• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi baskalari icin degistiriyor musunuz?

Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
Size göre kapalı olan bir ortamda ona göre giyinirsiniz. Elbise giyerken kendinizi değiştirmezsiniz merak etmeyin.

Garip bakışlar görüp laf çarpmalar duymak istemediğim için bazı yerlere giderken daha kapalı giyinirim

Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
Dikkat çekmek istemezdim uyum sağlardım. Bir de eniştenin ailesi zaten çok abartmaya gerek yok diye düşünüyorum

Başkaları için kendini değiştirmek olmaz.
onlar sana uyum sağlasın çok rahatsızlarsa. ülkedeki bu triplere de hastayım yani ben kolsuz elbise giymek istiyorsam giyerim rahatsız olan kafasını çevirsin.
bunun sonu yok çünkü.

buna medeniyet denir ..herkesin tesetturlu oldugu ortamda size carsaf giyin denmiyor..binlerce model var gorece daha kapali giyinilebilir..ustelik siz davetlisiniz yani ev sahibinin ortamina uyum saglamalisiniz...

o zaman herkesin açık olduğu ortamda tesettürlü kadınlar da başını açsın bu mantığa göre?

Bunun kendinizi değiştirmekle pek ilgisi yok gibi. Sonuçta bulunduğumuz ortamlara göre kendimizi ayarlayabilmemiz gayet normal buna kıyafetlerimiz de dahil. Ne siz rahatsız olun ne de etrafınızdaki insanlar.

Vay muthis turkce okuma anlama

''görece daha kapalı'' giyinilebiliyorsa ortama göre o zaman farklı bir ortamda da görece ''daha açık'' giyinilebilir değil mi?
neden hep biz açıklar kapalı giyinilen ortamlara uyum sağlamak zorundaymışız gibi bir algı var anlamıyorum. biraz da onlar bize uyum sağlasın...

Yerine göre giyinmek diye bir şey var. Her kıyafet her yeri kaldırmaz. Üniversite yıllarında bir arkadaşım başka bir arkadaşının düğününe gidecekti bana bir elbiseler gösterdi giy plaja git o tarz elbiseler. Dedim ki bunlar bir sahil düğününde çok güzel olur veya kendi ailenden birinin ama gideceğin düğün muhafazakar bir şehirde, düğün salonunda çokta samimi olmadığın aile yapısını bilmediğin bir iş arkadaşının düğünü. Sonradan rahatsız hissetmemek adına bunları giyme. Beni dinledi düz sade bir elbise giyindi gitti geldiğinde dedi ki iyi ki seni dinlemişim. Genç insan çok azdı zaten hep yaşlı teyzeler vardı açık giyinen hiç yoktu. Bu bence kendini değiştirmek değil ortama uyum sağlamak. İzmir’de bir düğünde giydiğim elbiseyi Konya’da bir düğünde giyemedim mesela çünkü hem düğün sahibinin aile yapısı hem davetli profili hem mekan farklı.

Bu kendini değiştirmek değildir ki.
Kendin olmak bir konuda uç noktada yaşamak değildir. Uyum sağlamak birbirimizin farklılıkların saygı duymak ve doğru ortamlarda birbirimize yaklaşmaktır.
Normalde çok açık arkadaşlarım da var çarşaflı arkadaşlarım da var. Benim kına günümde çarşaflı olan normal bir elbise ile, açık olan arkadaşım da dekoltesiz ama şık bir elbise ile katıldı. Çünkü ben her zaman orta yolu tercih eden bir insanım. Onlarda bana saygılarında o şekilde giyinmişler. Ben de açık arkadaşımın kınasına gidip kap ile oturmam elbette şık bir tunik ile giderim. Çarşaflı arkadaşımın kınasında da dar bir pantolonla gitmem. Bu bir miktar birbirimize saygı, uyumdur. Toplumun her kesimi ile görüşen insanlar bunu çok daha iyi anlayacaktır.

