Ama oda çok küçükmüş annesi , seni özlüyor olabilir. O uyuyana kadar ilgilenseniz o uyuyunca mı ders çalışsanız acabaResmen tükenmişlik sendromundayım.. sadece ünlüler girmiyormuşoğlum var 2,5 yaşında bir kreşe gidiyor akşam onunla vakit geçirmiyorum ders çalışıyorum haftanın 3 akşamı kursa gidiyorum diye bana küs
Bu kadar ayrıntıya girmek istemiyorum, müfettişim şuannerede uzmansınız
Merhabalar kk
Bilmiyorum siz nasıl başarıyorsunuz ama ben fena çuvalladım. İki kolumda 5 karpuz taşıyım dedim hepsi paramparça oldu :/
İşyeri,yetki sınavı,ev annelik ingilizce kursu,kilo vermeye çalışma..
Hepsini birden yapayım derken koca bir fiyasko oldu sonuç bana
Üstelik bu kadar vurgun yiyince de motivasyonumu kaybettim..
Şimdi yapılacaklar yapılması gerekenler ğözümde çığ gibi.. dinlenmeye vakit yok ama kendimi yorğun ve tükenmiş hissediyorum.
Ne yapmalı,önerisi olan var mı?
Ne kadar doğru söylemişsiniz bu dönemde en çok da eşimi ihmal ettim zaten,ya kurstayım ya işte evdeysem de çocukla veya dersle ilgileniyorum yemek vs yap yedir derken eşim yok gibiÖncelik sıralaması yapın. İşyerini işleri kovulmayacak kadar yaptıktan sonra yetki sınavına ve anneliğe odaklanın. İngilizce kursunu şimdilik dondurun. Kilonuza da sadece almayacak kadar dikkat edin.
Sınavı geçince: Sınav yerine İngilizce veya zayıflamayı koyarsınız. Artık sizin için hangisi önemliyse.
Evi hiçbir zaman bu listeye koymayın. Çok önemliyse yardımcı tutun.
Bu arada, sınavınız vs olmasa da her zaman ev ve çocuklarla ilgili işleri eşinizle adil bir biçimde paylaşın.
Ne kadar doğru söylemişsiniz bu dönemde en çok da eşimi ihmal ettim zaten,ya kurstayım ya işte evdeysem de çocukla veya dersle ilgileniyorum yemek vs yap yedir derken eşim yok gibi
Ne tatlı yazmışsınız kesin deneyeceğim çok teşekkürler..Bu yoğnluktan sağ çıkmak imkansız.
Benim bir arkadaşım var, sehir şehir şirketlere ve bireysel olarak zengin kisilere drone eğitimi veriyor. Aynı zamanda Freelance bir işi var. Yanılmıyorsam bir de uçuş konusuna daha yetkin olmak icin bir eğitim alıyor.
Bir tane insan sadece tek bir randevusuna ertelese, bütün haftasi- hatta zincirleme olarak bütün ayı karışıyordu. Çok uzun zaman sadece otobüslerde uçaklarda uyuyarak idare etti... En son konuştuğumuzda yazılı bir çizelge hazirladigiğini söylemişti. Herseyi çok net olan,asla dışına çıkılmayacak...
Siz de bir öncelik belirleyip böyle bir çizelge oluşturabilirsiniz belki. En azından her şey net bir şekilde belli olur, boş anlariniz vs...
Öncelik tabii ki yetkinlik sinavina calismak olmalı mesela,
İngilizce için kurs yerine (en azından şu yoğunluk bitene kadar) online yardım alabilirsiniz. Cambly benzeri siteler var mesela. Gece çocuk uyuduktan sonra yatmadan oradan online yabancı bir hoca seçip yarım saat pratik yapıp yatabilirsiniz. Hem uyurken o beyninizde döner durur...
