kendinizden 3 yaş küçük bir kısmet adayına şans verir miydiniz?

Aynı durumdayız. Ben 27, sevgilim 24 yaşında. Bundan önce uzun bir arkadaşlık geçmişimiz olduğu için iyi biliyorum ki kendisi olgun karakterli kızları seviyor. Olur olmaz şeylere trip atmayan, ufak sorunları büyütmeyecek olgunlukta bir kızla hayat arkadaşı olmak istiyordu diyelim. Halbuki kendisi pek sorumluluk sahibi olmadı bugüne kadar. Birbirimizi dengeliyoruz biraz. Ben ondaki rahatlık ve çocukluğu severken o bendeki oturaklılık ve hanımefendiliği seviyor diye düşünüyorum. Sorun yok bugüne kadar :)

Ayrıca Hz Hatice örneğine katılıyorum, önümüzde böyle güzel bir örnek varken bu işim doğallığına bi şans vermeliyiz bence :)

kızlar hanımlar yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var
ben 28 yaşındayım ve hala evlenemedim..şimdilerde bir kısmet adayı çıktı..her yönden uygun gibi ve bana da ilgisi var ancak benden tam 3 yaş küçük :KK43:(

benim bu yaş konusunda özel takıntım vardı büyük konuştuğum için başıma geldi..ben her zaman erkeğin büyük olması gerek derdim. erkeklerin geç olgunlaştığını düşünürdüm..tabi bütün genellemeler yanlıştır ama bendeki önyargı böyle..

şimdi bahsettiğim kişi benimle görüşmek istiyor ama ben bu yaş konusunu kafama çok ama çok taktığım için acaba hiç görüşmesem mi en başından diyorum???

Not: bana her zaman yaşından küçük gösterdiğimi söylerler ayrıca bahsettiğim kişinin fotosunu bi kaç arkadaşa gösterdiğimde kesinlikle 30 gibi duruyor dediler..

bana fikir verebilriseniz çok ama çok sevinirim ..sizce bu kadar yaş konusunda takıntılıyken acaba hiç mi görüşmesem?? malum her gereksiz görüşme boşuna zaman ve enerji kaybı artı boş umutlar olarak geri dönüyor :///
Yaşın hiçbir önemi yok.
Anlaştığınızı düşünüyorsanız ve olgun olduğunu hissediyorsanız tamamdır.
Benden 3 yaş küçük erkek yeğenime bakıyorum da, bu çocuk nasıl bu kadar olgun olabilir diye hayret ediyorum.
Bu arada daha 17 yaşında o bakımdan.
Bazı erkekler gerçekten çabuk olgunlaşıyorlar artık.

Şöyle bir şey var söylemeden geçemeyeceğim, eğer arada ilişkiyi etkileyecek kadar fazla yaş farkı yoksa bir kadının 1 2 yaş farkını sorun etmesi tamamen ''insanlar ne der'' amaçlı geliyor bana. Sizin için söylemiyorum fakat sizin küçük göstermeniz onun büyük göstermesi vs vs tamamen bahane. İlişkinizde insanların sizi nasıl gördüğünü umursamayın yakışmışsınız yakışmamışsınız - biriniz daha büyük görünüyor onlara ne? Bunu yaşayacak olan sizsiniz. Klasik olacak ama anlaşıyorsanız ve aranızda olgunluk açısından çok fark yoksa bence umursanacak bir şey yok :)

Hayır vermem kendimden 1 yaş küçük erkek kardeşim var onun yaşıtlarına küçük gözüyle bakıyorum.

hem erkekler geç olgunlaşır sen o 3 yaşı ikiyle çarp o kadar fark edebilir.

Bence çok büyük bir sorun değil, teyzem eniştemden 4 yaş büyük. Yine yakın bir arkadaşım kendisinden 4 yaş küçük biriyle evlendi. Eğer anlaşabiliyorsan ve yakışıyorsanız yani yanında büyük olduğun belli olmuyorsa hiç sorun değil. Bence tanımak için şans ver, ama onun da kafasına takmadığından ve takmayacağından emin ol.

ben 28 yaşındayım ve hala evlenemedim..şimdilerde bir kısmet adayı çıktı..her yönden uygun gibi ve bana da ilgisi var ancak benden tam 3 yaş küçük :KK43:(

benim bu yaş konusunda özel takıntım vardı büyük konuştuğum için başıma geldi..ben her zaman erkeğin büyük olması gerek derdim. erkeklerin geç olgunlaştığını düşünürdüm..tabi bütün genellemeler yanlıştır ama bendeki önyargı böyle..

