Kendini ifade etme

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.104
6.852
108
Slm arkadaşlar,çalışma hayatında sosyal hayatta haksızlıklarla adaletsizliklerle boğuşurken güçlü olmak gerekiyor her anlamda,kendimi ifade ederken yeterince güçlü cümleler kuramıyorum,süslü uzun yapamıyorum,sanırım özgüven eksikliğinden kaynaklı o an sağlıklı mantıklı düşünemiyorum ve cümlelerim basit kalıyor zamanında kitap da okudum çok ,kitap yüzü görmeyen insanlar kendilerini çok iyi ifade edebiliyor,ne yapmam lazım bu konuda kendimi geliştirmek için bi fikri olan var mı

Bol bol muhabbet edin insanlarla. Konuşurken pratik olmayı öğreniyorsunuz bi de çekingen olmayın.

Bu bana göre sürekli iletişim halinde olmakla alakalı bir durum. Yani eğer ki sosyal hayatta pasifseniz. Sürekli evde zaman geçiriyorsanız insanlarla tartışırken kendinizi savunmaya fırsat bulamıyorsunuz. Ben pandemiden çok etkilendim mesela. Ondan önce açıkçası arkadaşlarımdan iltifat bile alıyordum '' diksiyonun çok güzel, hiç şiven yok nasıl konuşabiliyorsun böyle '' gibi. Pandemide iletişim bir koptu dilim dönmemeye, kekelemeye başladım. Sinirden elim ayağım titredi ben böyle değildim diyorum. Çünkü dediğiniz gibi kitapta okurum sürekli ve sevdiğim kitaplardır hep zoraki de değil. İletişim o kadar önemli ki illa ki oturup muhabbet etmek için değil bir konferansa katılmak, eğitim, kurs, seyahatlerde birileriyle tanışmak, sunum yapmak gibi.. Bunların hepsi senin hem özgüvenini artırıyor hem de ne zaman nasıl cevap vermen gerektiğini öğretiyor.

Ben mesela normalde gayet etkili iletisim kurabiliyorken ozellikle haksizliga ugradigimda ya da sinirliyken aklima soyleyecek hicbirsey gelmiyor gozlerim doluyor. Nasil duzeltirim kendimi yorum yapabilirseniz sevirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…