Ya da evde yemek yapıyorsanız yemek yaparken açıp konuşabilirsiniz. Ya da arabada ise giderken telefonu araba kilifina koyup konuşa konuşa yolunuzu bitirebilirsiniz. Zaten dersleri dakika ile alıyorsunuz. Hangi konularda zorluk çekiyorsaniz onlar size o konularda yardımcı olabilir...
Ev için mesela temizlikçi çağırın, bir de onunla uğraşmayın. Eşinizden su zor zaman için ekstra destek isteyin...
Bir de haftanın bir günü çoğu yemeği yapıp buzdolabına atabilirsiniz. Mesela köfte yoğurup patates dilimlemek 15 dakikalık iş. TV karşısında fazla fazla yapın, porsiyonluk poşetlere koyup tıkın dolaba. Ya da hazır yufkadan sigara börekleri yapın, şinitzellik inceltilmiş tavukları tıkın... Annenizden yardım isteyin bazen mesela sarma sararsa vs , ısıtmadan size de versin onları da porsiyonlara ayırıp dolaba atın.
Böylece yemekler de çok yorucu olmaktan çıkar,sadece isıtır,yanına pilav yapar yersiniz ...
Ya da daha güzeli, ben hiç denemedim-deneyen birini de görmedim ama- bir sürü firma var diyet yemeği servisi yapan. Siz de gormussunuzdur sosyal medyada boy boy.
Her gün taze şekilde sana diyet yemegi ulastiriyorlar. Kahvaltını onlarla yapıyorsun, işte onu yiyorsun, akşam yemeğinde onu yiyorsun, gece atiştirmaligini onunla yapıyorsun...
Hem kilo vermene yardımcı olur , bir de onunla uğraşmak zorunda kalmazsin. Hem yemek cilesinden seni kurtarır (eşin de var gerçi,belki anlayışlı davranıp kendini ve cocuğu doyurma işini o üstlenir)
Çocuk içinse onu (şimartmadan) mutlu edecek şeyler bulabilirsiniz. Sizin tarafınızdan cok sevildiğini ona tekrar tekrar anlatabilirsiniz...
Mesela varsa beslenme cantasina- ya da kullandığı bir kitabın arasına komik ve sevgi dolu resimler çizin her gün. Ona emek vermeniz hoşuna gidebilir
Ya da aklıma birşey geldi...
Tüm sayfa boyanmış halde resim çizin (tabii ki anne çocuk sevgisi üzerine) sonra onu yapboz gibi dokuz parçaya bolun. Onunla buyuk adam gibi konuşup para kazanmak için bu günlerde maalesef cook çalışmanız gerektiğini, ama kısa süre sonra bu sürecin biteceğini söyleyin ve deyin ki: her gün bir yere yapboz parçası saklayacağım. O yapboz tamamlanıncaaaaaaaa
Seni harika bir yere götüreceğim!
Hem aranizda bir oyun olur hem de suprinizini beklerken güzel günlerin hayaliyle size kusmekten vazgeçebilir.
Sürpriz olarak da artık şehrinizde ne varsa legoland mi olur, kidzania mi, lunapark mi... Onu gerçekten çok keyif alacağı bir yere götürrsunuz...
Teşekkür ederim,beraber uyuyoruz zaten uyku neydi ben de unuttumiş yerinde konumunuz iyi eve rahatlıkla yardımcı alabilirsiniz.
ingilizceyi dondurdum ben. yetki sınavına hazırlanabilirsiniz ama çocugunuzun vaktinden çalarak değil. onu oynatıp yorup uyuttuktan sonra...
özellikle bol eforlu oyunları seçin hoplamalı zıplamalı, yakalamaca, saklanbaç, dans etme vb. sonra tüm ev halkı uyuyacakmış gibi tv vesaire kapatın pijamaları giyip hazırlık yapın bu süre zarfında beraber de uyuyabilirsiniz onu uyuttuktan sonra siz saatini kurun ve kalkın her gece düzenli çalışmanız hem de vicdanınızın rahat olması size başarıyı getirecektir.
tecrübeyle sabit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?