Kendine güvensizliğin sonucu..

extinct

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2010
6
0
36
İstanbul
Her şey ilk sevgilimin beni aldatmasıyla başladı hemde çok güzel bir kızla..Çok zor günler yaşadım ama atlatmayı bildim..Etkileri ise hayatım boyunca benimle olucak..
Şu an hayatımda ikinci kez başka biri var.Üniversitede tanıştık 2,5 yıldır birlikteyiz.O uzun boylu, gerçekten yakışıklı ve ailesinin tek oğlu.Ben ise kısa boylu, ilerde çocuğu olmama riski büyük (yumurtalık kisti nedeniyle), heryeri kılla ve çatlaklarla kaplı, gerçekten çirkin biriyim ve kendime hiiç ama hiiiç güvenmiyorum.Arkadaşlarımız bile yakıştırmıo bizi..onun benden çok daha iyi göründüğünü söylüyorlar.İnsanlar beni umursamıyor..Sevgilim benim yanımdayken başka kızlara (gerçekten güzel kızlara) bakıyor bir çok kez gerçekten utanarak onu uyarmak zorunda kaldım..Ben yokken neler yapıyordur..Kızlar benim yanımda benim sevgilime asılabiliyor bense hiç bişi diyemiyorum..Benim ne haddime! Anlayın ne kadar kendine güvensiz olduğumu..Ben bütün bunların farkına vardığımda ayrılmak istedim.Sizce haksız mıyım?Hani derler ya "benden daha iyisine layıksın" evet bu durum işte klişe ama ta kendisi..O kesinlikle bırakmadı ve ben bunu bir kaç kez daha tekrarladım yine bırakmadı..Sonunda beni zorla ailesiyle bile tanıştırdı..
Ben henüz 23 yaşındayım o da 22.İlk sevgilisiyim..Yaşı da küçük..Ben biliyorumki diğeri gibi o da bir gün benim bu kusurlarımın farkına varıcak ve beni bırakıp gidicek..İlerisini göremiyorum bu ilişkinin..
Üniversiteyi bitirdik..Şu anda eğitimi için İngiltere de bir ay sonra dönücek.Sonrasında da askere gitcek.İşi de hazır.Döndüğümde isticem ailenden diyo..Ben neden beni sevdiğini gerçekten bilmiyorum..Belkide maddi durumumun iyi olmasından?
İleride ikimzinde daha fazla acı çekmemesi için ve ondan bu kez gerçekten ne olursa olsun ayrılıcam..Bi daha hayatıma kimseyi sokmak istemiyorum..
Kafanızı şişirdim sizinde..Hayatlarınızın kıymetini bilin kızlar..

canım okudum ve inan senin adına üzüldüm bencekendine haksızlık ediyorsun.
ne demek o daha iyi birilerine layyık
her şey dış güzelliik değildir
sen eğer kendi rahatsızlığından dolayı sevgini hiçe sayı kendini bi kenara atabiliyosan ve böylesine severken vazgeçmeyi göze alıyorsan bence çok yüce bir kalbin var.
çoğu barbi bebek gibi kızların bile senin ggiibi iyi niyetli olacağını sanmıyorum.
evet sevgilinin yaşı küçük bitanem
ne kadar seversen sev bu sorun olur.
ilerde belki de olmaz ikiniz de olgunlaşacaksınız
fakat askerden gelince hemen bir şeyler düşnüüyormuş
evlendiğinizde en ufak sorunda ailesinin yanına koşacaktır bundan emin ol.
bana kalırsa sen kişisel gelişim kitapları oku,ya da psikologa git inan çok faydası olur.
bn senelerce terapiye girdim ve çok faydasını gördüm sana da şiddetle tavsiye ederim.
biraz kendine güvenmeyi öğrenmen lazım.
yine de her şeeye rağmen iyi düşün ki ileride pişman olma.
biz her zaman yanındayız canım.

