Kendini beğenmis kardesle nasil baş ederim ?

Daha küçüksünüz ikinizde. Sen erken olgunlaşanlardansın belkide.. Kardeşin daha toy. Hukuk okunacak sayılı okullardan birinde mi ? Hukuk mezunuyum bende,okulda ego çok yüksek oluyor:) okul bitince gerçek hayatın öyle olmadığını görecek afallayacak :)
Her mesleğe ihtiyaç var. Kimi öğretmen olacak,kimi doktor,kimi işçi. Herkes avukat olsa ne olurdu halimiz desene :)
Görmezden gel bi süre,üsteleme söylediklerini. Haklısın de geç,bi süre sonra vazgeçer heralde.
Yok vazgecmez .Genel huyu insanlarla dalga gecmek.Kuzenim şasi gozleri onla da o huyuyla dalga gecer vs. Dalga gecicek bir sey bulur ama hukuk kazandifindan beri bir hayli artti

Yok vazgecmez .Genel huyu insanlarla dalga gecmek.Kuzenim şasi gozleri onla da o huyuyla dalga gecer vs. Dalga gecicek bir sey bulur ama hukuk kazandifindan beri bir hayli artti
Ozamn huyu böyle de geç :) o beğenmediğin öğretmenler olmasaydı sen bugün hukuk okuyamazdın de yeri gelincede. Okul bitince havası söner merak etme :)

insanlarla dalga geçen biri nasıl avukat olacak merak ediyorum. kusura bakmayın ama nefret ediyorum böyle egosu tavan yapmış insanlardan.

siz boşverin; kardeşiniz sonuçta ama başına bir gün bişey gelir o zaman görürüz onu.

benim abim de aynısını yapmıştı, onun okuduğu şehri kazandım ünide, heyecanla evde haber bekliyorum tcmi millete dağıttık herkes internetten bakmaya çalışıyor sonuçlara, yıl 2005 , abim aradı "gerizekalı sana kim yaz dedi orayı, senle kim uğraşıcak orda, başıma bela mı olacaksın..." diye saydırmaktan nereyi kazanmışım söyleyemedi bile.. "abi neresi söylesene!" diye kaldım tlfda. babam aldı tlfu da ona söyledi.

3 sene aynı şehirde kaldık, çoook uzak bir arkadaşımla ne sıklıkta görüşüyorsam o sıklıkta görüştüm. 3. senesinde kendisi işe başladı, 5 kuruş vermedi bana aynı şehirde olduğumuz halde, hatta öğrenci evime gelirdi ayda yılda bir, eline bir ekmek bile almazdı gelirken :işsiz:

o zaman çok ahd etmiştim çalışmaya geçince zırnık koklatmayacağım görür o gününü diye! ama onu da yapamadım sonra..

yani kardeş bu, maalesef görmezden geleceksin...:işsiz:
Çok üzücü yaaa... Bir abi olarak kol kanat germesi gerekirken yaptıklarına bak..

Baş edemezsin. Ergen falan değil ki, kaç yaşına gelmiş. İnsanları küçümsemek, hele ki ablayı; ne demek. Hala olgunluğa erişememiş belli ki. Boşver, çok sıkı fıkı olmak zorunda değilsin, duymazdan gel kapa kulaklarını. Allah sabır versin.

Sırf bu yüzden mi yoksa hep bir anlaşmamalık var mı?
İnsan sevinir aynı yerde okuyup ,kalacağız diye .ama garipmiş gerçekten
Takılma ama ya benim ablamda arada ayrı eve çıkarken bybrc90 alırsın yanına derler .Ay yok almam kesinlikle huysuz der gülerek . Bense gülüp geciyorum
Aldırış etmeyin

Sırf bu yüzden mi yoksa hep bir anlaşmamalık var mı?
İnsan sevinir aynı yerde okuyup ,kalacağız diye .ama garipmiş gerçekten
Takılma ama ya benim ablamda arada ayrı eve çıkarken bybrc90 alırsın yanına derler .Ay yok almam kesinlikle huysuz der gülerek . Bense gülüp geciyorum
Aldırış etmeyin
Yok ,şaka yaparak demedi.Arada iyi aramiz ama iyi olsa bile laf sokar birseyler bulup

Canim simdiden evde kendini savci ilan etti.Avukatlari da begenmiyor.Avukat maasi.dusuk baro da felan diyor.Cevresinde kim varsa ezip.geciyor laflariyla.Sabrediyorum sadece şu an hic bir zorlugun farkinda degil.Sosyal yasantisi dahi yok insanlarla anlasmak.bile ne kadar zor mesleginde ama hic birinin farkinda degil :KK43:

okul bitince sahip olacağı meslekler hakkında bilgisi bile yok
Baroda avukat maaşı düşükmus öyle mi :KK70:
baronun maaş verdiğini de yeni duydum
okuyor ama hala cahil
bence is hayatına başlayınca karşılaşacağı şeyler zaten ona yeter
uzmeyin kendinizi
kpss hazırlamaya devam edin kafanıza takmayin
inşallah atanirsiniz
başarılar dilerim

Kardeşinin totosu çok kalkmış. Bu kadar acımasızca yaklaşan kardeşim bile olsa aynı acımasızlıkla karşılık veririm. İnsanlıktan nasibini almamış. Kendini üzme ve onun saçmalamalrına göre tercihlerini değiştirme. Bildiğini oku.