Yerine göre giyinmek diye bir şey var. Her kıyafet her yeri kaldırmaz. Üniversite yıllarında bir arkadaşım başka bir arkadaşının düğününe gidecekti bana bir elbiseler gösterdi giy plaja git o tarz elbiseler. Dedim ki bunlar bir sahil düğününde çok güzel olur veya kendi ailenden birinin ama gideceğin düğün muhafazakar bir şehirde, düğün salonunda çokta samimi olmadığın aile yapısını bilmediğin bir iş arkadaşının düğünü. Sonradan rahatsız hissetmemek adına bunları giyme. Beni dinledi düz sade bir elbise giyindi gitti geldiğinde dedi ki iyi ki seni dinlemişim. Genç insan çok azdı zaten hep yaşlı teyzeler vardı açık giyinen hiç yoktu. Bu bence kendini değiştirmek değil ortama uyum sağlamak. İzmir’de bir düğünde giydiğim elbiseyi Konya’da bir düğünde giyemedim mesela çünkü hem düğün sahibinin aile yapısı hem davetli profili hem mekan farklı.
Tabiki yerine göre giymek diye bir sey var ama. Hepten kapali giyilinen bir dügünde ben de uyum saglamak icin o sekilde giyinip gitmek istemiyorum. Tam tersi mini etekle de degil sade düz cok acik olmayan askili bir elbise, annem ona bile bu olmaz deyince yok artin ne giyip gitcem dedim.

Tabiki yerine göre giymek diye bir sey var ama. Hepten kapali giyilinen bir dügünde ben de uyum saglamak icin o sekilde giyinip gitmek istemiyorum. Tam tersi mini etekle de degil sade düz cok acik olmayan askili bir elbise, annem ona bile bu olmaz deyince yok artin ne giyip gitcem dedim.

Askılı giyindiğinizde otomatikman sırttan da açılmış oluyor aynı şekilde önden de dekolte oluyor çoğu askılıda. Ben annenizi haksız bulmadım. Muhtemelen karşı tarafı sizden daha iyi biliyordur bu yüzden uyarmıştır sizi. Keşke olmasa sana sonradan gelebilecek bir laf annenizi üzer. Elbise size göre açık değil ama onlara göre açık bulunabilir ki anneniz sizi uyarmış bence. Ben bunu kendimi başkaları için değiştirmek olarak görmezdim

Eklentiler

• Screenshot_20200805-183947_Gallery.webp
    Screenshot_20200805-183947_Gallery.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 18
Askılı giyindiğinizde otomatikman sırttan da açılmış oluyor aynı şekilde önden de dekolte oluyor çoğu askılıda. Ben annenizi haksız bulmadım. Muhtemelen karşı tarafı sizden daha iyi biliyordur bu yüzden uyarmıştır sizi. Keşke olmasa sana sonradan gelebilecek bir laf annenizi üzer. Elbise size göre açık değil ama onlara göre açık bulunabilir ki anneniz sizi uyarmış bence. Ben bunu kendimi başkaları için değiştirmek olarak görmezdim
Elbisenin resmini koydum son yorumda.

Ortama ayak uydurmak diyelim
Kendini değiştirmek çok başka bişe
Göze batmayın diye diyodur Anneniz

Kendinizden taviz vermeyeceksiniz diye bir ortamda sırıtmanın anlamı var mı? Herşeyin ve her yerin bir usulü adabı vardır.
Bence şimdi bunu yazacaktim.o ortamda elbisenizin sırıtacağını düşünüyorsanız askılı yerine kolsuz yada omuzunuzu örten ufak kollu bir elbise tercih edebilirsiniz.en azından içiniz içinizi yemez

Ortama göre giyinenlerdenim bende.Bir de karşı tarafın insanlara olan bakış açısı ile ilgili. Kimileri kapalıdır ama kim ne giymiş umursamaz. Mesela gecen gün arkadasımın nişanına katıldım karşı taraf daha kapalılardı ama biz kız tarafı istediğimizi giydik kimse kimseden de rahatsız olmadı. Demek istediğim siz o elbiseyi giyerseniz o ortamda nasıl hissedersiniz bakışları nasıl olur. Takılmayacaklarsa giyebilirsiniz

Bence açık değil ama bence değil. Belki onlar farklı düşünüyordur. Ayrıca ben elbiseyi eniştenizin ailesinden birilerinin düğünü için biraz abartı buldum, tercih sizin tabi ama bu benim düşüncem :)
Tesekkürler. Öyle mi diyorsunuz. Ya da pantolon gömlek tarzi bir sey giycem ama baya sicak zaten yasadigimiz yer. Kararsiz kaldim

Back
X