Çok teşekkür ederim GeCe_KuSu söylediklerinde çok haklısın.İnan zaten çok kitap okuyan biriyim..Fakat karar verdim doktora da gidicem.Ama o hayatımdayken gitmeye korkuyorum..

Bencede kendine güven inan herşeyin bi çözümü vardır. yüzünü kıllarınıda sorun etme öle bi çağdayız ki insanlar neler yapıyolar herşey gönlünce olsun guclubacismile

bencede kendine güvenmelisin senin bahsettiğin sorunlar herkeste war yani kıl sorun değil bi dünya çözümü war zaten çatlağıda boşver hamile kaldıktan sonra çoğu kadında oluo o. sen kendine güvenmediğini gösterme erkek arkadaşına. birazda kendinle ilgilen ne bileim makyaj yap saçını deiştir. ne kadınlar war suratına bakılcak gibi değil ama bi makyajla çok guzel olabiliolar yani dimi

Sorun ettiğin şeyler ayrılmak için sebep değil ama erkek arkadaşının senin yanında kızlara bakması kızların ona asılması çok çirkin şeyler.Onu uyarmışsınız ama bence tekrar uyarın bu sefer utanarak değil kendinden emin bi şekilde birdaha böyle şeyler olursa ayrılırız filan gibilerinden.Eğer seni seviyosa nasıl başka kızlara bakar aklım almadı. alsanaalsanasmile

canım...
sen bu çocuğu gercekten seviyormusun sadece bunun cevabını ver..
bu cocukla,ondan daha iyisini,daha yüksek standartlara sahip birini bulamıcağın için mi berabersin? hayır değil,gercekten sevdiğim için beraberim diyorsan:
diğer başlıklarda gördüm okulunu dereceyle bitirmişsin çok zeki bi kıza benziyorsun.diyorsunya benim neyimi seviyor,öncelikler zekanı seviyor olabilir bu bir.
ikincisi,kendini beğenmemenin getirdiği özgüvensizliği ben de yaşamıştım ortaokulda çok kilo almıştım,bana gelen çıkma tekliflerine bile anlam veremiyordum neremi beğeniolarki diye düşünüodum.. sadece kilo verince atabildim bu düşünceleri kafamdan...
sen de çözüm üretmeyi dene bence..cevrendeki güzel ve ilgi ceken hatunlara bir bak, kim gercekten mükemmelki? sadece giyinmesini,yakıştırmasını biliyorlar.kusurlarına çözüm üretmek için çaba gösteriyorlar..
çatlaklarım var demişsin,madem ailenin durumu iyi ve sen bu sorunu bukadar dert ediyorsun,estetik ameliyatla halledilemiicek birşey değil.ya da gercekten işe yarayan kremler var,bu siteden bile araştırabilrsin...
boyum kısa diyip bunu bir kusur kategorisine sokman ayrıca bir komik.
bizim lisede okulun en güzel kızı 155-160 cmarası bi kızdı.erkekler peşinde fır dönerdi.havasından gecilmezdi
ama boy farkınız rahatsız ediyorsa onunlayken topuklu giy ozmn sen de
Allah sağlık verdiği sürece her kusurun bi çaresi vardır.yeterki iste.bul,buluştur
öyle bir hale gel ki cnm benim,seni kıskanmaktan,etrafta sana bakan erkek var mı diye rahatsız olmaktan etraftaki kızları farkedemesin aklinialirimsmile

