Kendimi nasıl sevebilirim?

cherrymel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
4
5
1
30
Ben kendimi sevmiyorum ve eminim ki bu dışardan çok belli oluyor(zaten özgüvenim de yok) kendisini sevmeyeni kimse sevmezmiş o yüzden bu yaşıma kadar(23) hiç ilişkim olmadı. Özellikle erkeklerle konuşamıyorum bile halbuki dış görünüş olarak beğenilen biriyim ama öz güvenim sıfır zaten hayatta hiç başarım falan da olmadı. Kızlar yardım edin acilen kendimi sevmem gerek...

23 yasinda illaki iliskin olmasi gerekmiyor. Herseyin bi ilki vardir, sabirli ol.

Kuaföre git ve sacını kestir rengini değiştir.
Hiç giymeyecegin tarzda birkaç elbise vs al kendine
Spora başla
Kendine bi hobi edin ve peşinden git

Senden kıymetlisi var mı ya
Ben biraz deli olduğumdan arada elimi kolumu öperim, ayaklarımı severim
Canım kendim der vücuduma saygı ve sevgi gösteririm
Aynada kendime göz atarım
Sev işte sonuçta senden bi tane var.
Hem de sağlıklısın, hem de çok güzel ilk gençlik yaşlarındasın

Bende 21 yasindayim kendimi sevmiyorum cunku fiziksel kusurlarim var begenmiyorum benimde sanal bi liskim oldu terk edildim.erkeklrrle bende konusamiyorum hic arkimde yok

Bir eğitimin mesleğin bir uğraşın yok mu? Öğrenci olmak ya da iş hayatına atılmak bu sorunu büyük oranda çözebilir.

Evet aynen bole olnali.. iyi bakmali onlara:) kendimize organlarimiza.. baktikca bag oluyo bakmadikca dag:) boyke boyle seviyosun kendini bencede

Bir insanın illa sevgilisi olmak zorunda değil. En azından bu insanın kendini sevmesi için bir kıstas değil. Öz güven düşüklüğünün nedeni ne, kendine sordun mu hiç? Eğitim seviyen mi, fiziksel bir kusurun mu mesela? Önce sebebini bulup onun üzerine gidebilirsin. Kendini hiçbir zaman düşük görme. Valla ben kendimi çok seviyorum Aynanın karşısında bazen derim ay şuram çok güzel, ay buram çok tatlı falan Bir memelerimden memnun değildim, yaptırdım öz güvenim tavan yaptı mesela

Dışarıda beğenilen birisi olduğunu düşünüpde, kendini beğenmemen bilemedim şimdi belkide insanlar size açılmaya cesaret edemiyordur. Tarzınızı değiştirin mesela.

Aa bende küçük geliyorlar siz silikon mu taktırdınız , Bu arada konu sahibi bende senin gibiydim ama zamanla kendime haksızlık yaptığımı düşündüm şimdi öyle çok seviyorum ki kendimi , kimsenin sevgisine ihtiyacım yok şükür

Kimin fiziksel görünüşü dört dörtlük ki? Ya da o güzel fiziksel özellikler ömür boyu bizimle mi? Yaşlanınca saçlar beyazlayacak, dişler dökülecek , yüzler kirisacak. Bunlara engel olabiliyor muyuz? Hayır. Zaten bu fiziksel özelliklerimizi de biz seçmedik. Allah nasıl verdiyse öyle olduk. Dış görünüş bize bir emanet. Ölünce toprakta çürüyüp gidecek istersen dünya güzeli ol, istersen dünya çirkini, sonuç hep aynı.

Ama hepsi bizi biz kılan özel şeyler dünyada senin gibi görünen başka kimse daha yok, burnun yamuksa bile bu sana özgü seni özel kılan bir şey. Evrende teksin , senden başkası yok. Birinin senle sevgili olması ya da seni beğenmesi kriter değil. Kendinin ne kadar özel olduğunu , bu evrende tek olduğunu kavra önce, sonra seversin zaten.

