Doğuma Hazırlık Kendimi suçlu hissetmelimiyim ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pembemum

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
187
110
Öncelikle her türlü eleştirinize açığım. Çünkü kendimi suçlu hissediyorum ama duygularımada hakim olamıyorum. Ben 8. Haftaya yeni girdim. Hep hayalimde bir kız bebek vardı. Ama cinsiyet tahmininde bu güne kadar hiç yanılmayan bir ablamız bana kesin oğlun olacak dedi. Hatta hiç alakasız insanlar durup durup içime doğuyor erkek diyorlar. Dün gecede bir rüya gördüm. Rüyamda regl olmuştum. sabah uyanır uyanmaz baktım gebe kadının rüyada regl olması oğlu olacağı anlamına gelirmiş. Ve eşimde içime doğuyor. Erkek diyoR. İster istermez yüzümü buruşturuyorum. Duygularıma hakim olamıyorum. Nolur bana bir akıl verin.

Öncelikle her türlü eleştirinize açığım. Çünkü kendimi suçlu hissediyorum ama duygularımada hakim olamıyorum. Ben 8. Haftaya yeni girdim. Hep hayalimde bir kız bebek vardı. Ama cinsiyet tahmininde bu güne kadar hiç yanılmayan bir ablamız bana kesin oğlun olacak dedi. Hatta hiç alakasız insanlar durup durup içime doğuyor erkek diyorlar. Dün gecede bir rüya gördüm. Rüyamda regl olmuştum. sabah uyanır uyanmaz baktım gebe kadının rüyada regl olması oğlu olacağı anlamına gelirmiş. Ve eşimde içime doğuyor. Erkek diyoR. İster istermez yüzümü buruşturuyorum. Duygularıma hakim olamıyorum. Nolur bana bir akıl verin.
Merhaba cnm bende hep erkek bebek istiyordum kizin olucak dediklerinde icimde burukluk oluyordu sirf erkegide giyimi bakimindan istiyordum cok tatli geliyorlardi bebegimin cinsiyetini ogrendim erkeknis cok sevindim gercekten Allah gonlume gore verdi simdide diyorum hep erkek istedim insallah sagliginda bi sorun cikmaz diye bende senin gibiydim yani cnm ister istemez boyle dusunceler oluyor Allahtan hep sagliklisini iste insallah gonlune gore guzel saglikli bi kizin olur cinsiyeti ogrendiginde paylasirsin umarim :))

ben de ilk çocuğumun kız olmasını istiyordum. doktorumda ilk aylarda kız demişti. rüyamda hep erkek bebek ya da erkek bebek anlamına gelen nesneler görüyordum. doktor daha sonra erkek deyince içim burkuldu, nedense üzüldüm. şimdi oğlum on yaşında onu öyle çok seviyorum ve aramızda çok güçlü bir bağ var. ikinci çocuğumun erkek olacağını öğrendiğimde de bir burukluk oldu ama o çabuk geçti. o oğluşumu da çok seviyorum o da bir yaşında. onların biri küçük biri de minnak aşkım.
arkadaşım doktor erkek deyince inanmayıp 2-3 doktora daha gitmişti. hamileliğinde de hep kız olmadığı için biraz üzgünlük vardı ama doğduğunda nasıl mutlu. oğluşunu çok seviyor.
önemli olan sağlıklı olmaları. hep henüz cinsiyeti de belli değil. ama şunu söyleyebilir cinsiyeti ne olursa olsun onu çok seveceğin, aşık olacağın kesin.

Rabbım oncelıkle hayırlı ve saglıklı evlatlar versın sonrada evllat ısteyen bız kadınları da tez vakıtte kavustursun amin..

çabuk hamile kaldigin balli yazindan
bende kizim olsun isterdim gonul bu isteyebilir ama sizinki abarti sanki
1 aylik oglum var onun kokusuna ölürüm benn

bi arkadasimin iki kizi vardi uçuncuye hamile idi, her hgorugumde cinsiyet konusurdu, dr randevusunun saatleirni sayarrdi cinsiyet ogrenicem diye, baska hamileleri hep sorardi kizmi erkek mi diye gerçekten çok istiyordu oglu olsun

sonra ogendi tabi bi oglu oldu
kulaklari 0% duyyormus gozlerinde gorme bozuklugu varmis hepsi dogustan
ameliyat oldu çocuk kaç kere ..

Allah saglikli hayirli evlat versin insallah ..

Bende ilk beligimi 9 ay bekledim ve sonunda gebe kalabilmistim hep bi oglum olsun isterdim rüyamda gördüm kaç kere doktor 25 hfta kadar kız dedi hic yüzümü burusturmadim hayirlisi artik dedim ve sonra erkek olacağını ogrendim allahim gönlümden geçeni vermisti ama hep sağlıklı olması için dua ederdim ikinciye gebeyim şimdi 2 ay sonra kizimi kucağıma alacagim nasipse kızım olacağını ogrendigimde dünyalar benim oldu inşallah artik oda saglikla dogar kısacası rabbim erkek çocuğunda kız cocugunda hayirlisi ni versin saglikla versin o kadar çok isteyipde evlat sahibi olamayan insanlar varki biz bize verilen mucizenin farkında bile değiliz bazen ama ister istemez her kadının gönlünden geçen bir şey oluyor ister istemez bu suç mu değilmi tartışılır

ilk denemedemi hamile kaldın, ondanmı bu cinsiyet beğenmeyişin
ben 2 yıldır bekliyorum, benim yerimde olupta hamile kalsaydın yüzün buruşurmuydu acaba
inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur. sizi çok iyi anlıyorum ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim. belki de o yüzden erkek olacağını öğrendiğimde üzülmedim.

inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur. sizi çok iyi anlıyorum ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim. belki de o yüzden erkek olacağını öğrendiğimde üzülmedim.
amin inşallah. ilkide erkekmi Allah bağışlasın
bazıları nasıl bir mucizenin içnde olduğunu anlamadığından üzülüyo

amin inşallah. ilkide erkekmi Allah bağışlasın
bazıları nasıl bir mucizenin içnde olduğunu anlamadığından üzülüyo
Evet iki de oğlum var. Onlar da mucizenin farkındalar, bebeğinin ilk hareketlerini hissedince ona daha sıkı bağlanacak, kucağına alınca da aşık olacak. İnşallah siz de en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. sadece umudunuzu kaybetmeyin, stres yapmayın. tedavi gerekiyorsa da tedavilerinizi ihmal etmeyin.