canım...
sen bu çocuğu gercekten seviyormusun sadece bunun cevabını ver..
bu cocukla,ondan daha iyisini,daha yüksek standartlara sahip birini bulamıcağın için mi berabersin? hayır değil,gercekten sevdiğim için beraberim diyorsan:
diğer başlıklarda gördüm okulunu dereceyle bitirmişsin çok zeki bi kıza benziyorsun.diyorsunya benim neyimi seviyor,öncelikler zekanı seviyor olabilir bu bir.
ikincisi,kendini beğenmemenin getirdiği özgüvensizliği ben de yaşamıştım ortaokulda çok kilo almıştım,bana gelen çıkma tekliflerine bile anlam veremiyordum neremi beğeniolarki diye düşünüodum.. sadece kilo verince atabildim bu düşünceleri kafamdan...
sen de çözüm üretmeyi dene bence..cevrendeki güzel ve ilgi ceken hatunlara bir bak, kim gercekten mükemmelki? sadece giyinmesini,yakıştırmasını biliyorlar.kusurlarına çözüm üretmek için çaba gösteriyorlar..
çatlaklarım var demişsin,madem ailenin durumu iyi ve sen bu sorunu bukadar dert ediyorsun,estetik ameliyatla halledilemiicek birşey değil.ya da gercekten işe yarayan kremler var,bu siteden bile araştırabilrsin...
boyum kısa diyip bunu bir kusur kategorisine sokman ayrıca bir komik.
bizim lisede okulun en güzel kızı 155-160 cmarası bi kızdı.erkekler peşinde fır dönerdi.havasından gecilmezdi
ama boy farkınız rahatsız ediyorsa onunlayken topuklu giy ozmn sen de
Allah sağlık verdiği sürece her kusurun bi çaresi vardır.yeterki iste.bul,buluştur
öyle bir hale gel ki cnm benim,seni kıskanmaktan,etrafta sana bakan erkek var mı diye rahatsız olmaktan etraftaki kızları farkedemesin aklinialirimsmile

Tatlım ya çok güzel yazmışsın inanılmaz moral oldu bana.Yazan herkese çok ama çok teşekkür ederim.Onu gerçekten seviyorum..O da bırakmıyor peşimi.Artık bi sebep aramayıda bıraktım neden seviyor diye..
Anladım ki herşey insanın elinde ve değişim başladı benim için.Doktorlara gidioyorum ve sonuç alıcam umarım.Şimdiden kendimi daha iyi hissediyorum..Gerçek hayatta bi çok insana anlatamıycagım şeyleri burada sizinle paylaştım ve aldığım cevaplar karşısında çok mutlu oldum ve bana güç verdiniz..Şu an ben değişmeye başladıysam sizin sayenizde oldu bu..Çünkü gerçek hatta bana böyle söylenmiyor..
Sizlere ne kadar teşekkür etsem az olumunekankayizsmile

Cıst olarak daha cok kucuksunuz...21 yasında bır erkegın daah ılk sevgılısı oluyosa merak etmeyın oda zannettıgınız kadar yakısıklı degıldır zaten.Ama once bır kısısel gelısım uzmanıyla gorusmelısınız dıye dusunuyorum evlenıp evlenmıcegınıze ayrılıp ayrılmıcagınızada saglıklı bır ruh halıyel kendınızı asagılamadıgınızda karar verırsınız.Bencee...

bak canım senin yerinde olsam maddi durumun iyiymiş zaten direk doktora giderim ki gidiyormuşsun yorumları okuduğum kadarıyla
doktorlar zaten sen iyi olman için sana yardım ediceklerdir
bende ortaokuldayken sessiz sedasız bir kızdım içime kapanıktım ailemle sorunlarım vardı bu yüzden hatta psikolojim bozulmuştu kekeliyorum çevremdeki herkez dalga geçiyordu
ama zamanla dedim ki neden böyleyim ne yapmam gerekiyor diye birde benim ağzımda kapanış sorunu vardı çenemden şimdi tek tedavisi görüyordum bunun yanı sıra kekelememin diğer sebebi burnumda kemik vardı uyuyamıyordum aldırdım şimdi çok şükür ki iyiğim
ne güzel seni gerçekten seven biri varmış kıymetni bil ne olursa olsun seni bırakmamış yanında olmuş klasik bir söz ama önemli olan iç güzelliktir dış değil
her insanın kendine göre bir güzelliği vardır önemli olan bunu dışarıya yansıtmaktır ama bunun içinde çaba sarfetmek gerekir öncelikle kendine güvenerek ve bakımlı olarak
bak benim yaşım 20 daha küçüğüm 2 yıllık üniversiteyi bitirdim şimdi dgs ye girmek istiyorum 4 yıllık birde bu arada çevremde ki dalga geçen insanlar şimdi ağzını açıp bir tek kelime söyleyemiyor çünkü gerçekten değiştim hep dua ettim ve ne yapmam gerekiyorsa yaptım o yüzden çevrendekiler ne derse desin umursama sen elinden geleni yap zaten insanlar senin değiştiğini görünce daha ağzını açıp bir tel kelime dahi edemicekler ben bunu yaşadığım için söylüyorum...

