Kendinize Aylık Ne Kadar Bütçe Ayırıyorsunuz?

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Kızlar merhaba konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama yalnışsa arkadaşlarımız düzeltir artık:)

Merak ettiğim konu aylık kendinize ne kadar bütçe ayırıyorsunuz.Yani eşya,giyim,makyaj malzemesi vb. gibi.
İhtiyacım olan şeyler var diyorum dışarı çıkınca hiç olmadık şeyler alıyorum gene bişeyim eksik oluyor.Yardımcı olabilirmisiniz??
Sizler neler yapıyorsunuz
?:45:

of ben de öyleyim. iş çıkışı çarşıda dolanmadan gelemiyorum. ve muhakkak bi şey alıyorum. hiç almasam markete uğruyorum

of ben de öyleyim. iş çıkışı çarşıda dolanmadan gelemiyorum. ve muhakkak bi şey alıyorum. hiç almasam markete uğruyorum

Çok sinir bozucu yaa bu arada şükür biridnen cevap geldi..Gidiyorum bi yere aval aval bakıyorum bi elbise için 1 saat düşnüyorum..Acaba yakışırmı,alsammı bunu neyle giyerim..Fenalık geldi içime..Alışveriş zevki kalmıyo artık

Birseye ihtiyacim oldukca aliyorum ben tatlim veya birseyi bir süre boyunca cok istemissem.
Örnegin bir makyaj malzemesini begendim carsida, hemen almam. Önce onu bir not ederim, bir süre beklerim, benzer malzemelerim varsa onlari sIk kullanir bitirmeye calisirim. Baktimki bir müddet sonra (bir kac hafta) hala o malzemeyi istiyorum, ozaman alirim.
Cogu zaman ama bir müddet sonra istedigim seyleri not defterimden geri cizmis olurum, istegim gecmis olur.

Ayrica ucuzluga dikkat ederim tabii, ama sirf birsey ucuzladi diyede almam. Bu ürün daha pahali olsaydida alirmiydim? diye düsünürüm.
Üstüme kiyafet alacagim zaman dört dörtlük begenmediysem almam. Cok sIk giyecegim bir kiyafetse, ozaman ona cok para ödemedende cekinmem, kaliteli olmasina dikkat ederim.
Örnegin "Bunun daha ucuzunu alayim, idare edeyim bu yaz/kis, bir mevsimlik dayansin yeter" veya "3 kilo zayiflarsam süper olur, bunu alayim" demem hic.
Ya o an üstüme oturacak ve begenecegim yada almiyacagim.

Birde hep bir kenarda param olsun isterim, alisverise cikinca o gün sanki 10 TL daha fazla harcamisim sayarim (sanki mesela bir dergi almisim, bir icecek icmisimde para gitmis gibi) ve o parayi kenarda biriktiririm, bir gün daha büyük bir harcamam olacagi zaman birikmis paramdan harcarim.

Acikcasi birde sunu fark ettim: Nekadar cok dolanirsam marketlerde, okadar cok sey almak istiyor olurum. Ayni sey internet alisverisi icinde gecerli. Bu yüzden is cikisi kesinlikle marketlere ugramam, direk eve gelirim. Alacagim seyleri, normal ihtiyaclari yani, bir kagida yazarim ve birikir, böylelikle ayda 1-2 kere büyük alisveris yapmis olurum, hemde bir anda bir cok para gidince insan daha dikkatli alisveris yapiyor. Yoksa öyle her gün, her ikinci gün markete ugrayinca insan nekadar harcadiginin bile farkinda degil.

Bir önemli noktada nakit tasimam. Alisveris yapacaksam para cekerim bankadan ve öyle öderim, banka kartindan veya kredi kartindan ödemeyi sevmem, kartlarla ödeyecegim zaman cünki daha cok alisveris yapiyor olurum.

