Kendimizi nasıl tutarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arada olur öyle şeyler, CiRiLLA'da genelde kavga etmediklerini söylemiş, uzun süredir sakin giderken bir anlık patlama olmuş😁
Sizin de aynı şekilde, belki o an ki duygu durumunuz belki acıkmıştınız kan şekeriniz düşmüştü.
Eşim de sinirli bir yapıya sahiptir ben de, check-up'a girdiğimizde eşim kan şekeri düşüklüğünün sinir yapıp yapmadığını sordu doktoruna, adamın karnını doyur lokum gibi oluyor bağır çağır hiiiiiç laf etmez ama açken sen sen değilsin oluyor🤣🤣🤣
Böyle bir havalara girer bir tripler falan, ben de hiç gelemem 🤣Aksi gibi ben de açken asabi oluyorum🤣
Önce bir şeyler yiyelim hala tartışasımız varsa tartışırız diyoruz, yeme işlemi bitince bir kanatlarımız eksik öyle melaike bir mod🤣
Annemin üzerimde bıraktığı psikolojik sorunlarım var laf sokma karşıdakini suçlama eleştirme kötü hissettirme ve surat yapma gibi törpülüye törpüleye bu kadar oldu neyse yinede canım anam 🤣🤣

Annemin üzerimde bıraktığı psikolojik sorunlarım var laf sokma karşıdakini suçlama eleştirme kötü hissettirme ve surat yapma gibi törpülüye törpüleye bu kadar oldu neyse yinede canım anam 🤣🤣
Ben de doğuştan aksiyim kötü bir huy belki ama yapım bu, bazı şeyleri frenledim ama.

Son düzenleme:
Ben de doğuştan aksiyim kötü bir huy belki ama yapım bu, bazı şeyleri frenledim ama.
Aksiliğiniz eşinizin ailesi tarafından ya da çevreniz tarafından eleştirilmiyor mu ? Bana göre eleştirilmemeli elbette ama işte “mune de çok aksi çok sinirli nasıl biri böyle vs tarzı söylemler oluyormu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dimi gozum gormesin istiyorum ben de ya. Benim ki sonradan konusuyor da ilk bikac saat susuyor ama olan o ara oluyor zaten huyu bu. 🙄🙄🙄
Adamın huyu buymuş. Sizin de huyunuz tam tersi. Yapacak bir şey yok gibi ya ortada buluşacaksınız ya biriniz huyundan vazgeçecek. Eşinizinki çok da kötü bir huy değil aslında. Kısa da sürüyormuş uzasa sıkıntı

dusundum cok mantikli geldi dediginiz. sonra tekrar dusundum, ben eger bir seye sinirlendiysem ve onu karsidaki kisiye dan dan soylemezsem 10 degil 10000 ay da gecse ben sakinlesemezmisim. :D 10000 ay sonra karsimda olsa o kisi yine “hiii bak hatirliyor musun sen de bana ne demistin, bak ben sana o zaman soyle soyleyecektim ama soylemedim” diye cirlarim. :D

ama yine de guzel taktikmis, uygulamam zor olsa da aklimin bir kenarinda dursun. 😂

Ayniii benn işte. 🙂

Bende cvp vermedıgınde cınnet durumuna gelıyorum. Ama tartısınca hah hesaba aldı benı dıyorum 😅ama ben bunu ondada farkediyorum. Mesela gunlerce kus kalıyoruz sonra ben bı bahaneyle ona sataşınca cvp verıyor. Konusuyruz konusuyoruz sonra ona bı ferahlama gelıyo ben onu hıssedıyorum. Cocuğu sevısı bıle degısıyor oyunlar oynuyor bagıra cagıra felan evın ıcınde sarkılar soylemeler neyinnn ooo coşuyo dalgalanıyo😅🤣
Hah dıyorum gazını aldık 😅

Aksiliğiniz eşinizin ailesi tarafından ya da çevreniz tarafından eleştirilmiyor mu ? Bana göre eleştirilmemeli elbette ama işte “mune de çok aksi çok sinirli nasıl biri böyle vs tarzı söylemler oluyormu ?
Eşimin ailesiyle uzak mesafelerdeyiz her anımı bilmiyorlar, aksiliğimi eleştiriyorlar mıdır bilmiyorum🙄
Annem çok derdi aksisin diye, o kadar aksisin ki her işin ters gidiyor derdi🤣 İşin ters gidiyordan kastı da mesela ben yanında yokken bir ayakkabı beğenip mune bunu beğenir diyerek alır gelirdi ayakkabının sağı 36'ysa solu 38 çıkardı🤣
Bir hırka modeli görüp benim için örmek ister, ya ilmek kaçırır ya yanlış örer defalarca sökmek zorunda kalırdı:)
Aksilikten değil aslında onun dikkatsizliğinden ama he anne napcan aksi çocuk doğurmuşsun her şeyi ters gidiyor derdim, bana bir şey alıp yapmaz o yüzden 🤣🤣

