Kendimize ayna tutalm m? Naslz?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Bir laf vardır;annesi uyumuş,kızı büyümüş diye..
Bizler bir kadın olarak annemizin,ailemizin yetiştirmesiyle ve kendi kendimize bir şeyler katarak bu hale geliyoruz..
Sormak istediğim şu?
Kendinize ayna tutsanız,nasıl birisiniz?
Mesela;
Temiz,cimri,huysuz,yardımsever,kendini beğenmiş,gamsız,iyi bir eş olmak için çabalayan,ortamda huzursuzluk yaratan,rahat,sinirli,şımarık.
Ama şu bir gerçekki yaşadığımız hayatın %90ını ailemizin bizi yetiştirmesi oluşturuyor.

Mesela ben..
Annemin ve babamın bir çok huyunu almışım..Babam gibiyim,inanılmaz gevşek davranıyorum her konuda.Rahatım.Anneminde çabukluğunu almışım,bir şey yapacaksam çabuk çabuk yapıyorum..şutarafagitti
Temizim ama iş yapmayı sevmiyorum fazla..
Beceriklimiyim;o kadar becerikliler varki etrafımda sanırım onlar kadar değilim..Bu anlamda anneme benzememişim mesela.mafoldumben
İyi bir eş olmaya çalışıyormuyum,bilemiyorum işte bunu.Sanırım eşimden bekliyorum o nasılsa bende ona göre davranıyorum.Bazı zamanlarda onu anlamadığım oluyor kabul ediyorum;bu huyumda babamdankaydirigubbakcemile3
Saygılıyım ama bazen saygısız davrandığımda oluyor kabul ediyorum..:kedi:Eşime karşı olsun,çevremdekilere karşı olsun..
Merhametliyim birde.Hiç bir şeye dayanamıyorum hemen sulugözlü oluyorum bir anda..
Birde dalga geçme durumu..Off bu da babamdan..Anında herşeyle dalga geçebilirim..
dört mevsim gibinkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

bir insanın yetiştirilmesinde annenın rolu çok büyüktür.
yada şöyle söyleyeyim benım kişilk karekter sahibi olmamda annemın buyuk rolu var.
annemle birebir örtüşen karekterim olduğu gibi tamamen zıt ve annemin hoşlanmaycağı cins karekterimde var.
mesala annem çok titiz erken kalmayı seven herşeyi kafasına takan sessiz aman duymasınlar gezmeyisevmeyen görmesinler aybolur aman kimseye sesimi yukseltmeyeyım uzulürler her anımı degerlendireyeyım diyen bir kişiliktir.
fakat bu yönde annemın bebeklıkten bu yana çalışmaları olmuşsada
ben rahatım pasaklı olmamakla beraber ayrıntılı titiz degil ama temizim kafama bir şeyı takmayan eşi dostu akrabayı komşuya tın olan yeri geldiğimde bas bas bağıran ve boş vakti ve gezmeyi seven bir tipim..

malesef babamımda annemıde yetiştirme tarzımı ve onların karekterlerinide düşünerek söyleyeyimki ben onlara karşı birebir uyumlu değilim.

ben annemin hemen hemen tüm huyunu almış bulunmaktayım..
ciddi ve agırımdır...
merhamet duygum çok fazla.
hele sulu gözlülük oo, o kadar çok ki biri karşımda ağlasın bende başlarım muslukları açmaya..
fazlasıyla tutumluyumdur...
çok sabırlıyımdır...
çok titizimdir bir yerleri dagınık kirli görmiyeyim,cinnet geçiririm resmen..
annemden aldım bu huylarımı o da resmen öyle..

Son düzenleme:
insan iyi kötü herşeyini kendine ititaf edebilmeli bence..
edebilmeli ki önce egolarından sıyrılabilsin..

