Kendini suçlu hissetme hissi

Hibet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
30
9
36
30
Öncelikle nasıl tarif etsem bilemedim ama elimden geldiğince tarif etmeye calılacapım içinde bulunduğum durumu. Her hangi bir olayda kendimi çok suçlu hissediyorum aslında biliyorum olay cok basit ve benlik birşey yok . Mesela biri bi yere cagırdı yık dedim ayıp oldu diye düşüne düşüne başıma ağrılar gidiyor. Ya da biri geldi mesela eve atıyorum seker vardı vermeyi unuttum tamam o bana dert olur düşün düşün dururum yada o an için bi kelime dedim aslında normal bişeydir ama ben acaba yanlış mı konuştum düşüncesi yer bitirir beni artık bu bana cok zarar veriyor hani ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama cok uç noktada yaşıyorum bu durumu sürekli birine yanlış mı yaptım düşüncesi beni bitiriyor bi ortam da birinin suratı açılsa ben mi bişey dedim yaptım acaba diyorum nası yenebiliriz bu durumu biliyorum benlik değil ama engel olamıyorum copu zaman hatta her zaman artık cok yoruldum bu durumdan

Evet malesef ne kadar bilsem de engel olamıyorum teşekkür ederim inşallah en yalın zamann da destek almayı düşünüyorum

Belki çok iyi niyetli, hassas olmanızdan kaynaklanıyordur ama bu hayat hassas insanları sevmez malesef, çok üzülürsünüz sorunun temeline bakmak lazım. Belki özgüven eksikliği nedeniyle belki aşırı kaygı durumu belki farklı bir şey. İmkanınız varsa psikoterapi seansları ile belki fark edebilirsiniz.

Evet malesef ne kadar bilsem de engel olamıyorum teşekkür ederim inşallah en yalın zamann da destek almayı düşünüyorum
Bu sınırlarla ilgili. İnsanlar sadece kendi sınırlarını korumaya odaklanır. Ama kendi sınırlarını unutup başkasının sınırlarını ihlal etmeme kaygısı çok ciddi bir sorun. Bence önce YouTube'dan sınırlar konulu birkaç video izleyip ondan sonra bir uzmanla görüşün..

Bu bende de var yaa. Dünya hassas kalpli olanlar için bir cehennemdir.

Çok hassassınız
Çocukluğunuzda aileniz her hatanızda size sundukları hayatı, verdikleri parayı ne zoruklarla kazandığını söyledi mi? Başınıza kaktı mı?
Genelde böyle şeylerin altından çocukluk tramvaları çıkıyor. Kesinlikle destek alın. Canınıza yazık

Hayat her şeyi kafaya takmak için çok kısa. Böyle yaşanmaz. Kendinize bunu yapmayın. Mutlaka psikologa gidin. Gerekirse psikiyatriye de. Emin olun niye daha önce gitmedim diyeceksiniz.

Ay bende öyleydim hatta daha beterdimmm şuan aklıma geldi de delirmek üzereydim kafama taka taka kurumustum sonra hayat beni öyle bir hale getirdi ki insanlar hayat dünya yansa bir kibritte ben cakarim hayati ve insanları bu kadar önemseme beş para etmez

Ben de anlık hissediyorum sonra amaaan diyorum.. boşver hayır demeyen diyemeyen mutlu olamaz. Artık hayır dedikçe mutlu oluyorum

Öyle de oluyor malesef çok üzülüyorum artık hani çok zarar vermeye başladı bu kendime zarar oluyor biliyorum bunları ama işte engel olamıyorum gideceğim inşallah ilk fırsatta destek için cvbınız için teşekkür ederim

Aslında anne babam değil ama kabalık ve iç içe bi ailede büyüdük ve belki baskıdan dolayı ona bunu deme ayıp olur bunu söyleme bunu yapma ayıp olur diyerek büyüdüm hep
çok ta deper verilmeyrn zamanlara denk geldim malesef... anne babam da koşulları öyle gerekirmiş kızamıyorum biliyorum anlıyorum onları o zaman için

Hayat her şeyi kafaya takmak için çok kısa. Böyle yaşanmaz. Kendinize bunu yapmayın. Mutlaka psikologa gidin. Gerekirse psikiyatriye de. Emin olun niye daha önce gitmedim diyeceksiniz.
Kaygılarım arttı biraz bi dönem tedavi gördüm ama cok başka seyler içindi belki aslında hepsi birbirinin etkiliydi bilemiyorum

Sevindim sizin adınıza inşallah bir gün bende geride bırakırım

Ben de anlık hissediyorum sonra amaaan diyorum.. boşver hayır demeyen diyemeyen mutlu olamaz. Artık hayır dedikçe mutlu oluyorum
Öyle oluyor malsef haglr diyemiyorum asla desem ayıp olacakmış gibi yanlış yapacakmış gibi

Bu büyük oranda yetiştiğiniz ortamla ilgili bir durum. Ancak doğru şeyleri yaptığınızda sevileceğiniz işlemiş size. Başkaları için fedakarlık ve iyilik yaparak onların hayatında var olabildiğinizi hissetmişsiniz. Varlığınız siz en iyi yönlerinizi isbat ettiğinizde, ortaya döktüğünüzde daha kabul edilebilir olduğu düşüncesi farketmesenizde günlük hayatınıza yön verecek kadar sizde yer etmiş.

Buna eleştirel bir ailede yetiştirilmekte eşlik edebiliyor bazen. Niyet okumaya başlıyorsunuz bu sefer. Şöyle dersem şunu anlayabilir, ama demezsem de yanlış anlayabilir gibi..

Bu kuyunun sonu yok. İnsanlar her zaman en basitinden düşünür. Birde bu durumunuz karşınızdaki kişiler tarafından farkedilebilir ve manipülasyona açık. Umarım hep iyilerle karşılaşırsınız fakat kendinizi suçlama eğilimde olduğunuzu keşfedip bunu kendi lehine kullanan insanlar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…