Dış görünüşten ziyade benim ne kadar güzel kalbim var diyebiliyorsan o daha önemli bence. Dış gorunusun elinde değil , ama yaptığın iyilikler kalbinin güzelliği elinde olan bir şey. Gece yatarken , bugün sokaktaki köpekleri doyurdum , kuşlara ekmek verdim, çiçekleri suladim, yaşlı komsumuza yardımcı oldum ne kadar güzel şeyler yapmışım kendimi seviyorum diye uyuyabilirsen, yaşadığın huzurun tarifi olmaz. Ve kendini de çok seversin. Kalbinin güzelliği senin elinde dış gorunusun elinde olan bir şey değil. Elinde olmayan şeylere çok takilma, dünyada senden bir tane daha yok bu dünyada tek ve essizsin ve bu dünya sen nefes aldığın için devam ediyor, etrafındaki insanlar bile sen nefes aldığın için var. Yani aslında senin hayatında her şeyin temeli sensin. Sen gözlerini kapattığında , çevrende seni beğenmesini beklediğin insanların bile hiç önemi kalmayacak . Bunları düşünerek kendini sev, kimsenin seni sevmesini bekleme, o kimseler sen yaşadığın müddetçe var. Sen gözlerini hayata yumdugunda hiç birinin önemi kalmayacak.

Umarım yardımcı olmusumdur biraz..

Evet protez takıldı 4 yıl önce :)

Kendini ilgi gordugun ya da basarili buldugun bir yonde gelistir. Kimi guzel resim yapar kimi guzel yemek. Herkes herseyi yapamaz. Ancak iyi oldugun seyde kendini gelistirirsen bu da ozguvenini artirir.
Ozguven adinda da oldugu gibi ozden gelir yani iceriden gelir, disaridan olmaz. Kendine inan. Neden kendini sevmiyorsun ki? Deger mi vermiyorsun kendine? Rabbim bile seni oyle sevmis, deger vermis ki ozene ozene yaratmisken sen neden sevmiyorsun ki?

Bu arada kendinle basbasa kal ara sira. Kendini tani, yeniden kesfet. Yapabildigin ve yapamadigin seyleri kesfet. Herseyde iyi olmak zorunda degilsin. Kusurlarinla sev kendini. Kusurlarini kabul et. Hickimse dort dortluk degil. Dort dortluk olmak zorunda da degil. Hepimiz iyi oldugumuz taraflarimizi da biliyoruz eksik taraflarimizi da ve kendimizi oldugumuz gibi kabul ediyoruz.
Kimsenin seni sevmesi icin degisme, oldugun gibi ol. Seni seven eksikliklerinle sevsin. Sevmeselerde uzulme. Tek basina yetebiliyorsan ozguvenin var demektir. Baskalarina bagimli olma. Bir kisiligin ve bir durusun olsun. Herkese gore gore egilip bukulme. Hayir demeyi ogren. Istemedigin seyleri yapma, gerektiginde hayir diyebilmelisin. Merak etme hayir dedigin icin kimse gitmez hayatindan, aksine bir durusun oldugu icin daha cok severler.

