kendinizi şişman, bakımsız, itici ,antisosyal hıssedıyorsanız...

mav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.102
12
158
42
Ankara
kendınız bu sekılde hıssedıyorsanız ınsanlarda sızı boylesınız dıye elestırmesınden korkup kendınıze cekı duzen vermek ıcın neler yaparsınız..neler sızı gaza getırır neyden baslarsınız neler yaparsınız.
 

gerçekten kökten değişim istiyorsan saç baş makyajdan bahsetmiyorum......gerçekten rahatsız olduğun tarafları düzeltmek için orta düzeyde maddi gelire ihtiyacım oldu......ben tüm vücut iğneli epilasyonla başladım....sinus ameliyatıma estetiğide eklettirdim.....bir de 15 kiloyu protein diyetiyle verdim bunlar çok masraflıydı ...şimdi makyaj malzemesi bile almaya içim gidiyor ...bu kadarı yeter diyorum
 
Zaman zaman her kadın kendini böyle hisseder özellikle regl dönemlerinde.Ama kronik birşeyse önce güzel bir plan yaparım.Bana hitap eden bir diyet listesi,biraz spor eklerim.Alışkanlıklarımı değiştiririm.Daha hareketli olmaya özen gösteririm.Düzenli cilt bakımı(en azında temizler nemlendirici sürerim,her gün ojelerimi değiştiririp el ayak bakımı yaparım.Uyku saatlerimi düzenlerim.Çok düzenli yapıldığında 15 gün içinde faydasını gösterir ve daha iyi hissetmeye başlarsın.Zaten bu süre zarfında bir kaç kiloda verilmiş olur.Keyfim yerine gelir.
 




bana verılenlerle mutlu olabılıyorum evet fit bir vücudum yok hatta biraz fazlalıklarım var ama ben böyle mutluyum depresyona girmedim eleştirilmedim
 
Biliyor musun bunlar kendini öyle hissetmekle alakalı değil.
Öyle olmakla alakalı ama neyse ki hepsinin çaresi var.

Bakımlı olmak önce temizlikle başlar.
Bana göre sonrasında el-ayak bakımı gelir.Manikür,pedikür...
Oje sürülmüyorsa bile tırnaklar şekillendirilip krem sürülebilir.Topuklar taşlanmış ve kremlenmiş olmalı.
Yüze giden iyi bir saç kesimi ve parlak saçlar bakımlı görünür.Boya yapılıyorsa,dipler çıkmadan önlemini almak lazım.
Ağda,tüy,kaş aldırmak,yerine ve vücuduna göre doğru giyinmek,yüz bakımı,hafif bir makyaj...
Diş bakımını da ihmal etmemek lazım.
 
ayrca konu sahıbı arkadas bunları kendın ıcın yapmalısın sırf elestırıden korktugun ıcın degıl
 
Elalem için değil,aynaya kendin için bakmalısın,kendini güzel görmek için ... Bunun için de ,elinden geleni yapmalısın.
 
elalem için değil diyoruz da biraz da onlar için ...benim hormon bozukluğum vardı öyle bıyık aldırmak ağdayla uğraşılacak gibi değil bütün okul hayatım boyunca bunun ezikliği ile yaşamıştım ne derseniz deyin bazı ayrıntılar insan hayatını olumsuz etkiliyor
 
spora baslama zamanin gelmissss spor mutluluk hormonu salgiliyorr
gerisini sonra yaparsinnnn
 
bırde su takıntım var tek basıma spora gıtmekten cekınıorum hıc boyle bır ortama gırmedım tek basıma cok cekınıyorum
 
bırde su takıntım var tek basıma spora gıtmekten cekınıorum hıc boyle bır ortama gırmedım tek basıma cok cekınıyorum

Çekinecek hiçbişey yok
Ben spora ilk başladığımda 15 yaşındaydım ama çekinmeden gittim
Hatta ilk gün kaçmıştım dayanamayıp
 
