Kendinizi komik duruma düşürdünüzde ne yaparsınız?

önce sen
nasıl mutluysan öyle olmalısın

Civiklik baska birsey normal konusurken sacma konusmak ,cok saf konusmak,insanlari bilincsizce gulumsetmek yaptigim sonrada keske boyle demeseydim diyorum.
Yahu kendiniz diyorsunuz, saçmalıyormuşsunuz, ağzınızdan salakça laflar çıktığını. İş yerinde size alaycı bakıyorlarmış. Bütün bunlar sizin laflarınız. Bal gibi cıvıklık bu. Doğallık bu değil, samimiyet bu değil. İnsan doğru düzgün ve yerinde davranarak da doğal olabilir.

Burada bir konu açılsa, biri dese ki " bizim iş yerinde biri var. Sürekli çocuk gibi hareketler, çıkan ses tonu bile bazen çocuksu, düşünmeden konuşuyor, saçmalıyor" ki bitün bunlar sizin kelimeleriniz yani, kalıbımı basarım bir Allah'ın kulu da demez "ne güzel doğal insan, sende sorun" diye, hepsi "amaan bu tiplerle muhattap olma, her yerde var" filan diye saydırır burada. Sen bakma burada yazılana. Hiç hoş görünmüyor davranışlarınız uzaktan, söyleyeyim. Kendinizi çok iyiyim, doğalım, safım filan diye yağlayıp ballamayın boşuna. Tavırlarınızın toplum içinde aldığı tepki belli işte iş yerinizden, daha diyecek bir şey yok. 29 yaşındaymşsınız, yaşınız gibi davranın, iş ortamında profesyonel ve biraz ciddi olmakta fayda var.

Ciddiye alınman için önce senin ciddi olman gerekir. Bir süre yapmacık bile olsan zamanla hareketlerin düzelir. Yine şaka yapar gulersiniz ama abartmadan.
Hergun kendıme soyluyorum bugun farklı olacagım dıye olmuyo .Hıc konusmayayım dıyorum dayanamıyorum gene mutlaka bır hata yapıyorum .Suskun goruncede bır sey mı oldu dıyorlar suskunsun .Bir ayarım olsa da orta da kalsam

Komik duruma dusunce herkesten çok kendim guluyorum
Düşünce gulmekten kalkamam mesela

İşim çocuklarla ciddi olamıyorum.Tüm gün onların sevıyesın de olunca .Tamam sözlerınız kulagıma kupe olacak bıraz kızılmaya ıhtıyacım var.

amaç ne yani neden kendini komik duruma düşürüyorsun ? Dikkat çekmek mi istiyorsun , ortama mı girmek istiyorsun çözemedim seni .

Yo öyle bır derdım yok yalnızlıgı daha cok severım aksıne.Kendılıgınden olan bır sey engel olamıyorum farkındayım ama bır anlık olan bır sey bu .Insanları guldureyım saklabanlık yapayım dıye degıl bir sarkı soyluyorum dıyelım o sarkıyı unutup ay olmadı dıyerek bır daha bır daha hatalı soyleyıp basa almam gıbı yanlıslıklar dolayısıyla ardından gelen gulmeler bunun gıbı işte.

içinden 20'ye kadar say, sonra hala söylemek istiyorsan söyle.. böyle giderse bir süre sonra hiçbir şekilde ciddiye alınmazsın.. aslında bu insanın kendine güvenmesi ile ilgili bir durum, özgüvenini geliştir bir şekilde..

Farkındayım 10kere dusunup bır kere konusmam lazım.Ve gulec olmamam lazım .Farkın da olup ta bunu yapama mak sorun.Morelım bozulsa cok guzel cıddılesıp guzel konusuyorum hata yapmadan dıger turlu olmuyor.

sevde_ ye katiliyorum.Malesef bu durum hic hos degil ve saflik deyip gecistirilebilecek birsey degil.Ileride sizi daha da rahatsiz etmeye baslayacak bir durum bu.Benim size cozum onerim : bol bol kitap okuyun.Bol bol kelimesini lafin gelisi yazmadim.Ornegin 1 haftada 2 veya 3 kitap mutlaka bitirmelisin.birkac aya kalmaz toparlarsin.

