- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Roman okuyun.Kelimeleri en güzel roman yazarları kullanır.Merhabalar
Dün eşimle muhabbet ederken konuya uygun bir hikaye geldi aklıma anlatayım dedim. Allahım o nasıl bi anlatmadırsonunda gülme krizine girdik
Biraz daha açayım konuyu artık nekdar anlatabilirsem
Mesela bir film anlatıcam tam mala bağlıyorum hikayenın ortasındayken başındaki en önemli ayrıntıyı söylememiş oluyorum. Saçma sapan bi halde anlatıyorum aynı hikayeler gibi veya başıma gelen çok komik bir olayı anlatsam kimse gülmez çünkü ifade ediş tarzım yanlış oluyor. Birde şunu farkettim devrik cümle kuruyorum çok fazla yazımımdanda anlaşılcagı üzere
Konuşandan çok dinleyen kesimdenim ben fakat birşeyi anlatırken en ince ayrıntısına kadar inenelerden çok sıkılırım ben öyle olmayayım amann diye diye böyle oldum.
Kendimi daha iyi nasıl ifade edebilirim ? Konuşmamı ,anlatımımı nasıl terbiye edebilirim?
Kitap okuyorum fazlaca film izlerim, yabancı dizi izlerim ama yetmıyor demek. Şunu oku,izle dediğiniz birşey varmı?
Gazete haberine çevirme fikriniz hoşuma gitti bu geliştirebilirOkul zamanlarimda kitap okur onun ozetini gecmesini ogrenmistik zamanla.
Veya birisinin basina gelmis birseyi gazete haberine cevirme tarzinda ozet gecmeyi.
Belki sizde bu tarz birsey yapabilirsiniz.
Hikayenin ana konusu kisa ozeti ve sonucu olarak bölümlere ayirarak.
Birde kendinize fazla yukleniyorsunuz bence. Belki filmin ana temasini anlamadiniz ondan anlatirken zorluk cekmis olabilirsiniz.
Birde kendinize komik gelen sey baskasina gelmiyordur.
Çoğu güzel konuşan insandan fazla okuyorumdur.Kitap okuyor musunuz?
Çoğu güzel konuşan insandan fazla okuyorumdur.
Eşimlede bunu konuştuk okadar kitap okuyorum nasıl etkili olmaz diye
Çok hızlı konuşan bir arkadasım gitmişti uzun bir ara sonra konuştuk hiç değişmemişBilemedim o zaman diksiyon kursunu deneyebilirsiniz belki
Bilemıyorum belkide. Hoş sohbet insanları çok severimAslinda bu konunun fazla kelime bilmekle ve veya kullanmakla alakasi gercekden yok. Ben fazla iyi bilmediğim dillerde bile ses tonu ve mimikle baya coşkulu sohbetler sürdürüyorum. Siz monoton konuşuyorsunuz galiba
Bilemıyorum belkide. Hoş sohbet insanları çok severim
Şu ayrıntı önemli birşeyi anlatırken ıncıgına-cıncıgına kadar anlatanlardan çok sıkılıyorum aman öyle sıkmayayım insanları diye diye böyle olduğumu düşünüyorum çünkü eskiden daha iyiydim muhabbetim daha sarardı. Birde bir süredir memleketimden ayrıyım evlendim başka bir şehre geldim. Tüm çevrem arkadaslarım orda kaldı. Burda Arkadasım yok eşimlede cok konuşuruz aslında ama bir yere kadar yeterli. Buda etkili sanırım ama artık anne oldum kendimi geliştirmek istıyorum bu konuda
Gazete haberine çevirme fikriniz hoşuma gitti bu geliştirebilir
Bu film veya komik hikaye örneğim bir örnek değil sadece filmi anlıyorum feci beğendiğim halde ben anlatınca ee cokda güzel degılmıs dersiniz basitleştiriyorum etkili kelimeleri kullanamıyorum sanırım. Bilemıyorum
Ben kesinlikle ilk örnektekiyimÖnemli olan karşıdaki insanin ilgisini uyandirmak ve beyini renkli resimlerle doldurmak...
Biz hukukcular mecburi bu tekniği kullaniyoruz... karşıdaki insanin duygularini uyandirmak zorundayiz.
A kişisi B kişinin kafasina vurdu
A kişisi karanlikdan istifade korumasiz B kişisine sinsice arkadan yaklasip vahşice saldirdi.
Konu ayni... ilkinde sadece olan bir durum anlatıldı ikincisinde gözünde a kişisi erol taş oldu
Ben kesinlikle ilk örnektekiyim
Aynen böyle basitleştirıyorum buda asla etkili olmuyor ben anlatırken kendimden sıkılıyorum hakim olamıyorum konuştuğum konuya
Zenginleştirmem gerek ama nasıl
Önceden biri böyle birşeyi danıssa kitap oku derdim artık kitabın çok da faydası olacağını düşünmüyorum. Bir arkadaşımın ömründe kitap okuduğunu görmedim ama sohbeti kendine çeker bir olayı anlatırken anı yaşatır vs. Belkide gerçekten özgüvenle alakalıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?