Kendimi suclar oldum

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
4 yas ve 1 yas cocuklarim var. Üzüldüğüm su 4 yas cocugum cok mutsuzlasti kardesini hic istemiyor. Surekli her dakika onunla ilgilenmemi istiyor. Simdi diyeceksiniz belki neden yas araliklari bu kadar az. Yasim 35 ikinci cocugu zaten dusunuyordum ama yasimiz daha genc olsa buyuk biraz daha büyüsün derdim ama sirf bu yuzden ikinci cocugu erken dusundum. O uyuyunca bir saat vakit geciriyoruz ama tabikide olmuyor. Yetmiyorum ona. Vijdanen de uzuluyorum. Bebek uyanikken inanin bir arada oynamak imkansiz oyun hamuru oynasak ufak oynatmiyor direk dagitmaca merak zamanları bebegin. Yani bebegim uyanikken inanin büyük le oynayamiyorum dogru durust evden bi yere de gidemiyoruz pek pandemiydi vs. Bazen parka götürüyorum iste. Ne yapacağım bilemedim.sikintidan tv bakiyor amamutsuz ( Rabbim cocuk sahibi olmak isteyen kardeslerime de evlat duygusunu tattirsin amin )

Büyük çocuğa üzüldüm büyüdükçe alışırlar sanırım…Allah yardımcınız olsun

Ikisinin arasinda ideal bir yas var yani erken degil.büyügünün kiskanclik yapmasi normal zamanla gecer görümceminde ayni yaslarda cocuklari var aynisini yasiyor.kreşe basladiginda kardesini özler eve geldiginde kardesiyle severek oynar😉 Allah im bebislerinizi saglikla büyütmeyi nasip etsin insallah darisi bana benim gibi evlat hasreti cekenlere insallah 😉

Eşinizin cümlesini çok sasirdim. Küçüğü oyalayacak bir şeyler bulsanız o ara büyuguyle ilgilenseniz. Üzüldüm gerçekten.

Ikisinin arasinda ideal bir yas var yani erken degil.büyügünün kiskanclik yapmasi normal zamanla gecer görümceminde ayni yaslarda cocuklari var aynisini yasiyor.kreşe basladiginda kardesini özler eve geldiginde kardesiyle severek oynar😉 Allah im bebislerinizi saglikla büyütmeyi nasip etsin insallah darisi bana benim gibi evlat hasreti cekenlere insallah 😉
Çocugun derdi kıskançlık değil derdi annesiyle az vakit geçirmesi yalnız

Biz evlatlar arasinda hic kiskanclik sorunu yasamadik. Aralarinda az zaman var. Kardesi dogdugunda 22 aylikti oglum..biz söyle yaptik: Muhakkak her gün büyük oglumla ayri vakit gecirirdim. Babasi bebegi alir gezdirirdi veya oyalardi. O sürecte sadece büyük oglumla ilgilenirdim. Zamanla zaten kardesinin rakip olmadigini anliyorlar. Sükür güzel anlasiyorlar bugün. Belki sizdede ise yarar

Çocugun derdi kıskançlık değil derdi annesiyle az vakit geçirmesi yalnız
Hani Annesi butün gün yanliz birakmiyorki parka götürsede onunla oyun oynasada cocuk mutsuz.yani cocuklar kiskancliklarini dile getiremedikleri icin mutsuz görünüyorlar inan kiskancligin belirtisidir bu mutsuzluk.

Hani Annesi butün gün yanliz birakmiyorki parka götürsede onunla oyun oynasada cocuk mutsuz.yani cocuklar kiskancliklarini dile getiremedikleri icin mutsuz görünüyorlar inan kiskancligin belirtisidir bu mutsuzluk.
Canının sıkılması, yalnız hissetmenin de belirtisi olabilir mutsuzluk. O da cocuk sonuçta kıskanmıyor demiyorum illa ki kıskanıyor olabilir ama tek derdi o değil

4 yas ve 1 yas cocuklarim var. Üzüldüğüm su 4 yas cocugum cok mutsuzlasti kardesini hic istemiyor. Surekli her dakika onunla ilgilenmemi istiyor. Simdi diyeceksiniz belki neden yas araliklari bu kadar az. Yasim 35 ikinci cocugu zaten dusunuyordum ama yasimiz daha genc olsa buyuk biraz daha büyüsün derdim ama sirf bu yuzden ikinci cocugu erken dusundum. O uyuyunca bir saat vakit geciriyoruz ama tabikide olmuyor. Yetmiyorum ona. Vijdanen de uzuluyorum. Bebek uyanikken inanin bir arada oynamak imkansiz oyun hamuru oynasak ufak oynatmiyor direk dagitmaca merak zamanları bebegin. Yani bebegim uyanikken inanin büyük le oynayamiyorum dogru durust evden bi yere de gidemiyoruz pek pandemiydi vs. Bazen parka götürüyorum iste. Ne yapacağım bilemedim.sikintidan tv bakiyor amamutsuz ( Rabbim cocuk sahibi olmak isteyen kardeslerime de evlat duygusunu tattirsin amin )
Aslında yaş aralıkları ideale yakın, büyük oğlunuz küçüğü oynatamıyor mu, benimkilerin arası 4 yaştan biraz az ama hep çok güzel oynadılar. Oğluma o senin en yakın arkadaşın şimdi sen onu oynatacaksın vakti gelince beraber oynayacaksınız derdim çok hoşuna giderdi. Kızımın uyuduğu zamanlarda da ben oğlumla oynardım. 4 yaşında çocuğu sürekli siz oynatmazsınız zaten, oyun kurma kendi kendine oynama yaşında bir çocuk o.