kişilik gelişmesinin en büyük etken tabiki de aile ve yetiştiği çevre..
huysuzum babam gibi aynı; eşek saatimde canım dense canın çıksım derim..
düzenliyim ama çok da titiz değilim aynı annem gibi; evet etrafta dağınıklık olmayacak ama çok da titiz olamadım asla..
annem yemek yapmayı karın doyulsun diye yapar; yani ayrıca ekstra bir merakı yoktur. ama babam ilginç bir şekilde her pazar akşamüstünü mutfakta geçirir, şevkle birşeyler yapar; sanırım onun gibiyim bende..
son 4 aya kadar uykuya hiç düşkün değildim. 3-4 saatlik uykuyla işe gelir hiç de sorun yaşamazdım.. hem annem hem babam böyledir. uyumayı sevmeyen bir aileydik ki kardeşim kuralı bozdu, bir karpuz gibidir kendisi..
değer verdiğim insanlar için birşeyler yapmayı çok seviyorum; yardım ediyim, bir işlerinin ucundan tutayım, hatta onlar istemeden ben yanlarına koşayım diyorum; anneme çekmişim.
acı olaylarda çok soğukkanlıyım; babama çekmemişim o elimize kolumuz kopmuş gibi panikler, ama annem daha soğukkanlı, onun gibiyim.
bizim çevremizdeki evliliklerde hep kadınlar baskındır.. ben de öyleyim.. ne baskı altına girebilirim ne de sebepsin hayırlara tahammülüm vardır..izin nedir bilmem, haber vermek yazar bende..
babam hep öğretti bize küçükken; saat 21:00'da evde olacağız dediyseniz geç kalmayın. 21:05'de de gelseniz 23:00'de de gelseniz aynıdır.. sonuçta bana verdiğiniz sözü tutmamış olursunuz.. eminim ki aynısını bende söyleyeceğim, çünkü içime işleyen en büyük derslerdendir. belki de bu sayede hayatımda ne okula ne işe keyfi olarak hiç geç kalmadım; yani hiç uyuyakalmadım ben..

bir de keşke onlar gibi olsaydım dediklerim var..
annem kadar sabırlı olsaydım.. peygamber sabrı dediklerinden..ama ben parlarım hemen..
babam kadar azimli olsaydım, tuttuğunu koparan.. defalarca batan işyerini 40 yıldır ayakta tutan... ben yapamazdım, pes ederdim..
annem kadar sevgimi gösterebilseydim.. o beni öper koklar ben içli içli bakarım.. belki bana da evladım öğretecek dokunarak sevmeyi..

bir de inşallah var..
inşallah annem ve babamın bize yaşattığı kadar muhteşem bir aile ortamı yaşatabilirim bende çocuğuma..

güzel konu sarı kafa...eferim...
annem yumuşacık bir kadındır...ben değilim...
o kötü insanlar karşısında ezilir, susar, ağlar...ben ezmeyi, konuşmayı, ağlatmayı tercih ederim...
çok fedakardır annem...hakedene de etmeyene de elinden gelenin fazlasını verir...ben de çok feedakarımdır...ama hakedene...kıymet bilmeyene yapmam...
çok yavaş sakin bir kadındır annem...ben hızlı ve paniğim...
çok çalışkandır...çok beceriklidir...hiç zannetmiyordum ama bu özelliklerini almışım bunun için mutluyum...
çok güzel bir kadındır annem...ben değilim...
anneme benzemiyorum...yüz hatlarım dışında...ama babamın deyişiyle o benim yaşımdayken oooo....
babam...çok zeki bir adamdır...bence ben daha zekiyim...
çok mütevazidir...ben değilim sanırım...fazla tevazu gösterme gerçek sanırlar lafını severim...sahip olduklarımın yok sayılmasına tahammül edemem...
asabi bir adamdır babam, hemen parlar hemen geçer...kasıtlı kötülükleri bile unutur asla kindar değildir...
ben de hemen parlarım hemen geçer...ama kindarımdır...kasıtlı kötülüğü unutmam...aslında affetmem de...huy olarak anne tarafına (teyzelerim anneannem) asla benzemem...onların masumiyetleri bende yoktur...ailenin avukatı gibiyimdir...savunma avukatı...püffff....baba tarafına (babaannem, halalarım iğğ...) benzerim...ama onlar kadar kötü niyetli ve içten pazarlıklı olmadım hiçbir zaman...sadece yapılana karşılık veririm...
acep ben evlatlık mıyım ki...

ben;
daha çok rahmetli babamın huylarını almışımdır tip olarakta ona benzerim zaten:asigim:
sabahları uyandıgımda sinirli olmammafoldumben
asi olmam mafoldumben
hırçın olmam babamdan aldıgım huylar sanırım
ama bi o kadar merhamertli olmam sulu gözlü olmam
onlarında sanırım babamdan aldım kaydirigubbakcemile3
yemek konusunda annem gibiyimdir bende elimin dokundugu yemek
cok güzel oluyo bu konuda mütevazi olamıycam yalnız cokacimcoookyasakkelime:roflol:
cok eringecim işten eve gidim sürekli yatarım kahve içerim sigara içerim ama kalkıp onu ordan oraya koymam ama annem evde olmasın tüm evi silip süpürürüm biri varken yanımda iş yapmamkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile2
sır saklayabilmem buda annemde gelen bi özellik şakkıdı
dostum için herseyi yaparım buda babamdan sanırımvereliniortak