Kendimi hiç olmadığım kadar şişman görüyorum ki sadece bu konuda senin gibi hissediyorum. Hemen sabah kalktım ve soluğu bir diyetisyen de aldım daha öncede çok gitmiştim ama hiç uymadım bu sefer uyacağıma canı gönülden inanıyorum. Ama bu bizim sana söyleyip de senin yapacağın şeyler değil senin bunu kafanda bitirmiş olman şart. Şu Şöyle diyecek bu böyle diyecek diye düşünüp bir şeyler yapmaya kalkarsan 2. günde bırakırsın yapmayı. Benim için kişisel temizlikten sonra ilk iş kilo vermektir çünkü insan zayıfladıkça kendine olan güveni bana göre dahada artar. Ve kendine güveni olan insanlar senin kapıldığın bu psikolojiye kapılmazlar. Kilo vermek= spor zaten. Ama bunun için illa bir spor salonuna yazılmak şart değil eğer bundan çekiniyorsan bu seni mutlu etmeyecektir tam tersine bir süre strese sokacaktır. Diyetisyenimin bana dediği şey hiçbir şey yapamıyorsan günün istediğin bir saatinde 1 saat kalbinin tık tık attığı bir tempoda yürüydü. Sende bununla başla olaya spor spordur sonuçta. Kİlo verdikten sonra çoğu şeyin yolunda gideceğine inanıyorum. Mesela ben yemek yemeyi abarttığımda yani aşırı bir istek duyduğumda hemen şunu düşünüyorum hayır peralle 20 yıldır devamlı yedin de ne geçti eline kilo alıp sağlığını bozmaktan başka biraz da yeme kim açlıktan ölmüş vs bu şekilde kendimle konuşuyorum belki saçma gelebilir ama bende işe yarayan mantıklı bir çözüm :)
 
Son düzenleme:
46 yaşındayım, şişmanım ama pişman değilim. Dış görünüşümle var olmaktansa kişiliğimle var olmayı seçen biriyim. Şişmanlığımının tek sorunu sağlıktır. Kendimle dalga geçmeyi çok iyi bilirim. Bu yüzden çevremde bu konuda ne alay konusu oldum ne de şişmanlığım ortada konuşuldu. Kişiliğim ve kendime has karakterim her zaman ön planda olmuştur. Dış görüşünüşümle utanmadan yaşadım ve yaşıyorum. Ayrıca makyajın M'sini bilmem. Ama her zaman etrafımda insanları toplamasını bilen, iş hayatında saygınlığı olan, liderlik vasıfları ileri derecede olan biriyim. Bunları kendimi övmek için yazmıyorum. Sadece olayın dış görünüş olmadığını kişiliğin ve karakterin her zaman ön planda olduğunu anlatmak için yazdım.
Kendinize güvenin ama bu güven görüşünüşünüzle olmasın, kişiliğinizle olsun. Yani kendiniz olun yeter. Sizin dış görünüşünüzle dalga geçenler zaten insanlıktan nasibini almamışlardır. Etrafınızda bu tip insanları temizlemeniz en iyisidir. Öyle kişilerin hayatınızda yer etmesine fırsat bile vermeyin.
Eğer dış görünüşünüzü ön planda tutarsanız kendinizi antisosyal hissedersiniz. İç güzelliğinizin daha önemli olduğunu kabullenirseniz antisosyalliğinizde zaten ortadan kalkar.
 
Mav; yazmıştım sana daha evvel.
Dışsal özelliklerin ile ilgili sıkıntın yok senin.
İçsel halletmen gereken pürüzlerin var.
Kendini sevmek ile ilgili yardıma ihtiyacın var.
Kızma lütfen ama, buraya kendinle ilgili birçok başlık açtın
beş konunun altısı aynı tema.
Belli ki tek başına halledemiyorsun,
buraya konu açıyorsun
konu açıyorsun
yazılıyor
fikir veriliyor
şöyle böyle deniyor
hallettim ile değil yeni bir sıkıntın ile tekrar konu açıyorsun.
Demek ki bu yöntem de doğru değil.
Bireysel terapi ile neden bu kadar kendinle çatışıyorsun bunlarla ilgilenmen lazım.
Derine ittiğin sebeplerin var senin. Şuram böyle buram böyleleri yüzeye çıkartıyorsun, düşünmek istemediklerinden kaçtığın için yapıyorsun bunu.
O sebepleri onarman lazım senin.
Terapi masraflı bir süreç ama İstanbul'da ücretsiz terapi yapan kadın sağlığı merkezleri var.
Burada konuşuruz paylaşırız, süreci uzatma odaklı çözümden öteye gitmez.
Senin çözüm odaklı sürece ihtiyacın var.
İhmal etme kendini lütfen. Sen yardım edebilirsin kendine. Biz değil.
 

