Kendimi sevgilime layik gormuyorum

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.368
333
Merhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir.. bir evlilik gecirip bosandim cocugum yok sukur..

Lakin ben donem donem panik atak, kaygi ve okb rahatsizligi geciriyorum. Bir donem ilac kullandim agir ilac degil sadece kaygi duzenliyici ve doktorum ilaclari birakabilirsin duzeldin demisti.

Fakat is yerindeki sorunlarimdan dolayi, bu rahatsizliklarimi tekrar tetikledi ve yeniden uzmana basvurdum, ve ilaclara yeniden baslamam gerektigini soyledi. Cok uzuluyorum bu duruma.

Zaten sevgilim hic evlenmemis, Ben ise bosandim, bir suru zorluktan gectim, bazen diyorum benden iyisini bulabilir, kendimi ona layik gormuyorum, iliskimde hic bir sorun yok sukurler olsun Allah gonlume gore verdi.

Iliskimin ilk baslarinda anlatmistim bazi seyleri, ama bu aksam tekrar uzmana basvurdugumu ve tedaviye basladigimi anlattim. Ve benim icin sorun degil dedi kendisi, ama ben cok uzuluyorum bu duruma. Gecmiste gecirmis oldugum sorunlardan ve bu is sorunundan dolayi tekrar basa dondum sanki..

Son düzenleme:
Ona anlatsam bir turlu anlatmazsam bin turlu.. ne bilim ya iste Insallah hersey yoluna girer.. almis oldugum ilac kaygi duzenliyici agir ilac degil yani.. ve bu sorunlari atlatacagima inaniyorum Allah'in izniyle.. aynen kimsenin garantisi yok.. oda anlayisla karsiladi tabi herseyi anlatmam..

Sen çözüm yolunu arayıp bulmuşsun.
Burada bazıları gibi çok hastayım anlayışsız eşim var diye mik miklemiyorsun.
Hem hastalar hem çözüm aramıyorlar hem de sonsuz anlayış bekliyolar.
Kaldı ki sevgilin sorun yok demiş,sen büyütme gözünde ki o da korkup büyütmesin.Hiç yoktan aklına sokma bazı şeyleri.

Boşanmış olduğun için ilişki yaşamayacaksın diye bir şey yok. Hayatta kimse evliliğine güvenmesin, hiçbir şey belli olmaz malesef ki. Bence sana zarar veren bir evlilikten boşanarak da gayet cesaret göstermişsin her kadın bunu yapamıyor. Sen güçlü bir kadınsın bana göre. Topluma göre de öyle, boşa konuşmuyorum bununla alakalı bölüm okuyan biri olarak söylüyorum ki bu gözler öyle kadın örnekleri ile karşılaştı ki kollarından tutup kendim avukata götürmek istedim o derece kendilerine güvensizler. Sen bu toplumda bu şartlarda boşanan kadın olarak gayet kendine güveniyorsun lakin farkında değilsin.

Bak aynaya, senden 1 tane daha doğmayacak. Bu ruh bu beden sana ait. Hiçbirimizin doğduğumuz andan itibaren 2.şansı yok. Sevgilin boşanmış olmanı problem etmiyor demekki, e ne güzel. Nefret ederim ön yargılı insanlardan sen de et. Baktın en ufak ön yargısı var ondan da ayrıl. Başka erkek mi yok? Var. He erkek olmasa ne olur? Sadece biyolojik açıdan anne olamazsın, başka bir şey kaybetmezsin.

Benim de evlendikten sonra takintilarim artti. Esime söyleyince o da garipsiyor ne var bu evde bu kadar huzursuz olacak diye. Ama tedavisi yok degil. Bu dusunduklerini benimseme aklindan atmaya çalış. Yoksa sevgilin de hisseder bi zaman sonra ve iliskiye senin acindan olumsuz yansir. Gözünde büyüyünce kaybetme korkun da cok olur.

Tedavinizi olun bana kalırsa layık olmadığız için değilde daha hazır olmadığınız için şuan biraz daha ağırdan alabilirsiniz
Acele etmeyin karşınızdakini iyi tanımaya bakın
Şuan gerek duygular gerek kendinizle ilgili problemler yüzünden hata yapmaya en müsait durumdasınız
İlk önce siz ve sağlığınız

Konuşmanızdan bu rahatsızlığın sadece dönemlik uğramış olduğunun farkındasınız.
Olabilir, gerçi sizde olan bişey de yok ki, geçici yani.
Hayat çok güzeelBoş şeylerle harcamayın kendinizi
Kıyamam

Ben kolay atlatirim bu donemleri yani tum sene yasamam sadece bazi
sorunlarla karsilastigim zaman tetikler.. Allah'tan tedaviye hemen yanit veriyorum.. tedavi basarili oluyor..