şimdi bahsettiğim kişi benimle görüşmek istiyor ama ben bu yaş konusunu kafama çok ama çok taktığım için acaba hiç görüşmesem mi en başından diyorum???

Not: bana her zaman yaşından küçük gösterdiğimi söylerler ayrıca bahsettiğim kişinin fotosunu bi kaç arkadaşa gösterdiğimde kesinlikle 30 gibi duruyor dediler..

bana fikir verebilriseniz çok ama çok sevinirim ..sizce bu kadar yaş konusunda takıntılıyken acaba hiç mi görüşmesem?? malum her gereksiz görüşme boşuna zaman ve enerji kaybı artı boş umutlar olarak geri dönüyor :///
3 yaş ne ki eşinden 10-12 yaş büyük olanları bikiyorum(kadın)büyük,3 yaşta normal bir yaş.

2-3 yaş küçük olması değil..; Hayata bakışınız, beklentileriniz, karşılıklı saygınızdır önemli olması gereken.!!
Burada ne koca koca adamların, neler neler yaptığını okuduk ve okumaya devam ediyoruz maalesef..!
Tamamen o insanın kişiliğine bağlı bir durum..! Asıl önemli olan "Aklı ve Kalbi küçük olmasın.!! "

Bende erkeklerin gec olgunlastigini düsünürüm. Eski nisanlim benden 4 yas büyüktü ama ergen gibi davranirdi. Ama herzaman istisnalar vardir diye düsünüyorum. Tanimadan görüsmeden karar verme bence.

Ablam esinden neredeyse 2 yas büyük. Basta onunda tereddütleri vardi ama taniyinca anlastilar. Görüntü olarak hic sorun olmadi ablam minyon tipli oldugundan cok daha genc gösterir. Suan 1bucuk yillik evliler mutlular Allaha sükür.

Eskiden önemserdim ve hep önemseyeceğimi sanırdım.
Ama zamanla yaş konusunu eskisi kadar düşünmediğimi farkettim, bir de ilişki olmasa da benzer bir şey de yaşadığım için.
Büyük bir yaş farkı önemli olabilir ama 2-3 yaş kafa yapınız uyuyorsa, karakteri iyiyse, anlaşıyorsanız, birbirinize ısındıysanız sıkıntı olmaz bence, bu konuda takılı kalmadığınız sürece. Belki azdır böyle ama olabilir.
Ölçün tartın derim. Hayırlısı olsun inşallah.

Son düzenleme:

Annem babamdan 4 yaş büyük, gayet mutlular

Şimdi şöyle bir şey siz 22 olsanız size aday olan kişi sizden 3 yaş küçük olsa çok mantıksız duruyor ama siz 28 aday kişi 25 yani ikinizde olgun insanlarsınız mesleğiniz vardır,kafanızda bir şeyler oturmuştur olabilir yani neden olmasın?

ben hayır derdim sanırım. ama bir görüşebilirsin yine de belki davranışları hali tavrı olgundur. ben de, hep benden büyük olsun istedim, istiyorum. ancak kendimden 2 yaş küçük iki erkekle tanıştım görüştüm yapamadım olgun değillerdi. hakkınızda hayırlısı olsun.

cwplar için teşekkür ederim..çok klişe bir deyim olacak ama bu evlilik işi gerçekten %100 nasip kısmet :// öte yandan herkes kendi kısmetini kendi çabasıyla oluşturur diyorlar ama ne kadar uğraşsanız da sizin elinizde olmayan durumlardan dolayı olmayınca olmayabiliyor :// insan kendini bazen gerçekten çaresiz hissediyor :)

olabilir, benim eşim eniştesinden 10 yas kucuk, davranışlar tam tersi gibi

Kisiye gore degisir ama ben sans vermek istemezdim bana gore o yastaki bir erkek hala cocuktur.

Kesinlikle akıl yaşta değil baştadır dememişler 25 yaş erken bir yaş.. belki o yönden tırsardım birazcıkk.. ama benim herifim benden 4 yaş ufaktır bunuda söyliyeyim ve asla öyle bir sorun olmadı ahada evliliğim 5 senesi bitti .. dedimya akıl yaşta değil baştadır..

Back
X