esmer yazdıkça bana da fikir oldu...annem sevgisini göstermeyen sadece içli içli bakan bir kadındır...ben değilim...babam gibi yapış yapış severim...
asla uyku düşkünü değilimdir...bunu babam öğretti...aslında ona çekmemiştim...zorla öğrendim...her sabah elinde su şişesiyle kafama dikilirdi tatillerde kalk yoksa ıslatırım diye...fönüm vaaarrr diye kalkardım...ama hiç geç kalmadım bende...
inşallah ben de annem gibi hayatını evlatları uğruna gözünü kırpmadan fade edebilecek yüce bir anne olurum...
inşallah onların 30 yılı gibi sıcacık bir 30 yılımız olur...
inşallah annem kadar güzel bir anneanne adayı olurum...
ve inşallah onlar benimle gurur duymaya hep devam eder...ayyy...duygulandım beee...

Bir laf vardır;annesi uyumuş,kızı büyümüş diye..
Bizler bir kadın olarak annemizin,ailemizin yetiştirmesiyle ve kendi kendimize bir şeyler katarak bu hale geliyoruz..
Sormak istediğim şu?
Kendinize ayna tutsanız,nasıl birisiniz?
Mesela;
Temiz,cimri,huysuz,yardımsever,kendini beğenmiş,gamsız,iyi bir eş olmak için çabalayan,ortamda huzursuzluk yaratan,rahat,sinirli,şımarık.
Ama şu bir gerçekki yaşadığımız hayatın %90ını ailemizin bizi yetiştirmesi oluşturuyor.

. ben anneme benzerim. mantık abidesi. babama ağabeyim benzer duygusalın önde gideni.. paylaşmışız işte. bu huyları..
annem,evin hakimi idi. herşeyin en iyisini o bilirdi. babam da onu dinlerdi. annem,zevklerini bana aşılamak istedi...onun renkleri onun tarzı onun saçı başı.topuz olacak birde. bana çok yakışıyormuşta arkadan sıkı balerin topuzu...... sonra kaybettim onu ve babamı. hep annem gibi olan ben,birden değiştim. kahve,bej,siyah,gri lerden çıktım,marjinal uçuk giyinmeye başladım. patlıcan moru pantolanlar aldım ,kırmızlardan nefret eden annem ,yüzünden kırmızı giyemezdim ,kırmızı bluzlar aldım... sadece beyaz oje severdi,kırmızı ojeler sürdüm.biraz abartmadım değil tabii.
neyse bunlar dış görünüşteki yaşadıklarım...

bir insan aşırı mantıklı bir o kadar hassas olabilirmi.. şu an birine kırgınım ,hem ağlıyorum hem yazıyorum. işte böyleyim.
arkadaşlarımla şımarığım ,komiğim espriliyim.onların güzin ablasıyım. en kötü zamanlarında yanlarındayım. doğumlarında sandalyelerde sabaha kada r başlarında kaldığım oldu günlerce....
ama çabuk, kızarım. ani hareketlerim var.. fevri davranışlarım var... inatçıyım.
çabuk affederim. kinci değilim.2 tatlı sözle yumuşarım.
alınganım ama bu hassas olduğumdan kaynaklanıyor. herkesin de ince ve hassas olacağını düşünürüm benim gibi,ama maalesef öyle değil. herkes bazen bencil olabiliyor... bunu görmekte, beni çok incitiyor...
şimdilik bu kadar.
aklıma geldikçe yazarım yine..... ..

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de huy olarak babama benzediğim yönler vardır.tip olarak da babama benzerim.ben dışarıda okudum ve çalıştım tam büyüme dönemlerimde o yüzden biraz fazla kendi kendime kattım.kendm büyüdüm diyebilirim.tezcanlıyımdır,ani hareket ederim,hızlıyımdır,planlı,düzenliyimdir,ayrıntıcıyım,titizimdir.pek sıcakkanlı olduğum söylenemez.yapılanı asla unutmam.canımı yakanı hele asla ve asla.ev işlerinde de çok iyiyimdir.yemek güzel yaparım bir bu huyum anneme çekmiş zaten. :)) aklıma gelenler bunlar. ha bunların yanında çok iyi bir eşim .eşim de öyle allaha şükür.

rahmetli anneme benziyorum genelde kimseyi kıramıyorum
haddinden fazla affediciyim
o babamı onca yapılana rağmen son nefesine kadar koşulsuz sevdi baş tacı yaptı
ne kadar kızsamda genelde susarım eşime
ama babamın yaptıklarının onda birini bana :bbo: yapsa çoktan yollar ayrılmıştı.
annem temizlik yapmayı düzenli olmayı sevmezdi ben tam tersiyim her şey düzenli olacak.