46 yaş bana kalırsa bu olgunluğa ulaşabişmek için oldukça uygun bir yaş
Ama konu sahibi 20li yaşlarında diye tahmin ediyorum,bu yaşlarda insan istemeden bu tür düşüncelere kapılıp bu olgunlukla düşünemeyebiliyo
 
başlığında yazdığının aynısını hissetmiştim.. ve hemen harekete geçtim..
kilo verdim, liposuction oldum, spor yaptım, saçlarımı uzattım belime kadar, şişmanken giydiğim kıyafetlerim bol geldi, gardropumu elden geçirdim, giymediğim kadınsı bulmadığım kıyafetlerimi attım, bir tarz belirledim kendime ve bol bol alışveriş yaptım, makyaj yapmayı çok iyi öğrendim, eskiden uyduruk şeyleri yüzüme sürerdim sonra gittim kendime kaliteli marka makyaj malzemesi ve kozmetik ürünleri aldım..öğretmenlik okumuştum atandım..paramı kazanıyorum..eskiden dönüp yüzüme bakmayan insanlar şimdi şok geçiriyorlar beni görünce...inan şimdi dergi kapaklarındaki kızlar kadar güzel hissediyorum kendimi..neeerden nereye... inandım ki isteyince her şey oluyor.. sizde deneyin..
 
bir kaç yıldır kilo veremiyordum.bu yaz başladım 20 günde 5 kilo verdim.az yiyorum her gün parkta bir saat yürüyüş yapıyorum.daha 15 klio daha vermem lazım.bence bu havalar nimet gibi.ara öüğünde yapıyorum.ayrıca mutluluk hormonu verdiği çok doğru.spor salonuna kapanma.hele deniz kıyalarında iki saat yürürsün çok rahat.saçımı çok kısa kestim yıllar sonra.radikal değişiklik iyi geldi.enerjik oldum her gün yürüdüğüm için.insan vücudu ve giyimi ile ilgili sorunları çözmeli.yoksa başarıya odaklanamıyor.
 
aynen bende lisede tombiktim ne özenirdim öyle incecik kızlara
sonra lise sonda karar verdim zayıflıcam diye ve kafamda bitirmiştim
dersane falan derken aklım okadar meşguldiki yemeği düşünmüyodum ama az
az sık sık yiyodum baya bi kilo verdim aynen senin gibi başkalarının dediğii
değilde kendim vucudumu beğenmiyodum bi mazaya gitsen istediğini alamıyosn
hele pantolon olyı hiç girmiyom bence sende silkelen öncelikleke başkalrı için deil
kendin için her kadın güzeldir yeterki biraz zamam ayımak lazım sonra insan alışıyo
ben nukonuda ebru şallıdan çok destek aldım kadınla dalga geçiyolar ama gerçekten hareketleri
çok güzel ve etkili
 
öncelikle seni böyle şeyler için eleştiren insanlardan uzak dur canım beni insanların yüreği kişiliği ilgilendirir kilosu giyimi makyajı beni bağlamaz böyle sadece görünüşe önem veren kişileri ciddiye bile almabakım ve spor yapacaksan kendi sağlığın ve kendini iyi hissetmek için yap eleştiri almamak için değil
 
Sorunları gözünüzde büyütmeyin
cevaplar gayet basit
Kilo veririm
Bakım yaparım
Sosyalleşirim.
Bitti gitti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…