Son düzenleme:
kendime olabildiğince aylık mecburi kuaför masrafımdan başka bütçe ayırmıyorum, harcamak zor geliyor bana da , vakti zamanında yeme,içme,kıyafet alışverişi ,ıvır zıvır derken kartlarımı ödeyemez duruma geldim sonra kartı ödemek için kredi çektim sonra krediyi ödeyemedim yine kredi çektim derken iş çıkmaza gidiyordu , bir arkdaşımdan yüklü miktarda borç aldım sonuçta bankayı aa asgarisini yatırayım ,bu ay eksik yatırayım diye düşünebiliyoruz ama insana borç olunca içim hiç rahat değildi o boırç bitmeden, her ay kendime boğazıma yetecek kadar 100-200 ayırıp maaşı arkadaşıma verdim , tabi kredi kartlarımı falanda kapattırdım tamamen ,mağazaların önünden geçmiyordum nasılsa alamıycam heveslenmiyim diye, o zamnların üzerinden 3 yıl geçti hala zorunlu ihtiyaç değilse alışveriş yapmam , alışkanlık haline geldi sanırım :)

borçlardan alışveriş yapmaya para kalmıyor ki.
ama evlenmeden önce çeyiz taksitleri haricini hemen harcar bitirirdim.
evlendim alışveriş kültürüm bitti :( ufak tefek kuaför masraflarım hariç pek harcamam yok. olmaması içinnde çok dikkat ediyorum.
eğer bir harcama yaparsam ayı çıkartamıyoruz çünkü. 4 gözle eşimin işe girmesini bekliyorum .
O bir işe girsin o zaman bütün ihtiyaçlarımı alcam elimden geldiğince aylara bölerek

Son düzenleme:
Kızlar merhaba konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama yalnışsa arkadaşlarımız düzeltir artık:)

Merak ettiğim konu aylık kendinize ne kadar bütçe ayırıyorsunuz.Yani eşya,giyim,makyaj malzemesi vb. gibi.
İhtiyacım olan şeyler var diyorum dışarı çıkınca hiç olmadık şeyler alıyorum gene bişeyim eksik oluyor.Yardımcı olabilirmisiniz??
Sizler neler yapıyorsunuz
?:45:

aylık ortalama 1000 tl civarı giderim var. geçen gün ekstreden hesaplamıştım.
çoğu kitap gideri, her ay 250-300 civarı (sigaram yok, kitaba giden para hiç dokunmuyor o yüzden)
ayakkabı ve kıyafeti, senede 2 kez, topluca alıyorum. sık sık alışverişe çıkmıyorum öyle. aylık taksitleri 150 -200 maksimum.
kuaför masrafım minimumdur,ben hallediyorum. aylık 30 tl yi bulmaz.
makyaj malzemesi o kadar çok almıştım ki, bayatlayanları atıp, zorunlu ise yeniliyorum. aylık 20 tl olsun.
elektronik eşyalarımı yenilemiştim bu sene. 250 taksit onlar olsun.
özel sağlık sigortam ve bireysel emekliliğim toplamı 250 küsür idi...

çok bilinçli harcama yapıyorsun. tebrikler.

aylik 400tl falandir zaten ev hanimiyim kucuk bebegimdeolunca cikamiyorum fazla disari ama mutlaka ayda 1kere alisveis yaparim ufakta olsa bi etek bazen ic camasiri bazen sadece pardesu gibi yani butun ihtiyaclarimi bi cirpida almam alamam saten o kadar durumumda yok ama her istedigimide yavas yavas alirim

tam bi limit ayirmiyorum..bazen olurki cok az harcarim bazende abartirim duruma gore degisir...ama para harcamayi cok severim...soyle bir huyum varki acaip kiyafet duskunuyumdur...doymuyorum cula caputa :9: moda surekli degisiyor sureli yeni cikan seylerden almak istiyorsun...ama onun yani sira kuafor veya makyaj masrafim yoktur...onun yerine dedigim gibi bolca kiyafet, ipek esarplar/sallar, ayakkabi, canta aliyorum...ama bugun farkettimde artik disari ciktigimda kendimden cok bebegime birseylere bakiyorum...bugun ona bi takim ve kislik sapka aldim :16::16: kendime ise tirnak torpusu :9::9:

birseyler almak mutlu ediyor beni yaa...