Ben komik duruma düşünce takilmiyorum canım şöyle düşünürüm bir yıl sonra bunu hatırlayacak miyim hayır o zaman şimdi de dert etmeme gerek yok.
Ancak senin durumun biraz farkli dogalim kendim gibi davranmak istiyorum falan diyorsun ama 29 yaşında anlattığın şekilde davranirsan insanlar seni tecrübesiz görür ve ciddiye almazlar. İs ortamı farklıdır insanlarla samimi olacaksan bile önce sınırlarını cizmelisin ki kimse haddini aşmasın.
Yalnız benim fikrim su yönde senin davranıslarin dogalliktan değil de ortama girme, sevimli görünme çabasından kaynaklanıyor. Gün içinde şunu bir düşün kendini sürekli sahnede gibi mi hissediyorsun, insanların fikirleri senin için çok mu önemli bunlar doğruysa bunlardan vazgectigin zaman davranışların da normale dönecek.
Şunun gibi ben normalde bütün işlerimi hızlı yaparım sakar da değilimdir biseyleri kırıp dökmem ama ne zaman biri beni is yaparken izlese bir sürü şey kiriyorum seninki de bunun gibi olabilir.

Evet en son cumlene katılıyorum tanımadıgım ortamda kı ınsanlar genel de bana heycanlısın der ama ben heycanlı degılım dısarıdan öyle gorunuyorum demekki.Yavas konusup ,dusunerek hareket etmelı bırden bıre olmuyor.

bende öyleyim kendime güveniyorum komplekslı değilim ve kendımle eğlenıyorum çevremdeki insanlar çok alıngan ama ben değilim kusurlarımıda söylerim gülerim aynı senin gibiyim biri ters laf sayarsa ben kendimle barışık bir insanım de geç

Ben umursamam ama yapmam genelde boyle hareketler yaparsamda o gun sinirlerim bozuktur.Bence konusmadan once dusun canim benim yani biraz fevrisin anladigim kadariyla ondan boyle safliktan ziyade

sana önce kendimden bahsedeyim biraz; çok sağlam öz eleştiri yaparım mesela bi konu hakkında konuşurken birde baktım ki kendimle çeliştim sesli düşünmeye devam ederim şöyle olursa böyle olur tabi filan diye kendimi eleştiririm bu esnada aileye laf düşürmem yani yerilecek bi yanım varsa bunu kendim yaparım kimseye bırakmam bunu bilirler..dışardaki ilişkilerimde mesela bir kurumda birisinden bişey yapılmasını istedim yapıldı ama yanlış oldu bu hatanın giderilmesini istiyorum aslında çok güleryüzlü sayılmam ama nasıl desem azarlamam insanları son radde kadar mesafeli ve soğuk bir şekilde herkesin (zeka seviyesi açısından) anlayacağı bir şekilde o işin nasıl yapılması gerektiğini anlatırım kenara çekilirim baktım yine olmuyor bu sefer elimi masaya koyarak gözünün içine bakarak durumu sert bir dille dile getiririrm sonra bana sorarlar sen nerelisin diye, yabancı zannediyorlar beni oysa yerli malıyım halim tavrım ilginç geliyor insanlara yani antipatik bir durum sergilerken bile bunu bir şekilde sempatikleştirebiliyorum sanırım ve bu kendimi bildim bileli böyledir üstelik hiçte sevmem insanlarla ters düşmeyi ama illaki bişeyler ters gidiyor ve ben yine bi şekilde onca insan arasında kendimi belli ediyorum tutamamda kendimi hatalara töleransım çok düşüktür anında tepki veriririm..ya zaten annem sürekli güler bana hiç beceremiyorum sinirlenmeyi bile (şuan sinirlendim yine) ciddiye alınmıyor ya halim alla alla ay deliricim lütfen biri sonuna kadar okusun, konu sahibi yaramı deştin he.ay bi yere bağlayamadım mı ki?

vega ne yaptın ya sen günlerce seni düşündüm biliyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…