- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
önce senBabam da tam tersi sert gorunup ciddi olman gerekir derdi hep kizardim ben dogal olamadiktan sonra mutlu olamiyorum derdim ve gercekten yuzum hic gulmezdi .Ama ozamanlar ınsanların saygısı vardı .Davranıs ,konusma onemlı ama ya doğallık kafam karıstı.
Yahu kendiniz diyorsunuz, saçmalıyormuşsunuz, ağzınızdan salakça laflar çıktığını. İş yerinde size alaycı bakıyorlarmış. Bütün bunlar sizin laflarınız. Bal gibi cıvıklık bu. Doğallık bu değil, samimiyet bu değil. İnsan doğru düzgün ve yerinde davranarak da doğal olabilir.Civiklik baska birsey normal konusurken sacma konusmak ,cok saf konusmak,insanlari bilincsizce gulumsetmek yaptigim sonrada keske boyle demeseydim diyorum.
Hergun kendıme soyluyorum bugun farklı olacagım dıye olmuyo .Hıc konusmayayım dıyorum dayanamıyorum gene mutlaka bır hata yapıyorum .Suskun goruncede bır sey mı oldu dıyorlar suskunsun .Bir ayarım olsa da orta da kalsamCiddiye alınman için önce senin ciddi olman gerekir. Bir süre yapmacık bile olsan zamanla hareketlerin düzelir. Yine şaka yapar gulersiniz ama abartmadan.
İşim çocuklarla ciddi olamıyorum.Tüm gün onların sevıyesın de olunca .Tamam sözlerınız kulagıma kupe olacak bıraz kızılmaya ıhtıyacım var.Yahu kendiniz diyorsunuz, saçmalıyormuşsunuz, ağzınızdan salakça laflar çıktığını. İş yerinde size alaycı bakıyorlarmı . Bütün bunlar sizin laflarınız. Bal gibi cıvıklık bu. Doğallık bu değil, samimiyet bu değil. İnsan doğru düzgün ve yerinde davranarak da doğal olabilir.
Burada bir konu açılsa, biri dese ki " bizim iş yerinde biri var. Sürekli çocuk gibi hareketler, çıkan ses tonu bile bazen çocukau, düşünmeden konuşuyor, saçmalıyor" ki bitün bunlar sizin kelimeleriniz yani, kalıbımı basarım bir Allah'ın kulu da demez "ne güzel doğal insan, sende sorun" diye, hepsi "amaan bu tiplerle muhattap olma, her yerde var" filan diye saydırır burada. Sen bakma burada yazılana. Hiç hoş görünmüyor davranışlarınız uzaktan, söyleyeyim. Kendinizi çok iyiyim, doğalım, safım filan diye yağlayıp ballamayın boşuna. Tavırlarınızın toplum içinde aldığı tepki belli işte iş yerinizden, daha diyecek bir şey yok. 29 yaşındaymşsınız, yaşınız gibi davranın, iş ortamında profesyonel ve biraz ciddi olmakta fayda var.
içinden 20'ye kadar say, sonra hala söylemek istiyorsan söyle.. böyle giderse bir süre sonra hiçbir şekilde ciddiye alınmazsın.. aslında bu insanın kendine güvenmesi ile ilgili bir durum, özgüvenini geliştir bir şekilde..
Farkındayım 10kere dusunup bır kere konusmam lazım.Ve gulec olmamam lazım .Farkın da olup ta bunu yapama mak sorun.Morelım bozulsa cok guzel cıddılesıp guzel konusuyorum hata yapmadan dıger turlu olmuyor.içinden 20'ye kadar say, sonra hala söylemek istiyorsan söyle.. böyle giderse bir süre sonra hiçbir şekilde ciddiye alınmazsın.. aslında bu insanın kendine güvenmesi ile ilgili bir durum, özgüvenini geliştir bir şekilde..
Evet en son cumlene katılıyorum tanımadıgım ortamda kı ınsanlar genel de bana heycanlısın der ama ben heycanlı degılım dısarıdan öyle gorunuyorum demekki.Yavas konusup ,dusunerek hareket etmelı bırden bıre olmuyor.Ben komik duruma düşünce takilmiyorum canım şöyle düşünürüm bir yıl sonra bunu hatırlayacak miyim hayır o zaman şimdi de dert etmeme gerek yok.
Ancak senin durumun biraz farkli dogalim kendim gibi davranmak istiyorum falan diyorsun ama 29 yaşında anlattığın şekilde davranirsan insanlar seni tecrübesiz görür ve ciddiye almazlar. İs ortamı farklıdır insanlarla samimi olacaksan bile önce sınırlarını cizmelisin ki kimse haddini aşmasın.
Yalnız benim fikrim su yönde senin davranıslarin dogalliktan değil de ortama girme, sevimli görünme çabasından kaynaklanıyor. Gün içinde şunu bir düşün kendini sürekli sahnede gibi mi hissediyorsun, insanların fikirleri senin için çok mu önemli bunlar doğruysa bunlardan vazgectigin zaman davranışların da normale dönecek.
Şunun gibi ben normalde bütün işlerimi hızlı yaparım sakar da değilimdir biseyleri kırıp dökmem ama ne zaman biri beni is yaparken izlese bir sürü şey kiriyorum seninki de bunun gibi olabilir.
vega ne yaptın ya sen günlerce seni düşündüm biliyor musun?bende öyleyim kendime güveniyorum komplekslı değilim ve kendımle eğlenıyorum çevremdeki insanlar çok alıngan ama ben değilim kusurlarımıda söylerim gülerim aynı senin gibiyim biri ters laf sayarsa ben kendimle barışık bir insanım de geç
kavga ettim kıyamet koptu şimdi enkaz kaldırıyorumvega ne yaptın ya sen günlerce seni düşündüm biliyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?