Ben de boşandım ,hayatımda ki insan da hiç evlenmemiş birisi , ileriye dönük en azından şuan planlarım yok tanıma aşaması nihayetin de , siz de biraz daha tanıyın gerçekten taşlar yerine oturana kadar en azından ,olmadı mı dert etme evliliğin acelesi yok , kendini hazır hissedene kadar yolu var ...

Ama iliskimde sorun yok.. guzel bir iliskim var sukurler olsun.. lakin ben herseyi kendime dert ettigim icin bu hale geliyorum.. aldigim ilacda sadece kaygi duzenliyici, agir ilac degil.. guclu oldugumu biliyorum, atlatacagimida biliyorum Allah'in izniyle ama oluyor bazen boyle.. zaten acele etmiyoruz cnm.. daha zaman var.. :)

Ne alakasi var canim ya
Ben antidepresan kullaniyorum.
Yakin arkadasimin anksiyetesi var o da kullaniyor. Hatta sevgilisine de baslatmis simdi ikisininde kafasi rahat
Bu bir kusur mu sandin?
Eminim senin de panik atak icin kullandigin ilac antidepresandir, en fazla hafif bir sedatiftir.
Sakin kendini eksik falan gorme

Bence bu konuyu kafana takıp ü, üzülme neden sana göre olmasın ki evlenip ayrılmak suç değil sonuçta birbirinize sevginiz saygınız varsa sonuna kadar devam edin

Aynen canim hafif bir ilac.. uzulmemeye gayret edecegim.. yorumlariniz tavsiyeleriniz rahatlatiyor beni :)

Öncelikle kendini aşagılama nolmuş herkes boşanabilir herkes saglık problemi yaşayabilir.kendimi ona göre layık görmüyorum falan deme.hem bak o sana destek oluyor sorun etmiyor tedavide oluyosun daha Ne.olumsuz düşünceleri atmaya çalış aklından unutma herşey kafada biter.üzme kendini böyle düşüncelerle

Kaygı'yla ilgili şikayetleriniz bir bitsin hala aynı fikirdeyseniz diyecek bir şey yok .
Ayrıca üstünlüğü de yok o da insan siz de niye böyle düşünmeye başladınız gerçekten , evlenip ayrılmaksa neden ,o sizi sevmişse herşey eşittir zaten hiç bir eksiklik yok ,kalp varsa ,merhamet varsa, bir de birbirine ışık olan iki çift göz varsa herşey tamdır , üzmeyin kendinizi , sevgiler ...

İlaç konusunu kafanıza takmayın. Sizin sorunu fark etmeniz bile başlıbaşına güzel bir şey. Bunu problem ettiğini hiç sanmam sevgilinizin.
Ama boşandınız ve o hiç evlenmedi diye içten içe kendinizi kötü hissediyorsanız, kadınlara bunları hissettiren saçma sapan anlayış umarım şimdiki kız çocuklarını etkilemez. Çok çekiyoruz her şeyden. Mutluluğunıza odaklanın keyfinize bakın :)

OKB hastasıyım ve aynı şekilde durup durup. Gelen değişik kaygilar ve başka bir sebepten ansizin gelen kaşımdakini haketmiyorum duygusu bende de vardı. Bu duygunun iki şekilde geçmesi mümkün ilki belli bir zaman geçip karşıdakinin de eksikliklerini görüp olayı normalize ediyorusun. İkincisi ben bi Burhan zamanında söyledim karşıdaki insanın sana bu düşünceyi yenmede yardimci olmasi lazim. Bu OKB öyle bi şey ki ansizin aklına saçma sapan bir şey dahi gelse kendini teselli edemiyorsun. Zamanla insan hastalığında ustalaşınca kendini daha iyi kontrol ediyor sana bir şey onerebilecek olsaydım kendine hakim olamadigin ve hatirmalamak istemedigin bir şey hatirladiginda ve seni rahatsız edecek bir şey düşündüğünde bunu bi grip ya da başka bir hastalık gibi düşünmen. İlkin bu düşünce normal değil bu hormonel bir şey deyip dikkatini dağıtıcı bir şeyler yapman lazım. Tekrarladikca degistirmen ama her seferinde bu düşünce normal değil. Hastayım geçecek gibi. Sevgilime söylediğim zaman "sen bana layık olup olmadığına karar vermeyi bırak, ben zaten bu konuda kararimi vermişım. Senin iyi ya da kötü düşünmen olayı etkilemez" demişti o bile bayagi beni götürdü. Zamanla baş etmeyi öğreneceksiniz.

İyide sevgilin biliyor herşeyi, o sorun etmiyorsa sıkıntı Yok
Kimse istemez boşanmış olmayı, ama insanız , herkesin başına gelebilir. Kendinizi yıpratmayın bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…