• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi kötü hissettim

Dün akşam çocukluk arkadaşlarımla buluştuk uzun zamandır görüşmüyorduk oturduk sohbet ettik . Üniversite okuyorlar hiç bilmediğim terimleri kullanarak konuştular Erasmus hayallerini gelecek planlarını anlattılar bense sadece öyle baktım konuya dahil olamadım çünkü dediklerinden hiçbirsey anlamadım dışlanmış hissettim biraz mecbur sessiz kaldım . Millet kendini geliştirirken okuma gelecek hayalleri yaparken benimde tek yaptığım nişanlanmak işte . Nişanlımda okumadı acaba ilerde kendimizi böyle eksik hisseder miyiz elalem konuşurken anlamadığımız için sessiz kalır mıyız nişanlım berber bu arada bilmiyorum eksik hissettim
İşte bu ben 🙄 evlenir iki de çocuk yapar ondan sonra okuyacam diye tutturdum insanın aklı anca o zaman başına geliyo daha önceleri bi mol zannediyor evlenmeyi (özür dilerim yaram deşilmiş gibi oldu 😭)

Millet kendini geliştirirken benim tek yaptığım nişanlanmak sözü yanlış bence çünkü ikisi çok farklı şeyler. Insan kendini geliştirme eylemini hayat boyu sürdürebilir istediği müddetçe. Nişanlınızın berber olması kendini geliştiremeyen bir insan olduğu anlamına gelmediği gibi gibi arkadaşlarınızın üniversite okuması kendilerini geliştirdiği anlamına gelmez. Kendinizi eksik hissederek sessiz kalarak kendinize yazık etmeyin.

Dün akşam çocukluk arkadaşlarımla buluştuk uzun zamandır görüşmüyorduk oturduk sohbet ettik . Üniversite okuyorlar hiç bilmediğim terimleri kullanarak konuştular Erasmus hayallerini gelecek planlarını anlattılar bense sadece öyle baktım konuya dahil olamadım çünkü dediklerinden hiçbirsey anlamadım dışlanmış hissettim biraz mecbur sessiz kaldım . Millet kendini geliştirirken okuma gelecek hayalleri yaparken benimde tek yaptığım nişanlanmak işte . Nişanlımda okumadı acaba ilerde kendimizi böyle eksik hisseder miyiz elalem konuşurken anlamadığımız için sessiz kalır mıyız nişanlım berber bu arada bilmiyorum eksik hissettim
Bende daha 17 yaşımda AÖL de okurken tanıştım eşimle (berber ) yıl 2009 2011 de kavga dövüş sözlendik Kasım ayı hoop askere gitti 15 ay bekledim 2013 de geldi Şubat ayı babası düğüne hazır değilim dedi bizde nolursa olsun yap lafa söze vardı dedik yaptı Kasım'da evlendik bu yıl 2.evladım oldu kpss yi denedim(70 aldım çalışmadan) üniversite sınavına kaydoldum yetişemedim 1 dakikayla kaçırdım giremedim AOL mezunu olunca(buda uzun hikaye) alt yapım yok kafam almıyor iki sıpamla nolur okumak istiyorsan oku içinde kalmasın sonra daha çok zoruna gidiyor insanın 😭

Boyle bir cagda birakin insanlarin 1 tane uni okumasini..artik..2. Yi 3.. yu okuyorlar..yada yuksek lisans yapiyorlar..universte aldiginiz ogretim disinda ayri bir kulturde kazandirir bir insana..bakis acisi kazandirir..tabi istisnalar vardir..kaydeyide bozmazlar..yarin evleniceksiniz..ayaklarinizin uzerinde durabiliyo olmaniz lazim..bir mesleginiz olmasi lazim..bunu nisanliykende evliykende yapabilirsiniz..okuma isini..vakit kaybetmeyin daha fazla lutfen...

Çok doğru hissetmişsimiz.Şahsen erken yaşta okumak yerine evlilik yapıp erkenden evin temizlik yükünü kayinvalide ve sülalesine kısır pasta yapacak olan gelinlere acıyorum.
dünyaya bidaha gelsem yine üniversite okurdum.Üniverste yıllarımı çok özlüyorum.Beni ben yaptı.Kişiliğimi oturttu.Vizyonum gelişti.Şuan zaten iş güç sahibiyim
Evliyimde çoluk çocuğa karıştım.Bişeyden eksik kalmadım yani.
Hayatın düzen sıralamasını atlarsanız illaki pişmanlık yaşarsınız.Siz okuma basamağini yaşamadan evleneceksiniz.Bu pişmanlık evet ömür boyu sürecek

22 yaşında universite okumadan evlenmeye kalkışırsan sadece terimleri değil hayatı da kaçırırsın, covid suresince nişanlın berber olduğu için para kazanamadı değil mi?
bu bile sana yeter akıl olarak.
okuman lazım kendini geliştirmen lazım.
kendi paranı kazanman lazım.
Sanki okuyanı çok kazandı
Bir işin erbabı olmak iyi birşeydir
Bir işi küçük görmek kendi bakış açısının küçüklüğü ile ilgilidir

Her yaptığımız seçim sonuçları belirler
Gerçi milyon işsiz üniversiteli gençlerimiz var
Okumakta artık kriter değil iyi bir gelecek için bir sürü işsiz öğretmen adayı var halende bu bölümü okumak için üni sınavına giren var oysaki yeni, tür meslekler var sosyal medya ağırlıklı olarak göze batıyor

Tabiki okuyan insanla okumayan arasinda gercekten fark oluyor. Ama bunu sadece okul olarakta dusunmeyin. Universite mezunu arkadaslarimla kitap genel kültür konulari gibi seyler konusamazken kitap kurdu ogrenmeye ac dostlarimla edebiyatin belini parcaladigimiz doğrudur. Ancak bir yerde okulda şart. Hayalleriniz varsa onlardan vazgecmeyin.

Ona göre çevreniz olur zaten.nişanlınız da sizin konumunuzda olduğu için öyle arkadaşları olacaktır onlarla görüşceksinizdir.

Back
X