaten sınava düzgünce hazırlık yapsan en az bi önlisans kazanırsın.

Siz evde çocuk bakıp, eş ailesi ile dertlenirken,
arkadaşlarınızın yurt dışı tatillerine, kendi paraları ile altlarına araba çektiklerinde, ayakları üzerinde durabildikleri için hayırsız çıkan kocalarına eyvallah etmediklerinde sadece kendinizi kötü hissetmeyecek aynı zamanda çok kızacaksınız.
He insan evlenip, çocuk sahibi olmayacak mı derseniz. Tabi ki olacak ama hayatta her şey sıralı olmalı. Siz hayatın her türlü durumuna karşı hem kendinizi hem doğacak çocuğunuzu korumakla mükellefsiniz. Çocuğunuza sunacağınız gelecek bile sizin eğitim hayatınızı tamamlamanıza bakar malesef.
Üzmek için değil öz eleştiri yapabilmeniz için yapılmış ağır bir eleştiridir. Ama maalesef bazen hayat ve hayatımıza giren insanlarda öyle olabiliyorlar.
Evet doğru bunu dün akşama kadar farkında değildim ama dün akşam çok iyi anladım ben sadece yemek tarifi sorulduğunda ya da söz nişan konusu açıldığında konuya dahil olmak istemiyorum ev hanımıda olabilirim ama birdey sorulduğunda en azından bir bilgim olması susup kalmamak çok önemliymiş susup anlıyormuş gibi dinlemek inanın çok zor

Evet daha çok gencim acaba yol yakınken kendimi geliştirsem mi diyorum evlenirsem bunu gerçekleştiremeyebilirim

bence çok güzel bir farkındalık kazanmanı sağlamış bu durum. bunu sakın bozma. bugün takıldığın insanlar genç bir de, muhabbetleri de sınırlı, bu şekilde devam edersen 40-50 yaşında iyice memnun olmayacaksın durumundan. nişanlı, evlilik, zart zurt hep bulunur, yapabildiğin sürece yatırımı kendine yap. hayatından geri kalan tüm faktörler çıkıp kendi kendine kaldığında ayakta durabilecek biri ol. yoksa hep bir dala tutunmak zorunda kalacaksın.

bu durum seni gaza getirsin işte ne güzel. okumak için bekar olmaya gerek yok.
benim de kuaförden tut yüksek lisans yapan arkadaşlarım, avukat arkadaşlarım, öğretmen arkadaşlarım çok büyük bir yelpazem var. ben odyocuyum okurken tıpçılar hemşirelerle doktorlarla birlikte yiyip içerdim.
ama en çok evlilerle konuşmaktan sıkılıyorum hep görümce,kayınvalide konuları,sorunları... hatta uykum geliyor dinlerken açıkçası.
hatta hırs yap onlardan daha iyi konumlara gel emin ol çevren ve konumun değiştiğinde çok farklı dünyaları görüyorsun. bak sen nişanlıyken görmüşsün bu durumu. gerçekten evliler hep aynı konuları konuşuyor hep

canım bir de çok hostes,host tanıdığım var üzmek istemem ama şuan alımlar durdu. illa ki bir gün bu günler geçecek ama thy dahil tüm şirketler politika değiştirdiler. benim tanıdıklarım 15 gün uçuş yapıp 15 gün ücretsiz izindeler. hatta sormak istersen adlarını verebilirim

Kendinizi geliştirmenizi destekleyecek biriyle evlenin öncelikle. En önemlisi o. Okul okumak benim için çok önemli adım ama kendinizi geliştirmek için tek yol da değil. İlgi alanlarınıza yönelebilirsiniz ya da güncel şeylerle ilgilenebilirsiniz. Aksi halde arkadaşlarınızla ortak noktalarınız büyük ihtimalle git gide azalacak.

Siz sanırım meslek lisesi mezunusunuz burdaya sizin gibi meslek lisesi mezunu olan ama sonra yenıden okuyup ulkenın en unlu avukatlarından bırı olan bır kadının hayat hıkayesını koyuyorum size ilham olması dileğimle...

Bir de bisey söylemek istıyorum o sevdiğiniz erkek yarın sizin maddi anlamda kendisine bagımlı olduğunuzu gorduğunde bu durumu kullanabilir. Size istediği gibi davranabilir siz de gidecek yerim yok param yokbir de cocuk var diye bu duruma katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Daha yeni işi gucu olan bi arkadasımın kocası bile onu ezmeye kalktı da arkadasım hop deyince adam mum kesildi. Bu hayatta kimseye yaslanmamak gerekiyor hep kendi maddi gucunuz de olmalı ve egıtımınız de olmalı ki yarın size cahil diyemesinler.

Bu yüzyılda üniversite mezunu olmamak ya da belli bir alanda uzman olmak için yeterli eğitim almamak eksiklikdir. Kitap okumak örgün eğitimin yerini asla tutmayacaktır. Ne kadar zeki olursak olalım etrafımızdaki kişilerin ortalaması kadarız. Bu yüzden üniversite akademik çevre fazlasıyla önemlidir.