Dünyada en sevdiğim insan kendim, bence en mantıklı insan da benim. Instagram'ini dolaşmaktan en zevk aldığım kişi de benim, eski gunluklerimi-hikayelerimi bile sık sık okurum, ne güzel yazmışım diye. Tatile de yalnız çıkarım çünkü benden daha iyi bir yol arkadaşı bulmam imkansız :)
O yüzden sana yazmaya geldim :)
Evde hala var olan, ama şimdi okuduğum zaman saçma gelen bir kitap var. Ama şöyle bir düşününce ergenlikte okuduğum için düşünce yapıma, kendimi sevmeme yardımcı olmuş.
Kitabın ismi Erdal Demirkirandan, ben dünyanın en akıllı insaniyim. Kitap boyunca adam kendini övüyor:) ya aslında saçma gibi ama saçma değil...okudukça senin bakış açın da biraz değişiyor. Mesela diyor ki: benim boyum 183. Karşımda 180 adam gorsem cüce derim, 185 adam gorsem 'oha deveye bak' derim. Çünkü ben mukemmelim.
Bu kadar kendini öven adamla 3-4 defa karşılaştık. Tipine kuş pislemez :) ama zaten mesele o değil, mesele adamın bakış açısı..
O yüzden ben sana bunu tavsiye edebilirim. Zaten okuması basit bir kitap. Puntolari büyük, devamlı hikayeler anlatıyor, konuşma diliyle yazılmış...
Onun dışında kendini tanı.
Mesela neleri seversin nelerden zevk alırsın ? Neleri hiç sevmezsin?
Ben mesela parayı başkası odese dahi gereksiz pahalli yerlere gitmeyi sevmiyorum. Arap zengini bir arkadaşım beni nusrete davet ettiğinde , orası çok pahalli. İstersen Süleymaniye'de güzel manzaralı bir yer var diye cevirebiliyorum. Çünkü kendimi tanıyorum,öyle yerler benim içimi bayar.
Aynı şekilde iki kişi karşılıklı birşeyler içmeyi seviyorum, belki müzik eşliğinde ya da sahil kayalıklarında, piknikte, kumsalda... Ama beni bir partiye cluba davet ettiklerinde asla gitmem. Çünkü zevk alamıyorum. Kalabalık ortamları da sevmem dimtis dimtis beyin zonklatan şarkıları da.
Sevmediğim şeyler o kadar net ki, onları yapmıyorum. Yapmıyorum, yapmadığım için günlerim kötü geçmiyor :) sevdiğim şeyler belli, onları yapmaya çalışıyorum, kendimi nasil mutlu edeceğimi biliyorum
İşte bu çok önemli. Kendimi tanıdığım için mutsuz olacağım ortamlardan (mesela ssk elemani gibi devamlı ne iş yaptigimi, neden işten ayrıldığımi, kpssye girmem gerektiğini vs söyleyen akrabalarla bayramda bile görüşmüyorum. Neden? Çünkü beni huzursuz Edip mutsuz hissettirecekler. Bayram günü onun evinde mutsuz olacağıma bisikletle sahile çıkıp mutlu olmayı tercih ediyorum)
Nasıl ki kocan seni mutsuz etse onu sevmemeye baslarsin, bence insan da kendini mutsuz ettikçe kendinden uzaklaşır , sevmemeye başlar. Sende de bu var. Önce kendini mutlu et, zamanla zaten seversin.

valla bi insan kendini sevmiyorsa baska bir insan bunu ona nasil yaptirabilir gercekten bilemiyorum.
yani bi birey kendine soz geciremiyorsa baskasinin sozunu nasil dinler bilmiyorum.
olay sende

Kendini sevmek bir varış noktası değil; bir yoldur, kendi içine bir yolculuktur. Şunu yap seversin gibi hap bilgilere indirgenemeyecek kadar da derin bir mevzudur. Fakat emin olun çabasız hiçbir şey olmuyor. Bir günde böyle olmadınız sonuçta bir günde de değişmezsiniz. Emek verin, çaba harcayın, okuyun, düşünün, kendinizle içsel konuşmalar yapın, deneyimleyin, yaşayın.. Herhangi bir özgüven kitabı alarak işe koyulun, sonrasına bakarsınız. Yol uzun, bol şans..

Seni anlıyorum. Ne yazık ki senin gibi çok insan var.
Ama başarmanın yarısını geçmiş ve kendinle ilgili sorunu bulabilmişsin.
Elbette güzelsin. Kimse çirkin olamaz.
Ne kadınlar gördüm. İnsan ona çirkin diyor. Ama öyle ışıkları var ki neşeleri ile, kültürleri ile, yaydıkları enerjileri ile herkesi büyülüyorlar.
Sen de kendini kabule geç...

Belki hiç sevilmedin, hiç derdin dinlenmedi, yeterince ilgi görmedin.
Ama susup, ağlayıp oturma.
Bişeyler yap.
Tiyatro kursuna git,
kitap oku,
yazı yaz,
güzel filmler ve diziler izle,
öğren,
sev,
gül ve paylaş,
çeşitli yardım organizasyonlarına katıl...
Işığını yakala..
Sakın umutsuzluğa düşme.
Hata yapmaktan korkma.
Terkedilmekten, beğenilmemekten korkma...
Başarısızlık başarının zıttı değil parçasıdır.
Harekete geç...
Biz kendimizi gömülmüş hissediyoruz bazen. Belki de ekilmişizdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…