Evet iki de oğlum var. Onlar da mucizenin farkındalar, bebeğinin ilk hareketlerini hissedince ona daha sıkı bağlanacak, kucağına alınca da aşık olacak. İnşallah siz de en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. sadece umudunuzu kaybetmeyin, stres yapmayın. tedavi gerekiyorsa da tedavilerinizi ihmal etmeyin.
bugün 2. aşılamamın 5. günündeyim dualarını beklerim :emir_bebek:

bugün 2. aşılamamın 5. günündeyim dualarını beklerim :emir_bebek:
yürekten inşallah bebeğin seninledir diyorum. ben de üç aşılama yaptırdım maalesef tutmadı. ama aşılamadan birkaç ay sonra tedavisiz ikinci bebeğim geldi. çevremde de aşılamadan sonra doğal yolla hamile kalan birçok bayan var. inşallah aşılaman tutmuştur.

Allah inşallah sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenizi sağlar herşeyden önce. Bende kendimi bildim bileli hep bir kızım olsun isterdim, hamileliğimin ilk zamanlarında da içimden öyle geçerdi, hamileliğim ilerledikçe ve çevremden sağlıkla ilgili sıkıntılar duydukça cinsiyetin ne önemi var sağlıklı olsun yeter dedim, şimdi bir oğlum olacak ve benim için cinsiyetin hiç önemi yok, benim için en önemlisi onun sağlıklı olması ve çok şükür herşey yolunda gidiyor inşallah sağlıklı olarakda dünyay gelir bebeğim, evimin ikinci erkeği diye seviyor ve çok mutlu oluyorum. İçimde oynadıkça daha da keyiflendiriyor.

O nedenle bırakın cinsiyet takıntısını kız yada erkek sizin canınız o; sağlıklı olması sizin için tek önemli şey olmalı bence.

ilk denemedemi hamile kaldın, ondanmı bu cinsiyet beğenmeyişin
ben 2 yıldır bekliyorum, benim yerimde olupta hamile kalsaydın yüzün buruşurmuydu acaba

Evet Allaha sonsuz şükür ilk denememde hamile kaldım. Ama sanırım söylediklerimi yanlış anlamışsınız, cinsiyet beğenmemek değilde ister istemez hadi yaaa demekki beklediğim değilmiş diyorum. Yalan diyemem benim gönlümden geçen kız. tabiki erkek evladım olsa hayır olmaz mı diyeceğim. ama gönlümden geçeni söyledim ve hatta kendimi bu yüzden suçlu hissettiğimi bile söyledim. artı sizin bu zor süreçten geçmenizdeki sorumlu ben değilim. umarım sizde bir an önce meleğinize kavuşursunuz.

Canım seni en iyi anlayabilecek benim bu konuda Bende ilk denemede hamile kaldım etrafımdakilerin hepsieşim dahil ilk günden erkek bebek dedi ...Onlar öyle dedikçe bozuluyordum 12. hafta oldu doktorum erkeğe benziyor dedi ben inanırmısın 20. hafta kadar yanlış görmüşdür diye umuudum varddı ama erkek bebk birdeğişiklik olmadı.
Ama o büyüüdkçe varlığını hissedikçe tekmelelrini hemen alışıyorsun canım

Canım seni en iyi anlayabilecek benim bu konuda Bende ilk denemede hamile kaldım etrafımdakilerin hepsieşim dahil ilk günden erkek bebek dedi ...Onlar öyle dedikçe bozuluyordum 12. hafta oldu doktorum erkeğe benziyor dedi ben inanırmısın 20. hafta kadar yanlış görmüşdür diye umuudum varddı ama erkek bebk birdeğişiklik olmadı.
Ama o büyüüdkçe varlığını hissedikçe tekmelelrini hemen alışıyorsun canım

Demekki hissediliyormuş :) umarım sağlıklı olur :) en büyük temennimdir bütün bebişler icin...

benim 1 oğlum var 4 yaşında. şimdi 2. ye hamileyim. insan ister istemez farklı olsun istiyor. ben de bunun kız olmasını istiyorum ama olmasada çok sorun değil. nasip derim ve kız olsun diye 3. asla yapmam.. ilk çocuğum kız olsaydı bunu erkek isterdim. yani hep hayalim 1 oğlan 1 kıza sahip olmaktı. sizin durumunuzu az buçuk anlayabiliyorum :) ama daha ilk çocuğunuz, içinizin burkulması bile haksızlık gibi geliyor. lütfen yanlış anlamayın beni.

İnsanın içine birşey doğunca ve onun tersi çıkınca afarlıyor,bu normal.Ama umduğunun dışında cinsiyet diye üzülmek anlayabileceğim birşey değil.Hangi evlat hayırlı ,vefalı olacak bir bilgimiz var mı?Hayır...

Onlar masum birer civciv, saçlarındaki tüye kıyamayız,isterse 10 tanesi de kız olsun veya erkek,ne olacak yani.

X