Dün yazmak istediklerine gelirsek...
Yazıcam ve şöyle eski günlüklerime dönüş yapıp okumak istiyorum gerçekten de 2013 yılında yapmış olduğum diyeyim de nasılmışım bir göreyim
Uzun olabilir
Ben 8 yıldır evliyim ve bu diyet maceralarım da evliliğim ile başladı...
Önce diyet oldu sonra sağlıklı beslenmek..
Çünkü evde mutfak benim .. ve bir insanın hasta olma sebebi de yedikleri gıdalardır.. sağlığımızı korumak ailemizin sağlığını korumak gerçekten de en çok bize düşüyor... Mutfakta. Geçiyor..
İlk yıllarda eşimle çok abur cubur yerdik.. cipsler colalar bardak cornet dondurmalar.. ekmek zaten

Zamanla fark ettikki çok acayip bir para akışı bunlara gidiyor aynı zamanda da göbeklerde yerleşmiş..
Tabii hemen kıstık ama bitirmedik .. ayda bir falan bazen dışarı çıkınca mutlaka yolculuklarda hala yerdik..
Gel zaman git zaman yaş ilerledikçe sanırım bu tarz paketleri mide hazmetmemeye başladı ağız kokuları artık ben de falan.. iyiden iyiye bıraktık.. şimdi 0..ne canım çekiyor ne de alıyorum hiç 0..
Sonra yine diyet süreçlerimde tabii kızartmalar pilavlar falan evde azaldıkça biz de de ağız tadı olarak artık kalmadı

yani canımız da çekmiyor... Poğaça misal en son ne zaman yaptım hiç bilmiyorum.. hani tan buğday unundan falan da yaparım diyim ama canım istemiyor kii

kek misal.. ıslak kek olse şu an yarım dilim yer bırakırım yeter çok ağır gelir.. ee yarım dilim ben eşim bir dilim.. kaldı koca borcam

o yüzden yapmam gerisini kim yicek

Nadiren sufle kaplarına iki-3 kişilik diyet ıslak kek tarifleri yapıyorum yetiyor .. o da cidden en son geçen kış yaptım

Artık canım çekmiyor diyeyim.. yok yani zaman içinde beyinden siliniyor ..
Geriye dönüt baktığım da işte paket paket cips yerdim paket paket çikolata oooh ne pis mide

şaşırıyorum... Şu an bir avuçtan fazla cips bana dokunuyor..
Dün bile kızlar kendi yaptığım çikolatadan gece eşimle birer kaşık yedik.. bak öğlen yedim bir şey olmadı.. ama o gece ki

şeker mi çıktı tansiyon mu düştü ben anlamadım elim ayağım titrredi uyıştu kafam zaten Leyla..
Şu an o çikolata yı yemeye tırsıyroum.. kaldı öylece oğlan yer bol bol
Bi de işte çocuktan sonra misal bu çayın yanına arada alırdım burçak falan onu dahi artık almıyorum.. oğlum hiç abur cubur bilmez.. onun abur cubur dolabında leblebi fıstık badem üzüm hurma vs gibi şeyler var.. paket hiç bilmiyor şuan

öğrenmesini diye hiç eve almadık alamadığımız gibi hiç yemedik de .. misafirlikte çok nadir o da bal en son corona çıkmadan önce tuzlu çubuk yedi o kadar.
Böyle .. anlatabildim sanırım..
Yani ben çok kilo al verler yaşadım.. bu verişlerim de hep bir kısıtlamalar vardı diyeyim bitsin bi tepsi künefe gömcem mantığı.. ev de koca künefe tepsisi var her hafta sonu yapardım

Şimdi aman kim yicek onu sonra şeker çıkar kafam döner korkusu bir de arzu yok.. künefeyi şu an sadece Eminönü de mangalda yeme hayalim var o da yarım tabak korkudan
Artık kilo verişlerim kalıcı olmaya başladı.. zaten diyet yaptığım bile belli değil.. hiç bir şeyi yasak olarak görmüyorum zaten canım çekmiyor.. çekse de minicik ve yavaş yavaş yerim.. ama ne çekebilir ki ne kaldı geriye