arkadaşım paran varsa neyi dert ediyosun git bi güzellik merkezine bebek gibi çıkarırlar valla, bi makyaj, saç bide alışveriş yeterli... artı boy takıntını hiç anlamadım Türkiyedeki kızların bıyu zaten 155-165 falan hep, hem topuklu giyme şansın da var dimi, çatlaklar için kahve-limon suyu karışımını deneyebilirsin yine bu sitede yazıyo bunlar, kıl-tüy de bi epilasyona bakar, olmadı lazere gidersin, hadi bakalım değişim başlasın zemuszemuskaydirigubbakcemile4

canım güzellik insanın kendini nasıl algılamasıyla başlayan birşeydir=)
sen kendini nasıl algılarsan dışarıya da kendini öyle yansıtırsın ve insanlar seni öyle algılar
gerçekten bu böyle, sana çok yakınımdan bir örnek vereyim kim mi bizzat kendim:)
ben ilköğretimden liseye geçtiğim sene sporu bırakmış, aşırı kilo almıştım.
özgüvenim yerle birdi, ayrıca küçüklüğümden o zamana kadar erkekvari bir kızdım.
kendimi hiç ama hiç beğenmemeye başlamıştım ki bu dışarıya da yansıdı.
lisede çevremdeki insanlar görüntümle alay etmeye bile başlamışlardı, hatta sınıfımda bir grup kızın kendi aralarındaki geyik muhabbeti esnasında "evde kalması garanti kız, kız bile diyemiyorum mahlukat" lafına bile şahit oldum.
çok yaralayıcı dimi ama ben içime kapanmadım naptım ilk aynayla barıştım, kendimi sevmesini öğrendim.
sonra kendimi güzel bulmasını öğrendim, daha da nasıl güzel olurum dedim kilo verdim ve birkaç küçük bakım evet ben güzeldim herşeyden önce aynaya baktığımda gördüğüm kız çok güzeldi.
kendime güvenim o kadar yerine gelmiştki ki önce fikirlerimde yaptığım değişiklikle, sonra da kendimde yaptığım küçük değişikliklerle; özel bir kanalın güzellik yarışmasına başvuracak kadar kendime güvenim yerine gelmişti.
sonuç mu ilk 10'a kadar kaldım.
mahlukat dedikleri kız, tescilli güzeldi artık:)
bunu neden anlattım, mahlukattan bir güzel doğabiliyorsa bence senden doğmaması için hiç bir neden yok;)
işe kendini sevmekle,beğenmekle, ben güzelim demekle başlayacaksın.
aynaya dikkatlice bak oradaki kız gerçekten güzel, kusurlarına değil ona odaklan onu farkedeceğine eminim:)
hangimiz kusursuzuzki emin ol güzellik yarışması kamplarında kilo alıp vermekten çatlakları belki de senden fazla olan o kadar çok kız vardı ki :)
ve aynadaki o kızı farkettiğinde diyeceksin ki, önceden benden güzel sandıklarımdan ben daha güzelmişim.
bence erkek arkadaşın,senin aynada göremediğin kızı senden daha önce farketmiş, kusurların(!)a rağmen,ısrarla o güzel kızı saklamana , gizlemene rağmen.
sen de bırak artık etrafındaki güzel dediğin kızları, gizlediğin güzel kızı çıkar ortaya da dünya yeni bir güzel görsün:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey ilk sevgilimin beni aldatmasıyla başladı hemde çok güzel bir kızla..Çok zor günler yaşadım ama atlatmayı bildim..Etkileri ise hayatım boyunca benimle olucak..
