Herkese merhaba, sizin tecrübe ve düşüncelerinize ihtiyacım var.
Şöyle ki ben kendimle çıkmazdayım. Geçen sene kasımdan şubata kadar birisiyle görüştüm. 3 ay kısa görünsede, biz zamanı aslında dolu dolu geçirdik, çok görüştük vesayre. Ortak arkadaş sayesinde zaten muhabbete başladık, aynı yerde yaşıyoruz ve birbirimizin varlığından haberdardık. Olaya mantıkla bakınca iki birbirine uyumlu bireydik. Düşünce olsun, fikir olsun, hayata bakışımız olsun çok uyumluydu. Ama gelgelelim hissiyata.. benim için bir öyleydi bir böyle, çıkmazdaydım.
Kendimi tarif edecek olursam duygusal anlamda yakınlaşan herkesten istemsizce uzaklaşıyorum. Bu ailem olsun arkadaşım olsun. Herkesi belirli bir mesafede tutuyorum. Ördüğüm duvarları kıramıyorum, duygusal anlamda bağlanmaya izin vermiyorum. Çocukluğumda aile içi yaşadığım kırgınlıklar bana kimseye güvenmemeyi, herkesin verdiği mücadelede tek başına olduğunu öğretti. Çok dramatize etmiş gibi olabilirim ama gerçekten kimseyi kendime yakınlaştırmıyorum ki kimse beni kırmasın, incitmesin. Bağlanma korkusu olabilir teşhis edilmedi.
Şimdi bu şahısla 3 ay konuştuk, kendi gelgitlerim yüzümden görüşmeyi kestim. Onun için bitmemişti ve kendisi, hem kendi çabasıyla hem ortak arkadaşlarını devreye sokarak, irtibata geçek istedi, ben izim vermedim. Çünkü ben kendimi çözmüş değilim. Öğrendim ki bir başkasıyla nişanlanacakmış, kararımdan pişman değilim ama yutkunmadım değil. Neyse sormak istediğim, mantık açısından uygun olsada birisi, hislere bakınca ben fazla mı çelişiyorum. Yani gerçekten uyumlu olsaydık devamı olur muydu sizce? Asla Evlenememek değil korkum ama hep böyle duvarları yüksek olan birisi olmaktan korkuyorum. Farkındayım olyın ama yinede yakınlaşmak isteyene izin vermiyorum. Bu önce ki görüşmemde de oldu.. gerçekten çıkmazdayım. Umarım anlaşılır yazmışımdır. Siz nasıl kırdınız kendi duvarınızı?