Eşimin ailesiyle uzak mesafelerdeyiz her anımı bilmiyorlar, aksiliğimi eleştiriyorlar mıdır bilmiyorum🙄
Annem çok derdi aksisin diye, o kadar aksisin ki her işin ters gidiyor derdi🤣 İşin ters gidiyordan kastı da mesela ben yanında yokken bir ayakkabı beğenip mune bunu beğenir diyerek alır gelirdi ayakkabının sağı 36'ysa solu 38 çıkardı🤣
Bir hırka modeli görüp benim için örmek ister, ya ilmek kaçırır ya yanlış örer defalarca sökmek zorunda kalırdı:)
Aksilikten değil aslında onun dikkatsizliğinden ama he anne napcan aksi çocuk doğurmuşsun her şeyi ters gidiyor derdim, bana bir şey alıp yapmaz o yüzden 🤣🤣
Yaaa çok tatlısınız cidden ben bi kere kayınvalideme “ dur anne şuna koyayım sonra oğlun laf yapar milletin içinde sonra cırlamasın dedim o sana cırlarsa görürsün kocana laf söyleme diye beni uyarmıştı sanırm yaşımdan yani izin verseler bende aksi olurdum 🤣🤣

dusundum cok mantikli geldi dediginiz. sonra tekrar dusundum, ben eger bir seye sinirlendiysem ve onu karsidaki kisiye dan dan soylemezsem 10 degil 10000 ay da gecse ben sakinlesemezmisim. :KK70: 10000 ay sonra karsimda olsa o kisi yine “hiii bak hatirliyor musun sen de bana ne demistin, bak ben sana o zaman soyle soyleyecektim ama soylemedim” diye cirlarim. :KK70:

ama yine de guzel taktikmis, uygulamam zor olsa da aklimin bir kenarinda dursun. 😂
Buna da çözümüm "anneanne hareketi". Benimki, rahmetli, söylenir de söylenirdi, söylenir de söylenirdi, 10 yıl öncesinin defterlerini açar, saatleeeeeeeerce konuşur, kapatırdı. İşin ilginç kısmı söylendiği kişi o sırada yanında olmazdı. Gıyabında söyleniyor yani. Ne içinde kalıyor ne kalp kırıyor :D O sırada etrafında olanların içi şişerdi, o ayrı, bu da aile saadeti ve bağları için ödenmesi gereken bir bedeldi, ödedik torunlar olarak. :KK53:

Aslinda olay sabah yaşandı ama sakinleşip konu açayım dedim. Tam delirmişken konu açinca abartıyorum diye bekledim. 😁

Şimdi biz küsmeyen bir ciftiz. Hani tartissakta, kizsakta en fazla bikac saatte ortada birsey kalmaz. Küsme huyumuz yok.

Bu sabah eşim birseye bozulmuş. Bir surat bir surat, bana fenalik geldi.
Nefret ederim surattan, neyse kahvalti yapacagiz. Suratsiz suratsiz domates, salata dogradi orda. Ben de bari dedim yumurta kirayim. Soruyorum kaç tane yersin diye (sabit olmuyor)
Cevap yok. Sordum 2 kere daha yok ben sanki orda yokuuuummm, duvara konuşuyorum. Regl olmama da kalmış şurda 3-4 gun bana bir sinir geldi butun boyle yumurtalari basina atasim geldi. 😂
Ben delirdim, bayadir delirmiyordum, ilk kez delirdim o an biraz çileden cikmiş olabilirim...

Cidden otursa kavga etse ben sakinlesiyorum ama cevap gelmeyince evi barki başina yikasim geliyor adamin. Aslinda bikac saat sabretsem duzelecek cunku biz kusmeyiz oyle uzun uzadiya...
🙄🙄
Allahim sabir veeeer, bazen cok özeniyorum sakin sakin duranlara.
Simdi terapi al demeyin. Hergun herşeye sinir krizi gecirmiyorum. 😬😬
Küsmek sessiz trip atmak cidden insanı çileden çıkarabiliyor. Surat görürseniz bir sarılın okşayın düzgünce sorun neyin var ne bu surat diye. Cevap vermezse çileden çıkabilirsiniz çünkü yapacak başka bir şey kalmıyor.

