Kendimle ilgili sorunlarımı nasıl çözeceğim?

esmerguzeli06

esmerguzeli
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
509
1
96
Ankara
sürekli sevgilimle kavga ediyorum sürekli güven sorunu yaşıyorum ve durmadan eskileri eski yaptıklarını ortaya döküyorum ve her kavgada bitti istemiyorum artık gibi sözcükler kullanıyorum ve bu soruna çare bulamıyorum gittikçe büyüyo büyüyo akıl almaz sonuçlar doğuruyo konuşmalarıma engel olamıyorum neden böyleyim onu bile bilmiyorum ara verelim dedik 3gün ara verdik aradı dayanamadığını söyledi benim kendimi düzeltmeme izin vermiyor acı çektirmek istemediğimi söylüyorum herdefasında birdaha yapmayacağım diyorum yine yine bitmiyor bu yineler çözümü olsa bu sıkıntımdan kurtulcağım sizce neden böyleyim benim gibi düşünen benim gibi davranan varmı :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::teselli:

CADIARZU hımmm evet gercekten durum zor ama bence kişiliğiniz sorunlu değil bu zaman gectikce asılan bir durum bende eskiden öyleydim hep gecmişe döner kavga ederdim eşimle ama galiba zamanla bıkılıyor buna ve hatta konu acılmasın diye gayret ediyorsun o nedenle üzülme zamanla düzelir ama sende elinden geleni yap sonucta karsında seni seven biri var

Öfkenizi ve düşüncelerinizi kontrol altına almak için bir uzmandan yardım alabilirsiniz,terapiler sizi rahatlatır..Ama yine de iş sizde bitiyor,buna istekli olmalısınız..

Son düzenleme:
Öfkenizi ve düşüncelerinizi kontrol altına almak için bir uzmandan yardım alabilirsiniz,terapiler sizi rahatlatır..Ama yine de iş sizde bitiyor,buna istekli olmalısınız..

almak istiyorum ama maddi durumum yetersiz o konuda vede bu uzman konusunda bazen diyorum böyle bir durum ailemdenmi kaynaklanıyor benim 2 tane abim var biri evli diğeri 6 senedirki sevgilisi var evli olan nişanlıyken karıştırdığı dalavereleri biliyorum küçüğüde ilişkisi olmasına rağmen yabancı kızlarla nette konuşurken görüyorum ve erkeklere karşı güven sorunu yaşıyorum ondanmı diye düşünüyorum bazen oturuyorum uzun uzun düşünüyorum ben neden böyleyim diye kendim bile sorunlu teşhisi koydum

Karşınızdaki iki örnek sizi böyle şüphelere itmiş olabilir,dediğiniz gibi..Ama beş parmağın beşi de bir değil..Sevgiliniz size nasıl davranıyor ya da şüphe uyandıracak davranışlarda bulunuyor mu bilmiyorum ama eğer çok üstelersiniz onu da kaybedersiniz..Olay ilk baş kendinizden sorunlu etiketini kaldırmaktan başlıyor,neye inanırsanız o davranışa bürünürsünüz..Kendime ve sevgilime güvenen bir bayanım demeye çalışın bakalım bir de :)

ilişkin bıttıgınde sorunlarını çözersın merak etme,
sımdıden calısmalara basla bencede. önce sakin olmayı dene.

ılıskınız alıskanlık halıne gelmıs bence.Aklınızda sureklı ayrılmak var ayrılmak ıstedıgınızı beyan edıyorsunuz ama sonra pısman oluyorsunuz

kişiliğin sorunlu değil ayrılalım demeyi eskileri ortaya dökmeyi alışkanlık haline getirmişsin. bunları yapmadıgın gun rahat edemıyorsundur da. bı ilişkimde bende bu şekilde davrandım nedense kıskançlıkmıydı acaba bilemiyorum ama ne oldu yıpranmış bir ilişki, kendini yıpratan ben ve aldatılan oldum. sende aklını başına topla ya ayrıl yada kendine çeki düzen ver huzursuzluk nereye kadar. şuan evliyim ve bir oğlum var o zamanlar yaptıklarıma şuan gülüyorum ve ne kadar hatalı oldugumu görebiliyorum.

