Kendinizi komik duruma düşürdünüzde ne yaparsınız?

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Ben çogunlukla boyle oluyorum insanlari mutlaka kendime guldurecek hareket yada davranislar icin de bulunuyorum kac kere kendime soz verdim olmuyo olmuyor cok iyi niyetli ve safım dusunmeden konusuyorum ,cok hatalar yapiyorum fazlaca cocuk gibiyim bir turlu ceki duzen veremedim yalniz bu sadece insanlar icin de oluyor kendi ailem ve cevrem de boyle cocuksu degilim konusmalarim gayet yerin de ama is ortamin da sacmaliyorum insanlar sonra beni saymiyor ,kucuk goruyor .Eve gelince de icim icimi yiyiyor dert ediyorum rezil oldum salak konumuna dustum diye.Siz olsaniz yaptiginiz hatalari takarmiydiniz yoksa madem duzelmiyor niye hasta dseyim kendimi diyerek gulup gecermiydiniz?

Bence konuşmadan önce bir süre kendinizi kasin. Zamanla düzelir.

Sen de seni küçük görenlere laf sokarsın " düşünmeden " olur biter. Bak bakalım küçük görüyorlar mi

ne gibi mesela:)
Cok dogal icimden ne gecerse pat diye soyluyorum sonra karsim dakinin yuzune bakiyorum alayci bir ifade var ve gercekten de soylenilmeyecek seyi soyluyorum ses tonum onlarin karsisin da cocuk gibi oluyor ama tanidik ortam da gayet ciddi nasil is bu anlamadim.

kendine ait şeyleri mi söylüyorsun yoksa patavatsızlık olarak karşıdakini üzecek şeyleri mi?
kendine aitse ve bunu küçümsüyorlarsa ne kadar samimi ve sempatik olduğunu görememişler yazık:) ben öyle insanlara bayılırım doğrusu daha gerçek gelirler daha rol yapmadan kendisi gibi yaşayan gibi gelirler

Bence konuşmadan önce bir süre kendinizi kasin. Zamanla düzelir.
Dogal olup insanlarin benim hakkim da salak saf demesi mi yok sa yapmacik resmi yada ciddi olup bunu kirmam mi gerekiyor bir turlu kendim olmama izin verilmiyor bu insanlar cok acimasiz hemen ezme durumlari ,ciddiye almama durumlari var.Ve kendim den de utaniyorum hep yanlis yaptigim ve guldurdugum icin onlari.

Ben boyleyimdir.
Ama is ortamina daha atilmadigim icin sadece arkdas cevresinde oldu bu olay. O an onlardan daha cok gulerim kendi halime. Bozulmam. Ve en cok pot kiranda benim aslinda dusunursek. Hic alinmam kirilmam gulduler diye.
Bi kac kere sinifin onunde sunum yaparkende oldu. Sinif guldu. Bende kendime guldum bozulmus olsamda sonra hemen devam ettim. Oluyot boyle. Zamanla gecer. Arkana bakip yaptigin hatalari dusunmek yerine onune bakki tekrarlama o hatayi.

Takardım tabii ki.

Düşünmeden konuşmak, çocuk gibi davranmak, saçmalamak, bir de bunları iş yerinde, insanların sizi küçük görüp saymayacağı derecede yapmak normal değil. Her şeyin bir yeri ve zamanı var. İş yerinde, iş arkadaşları arasında çeki düzen verir insan kendine. Bunun adı da iyi niyet, saflık değil, daha çok cıvıklık, patavatsızlık. Düzeltilmesi gereken davranışlar.
İşe, önce düşünerek konuşmakla başlayabilirsiniz.

Yok kendime ait seyler onlari hic uzmedim.Ben uzuluyorum sacmaladigim icin agzim dan bir bakiyorum cok salakca laflar cikmis yasim da kucuk degil 29niye ben boyleyim ya .Annem hep diyor takma niye rezil olasin onlar kendilerine baksin sen de gul gec kendinle mutlu ol diyor oylemi olmaliyim yoksa degismeli mi?

annen haklı bence gül geç
bu senin mizacın ki gerçekten sempatik ve samimi biri olmalısın öyle anladım ne güzel..
eğer küçümseyen varsa zaten önce kendini küçümsesin çünkü kimse kimseyi küçümseyecek bir üstünlükte değil

Civiklik baska birsey normal konusurken sacma konusmak ,cok saf konusmak,insanlari bilincsizce gulumsetmek yaptigim sonrada keske boyle demeseydim diyorum.

Ciddiye alınman için önce senin ciddi olman gerekir. Bir süre yapmacık bile olsan zamanla hareketlerin düzelir. Yine şaka yapar gulersiniz ama abartmadan.

Babam da tam tersi sert gorunup ciddi olman gerekir derdi hep kizardim ben dogal olamadiktan sonra mutlu olamiyorum derdim ve gercekten yuzum hic gulmezdi .Ama ozamanlar ınsanların saygısı vardı .Davranıs ,konusma onemlı ama ya doğallık kafam karıstı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…