Kendine yeni bir iş kurma

Benim kafadansiniz. Eşiniz de esiminkinden😃
Tostçu güzel fikirmiş. Yanına limonata gibi içecekler güzel olur.
Bıçakci da açabilirsiniz. Solingen meyve sebze doğrama bıçakları. Erkekler kurban zamanı özellikle keskin bıçak arıyor. Kaliteli bıçak satarsınız.
Umarım istediğiniz olur. Darısı başıma..
Memur olduğumuz için kendi adımıza da açamıyoruz.

Olur tabi bir kahve makinesi bir tost makinesi patso da olur hem konsept kahve olur karton bardaklarda bardak üstüne isim de yazarsınız öğrenciler seviyor 🤭
Hatta buble tea akımı var bir araştırın topçuklu soğuk çay ona da bayılıyorlar hep sıra oluyor dükkanlarda

Ay hiç duymadığım şeyler, buble tea neymiş hemen bakayım😍

Bir arkadaş da patso demiş. Olabilir aslında maliyeti düşük bir şey. Benim aklımdan da şu geçiyor aslında. Bir kahve makinesi. Espresso capuchino falan yapabilen makinalardan. Çaycı bir de. Kruvasan, kurabiye tarzı bir şeyler. Öğrenciler ilgi gösterir diye düşünüyorum. Hatta biraz konsept cafeye çevirebilsem öyle yerlerin konumu bile önem arz etmiyor. İnsanlar fotoğraf çekip sosyal hesaplarına koymak için bile gidiyor öyle yerlere. Tost fikri ile bu söylediklerim bir arada olur mu acaba?
Al götür kahvenin de olduğu bir kahveci güzel fikir gençler sever öyle şeyleri çay ocağıyla da çakışmazsınız. Tostu da Kore tostu yapabilirsiniz internetten bakın gene basit maliyetsiz ama değişik hem de moda şu aralar. Gençler sever böyle şeyleri

Bence sıkma börek de iyi gider temiz iki teyze buldunuz mu yanına çay ayran herkes mumla arıyor

Tobacco shop, tesbih dükkanı çevrede berber ve çay ocağı var deyince bu ikisi aklıma geldi erkek müşteriler için

Yani kadına olur mu bilmiyorum ama tütün nargile malzemeleri aklıma geldi ilk erkek çevre çoğunlukta deyince.
Birde başka bir fikir vereceğim ben bekarken İstanbul’da zengin bir semtte oturuyordum orada hiç görmedim. Fakat evlenip daha fakir diye tabir edilen semte gelince burada gördüm ve bu iş fikrine bayıldım. İş şu damacana su satıyorsunuz fakat gel-al şeklinde. Burada bayaa dükkan var. Damacanaları yığıyorlar dükkana. Eve getirenler 50 liraya getiriyor kendin gel al yapanlar 25-30a satıyor. Sadece başta damacana depozitosu alıyor ilk defa gelenden. Diğer seferlerde sadece su parası. Boşu veriyorsun doluyu alıyorsun. Normalde başta eve servis yapmıyordu buradaki sucu. Ama işleri büyüttü şimdi hem gel-al yapıyor hem eve servis. Eve servis 50 tl gel al 25 tl bizim aldığımız yerde. Fakat birkaç dükkan var 30 tlye gel al satanda var.

Yani kadına olur mu bilmiyorum ama tütün nargile malzemeleri aklıma geldi ilk erkek çevre çoğunlukta deyince.
Birde başka bir fikir vereceğim ben bekarken İstanbul’da zengin bir semtte oturuyordum orada hiç görmedim. Fakat evlenip daha fakir diye tabir edilen semte gelince burada gördüm ve bu iş fikrine bayıldım. İş şu damacana su satıyorsunuz fakat gel-al şeklinde. Burada bayaa dükkan var. Damacanaları yığıyorlar dükkana. Eve getirenler 50 liraya getiriyor kendin gel al yapanlar 25-30a satıyor. Sadece başta damacana depozitosu alıyor ilk defa gelenden. Diğer seferlerde sadece su parası. Boşu veriyorsun doluyu alıyorsun. Normalde başta eve servis yapmıyordu buradaki sucu. Ama işleri büyüttü şimdi hem gel-al yapıyor hem eve servis. Eve servis 50 tl gel al 25 tl bizim aldığımız yerde. Fakat birkaç dükkan var 30 tlye gel al satanda var.

Dükkanın hemen yan tarafında tütüncü var. Bahsettiğiniz malzemeleri satıyor. Nargile vs.

Diğer bahsettiğiniz şey yanlış anlamadıysam su bayiliği. Aslında böyle bir şey için görsellik de önemli değil dükkanı bir boyamak bile yeterli olur. Başka ayrıntısı prosedürü var mı bilmiyorum ama ilk etapta çok sermayeye ihtiyaç olmayan bir iş gibi geldi. Bunu da araştırayım bir. Teşekkür ederim.

bende oyumu tostcudan yana kullanıyorum. 👍🏻 Bizim burda bir tostcu var. Para basıyor. Ama onun çok motosikletli kuryesi var. Çevredeki evlere, işyerlerine de servis yapıyor. Öğlen 4 gibi de dükkanı kapıyor.

İş kurarken basit düşünün her zaman kazanırsınız. En güzeli yiyecek içecek ama butik kafe açayım instagramlık olsun falan hiç masrafa girmeyin kafe dolu heryer. Tost en güzeli yanına da çay kahve mis.

Bence attığınız taş ürküttügunuz kurbağaya degmeli.
Yani evet çok konsept bı kahve dükkanı yapabilirsiniz ama baya masraf yapmanız lazım açıkçası.
O tarz yerler genelde bir yıl parayı harcamaya yatırmayı göze alıyorlar ellerine bir şey geçmiyor çoğu zaman.
Daha masrafsız bir şeye yonelebilirsiniz allah korusun tutmasa bile en azından çok kaybınız olmaz.
Bana gözlemeci ve tostçu çok mantıklı geldi.
Bir süre fiyatları düşük tutarsınız sonra müşteri alıştıkça gelir zaten.
Bir süre size kendi çevreniz falan da destek olur hem sonra eleman çalıştırirsiniz.

Back
X