Benim bir tanıdığımın aynısıymış senin kardeşin.
Benim de eşim öğretmen, bunu bildiği halde öğretmenlerle ilgili ileri geri konuşurdu. Onun da saygı duyduğu iki meslek vardır avukatlık ve doktorluk. Kalanları inanılmaz küçümserdi. Ben hiiç takmıyorum gülüp geçiyorum. Kompleksleri olan bir insan karşımdaki haliyle istediğini diyebilir.
Kendini beğenmiş ve çevresindekilerini sürekli ezen insanların kendi içlerinde problemleri oluyor genelde. Kardeşin şişmansa onu bir eziklik olarak taşıdığından çevresine bunları yapıyordur. Hiç takılmayın onu dediklerine.
Ayrıca öğretmenlik hele hele sınıf öğretmenliği çok özel bir meslek, çok saygın bir meslek. Minicik çocukların geleceğini siz şekillendiriyorsunuz. Hem çok zor hem de çok önemli bir meslek.

okul bitince sahip olacağı meslekler hakkında bilgisi bile yok
Baroda avukat maaşı düşükmus öyle mi :KK70:
baronun maaş verdiğini de yeni duydum
okuyor ama hala cahil
bence is hayatına başlayınca karşılaşacağı şeyler zaten ona yeter
uzmeyin kendinizi
kpss hazırlamaya devam edin kafanıza takmayin
inşallah atanirsiniz
başarılar dilerim
Cok tsk ederim hazirlaniyorum kpss ama atanamazsam cok dalga konusu yapacak :( Hele bir de seneye okulu bitirir ben halen atanamayip o çalisirsa vay benim halime.Bunlari bildigim.icin her gun kendimi yirtiyorum ataniyim diye :(

Canim atanmam hep dogu bolgelerine sinif ogretmeniyim.En cok alim da onun okudugu sehirde aksili

ne yani doğuda hukuk okuyor bi de size hava mı atıyor.. kimse alınmasın ama her üniversite de bir değil yani.. onun ki yüksek okul ayarında (kampüs olarak ) bile olabilir..

Cok tsk ederim hazirlaniyorum kpss ama atanamazsam cok dalga konusu yapacak :KK43: Hele bir de seneye okulu bitirir ben halen atanamayip o çalisirsa vay benim halime.Bunlari bildigim.icin her gun kendimi yirtiyorum ataniyim diye :KK43:

Kesinlikle bu kadar kendinize yüklenmeyin .Atanacağınız da varsa atanamazsınız stresten

O ezik dedigi ogretmen(ler) olmasa hukuk okuyamayacagini dusunemeyecek kadar cok akilliymis kendisi masaALLAH...
Akilki değilmiş ya hanimefendice ogretmenler.
Kendisini kimler okutmus acaba cinler falanmi?
Aman takma. Atarnisanda yanina gitme.
Ileride anlayacak kardesin ne demek oldugunu nasil degerli olduğunu.
Su kardes cekismelerini anlamiyorum.
Bizde cok cekisiriz kavgada ederiz ama birbirimiz icin ölürüz. Birbirimizi istememezlik asla...
Ama kavga ederiz. Hepimiz evlendik gittik ama hala kavga ederiz :)
Ama kusluk. Kriginlik.darginlik asla olmaz. Cocuk gibi kavga edip 2 dk sonra herkes normal...

Takma kafana. Cahillik yapiyor.

ALLAH vatanimizi milletimizi boyle hukukculardan korusun.
Vmeger dedigi gibi savci falan oksa. Insanlarin gozu ustunde kasi var diye suc duyurusunda bulunacak galiba...yada tioine bakaram yargilayacak...
Coluk cocuk...

Kizlar ayri ayri cevap yazamadim, tesekkur ederim hepinize yorum yaptginiz icin

Eğer sen atanır çatır çatır maaşını da alırsan o zaman yanaşacak sana, görürsün. Hukuk okuyanlar en az beş yıl asgari ücret altında çalışıyor. Çok eziliyorlar. İş bulamama sorunsalı da hayli fazla. İşsiz avukat dolu ortalık. Ama atanan öğretmenler ülke koşulunda iyi bir maaşla ve çok aşırı olmayan mesaiyle gayet huzurlu yaşayabiliyor.

Yani devran döner üzülme, iyi niyetini ve yüreğini bozma. Hayat onu pişman eder bu burnu büyüklükle zaten.

herhalde kardeşin seni için için kıskanıyor. yoksa bu tavırları normal değil.

yorumlara bakınca gördüm, genel huyu böyleymiş. kibirli bir insan. görecek, yaşayacak şeyleri var demek ki. üzüldüm onun için. işine bak arkadaşım, kibrin kalbi nasıl kararttığını anlayabilecek gibiyse anlat. anlamayacak gibiyse kendisine bir musibet gelir illa ki. nasipten öte köy yok. dalga geçer diye de sakın ola dert etme. başarılar dilerim.:KK66:

Back
X