benim bu yıl kendimi aştım önceden hiç bu kadar alış veriş yapmazdım sebebini bilmiyorum ama bu yıl kendimi tutamıyorum internetten olsun mağazadan olsun sürekli içimden bişeyler almak geliyor.
ha birde prensesim var onunda üstü başı papucu derken ona da baya harcıyorum.tabii kredi kartına yükleniyoruz.
pek kuaför masrafın olmaz.
ortalama giderim sanırım 200-300 (bu ay ki harcamam baya baya aşmış kendime dur demeliyim)

ben bir şeyi beğenirsem alıyorum hemen ama zor beğendiğim için sorun olmuyor..çok makyaj yapmam bir ruj yıllarca gider bana..düzenli kullandığım allık rimel ve göz kalemidir..bu yüzden makyaj malzemesi giderim yok..saçım için de haftada bir föne giderim 5 tl zaten o da..çoğunlukla da saçıma kendim şekil veririm..cilt bakım kremini yılda bir mutlaka set halinde alır onu da 10taksite falan böldürürüm ..her seyi kredi kartına böldürüyorum ayakkabı çanta giysi kremler bu şekilde de bölünüce ayda ortalama 200civarı kendime ödüyorum aman sigaram yok bi şeyim yok ölümlü dünya kendimi mutlu ediyorum şükür..
eski giysilerimi de mutlaka veriyorum dolapta fazlalık kalamsın diye modası geçerse veririm klasikleri saklarım mesela beyaz gömlek siyah pantolon gibi vazgeçilmezleri atmam..
sonuç olarak alışveriş beni çok mutlu ediyorrrr 200tl de bir şey değil zaten..

2500 lira aylık kredimiz 2 çocuğun bakıcı ve kreş masrafı evin ihtiyaçları....

kendim için alış veriş mi ne yazık ki yok:ssz:

birşeye çok ihtiyacım varsa alırım. başka türlü almam.
almadan önce de 10 kere düşünürüm.

3 senedir tek bir botla okula gidip geliyorum. bu sene almayı çok istiyorum.
bakalım alırım inşallah. biraz daha sezon sonu gelsin diye bekliyorum.

her halime çok şükür diyorum. sağlık problemimiz yok. çocuklarımın benim.

borcumuz bitince doya doya alışveriş yapacağım inşallah.

eşim hiç karışmaz her istediğime tamam der ama ben hep düşünceli davranmaya çalışıyorum. belki de hata...

bende durum bu. alışveriş yapabilenlere sevgiler:31:

az ya da çok kavramı kişilerin bütçesine göre değişiklik gösteriyor,şu an ben kendi bütçeme göre coşuyorum resmen.

bir dönem sıkmıştık biraz,onun acısını çıkartacağım dedim ama toparlanamıyorum.

duruyorum duruyorum güm diye bir sürü para harcıyorum.

haftada 1-2 gün kızımla hava almaya çıkıyoruz başbaşa,sadece o günlerde harcadığım 150 liradan az değildir.

onlar da hava civa yani,yok çocuğa çorap alayım,aa şu atkıyı da kendime alayım,şurdan geçerken iki de atlet alayım gibi abuk sabuk

harcamalar.yani elimden çıkan paraya göre bari göze görünür şeyler alsam.yok...

markete gitmeye korkar oldum,kendime hakim olamıyorum son günlerde,bir tane yoğurt alalım diye girip 100 lira harcıyorum.

yağ çözücü bitmiş,zeytinyağında da indirim varmış tarzında harcamalar.

yani aslında harcadığım para kendime değil tamamen ama lüzumsuz.

şahsi olarak hiç sektirmediğim şey 2 ayda bir lazer epilasyon ve saç boyatma,onlar bile hayli tutuyor zaten.

ha bir de hiçbir katalogu kaçırmam.yok avon,yok amway ,yok atler yok don derken her gösterenden bir şey alırım:))

Back
X