Bak sana bir şey söyliyim, erkekler doğası gereği kadını evde görmeyi ve ona kendine bağımlı bir hizmetçi muammelesi yapmayı istiyorlar.
Ben üniversite mezunuyum, 2 yabancı dilim var, iyi bir işte çalışıyorum. Eşimle eğitim ve iş statülerimiz aşağı yukarı benzer.
Geçtiğimiz aylarda bir ameliyat geçirdim ve uzun süre rapor aldım. Yani iyiydim ama ne olur ne olmaz diye raporluydum, evdeydim. Benim eşim bana ev kadını muammelesi yapmaya başladı. Kötü bir söz söylemedi ama tavırları sanki o çalışıyor ben yiyip yatıyormuşum gibiydi. Benim modern kocam bile BANA bu muammeleyi yapmaya kalktı. Dedim hayırdır.. ben raporluyum, şuan takır takır maaşım yatıyor, evdeysem sana ne?
demem o ki sakın bir erkeğe güvenme. ne kadar iyi olursa olsun, evde olduğun sürece onun yardımcısı gibi olacaksın. evlilikteki misyonun "onun bakımını yemesini içmesini sağlamakla yükümlü insan" olacak...
daha yaşın çok genç, benden sana tavsiye, sekreter bile olsan yine de muhakkak üni oku ve çalış. sakın ne eşine ne çevrene bir işi yok, evde oturuyor dedirtme bu yaşta.

Dün akşam çocukluk arkadaşlarımla buluştuk uzun zamandır görüşmüyorduk oturduk sohbet ettik . Üniversite okuyorlar hiç bilmediğim terimleri kullanarak konuştular Erasmus hayallerini gelecek planlarını anlattılar bense sadece öyle baktım konuya dahil olamadım çünkü dediklerinden hiçbirsey anlamadım dışlanmış hissettim biraz mecbur sessiz kaldım . Millet kendini geliştirirken okuma gelecek hayalleri yaparken benimde tek yaptığım nişanlanmak işte . Nişanlımda okumadı acaba ilerde kendimizi böyle eksik hisseder miyiz elalem konuşurken anlamadığımız için sessiz kalır mıyız nişanlım berber bu arada bilmiyorum eksik hissettim
ilgi alanlarınız uyuşmuyor olabilir. kendini yanlarında mutlu hissetmiyorsan bir daha görüşmezsin. sen okumak istemeyerek seçimini yapmışsın sırf onlar okudu diye onlarla muhabbet edebilmek adına okumak zorunluluğu hissetme ,gerçekten pişmansan biyerlerden başlayabilirsin. ama onlardan uzaklaştığın an tekrar eskisi gibi hissediyorsan kendini rahat hissetiğin insanlarla görüş.

Hiçbir şey için geç değil. Eğer içinizde okuma isteği varsa, bunu değerlendirin derim :) kaldığınız yerden devam edin okumaya :)

Ne olursa olsun oku,bir mesleğin olsun.Hayat baskasına güvenerek geçmez.Daha cok mutlu olmak icin daha cok öğren,kimseye minnetin olmaz.Cok gencsin yapabilirsin

Türkche konustuklarina eminmisin?

Eklentiler

• .......webp
    .......webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 33
Dün akşam çocukluk arkadaşlarımla buluştuk uzun zamandır görüşmüyorduk oturduk sohbet ettik . Üniversite okuyorlar hiç bilmediğim terimleri kullanarak konuştular Erasmus hayallerini gelecek planlarını anlattılar bense sadece öyle baktım konuya dahil olamadım çünkü dediklerinden hiçbirsey anlamadım dışlanmış hissettim biraz mecbur sessiz kaldım . Millet kendini geliştirirken okuma gelecek hayalleri yaparken benimde tek yaptığım nişanlanmak işte . Nişanlımda okumadı acaba ilerde kendimizi böyle eksik hisseder miyiz elalem konuşurken anlamadığımız için sessiz kalır mıyız nişanlım berber bu arada bilmiyorum eksik hissettim
Eksiklik olarak hissetmeyi herkesin hayat şartları bir değil bu yüzden kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Belki maddi durumu yoktu okuyamadı belki puanı tutmadı okuyamadı belki farklı şeylerle karşılaştı okuyamadı yada istediği bölüm tutmadı uğraşmak istemedi gibi gibi daha bissuru eklenebilir. Allah herşeyin hayırlısını göstersin cidden okumuş okumamış mühim değil okuyanlar bile işsiz su devirde güzel tanınmış bir üniversitede okumadiysa kimseye iş vermiyolar hatta o üniversitelerde okumak bile yetmiyor artık çoğu dershanede sürünüyor tekrar sınavlara hazırlanıyorlar kitaplara filmlere yöneltebilirsiniz kendinizi kurslar var yada açık öğretimden okuyabilirsiniz hala fırsatınız varken deneyin

Back
X