Yaaa çok tatlısınız cidden ben bi kere kayınvalideme “ dur anne şuna koyayım sonra oğlun laf yapar milletin içinde sonra cırlamasın dedim o sana cırlarsa görürsün kocana laf söyleme diye beni uyarmıştı sanırm yaşımdan yani izin verseler bende aksi olurdum 🤣🤣
Yaşla ilgili olduğunu sanmam huyunuz böyledir, 22 yaşında evlendim o zamanlar 4-5 ay kadar kayınvalideyle aynı şehirdeydik, bir şey söylerse pat diye cevabını veriyordum, kocana laf söyleme ne demek ki, koca üstün varlık mı🤣
Hak ederse kocaya da söylerim, kayınvalideye de söylerim kayınpedere de söylerim, ben anama babama susmadım da onlara niye susayım🤣🤣

Yaşla ilgili olduğunu sanmam huyunuz böyledir, 22 yaşında evlendim o zamanlar 4-5 ay kadar kayınvalideyle aynı şehirdeydik, bir şey söylerse pat diye cevabını veriyordum, kocana laf söyleme ne demek ki, koca üstün varlık mı🤣
Hak ederse kocaya da söylerim, kayınvalideye de söylerim kayınpedere de söylerim, ben anama babama susmadım da onlara niye susayım🤣🤣
Harikasınız ya 🤣🤣 huyunu suyumu bozdular benim Mune bu hikayede kimse masum değil hahaha 🤣🤣

Pardon Mune abla dicektim 🥺 konuşmanız o kadar samimi ve anlayış dolu ki yaşıtım sanıyorum 🙈

Biraz acımasız olmamış mı?
Bana eşim böyle davransa çok üzülürüm.

Oturup önceden kavga etmediyseniz demek ki başka bir derdi var, kafası dalgındı diyorsunuz belki gerçekten duymadı?
Derdimi sormadan bir bağırış gelse ne oluyoruz derim. Regl olmak da neden değil, adam da iş yerinde o gün kötü gitti diye size mi kızıp dursun?

Tabi tartışma olduysa ve adam trip atıp kafasını çeviriyorsa o başka. Tam sinir bozucu bir durum. 😣

Pardon Mune abla dicektim 🥺 konuşmanız o kadar samimi ve anlayış dolu ki yaşıtım sanıyorum 🙈
Nasıl isterseniz öyle hitap edin, ben takılmam öyle şeylere, mune, mune abla, mune teyze😁 Sayın, saygıdeğer gibi takılar koymayın başa kafi çünkü sıradan yurdum üyesiyim, sayın falan yazılınca beni sör ilan ettiler de haberim mi yok diyorum 🤣🤣

Nasıl isterseniz öyle hitap edin, ben takılmam öyle şeylere, mune, mune abla, mune teyze😁 Sayın, saygıdeğer gibi takılar koymayın başa kafi çünkü sıradan yurdum üyesiyim, sayın falan yazılınca beni sör ilan ettiler de haberim mi yok diyorum 🤣🤣
🙈🙏🏻💜

ben şeye takıldım ya, iç sayfalarda mıydı neydi bir yerde şey yazmışsınız, reglime birkaç gün kaldı agresif oluyorum biliyor gibisinden.
adam her ay sizin reglinize ne kadar kaldı bunu hesap ediyor mu sahiden?
ha eğer çocuk için uğraşıyor ve o yüzden birlikte gün hesaplıyorsanız ayrı konu.
ama diğer türlü kocaya ne yani 3 gün kaldı 5 gün kaldı, karım sinirli olur agresif olur gibi düşünceler, onca işin gücün arasında.

neyse bu ufak bir detay, merak ettim sadece.
yumurtanın ne suçu vardı ise artık, kaç yumurta yiyeceğini söylememiş.
bu gayet normal bir soru, ben sade ve sadece yok saydığım insana cevap vermem.
asıl o gayet alakası bile olmayan bir soruya insan gibi cevap vermeyerek saçmalamış.
tamam, tartışmamak için susmayı tercih edebilir ama gayet normal bir soruya yanıt vermemek garip.
eşinizi en iyi siz tanırsınız.
bir anda patlamamak için nefes egzersizleri iyi geliyor. bir de başka ortama, odaya vs geçip sakinleşmek de güze bir çözüm.

Bence sessiz kalmasını gereksiz yere üstünüze alınıyorsunuz.
Küslük olmadığına göre sessiz kalmak, sakinleşmek, olayı büyütmemek için doğru hareket.
Mesela ben öfkeli bir insandım. Sinirlendiğimde sakinleşmek için susuyorum, uzaklaşıyorum.
O an öfkeyle pişman olacağım büyük laflar etmemek için, kendime zarar vermemek için, eşimi kırmamak için susuyorum.
Bu onunla ilgili bir sorun değil kendimle alakalı.
Önemli olan sonra karşılıklı konuşup sorunu çözmek orta yolu bulmak...
Herkesin huyu farklı.

Aslinda sakin duranlara özenmende iyi bir gelisme psikolojide kendine ornek alman bence bu yeterli zamanla duzelirsn

Napayim işte...
Sessiz insana tahammul etmek zor degil mi? Kavga etse konussa biyere varirsin.
Ama susunca napilir ki? Konussam simdi tamam der.🙄 Huyu oyle kavga edince bikac saat pek konusmaz, olan da o ara olir.
O zaman siz kavga etmişsiniz de senin haberin yok, o küsmüş bile. Artık önce küsen kazanır deyip, bu maçı ona bırak. Bir daha ki atışmada sen dümdüz edersin ortalığı 🤣🤣👏👏sonuçta hep kazanmak ta insanı bıktırır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X