kendimi sevmemek doğru bir kelime mi bilmiyorum ama kendimi çok acımasızca yargıladığımı farkettim. Geçmişte , yani 17-25 yaş aralığımda çok fevri, düşüncesiz, bencil, alıngan, kırıp döken, asi bir insan profili çizdim. İnsanlar da beni böyle yaftalayınca ben artık bu olmuştum. Aslında o zamanlar hayatımın karanlık yıllarıydı.Hepten kötü müydüm? Hayır, sadece hayat bana çok acımasız davranmaktaydı ve ben de bir o kadar kötü yansımalar veriyordum çevreme. Anneciğimi kaybetmiştim, üvey annem vardı artık, gerçi iyi kadındı ama işte kabullenmek anneme ihanetti sanki.Bu olayla başladı kötü ben. Sonra işte hırçın ve sevimsiz oldum her zaman.
Şimdiye gelirsek, artık kendimi yargılamak istemiyorum. Bi ara yoga yapıyordum. Başlangıç bölümünde elini alnına koyupşöyle dersin: Ben suçlu değilim. Daha sonra ise şöyle: Herkesi affediyorum. Bunu yapmak bana çok iyi geliyordu. Çünkü suçlu değildim, sadece savunmacıydım fazlasıyla. Bana karşı çok yanlışlar yapıldı, onları da ffediyorum. Şimdi sıra artık kendimi sevmeye başlamakta.
Kendimi küçük bir kız çocuğu gibi sevmek istiyorum, bu kız çok hırpalandı, çok gözyaşı döktü. En çok da kendisi kendisini üzdü, çok fazla hem de. İnsanlara değeinden fazla önem verdi ve sonra aynı değeri göremeyince değersiz olduğuna kanaat getirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?