• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimle konuşmalarım

Yarın şekersiz 21 gün başlıyor ✌️
Aynı zamanda da bir hafta da maydanoz kürü yapıcam ✌️

Dün en son 68.7 geldim ve bir daha tartılmadım..
Tartı artık haftaya pazar sabahı olacak ✌️ o yüzden bu hafta bol bol kilo vermeye odaklanmalıyım 🤭 66larda gelmeyi hedefliyorum 🌺

Benlmle şekersiz 21 gün yapmak isteyen olursa beklerim 💙

Şekersiz 2. Günüm bitti...
Güzel gidiyor zaten çok fazla şeker tüketmiyordum zorlanma baş ağrısı vs yok..
Sadece canım sıkkın bugün o yüzden duygusal yeme modundayım 🤦🏻‍♀️ tartıldım ve de... Tartım bence yine yanlış .. yerini değiştirince ayarı kaçıyor.. 72 dedi 70-69her şeyi dedi 😂
Ben kendimi 67-68 gibi hissediyorum alyansım dan anlıyorum .. sabah aç karnına tekrar tartılıcam..
Keşke hiç tartılmadam devam edebilsem ama işte ben alıştım sanırım kendimi durduramıyoeum 🤦🏻‍♀️

Normalde ya da eskidennn... Bir şey yerken hemen yerdim.. mesala çikolata ısıra ısıra yerdim.. meyve güp güp atardım ağzıma..
Bugün kahvenin yanına kendi yaptığım şekersiz çikolata mı koydum ve emerek yedim resmen dondurma gibi yaladım 😂çok hoş oldu 😂😂
İkindi incir yedim minik minik dalından taze incir eskiden bütün bütün ağzına atardım bugün minik minik ısırarak ağzımda biraz gezdirerek yedim ve müthiş oldu.. eski ben olsa 10 tane yerdi bugün 2 adet yedim ki bir iki ısırık oğlum da aldı.. 2 adet yetti.. ve ilk yemeye başladığımda da kendine şunu söyledim 2 adet yeme hakkın var yağmur yavaş yavaş uzun uzun ye çünkü gerçekten incir mükemmel görünüyordu.. öyle de oldu şükürler olsun 🤲

Her gün kendime bir şey katıyorum.. şöyle geriye bakınca aslında çok ama çok yavaş kilo verdiğimi fakat kalıcı verdiğimi farkettim...

Yıllardır sürdürdüğüm diyet maceralarım bana çok şey katmış..
Neler kattığını uzun uzun yazılan lakin şu an değil 😘😘

Şekersiz 3. Gün de bitti. Bakalım ♥️

Bugün yarım dilim börek yedim sadece.. evet şekersiz kuruluna aykırı fakat elinden gelenin en iyisini yaptığımı biliyorum.. ilk öncelipim zaten rafine şekerden uzak kalmak 🌺 tabii ki bir de beyaz unu bırakmak elbette.. ama bırakamasam bile daha da az tüketiyorum.. misal ben haftada 2-3 kez simit yerdim ama bu 21 gün süresince yemiycem aynı şekilde 21 gün bitince de simit yemeyi çok çok azaltıcam...

Dün yazmak istediklerine gelirsek...

Yazıcam ve şöyle eski günlüklerime dönüş yapıp okumak istiyorum gerçekten de 2013 yılında yapmış olduğum diyeyim de nasılmışım bir göreyim 😂

Uzun olabilir 🤷🏻‍♀️

Ben 8 yıldır evliyim ve bu diyet maceralarım da evliliğim ile başladı...
Önce diyet oldu sonra sağlıklı beslenmek..
Çünkü evde mutfak benim .. ve bir insanın hasta olma sebebi de yedikleri gıdalardır.. sağlığımızı korumak ailemizin sağlığını korumak gerçekten de en çok bize düşüyor... Mutfakta. Geçiyor..

İlk yıllarda eşimle çok abur cubur yerdik.. cipsler colalar bardak cornet dondurmalar.. ekmek zaten 😁
Zamanla fark ettikki çok acayip bir para akışı bunlara gidiyor aynı zamanda da göbeklerde yerleşmiş..
Tabii hemen kıstık ama bitirmedik .. ayda bir falan bazen dışarı çıkınca mutlaka yolculuklarda hala yerdik..
Gel zaman git zaman yaş ilerledikçe sanırım bu tarz paketleri mide hazmetmemeye başladı ağız kokuları artık ben de falan.. iyiden iyiye bıraktık.. şimdi 0..ne canım çekiyor ne de alıyorum hiç 0..
Sonra yine diyet süreçlerimde tabii kızartmalar pilavlar falan evde azaldıkça biz de de ağız tadı olarak artık kalmadı 🤷🏻‍♀️yani canımız da çekmiyor... Poğaça misal en son ne zaman yaptım hiç bilmiyorum.. hani tan buğday unundan falan da yaparım diyim ama canım istemiyor kii 😂kek misal.. ıslak kek olse şu an yarım dilim yer bırakırım yeter çok ağır gelir.. ee yarım dilim ben eşim bir dilim.. kaldı koca borcam 😂 o yüzden yapmam gerisini kim yicek 🤔
Nadiren sufle kaplarına iki-3 kişilik diyet ıslak kek tarifleri yapıyorum yetiyor .. o da cidden en son geçen kış yaptım 😂
Artık canım çekmiyor diyeyim.. yok yani zaman içinde beyinden siliniyor ..
Geriye dönüt baktığım da işte paket paket cips yerdim paket paket çikolata oooh ne pis mide 😂 şaşırıyorum... Şu an bir avuçtan fazla cips bana dokunuyor..

