Kendimi sevgilime layik gormuyorum

"Benim için sorun değil" nedir yahu? Sağlık bu, tabii sorun olmayacak, elinizde olan bir şey değil ki. Sorun da yapabilirdi ama o zaman ayrılırdı. Sorun yapmayınca "sorun yapmıyorum" diye belirtmek gereksiz.

"Benim için sorun değil" demek yerine "Ben nasıl yardımcı olabilirim" deseydi, zaten onun için sorun olmadığını anlardınız. Muhtemelen siz sorun olup olmayacağını sordunuz veya biraz ezilip büzüldünüz de böyle bir şey söyleme gereği hissetti. Niye kendinizi bu kadar eziyorsunuz? Yazık değil mi size?

Bir de boşanmış olunca ne oluyor? İnsanları maddi durumlarına göre sıralayıp, altta kalanları küçük görür müsünüz? Eğitime göre sıralama yapar mısınız? Veya dış görünüşe göre? Bunları yapmanın kötü olduğunu düşünüyorsanız, evlilik geçmişine göre de yapmayın. Bekar, boşanmış ama çocuksuz, boşanmış ve çocuklu diye sıralama yapıp baştakilerin daha değerli olduğunu söylemek maddi duruma göre sıralama yapmaktan farksız.

öz benliğinizde sıkıntı var

bence terapi almalısınız

hastalığınızın olması boşanmış olmanız sizin tam kadın olmadığınız anlamına gelmez

toplum baskısını kadınlar ne kadar içselleştiriyor ya inanılmaz

Kaygı rahatsızlığını sadece ilaçla değil terapiyle de desteklemezseniz geçici kurtulmalar yaşarsınız. şu an ki durumunuz da bir kaygı bozukluğu zaten. siz boşanmış bir kadınsınız diye ikinci el kadın değilsiniz. bir insansınız ve kendinizi eksik görmeniz tamamen toplumun yarattığı bir baskı ve okb. siz de herkes gibi sevilmeyi, sevmeyi mutlu olmayı hakediyorsunuz. lütfen terapiye başlayın iyi bir doktorla.

geçmişe dönüp dönüp hayatını zindan etme önemli olan bugunu güzel yaşaman huzurlu olman. ne mutlu bak seni olduğun gibi kabul eden birini bulmuşsun..kendini sev gerisini de düşünme

Sen kendini boşanmış olduğun için ve psikolojik tedavi gördüğün için kusurlu ayipli mal goruyorsun. Sorun sevgilinin senden iyi olmasi falan değil senin düşünce şeklin.

İlk cümleden anlaşılıyor boşandım çocuğum yok çok şükür diyorsun. Çocuğun da olabilirdi o zaman da şükürler olsun ki çocuğum var derdin.

Boşanmış olmayı ayıp bir şey olarak gören, ufak kaygı bozukluklarını kendinde büyük eksiklikler varmış gibi gören sadece sensin bence. Sevgilin sorun yapsa zaten seninle olmazdı.

Belki psikiyatrist değil bir psikologla gorusmelisin.

Yok cnm bosanmis olmami sorun etmiyorum aslinda, bendeki bu rahatsizliklar oldugu icin kaygilaniyorum. Yoksa bosandim evet ve bu gayet dogal birsey.. zaten sevgilim olsun ailesi olsun bu konunun lafini bile ettirmezler bana sagolsunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…