• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

uckisidenbiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
551
974
103
Merhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.

Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.

Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Kola bagimliligini kolayi sevmek olarak daha masumane dusunmustum. Ancak gunde 2,5lt kola cok ciddi bir rakam. Ic hastalıklari gibi branslar kolayi yasaklar ve mide vs kontrolunuzu yapar ama sizin beslenme uzmanina basvurmaniz daha faydali gibi. Boyunuza oranla kilo da vermeniz gerekecek. Cok zor gerçekten. Allah yardımcıniz olsun. En azindan doktora gidene kadar sekersiz kolalara mi gecseniz, kotunun iyisi?

tlc de ağır yaşamlar diye bir program var onu izlemenizi tavsiye ederim

son soruta gelince , dahiliye bölümünde kan tahlili yaptırdıktan sonra diyetisyene sevk ediyolar

Yaladım yuttum desem yeri, morbid obez oldukları için beynim onu yanlış çeviriyor resmen bana. "Hah daha iyi durumdayım" gibi düşünüyorum elimde olmadan. Dahiliyeye defalarca gittim, devlet hastahanelerinde aşırı kilolu hastaları yönlendirebiliyoruz sadece deyip gönderdiler, öğrenciyim özel bir diyetisyene 300-400 lira ayırabilecek bütçem de yok. Lifli gıdalar tüketin demek oldu sadece dahiliye doktorlarının yaptıkları. Ayrıca vitamin eksikliklerim de var, 10-15 kilo almamın sebebidir kan ve demir iğneleri. Zaten iştahlı bir insanım daha da beter yaptılar.

Kola bagimliligini kolayi sevmek olarak daha masumane dusunmustum. Ancak gunde 2,5lt kola cok ciddi bir rakam. Ic hastalıklari gibi branslar kolayi yasaklar ve mide vs kontrolunuzu yapar ama sizin beslenme uzmanina basvurmaniz daha faydali gibi. Boyunuza oranla kilo da vermeniz gerekecek. Cok zor gerçekten. Allah yardımcıniz olsun. En azindan doktora gidene kadar sekersiz kolalara mi gecseniz, kotunun iyisi?

Geçenlerde water fasting diye bir şey görmüştüm, şifa orucu/su orucu diye geçiyor. Kola ile yapabiliyor olsam onu inanın hiç zorlanmazdım. Marka vesaire gözetmeksizin var bu bağımlılığım asitli olduğu için bir şey içiyormuşum hissini sadece kola veriyor. Mide problemlerim de var, doktorlarla paylaştım ama zaten bildiğim şeyleri söylediler. Psikolojik olarak bundan nasıl kurtulabileceğimi bilmiyorum.

bunu hastanede yenemezsin tamamen senin içinde bütün güç...
aklım fikrim zikrim tüm benliğim yemekte ve kolada olan ben öyle keskin bir dönüş yaptım ki..yemediğim tabiri caizse geviş getirmediğim her an elim ayağım titrer ve boşalırdı..asitli içecekler meyve suları şekerli ürünler tamamen bağımlılığımdı ki..zaten o içtiğin kola uyuşturucudan daha beter bir madde..
içmeyeceksin kendine dur diyeceksin ilk etapta çok zorlanacaksın vücudun tepkiler verecek ama 21 gün içme zaten aramazsın..kola yerine soda iç :KK66:
ekmeği kes yok et, ekmek yerine kuru yemiş ye ..
paketli gıdalardan uzak dur..
sana vereceğim 3-4 belgesel var izle zaten kendi bırakacaksın..

youtube de mevcut turkçe dublajları da var..

food inc.
şişir beni
that sugar

bunu da amortiden izle..
fat sick and nearly dead (hasta yağlı ve ölmek üzere)

sonra gel konuşalım.

bu arada 3 haneli rakamlardan 73 kiloya düştüm beslenme sistemim değişince son 5 kilodayım ;)

kolayla ilgili videolar izleseniz belki etkili olur
sonucta millet tuvalet temizlemede yada ciğ eti yakmada bile kullanıyor

Şeker belgesellerini, yemek endüstrisi belgesellerini ve diyet/beslenmeyle ilgili popüler olan bütün belgeselleri izledim neredeyse bu yüzden bilinçli olmama rağmen engel olamıyorum diye belirttim. Kola almaya giden uzvumu ben yönetmiyormuşum gibi. Asla irade sahibi olamıyorum bu konuda. Acıktığım zaman aşırı sinirli oluyorum bir de.