Şu an hayatımda ikinci kez başka biri var.Üniversitede tanıştık 2,5 yıldır birlikteyiz.O uzun boylu, gerçekten yakışıklı ve ailesinin tek oğlu.Ben ise kısa boylu, ilerde çocuğu olmama riski büyük (yumurtalık kisti nedeniyle), heryeri kılla ve çatlaklarla kaplı, gerçekten çirkin biriyim ve kendime hiiç ama hiiiç güvenmiyorum.Arkadaşlarımız bile yakıştırmıo bizi..onun benden çok daha iyi göründüğünü söylüyorlar.İnsanlar beni umursamıyor..Sevgilim benim yanımdayken başka kızlara (gerçekten güzel kızlara) bakıyor bir çok kez gerçekten utanarak onu uyarmak zorunda kaldım..Ben yokken neler yapıyordur..Kızlar benim yanımda benim sevgilime asılabiliyor bense hiç bişi diyemiyorum..Benim ne haddime! Anlayın ne kadar kendine güvensiz olduğumu..Ben bütün bunların farkına vardığımda ayrılmak istedim.Sizce haksız mıyım?Hani derler ya "benden daha iyisine layıksın" evet bu durum işte klişe ama ta kendisi..O kesinlikle bırakmadı ve ben bunu bir kaç kez daha tekrarladım yine bırakmadı..Sonunda beni zorla ailesiyle bile tanıştırdı..
Ben henüz 23 yaşındayım o da 22.İlk sevgilisiyim..Yaşı da küçük..Ben biliyorumki diğeri gibi o da bir gün benim bu kusurlarımın farkına varıcak ve beni bırakıp gidicek..İlerisini göremiyorum bu ilişkinin..
Üniversiteyi bitirdik..Şu anda eğitimi için İngiltere de bir ay sonra dönücek.Sonrasında da askere gitcek.İşi de hazır.Döndüğümde isticem ailenden diyo..Ben neden beni sevdiğini gerçekten bilmiyorum..Belkide maddi durumumun iyi olmasından?
İleride ikimzinde daha fazla acı çekmemesi için ve ondan bu kez gerçekten ne olursa olsun ayrılıcam..Bi daha hayatıma kimseyi sokmak istemiyorum..
Kafanızı şişirdim sizinde..Hayatlarınızın kıymetini bilin kızlar..

Tatlım bu tarz seyler dusunupte ne kendını nede partnerını gereksız yere yıpratma bende aldatıldım hemde her ılıskımde aldatım asla erkeklere guvenmıyordum her ılıskımın sonunda bana gelen erkege hep guvensız bakıp acaba benı begenmıyormu vs dıye kendımı yıyıp bıtırıyordum benımde catlaklarım var kg verdıgım ıcın fakat sonra farkettım kı ben kendıme guvenmıyıp ılıskımı zehır ederken aslında x erkekler tarafından cok begenılen bır kızmısım boyle oldukca ben duzeldım kendıme daha cok bakdım ve guvendım o yuzden sende kendıne guvenmemek yerıne sacını kendını bıraz degıstırsen ınsanların sana bakısı degısınce bak nasılda mutlu oluyorsun gercekden kendını muhımse elın ayagın tutuyor saglamsın ve en onemlısı bınlerce gencın elınde olamayan unıversıte sansına sahıpsın bunların kıymetını bıl yapacagın tek sey elındekılerın kıymetını bılıp bıraz tarzını degıstırmek.. mutlu kal mutluluk senın elınde sakın unutma...olumunekankayizsmile

Back
X