abinizin öle yapması gerçkten benide burda okuduğum haldeüzdü etkilio
kaçyılık sevgilisi varken başaksıyla knşması sizin gözünüzün önnünde acaba demenize sebep oluordur emnim!!
ayrıcaa bi kavga olduğu zAMAN içinizden sabır edin dua okuyun alışkanlık haline gelince geçer hem size hem sevgilinize eziyet ediorsunuz ben korkuorumki bişe söleyim ilişkim bozulmasın diye:S

bencede canm bu bi alısknlk haline geldi sende hersey senin elinde sakin olucaksın ben sana inanıyorum istedikten sonra bi daha yapmazsn bu arada msndeym grsene uyuyamadm

Benimde yapmış olduğum hatadır bu.
Ki bu huyumdan gerçekten bende nefret ediyorum.
Sevdiğim beni karşılıksız 9 ay bekledi hiç ama hiç vazgeçmedi.
Evet dedikten sonra askerde olmasına rağmen birde benim kaprislerimi çekti.
Ben hata yaptım o anki sinirimle hareket ettim sonra pişman oldum sevdiğim affetti.
Hep böyle devam etti.Hatalı olmama rağmen gururumdan da ödün vermedim.
Bir gün askerdeyken bitsin dedim.Dayanamadım aynı anda birbirimizi arıyormuşuz ne büyük hayal kırıklığı olmuştur kim bilir.3 şartla barıştık.Seni seviyorum demeden tel kapanmıcak.Teli hep ben kapatıcam ve asla bir daha bitti demicem.Onun için bu kadar basitti.Onun yerinde ben olsam affetmezdim belkide bilemiyorum...
Ama en son yaşadığım olay ders oldu.Haklıydım aslında ama dilime hakim olmayıp haksız duruma düştüm.Mesaj yazıyorum yazıyorum cevap yok.Dedim tamam bitti.Oturdum ağladım ağladım.Nasıl bir boşluktur o anlatamam.Meğer teli şirket arabasında unutmuş.Haber vermek için beni aradığında öğrendim.Sesini duymak nasıl mutlu etmişti anlatamam.DEdim yazdıklarımın hiç birine aldırma.Ne yazdık ki canım diyoO zaman dedim kısım bitti ne olursa olsun haksızlık etmeyi bırak ve ilişkini yaşa.
Şimdi usluyumm maşallah:)

durduk yerde yaptgini sanmiyorum sevgilinin sana davranislari nasil? guven eksikligini nerden anladiniz

önceleri vardı onun için oğünden berli aslında kendisi beni böyle yaptı öncedin güven sorunu yaşardım yaşamama sebepte oydu yanımdayken bir kıza bakması bile güvensizlik teşkil ediyordu sonrada şimdi düzeldi kafasını kaldırmıyor ama ben iyice paronayak oldu dediğim gibi abimgilin yaptıkları şimdi eşinin benim eşim nişanlıykende beni asla aldatmadı kandırmadı demesi onun karşımda saf durumuna düşmesi bişey bilmemesi beni çileden çıkarıyor bende abimin yaptıklarını ona anlatamam ya sonuçta kavga etmelerini benim yüzümden huzuursuz olmalarını istemem yengemi çok seviyorum onunda üzülmesini istemem işte abimgilin yüzünden acaba sevgilimde beni kandırıyormu oda bana böyle yapıyormu beni saf durumuna düşürüyormu dememe sebep oluyor ve yıpranıyorum onun içinde kavga ediyorum her lafı iğne gibi batıyo normal bir laf bile etse sanki birşey söylesinde kavga edeyim diye can atar oldum kendimi çözemiyorum anlam veremiyorum yaptıklarıma nasıl bir çözüm bulacağımıda bilemiyorum çaresizim anlayacanız