babama aslında çok benzemem :1closedeyes: ortak yönlerimiz canımız tezdir,çok zayıf olmam başkada yok sanırım

aynayı kendime tuttuğumda çok güzel şeyler göremiyorum doğrusu
isterdimki biraz daha kendimin kıymetini bileyim
içime atmayayım kendimi yiyip bitirmek yerine konuşayım
başkalarını mutlu etmek için değilde başkalarının beni mutlu etmesi için yaşayayım
hayır demesini bileyim.
bilmem beklide zamanla öğrenirim veya hep böyle kalırım :uhm:
hangisi daha iyi bilmiyorum……..

ben ne anneme ne babama benzerim
çok sessizimdir içine kapanık bir yapım var
temizimdir ama pek temizlik yapmayı sevmem temizlikle pek alakam yok okuldan hemen sonra çalışmaya başlayınca böyle oluyor sanırım
biraz dağınık bir yapım var
çok iyimserimdir
bazen gereğinden fazla değer veriyorum insalara ve olan bana oluyor bir daha böyle yapmayacam diyorum yine aynı şeyleri yapıyorum
kıyafetler almayı çok seviyorum ayakkabılar, eşarplar bu yüzden annem bir gün beni evden kovacak kaydirigubbakcemile3
gezmeyi seviyorum
çikolata delisiyim zayıflamaya çalıştığımdan yemez oldum
yanlız kalmaktan hoşlanırım
gece karanlıkta oturmaktan büyük zevk alırım
ben sevgimi hemen belli ederim seviyorsam seviyorum derim
çocuklara bayılırım onları çok severim
merhametliyimdir
duygusal bir yapım vardır
fotoğraf çekmek çok hoşuma gider
öyle meraklı bir insan değilimdir
kolay kolay sinirlenmem ama sinirlendimmide offf ki offf
çok sabırlıyımdır bu huyu canım annemdenopuyorumnanaktan aldım​

Son düzenleme:
ben daha çok babama benzerim
aniden sinirlenirim, uykuya düşkünüm, biraz tembelim
annemden de titizliğimi almışım ve düzenli olmayı
annem çok düzenlidir herşeyin yeri bellidir evde
bir iş yaptı mı acayip titizlenir doğru düzgün olmazsa baştan başlar hiç üşenmez
onun kadar olmasa da ben de düzgün yapmaya çalışırım yaptığımı
asla yalan söylemez annem, bizi de böyle yetiştirdi, şimdi en korktuğum şey yalan söylemek
söyleyemiyorum bundan da gayet memnunum
annem çok duygusaldır ben o kadar değilim ama onun kadar merhametliyim sanırım
ağlayan üzülen birine dayanamam suçlu da olsa üzülürüm
bu huyumu sevmiyorum ama

Hımmmm güzel konu olmuş cidden..
Ama benim durumum biraz karmaşık..
Karşı cinse aşk,ilgi,alaka göstermeyi babamdan öğrenmiş olabilirim..
Annemle babam 35 sene olacak bu ay nasip olursa bu sabah da dahi hala karşımda fingirdeşiyorlardı,babamın aşkı çok derindir anama..:nazar:
Çalışmayı,erken uyanmayı,malımın,paramın kıymetini bilmeyi de babamdan öğrendim..:1hug:
Annemden ne aldım hiç bilmiyim... O kadar farklıyız ki.. Belki de kendi yaşamındaki inkar ettiklerini bende görmesi onu üzüyor,konuyu devamlı bambaşka yönlere çekiyor..:tomato:
Gözlerim dolu dolu oldu..
Ne kadar kızsam da çok seviyorum onları..:gitme:

