Kendini affettirmek

Karsi taraf fazla taviz verince sizde hata üstüne hata yapmissiniz. Insanlarin degisebilecegine bende inanirim (özünde degil, belkide sadece bazi huylar törpülenebilir). En güzel affetirme yolu ayni hatalara birdaha girmemek ve karsi tarafa verilen degeri, sevgiyi hissetirmek baska birseye gerek yok zaten.

Ayni hatalari yapmamaya gayret ederseniz duzelir diye dusunuyorum.
Yaptigimin hatalarin ve seni uzdugumun farkina vardim degismek icin cabaliyorum...

Yeri geldi tanımadığım insanları ondan önde tuttum. Kavga ettik suçlu da olsam yüzüne bakmadım, yokmuş gibi davrandım. Bugün seviyorum seni deyip yarın aksini gösteren şeyler yaptım. Gerçeği sakladım, yalancı durumuna düştüm. Bunları bir kez değil on kez yirmi kezle çarp öyle düşün

Yani kızlar öyle az buz şeyler değil, yine iyi dayandı. En büyük yanlışı hak etmediği yerde ona yaptım ve şimdi kendimi affettirmek istiyorum; gerçekten çok üzgünüm.
somut ne olabilir ki.
geçip karşısına af dileyeceksin.
bile bile yapmışssın sen bu hataları.
adam çektikce abartmışssın da abartmışssın.
terk edince de hatanı anlamışssın.
değerini yeni anlamışssın.
iki yetişkin insan gibi oturup konuşacaksınız.
ilişkiye devam ederseniz de zaman içinde ispatlayacaksın değiştiğini.
bana biri bunları yapsa sonra da değiştim diye karşıma çıksa inanmam şahsen.
zaman içinde görecek o da değişip değişmediğini.
o da fırsat tanırsa sana tabi.

Kovalayacaksın ozaman
Sürekli sevdiğini belirteceksin bilmiyorum ki yani hadi sana 4 gün süre hatalarını anlamışın gibi davran denmezki
Zamanla belli olur eminim özür diledin pişmanlığın da zaten hareketlerine yansıyordur ekstra ne yapılır bilmiyorum
Ama atıyorum 2-3 hafta sonra bir olay olur ozaman geçmişten ders alıp almadığın o anki tavrından ortaya çıkar

Yaptığının hatanın dercesine bağlı.
Israrla söylemek istemediğinize göre büyük bir hata.
O zaman zamana ihtiyacınız var.

Evet zamana ihtiyacımız var farkındayım fakat bu süre zarfında değiştiğimi nasıl gösterebilirim ki? Görüşmedikçe devam etmedikçe. Yani ne bileyim erkek olsan çiçek alırsın çikolata gönderirsin ilgini belli edersin. Bi kadın olarak mesaj atmak, yolda karşılaştığımızda oturup bi çay içmekten başka bi imkan gelmiyor aklıma. Konuştuğumuzdaysa pişmanlığımı ve üzüntümü dile getirip özrümü diliyorum.

kesinlikle insanlar değişebilir.
ama bunu sabırla bekleyebilecek bir insan gerek.
bu yüzden ben senin yerinde olsam milyonlarca kez özür dilerdim. (tabi karşımdaki bundan faydalanacak biriyse yeni biriyle kendimi düzeltirdim.)

bu kadar çok hata yapan insanın bir anda değiştiğini görmenin de imkansız olduğunu ve zaman tanıması gerektiğini söylerdim.

somut olarak da hayatımda önceliği ona verirdim. misal yemek yemeğe mi gidicez tercihi ona bırakırdım. sinemaya mı gidicez filmi o seçsin isterdim. ikimizde arkadaşlarımızla randevulaştık mı onun arkadaşlarına öncelik verirdim. çünkü hatam çok senin dediğine göre. azıcık pohpohlardım. küçük sürprizler yapardım herbiri özür barındıran.

şimdi eşimi bu denli üzsem bir tişört falan yaptırırdım sanırım. yanımdaki adam benim en değerlim falan diye.
buna benzer şeyler yapılabilir.

bir de lütfen bir daha hiçbir insanı aşağılama, değersiz görme.. ciddi anlamda kötü şeyler bunlar!

Back
X