Dün bile kızlar kendi yaptığım çikolatadan gece eşimle birer kaşık yedik.. bak öğlen yedim bir şey olmadı.. ama o gece ki 🙈 şeker mi çıktı tansiyon mu düştü ben anlamadım elim ayağım titrredi uyıştu kafam zaten Leyla..
Şu an o çikolata yı yemeye tırsıyroum.. kaldı öylece oğlan yer bol bol 😂

Bi de işte çocuktan sonra misal bu çayın yanına arada alırdım burçak falan onu dahi artık almıyorum.. oğlum hiç abur cubur bilmez.. onun abur cubur dolabında leblebi fıstık badem üzüm hurma vs gibi şeyler var.. paket hiç bilmiyor şuan 🤲öğrenmesini diye hiç eve almadık alamadığımız gibi hiç yemedik de .. misafirlikte çok nadir o da bal en son corona çıkmadan önce tuzlu çubuk yedi o kadar. 👍

Böyle .. anlatabildim sanırım..
Yani ben çok kilo al verler yaşadım.. bu verişlerim de hep bir kısıtlamalar vardı diyeyim bitsin bi tepsi künefe gömcem mantığı.. ev de koca künefe tepsisi var her hafta sonu yapardım 😂
Şimdi aman kim yicek onu sonra şeker çıkar kafam döner korkusu bir de arzu yok.. künefeyi şu an sadece Eminönü de mangalda yeme hayalim var o da yarım tabak korkudan 😂
Artık kilo verişlerim kalıcı olmaya başladı.. zaten diyet yaptığım bile belli değil.. hiç bir şeyi yasak olarak görmüyorum zaten canım çekmiyor.. çekse de minicik ve yavaş yavaş yerim.. ama ne çekebilir ki ne kaldı geriye 😂

Bir de bu vücut bize emanet gerçekten...
İyi bakmamız lazım .. peygamber efendimizin usulünce beslenip daha çok ibadete yönelmekmlazım..

Bazıları aman ölümlü dünya ye iç kardeş der...
Evet ölümlü dünya işte sen yanında hangi azıkla hangi amelle gideceksin ?

Zayıflattığımız veya şişmanlattığımız beden toprak altında kalacak.. sen ruhen diyet safhaya geçeceksin.. ne kaldı yani geriye..? O toprağa gömülen bedene iyi baktın mı bunun da hesabı var.. her bir organımızın Rabbimiz zikri etme şekli var.. ama biz fazla ca aç gözlülükle yedikçe o organları hasta ediyoruz ve onlar zikirlerini yapamaz hale gelebiliyorlar... Her şey o kadar ince ki.. o kadar ince şeylerden hesaba çekilicez ki..
Bunun da farkında olmak lazım.. farkındalık olması lazım insanda.. kıldım namazı tuttum orucu ooh ben Müslümanım.. pek yetmiyor be.. nasıl kıldın nasıl tuttun orucu.. ne yedin ne içtin? Yediğin içtiğim kimden geldi kimden aldın.. kimsesiz bir fukura bile bir yuların hesabını sabaha kadar bitirememiş biz onca malın mülkün hesbını en ince detayına kadar nasıl vericez kim bilir...

Neyse bakalım... Bu kadar sohbet yeter 😂bunları en çok kendime yazıyorum başlıkta belli zaten de kendimle konuşmalarım 😂ben bunları 3-5 yolda bir dönüp dönüp okuyorum ✌️

Maydanoz kürü ye yapıyorum o da 3. Günde..

Tartıldım fakat doğru bir ölçü yazmadı.. annemin tartısında tartılıcam bakalım...

Tartı ya itimadım kalmadı 😂😂çok oynak her kilo da çıkarıyor.. valla bana tartı dayanmıyor ya bunu da yeni almıştım hâlbuki...

Diyete devam zaten diyet gibi değil ki 😂hep aynı şeyler işte kaçamak zaten yok hani canım bir şey istemiyor zaten 😂

Şekersiz vs diye çok çok kasmıyorum.. misal dün dondurma yedim valla napim dondurmacı kapanacak az kaldı son günler dedim 😂 bu sabahda bir lokma beyaz ekmek yedim o kadar 🤷🏻‍♀️
Canım hiç rafine şekerli şeyler istemiyor zaten .. gerçekten aşure baklava vs elimin altında ama yok yani 🤭 kızartma vs de istemiyorum rahatım.. yani ben 60 olurum zamanla yavaş yavaş gider ama 60 benimdir ✌️

Selam

Aç karnıma tartılamadım.. tok ve kıyafetle 70.5 geldim 🤷🏻‍♀️ neyse bakalım ...