bende uslanırmıyımki bana öyle geliyorku biraz zor üstelik abimle tanıştırdım abim çok sevdi bir kızın abisi severmi ters tepki verir sanıyodum yaşı 19 olmasına rağmen sevgilimin benden 8 ay küçük olmasına rağmen olgun buldu ve çok sevdi bende çok çok çok seviyorum onu kaybetmekte istemiyorum yanındaykende süt dökmüş kedi gibiyim hiç huzursuzluk çıkarmam anlayışlıyımdır sakin sakin dinlerim oda bana ben hep uzaktada olsak yanımdaki gibi davranmanı istiyorum diyor uzakta olunca sanki bişeyler çeviriyormuş gibime geliyor diyorumya kendimi anlayamıyorum o bana diyor sen beni sevmiyosun sevmeyen insan sürekli bitti der diyor peki diyorum yanındayken seni sevdiğime inanıyomusun diye sordum evet ozaman hissediyorum sevdiğini inanıyorum yanımdayken çok masumsun içime sokasım geliyor canımdan çok seviyorum seni diyor bende dedim peki yanındayken seni sevdiğimi biliyosunda uzakta olunca kavga edince neden anlamıyosun diyorum aşkım çok kapris yapıyosun yafların felan kaprislerin beni bıktırıyor ama sen bıktırmıyosun lafların sıkıyor dedi bende buna çok üzüldüm şimdi ne yapmalıyım dün barıştık 15 gün kafamı dinlemem için ona acı çektirmemek için ara verdik 3gün sonra aradı ben sensizliğe dayanamıyorum dedi bende dayanamıyorum ama düzelmemede izin vermiyo onu unuturum ondan uzaklaşırım sanıyor neyapıyım kızlar deli olcam barıştık bugün iyiyiz ama nezamana kadar tekrar kavga ederim diye korkuyorum çünkü kendeliğinden oluşuyor kendime engel olamıyorum

güzelim abin ve akrdeşinin yaptıklarıyla güven sorunu yaşıyorsun ama kendini suçlama derim bunu başrmak senin elinde güven duymaya çalış yoksa gerçekten zarar görürüsün ve kendini toplayamazsın bu arada erkek arkaşında sana akrşı bi yanlışı yoksa abartma derim aksi takdirde akrşı tarafta zarar görüyoo benim erkek arkaşımda sürekli senin gibi davranırdı şuan ne hallere düştüm yapma güzelim kendine eziyet etme lütfen uzman yardımına gelince git derim ama olay senin elinde bitiyoo ilaç vercek konuşcak okadar denedimm bende ama olay sende bitiyooooo unutma

ara vermeyı dusunmek sacma bısey
bende aynen bu sacmalıgı yaptım canım hemde bıkac gun once
bı ılıskı ya bıter ya devam eder
bence abının veya baska bırının yaptıkları kendı vıcdanına bırakılması gereken bısey
bendede benzer sorunlar var, ben cok sevdıgım guvendıgım ılıskımde bır ayda hakaret , şiddet, aldatılma benzerı bısey gordum
sımdı erkek arkadasıma cok guvenemıyorum bu yuzden , ama halbukı yapmam gereken şey eger bunu yaparsa benı kaybeder kendı vıcdanına kalmıs bısey bu demek, dıyebılmek...

arkadaşın çok sabırlıymış...sen sakın bu huyunu değiştirmeden evlenme..

evet bence de oyle
kendımde dahıl hıc kımse baska bırının canını sıkmaya bu kadar hakkı yok senın ıcın demıyorum ama canım
kaprıslerımızle guvensızlıklerımızle, hele kı baska bırının yaptıgı hatalar yuzunden hayatımızdakı ınsanlarını canını acıtmaya hakkımız yok

Son düzenleme:
arkadaşın çok sabırlıymış...sen sakın bu huyunu değiştirmeden evlenme..

bugün iyiyim herhalde olanlardan yaptıklarımdan ders çıkardım ya çok seviyorum gerçekten kırmak incitmek istemiyorum incitince yüreğim acıyo birde onu üzdüğüm için oturup ağlıyorum şimdilik iyi inşallah bir pürüz çıkmaz kavga etmeden iki hafta geçse birdaha etmem diye düşünüyorum arkadaşlar alışkanlık bendeki ben kesinlikle kanaat getirdim kaprisliyim sevdiğimi kutluyorum bana dayanmak okadarda kolay değil onu anlıyorum beni sevmesede katlanmazdı

muhtemelen busevgılınle ayrıulıcaksın
ılerde baskalarına da yapıp sonra eskısı amma sabırlıymıs dıyceksın

ayrıca her erkek aldatıcak goruceksın kı bu da aldatıcak

dıger kızlar sabredıyor farkınız orada aslında hepsı aldatıyor.

bazısı gormezden gelıyor bazısı sabredıyor bazısıysa kendısı de aldatıyor. o yuzden rahatlar

bazısı cok sevıyor kopamıyor aldatmasını kabul etmıyor.. vsvs
ama tum erkekler aslında aldatıyor.

bu yazdığını anlayamadım aldatmayla ne alakası olduğunuda konunun güvensizlik yerinden çıkardıysan bilemiyorum zaten güven sorunu yaşayan bi karekterim var birde abimgilin yaptıklarını göz önünde bulundurunca haklısında diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…