Şeker belgesellerini, yemek endüstrisi belgesellerini ve diyet/beslenmeyle ilgili popüler olan bütün belgeselleri izledim neredeyse bu yüzden bilinçli olmama rağmen engel olamıyorum diye belirttim. Kola almaya giden uzvumu ben yönetmiyormuşum gibi. Asla irade sahibi olamıyorum bu konuda. Acıktığım zaman aşırı sinirli oluyorum bir de.
kolaya verdiginiz parayı biriktirip kendinize alacagınız bişeyle ilgili motivasyon yapsanız ?

bunu hastanede yenemezsin tamamen senin içinde bütün güç...
aklım fikrim zikrim tüm benliğim yemekte ve kolada olan ben öyle keskin bir dönüş yaptım ki..yemediğim tabiri caizse geviş getirmediğim her an elim ayağım titrer ve boşalırdı..asitli içecekler meyve suları şekerli ürünler tamamen bağımlılığımdı ki..zaten o içtiğin kola uyuşturucudan daha beter bir madde..
içmeyeceksin kendine dur diyeceksin ilk etapta çok zorlanacaksın vücudun tepkiler verecek ama 21 gün içme zaten aramazsın..kola yerine soda iç :KK66:
ekmeği kes yok et, ekmek yerine kuru yemiş ye ..
paketli gıdalardan uzak dur..
sana vereceğim 3-4 belgesel var izle zaten kendi bırakacaksın..

youtube de mevcut turkçe dublajları da var..

food inc.
şişir beni
that sugar

bunu da amortiden izle..
fat sick and nearly dead (hasta yağlı ve ölmek üzere)

sonra gel konuşalım.

bu arada 3 haneli rakamlardan 73 kiloya düştüm beslenme sistemim değişince son 5 kilodayım :KK66:

Daha önce bıraktım, bu diyabet riski var denildiği dönemde. Ama bu sefer kolanın yerini sütlü kahveyle doldurdum ve sivilcelendim hem de inanılmaz şekilde. Şimdi hem aldığım kilolarla hem devasa iltihaplı sivilcelerimle başa çıkamıyorum. İzledim bahsettiğiniz bütün belgeselleri ve netflix üzerindeki benzer bir kaç belgeseli daha. Yapabileceğime olan inancım kırık. 1 gün dayanmak için zorluyorum misal kendimi, bu kez evden biri bilmemnenin yanında kola iyi gider diyerek kola alıyor. Evde durduğu zaman zaten asla kontrol edemiyorum kendimi.

Mesajınız çok üzdü beni. Kendi hayatınızı yine kendiniz mahvediyorsunuz, hastalıkların hepsini davet ediyorsunuz, çok yazık.
Devlet hastanesinde sizinle ayrıntılı olarak ilgileneceklerini sanmıyorum. Diyetisyene mi yoksa psikatriste mi gitmeniz gerekir bilmiyorum. Konu hakkında bilgi sahibi değilim.
Sadece durumunuzu siz nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama dışardan görünen tablo çok vahim.
Silkelenip kendinize gelin, bu beden bize emanet olarak verildi. Hor kullanmaya, gereksiz yere yormaya hakkımız yok. Sonra çok pişman olursunuz.
Sağlıklı beslenmeyle ilgili bir sürü kitap var, onları okuyun belki bakış açınız değişir. Doktor desteği de şart gibi duruyor. Sağlıkçı arkadaşlar tavsiye verir umarım.
Selametle....

Günde 2,5 litre kola mı? Nasıl ölmüyorsunuz?

Ve bazen daha fazla, bilmiyorum. Çarpıntı, sıcak basması bazen göğüs ağrısı gibi şikayetlerim de var. Kurtarın beni diye bağırıyorum ama yok ne kendi kendime elimi uzatabiliyorum ne başkası. Acaba hastahanelerin bağımlılık bölümleri bakar mı buna diye düşünmeye başladım. Ne farkı var ki sigaradan, alkolden.

kolaya verdiginiz parayı biriktirip kendinize alacagınız bişeyle ilgili motivasyon yapsanız ?

Konuyu açarken bahsettiğim gibi, hastalıkla karşılaşınca bunu motivasyon olarak almıştım kendime. 2 ayda yalnızca 5 kilo verebildim insülin direnci ve kilo kısır döngü dediler, birbirlerini besliyorlarmış. Çabalayıp didinip güzel bir sonuç alamamama rağmen risk kalktı deyince hepten saldım. Yiyecekler dışında para verdiğim her şeyin hesabını yaparım kuruşuna kadar ama bunda olmuyor.

bu kadar kola içiyorsanız dişleriniz ne durumda?

Berbat, çocukluğumdan beri böyleydi, vitamin tutamayan bir vücudum var, kilo almamın en büyük sebebi de vitamin takviyeleri oldu zaten. Derin çürüklerim yok ama ağrım çok oluyor, şekerli bir şeyler yediğimde, kola hariç, çikolata gibi.

Sağlık Bakanlığının sigara bıraktırma
merkezleri var. Orayı bi arayıp derdini anlatsan belki seni doğru merkeze yönlendirirler.
Veya direkt Sağlık Bakanlığı çağrı merkezini arayıp sorabilirsin.

Back
X