Ben çok büyük vaktini büyüğe ayırıyorum. 5 ve 1.5 yaş farkları. Ne yalan söyleyeyim küçük çok geri planda kaldı çünkü büyük kıskanıyor. Bir dengesi yok büyükle ilgilensen küçük kalıyor,kucukle ilgilensen büyük kalıyor. Kardeşini kıskanıp düşman gibi görmesin diye büyüğü seçtim. Annelik hep bir vicdan azabi

sadece mutsuz ya da agladigi zaman mi beraber vakit geciriyorsunuz? onun uzulmesini beklemeden bir seyler yapmaya calisin. kucuk oglen uyumuyor mu? en az 2 saat uyumasi gerekir. bir de buyuge yardim ettirin, sizinle beraber bir seyler yapsin.

Aslında yaş aralıkları ideale yakın, büyük oğlunuz küçüğü oynatamıyor mu, benimkilerin arası 4 yaştan biraz az ama hep çok güzel oynadılar. Oğluma o senin en yakın arkadaşın şimdi sen onu oynatacaksın vakti gelince beraber oynayacaksınız derdim çok hoşuna giderdi. Kızımın uyuduğu zamanlarda da ben oğlumla oynardım. 4 yaşında çocuğu sürekli siz oynatmazsınız zaten, oyun kurma kendi kendine oynama yaşında bir çocuk o.
Hayit oynatmiyor cok cok nadir oynatir oda bes dk ancak. Benim buyuk oglan degil kiz cok mizmiz asiri doğduğundan beri aglak hanim. Herseye agliyor her istedigi yapilsim istiyor ama genel olarak kendini yanliz hissediyor bence iste. Sorunumuz bu evcilik oynuyoruz mesela kucugun en ufak hareketinde basiyo çığlığı. Ama şöyle birsey var kizim hic bir sekilde kendi oynamal istemiyor oyun hamuri yap derim.yok ille sen ol sulu boya yine benle. Yani artik 4 yaşında birazda kendisi birseyler yapmasi gerek tek oynamayi asla.kabul etmiyor asla. Okulada gitti bu sene ama yine ayni.

Hayit oynatmiyor cok cok nadir oynatir oda bes dk ancak. Benim buyuk oglan degil kiz cok mizmiz asiri doğduğundan beri aglak hanim. Herseye agliyor her istedigi yapilsim istiyor ama genel olarak kendini yanliz hissediyor bence iste. Sorunumuz bu evcilik oynuyoruz mesela kucugun en ufak hareketinde basiyo çığlığı. Ama şöyle birsey var kizim hic bir sekilde kendi oynamal istemiyor oyun hamuri yap derim.yok ille sen ol sulu boya yine benle. Yani artik 4 yaşında birazda kendisi birseyler yapmasi gerek tek oynamayi asla.kabul etmiyor asla. Okulada gitti bu sene ama yine ayni.
Müzmin mutsuz bir çocuğunuz var anladığım kadarıyla, aslında kız olmasının avantaj sağlaması lazım, anne rolü yapabilir mesela ama o sizin oyun kurmanızı tercih ediyor gibi. Yapacak çok şeyiniz yok bu durumda, karşınıza alıp durumu konuştuktan sonra başının çaresine bakmasını bekleyeceksiniz. Boşuna vicdan azabı çekmeyin, kendini oyalamayı öğrenmesi gerektiğini fark etmeli. Ona sadece uygun olan zamanınızı ayırın gerisini ke disinin halletmesini bekleyin. Bu hayat dersi gibi bir şey, bu gün sizden beklediğini hayatı boyunca başkalarından beklememesi gerektiğini öğrenmeli, kendi haline bırakın derim ben

Biz küçüğü ihmal ettik genelde.
Büyük çok talepkar, ilgilenmeme gibi bir seçeneğimiz olmuyor.
Küçük de kendi kendine oyalanmayı öğrendi garibim.
Bazen küçük ilgisiz kalıyor, bazen büyük, aynı gün ikisi birden memnun olamıyor pek.
İkisiyle de ne yapsam yarım kalıyor.

Bisey olmaz .Bız 4 kardesız.Hepımızın arasında 3 yaş var .Annemın 7 yıl cocugu olmamış .Uzulmeyın .

Esim ilgileniyor.isten gelince yarim saat bir saat yorgun oluyo cunku o da ama bana takma bizle ilgilenen oldumu kucukken kim surekli oynadi bizle diyor
Bizim arkadaşlarımız vardı, dışarı çıkabiliyorduk, 4 duvar arasına arkadaşsız tıkılmadık.
Eşiniz kendi çocukluğuyla kıyaslamasın.
İşten geldiğinde çocuğu dışarı çıkarıp birebir ilgilenebilir.
4 yaş muhabbet etme, beraber takılma yaşı artık.

kreşe gidiyor mu?
valla maddi imkan varsa yarim gun bakici bulun derim.
kadin küçükle ilgilenirken büyük cocukla oynarsiniz. sonra büyükle ilgilenirken kucük çocukla ilgilenirsiniz.
arkadasim bakti olmuyor.zorlaniyo, buldu bi bakici, asiri rahat ettim diyo..

Back
X