Şekersize devam edemedim .. 10 gün beyaz un tüketmeme hedefi koydum kendime .. inşallah ♥️ onu başarabilirim.. şimdi nnemler geldiler oğlanı bırakıp bir saat yürüyüş meselesini rayına sokmam lazım.. sabah erkenden yapmam lazım hala hava çok sıcak 🤦‍♀️

Devamke 😂

Beyaz un hala tüketmedim 👏👏

Ama şeker 🤦🏻‍♀️ buna bir çözüm bulmam lazım.. inan ki evde pişirdiği bir şey yok.. gece açım saat 23.00 allahın uyumam lazım diyorum ama eşimde lafa tutuyor kapı çaldı 😂 sıcak sıcak iki kase aşure 🙈 yedim... Yarım kase ...

Uzun zamandır eşimle oğlumla gezemedim hadi dedim siz simit vs yiyin ben lcw gireyim .. gittim aldım ettim vs eşim aradı gel hadi yanımıza diye gittim bana da bir kase prpfeteol söylemiş.. kıyamadım kıramadım.. zaten yılda bir-5 arası dışarıda yemek yeriz yedşm sadece içinde ki hamuru yemedim..

Önüme konunca yiyenlerden oldum..🤷🏻‍♀️buna bir şey bulmam lazım...

Özge bezircinib kitabında okumuştum aslında bir kaşığında tadı aynı bir kaseninde... Sadece bir kaşık al ve onunda mini mini yudum yudum ye diye.. böyle ortamlara girildiğinde hem yemem diyip milleti kırmazsın hem senln aklın kalmaz değil mi.. mini bir kaşık alıp daima aklımda bu kaşık yeterli nasılsa bütün kasenin tadı aynı bunun gibi diyerek devam etmem lazım..

Çok çok amin ♥️

Sabah tartısı 69.5....

Sabah yürüyüşe başladım gün doğmadan sokaktayım.. namazımı kılıyorum Haydo diyorum sonra kendime senin hayallerin var onlar için bir şey yapmalısın ki beynin de buna inansın.. annem ve babam da yürüyüş yapıyor.. bir nebze de olsa onlarla başbaşa kalıyorum böylece ♥️artık yaş gidiyor her ne kadar genç dursalarda bir gün bu anılarla anılacaklar.. belki onlar belki ben bilemem ama ben kalbimi zihnimi bol bol onlarla başbaşa yüeüyeceğim sabah sporları muhabbetleri ile doldurrucam.. ♥️

Selam ✌️

Kendime detox arıyorum... Biraz destek olur iyi olur değil mi.. maydanoz kürünü yaptım ama öyle çok da bir şey olmadı.. sanırım içicek şeklinde değil de akşam veya öğlen yiyecek bir şey olarak detox bulmam lazım 🤔
Varsa aklınızda bir şey bana destek çıkabilirsiniz

Merhaba 😊

69.8 ki kiloları kıramadım... Sabah yürüyüşüne başladım saat 6.30-7.30 arası gidip geliyorum harika oluyor ✌️
Bu da ödem yaptı ama sanırım yürürken bile ellerim parmaklarım şişiyor 🤷🏻‍♀️ o yüzden 69ları geçemedim ben de kabak detoxuna başladım..

Normalde hiç şok diyet yapmam bi detox suyu bile yapmam çok üşenirim...
Ama şimdi mecbur bu kiloyu kırma lazım dedim çünkü moralimi çok bozuyor.. artık 67 şerit görmem lazımken dikkat ettiğim halde 69 kar fazla geliyor...
İlk gün bitti kabak detoksunda keyifle bitti iyi oldu.. iş güç olunca aklıma yemek yemek aklıma pek gelmiyor anca şu işi bitirmşunu yap bunu yap koş koş.. vakit zor yetiyor..
Yarında yapsam bana yeter elhamdülillah ♥️normal de 3 gün kabak ama .. beni zorlayabilir ben bir gün önceden kalan yemeği bile yemek istemem.. şimdi her öğün kabak olması kabaktan tiksinme sebebim olur 😂

Ben yemeği yapar yer baktım tencere de kaldı ise hemmen dipfiriz ✌️ aylar sonra bir gün çıkarır yerim öyle yarına da ısıtalım olayı yok pek..

Hala devam ediyorum...

Kiloda değişen bir şey yok malesef..
İki üç gün kaçamak olsa sonra onu toparlama.. sonra moral bozma sonra yeniden başlama şeklinde bir döngüdeyim..
Bunu kırmak lazım..
İçten içe 60 olacağımı hissediyorum sadece bunun için zaman var uzun bir zaman demekki..
Sadece 60 olmayacağım sanırım bu yolda bir çok şey de öğreneceğim. Yeniden başlama pes etmeme sabır kendini sevme ... Daha neler var bakalım ?
Yavaş yavaş olsun benim olsun

Back
X