Kendi kendime kalmayı çok severim.Yalnız olayım,kimseye bağımlı kalmıyım,kafama eseni yapayım.Bu huyumda babamdan..opuyorumnanaktan
Gittiğim yerde çok kalamam.Afakanlar basar beni.Aynı babam gibi.Alyayı sevmeye gelir her gün babam buraya,en fazla 20 dakikadır burda duruş süresi.21 dakika olmaz..
Yemek konusunda da babama benziyorum.Yeni şeyleri denemeyi,sevmiyorum dediğim şeyleri yemekten hoşlanmıyorum.İstemiyorsam yemem,karşımdaki ne kadar ısrar ederse etsin..:umursamaz:
Babam geçende şey dedi..Annensin aynı sen.Neden dedim.O da senin Alyayla oynadığın gibi oynardı sizinle..Oyalamayı,o anki huzursuzluğunu dağıtmayı becerebiliyormuşum aynı annecim gibi:asigim:
Birde çok paylaşımcıyımdır.Bu huyum annemle babamın ortak özelliği..,Evde ne yiyorsam ne yaptıysam babamlara giderken mutlaka götürürm,yada babam geldğinde ikram ederim..Hemen hemen babam ve kardeşimin yemediği bir şeyi yememişimdir..Köfte yaptıysam köfte gönderirim,dondurma yediysem dondurma götürürüm giderken..:1hug:
Şu ambulans takıntımıda annemden aldım sanırım..Ne zaman ambulans geçse babamla,kardeşimi ararım..Birde eşimi..Çok kötü bu takıntım da..Annemden yadigar bana..

ıLginç Geldi bana da bende paylaşayım
Bende babamın bazı huyları almışım vurdum duymazım herşeye üzülmem bu yaşadıklarımdan kaynaklanıyor ama
Anneminde inadını almışım sanırım bişeye yok dedim mi bitti:umursamaz:
Evin en küçüğüyüm bide abim var ama aramızda abi-kardeş ilişkisi hiç bi zaman olmadı hep arkadaş gibi oldukmirmirmirmir
hayatıma giren çıkan erkeklerin hatti hesabını yapmadım bile ama dğeer verdiğim 2 kişi oldu ikisi de üzdü ve bitti :sinifsinif:
Şimdi ise Hayatına bi sevgili isteyen yalnızca sevmek ve sevilmek isteyn biriyim ama Olmuyor Zamanında Çok Dalga geçtim sanırım Erkeklerle
Hiç Kız arkadaşım olmadı böyle herşeyimi bilen erkek gibi büyüdüm hala da öylyim.
Sıkıntıya gelemiyorum malesef annem gibi menepozlu karı gibiyim resmen :D
Birine kızdım mı ömrüm boyunca o sürer evde felaketimdir annemi de babamı da üzerim onları çok seviyorumama işte bi yerde tutamıyorum çenemi
Gezmeye bayılırm saati hiç önemli Değil Öyle karışık bişeyim işte.
vereliniortakvereliniortak

zaman geçtikçe daha doğrusu yaş ilerledikçe daha çok benziyoruz annemize
hatta bazen düşünüyorumda kızdığım huylarını bile alıyorum
:bbo:

Annemin Kırılganlığını,Sevecenliğini Almışım Birde Güzelliğimi...
Babamın Yufkacık Yüreğini almışım,birde Ellerimiz çok benzerdi Babam ıle..
Çok dağınığım bu huyum kime benzer bilmiyorum..Okul yıllarından bana kaldı sanırım...
Birde Çok Pimpirikliyim Buda yeni çıktı...
Türk Kahvesi Deliliğim var günde 10 taneyi bulur.ıçmez isem ne çalışabilirim
Ne uyuyabilirim..Yanında Soda Alıyorum.Bu huyum Annemden.

Yalnız kalmayı seviyorum...Tek Başıma...Sakin dingil Bir hatunum ışte..
Annem Çok yoğun bir kadındı...Babam severdi yalnız kalmayı..Bu huyumda ondan...

Maffetin Beni Sarı Kafa:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Fırtına'nın konusuna yazınca da hatırladım..
Annemde elalem takıntısı çok vardır..
Babam da hiç yoktur..
Ben de babam gibiyim hiç kimseyi sallamam..
Annem çok affedicidir..Ne olursa olsun 3 tatlı söze Hemen yumuşar.
Ben babam gibiyim yine.. Eğer kötü niyet seiyorsam direkt uzaklaşırım o kişiden,bir daha da yanaşmam..kaydirigubbakcemile4
Heee bir şu var.. Annem gibi kahve tiryakisi oldum bu sene,günde 2 defa Türk kahvesi içiyorum:kahve:

annem gibiyim; gece saat kaç olursa olsun evime döneyim, yatağımda uyuyayım..
aslında babam da öyle ama kabul etmiyor sadece..kaydirigubbakcemile3
babam gibi kalın telli, dalgalı ve yağlı saçlara sahibim; annem gibi kuru, düz ve ince telli olmalarını isterdim..
iyi bir dinleyiciyimdir anneme çekmişim; ama kötü bir anlatıcıyım babam çekmişim.. ketumum biraz..
mescafeyi hep sadece sütle içerim annem gibi; sigarayı da mentollü -eskiden-:gitme:

Back
X