Kendinizi Unuttuğunuzu,İhmal Ettiğinizi Düşündüğünüz Oldumu?

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
116
Diğer
Empatiyi abartıp kendinizi unuttuğunuzu ya da ihmal ettiğinizi düşündüğünüz oldumu

:uhm: Eş,cocuk,yakınlar,arkadaşlar derken,hayat koşuşturmasında soluksuz

kaldığınız :uhm:

"En son kendim için ... yapmıştım,ne çok zaman geçmiş üzerinden " dediğiniz :uhm:

hemen hemen her gun her zaman...
ben kendımden cok etrafımı düşündügün ıcın....
ve etrafımın mutlu olması benıde mutlu ettıgı ıcın....
kendımı düşünmeme...
en son kendım ıcın ne yaptım...koca bır hiç...hiç bır seyyyyyyyy....

Roller,sorumlukluklar,beklentiler,iş,güç derken kendi kendinize kalabileceginiz minicik bir

alan varmı sadece size özel olan :uhm:

Bugünlerde bunu çok sorgular oldum

Kendimi ihmal ettiğim dönemler bi aralar çok oldu,
herkesin dcerdine yetişeyim derken kendimi unutmuştum,
eşim,kayınvalidem vs. vs...
ama sonra toparlandım oohhh dedim yaşamak varmış:1closedeyes:
şimdi ise en çok kendimi düşünüyorumm :1closedeyes:

evet kendı kendı me kalıcagım bır alan var... ama o alanda bıle kendı basıma degılım...
baskalarından kendımı soyutluyamıyorum malesef....
keske yapabılsem...

"Soluklan biraz , kendine kendinde yer açmaya çalış...

Özüne ayrı düşme

Var-lık içinde yok-luk çekme"

Son düzenleme:

Kendi kendime kaldığım alan çok var,
ama önemli olan içsel olarak tek kalmak,
bütün düşücelerden,huzursuzluklardan içsel olarak kurtulmak...
işte bunu nekadar başarıyorum onu bilemicem

evet herkes için telef olurum...

koşar,çoşar elimden ne geliyosa azda olsa yaparım...ama ne zaman ağırlaşan omuzlarımı hissederim,o an kendime dönerim...

nemi yaparım, mesela;kendime gider hediye alırım,sevdiğim pastayı yaparım,alırım kendimi gezmeye götürürüm, bunun gibi en sevdiğim şeyleri yaparak mutlu ederim beni,enerji takviye ederim bi bakıma kendime...

sonrada....rota yine başkaları,yani kaldığım yerden devam paylaşmaya....a.s

kendimi ihmal etmiyorum..
gece yatağıma oturup içimi dinliyorum kafamdaki bütün vs.vs.leri unutuyorum kapatıyorum gözlerimi kendime odaklanıyorum..
baktım onu bunu düşünmenin bana bir faydası yok,madalyada takmıyorlar..
bende artık bencillik yapıyorum..

Ben de kendimi resmen TELEF ediyorum, hayatımdaki insanlar için. Eşime destek olurum, ev işi yaparım, yemek, temizlik v.s, oğlumla bütün gün ilgilenirim.
Ayrıca babamın bütün fatura , banka v.s. işlerini yaparım, bizim evinkiler hariç.
Ablamların ve kardeşlerimin bütün sorunlarına yardımcı olurum.
Arkadaşlarım ve dostlarım başı sıkışınca beni arar.

Ama ben bu arada kendim için ne yaparım.Kocaman bir hiç. Bırakın birşey yapmayı. Çoğu zaman tuvalete bile gidemem. Ama eşime sorsanız, ben hiçbir işe yaramadan, bütün gün boş boş otururum.

Mesela uzun bir zamandır saçımı boyatmak istiyorum, ama yapamıyorum.Neden birincisi para yok, ikincisi vakit yok, üçüncüsü ne gerek var.

Yani sizin anlıyacağınız ben kendime HİÇ AMA HİİİİÇÇÇ BİRŞEY YAPMADIM, nerdeyse 3 senedir.

:1no2::1no2::1no2:

kendimi şu aralar hamileliğimden dolayı çok ihmal ediyorum ben..
saçımı öylesine toplayıp çıkıyorum..
pantolan kazak filan zaten hiç üzerime koymuyorum..eşofman şişme yelek işimi görüyor..
kendim için yaptığım hiç bir şey yok..
işin acı yanı içimden de gelmiyor..
bi doğursam zaten herkes rahatlayacak..

zaman zaman bana da olyor kendimle hic ilgilenmiyorum. kizimin bakimi yemegi, gunde 5 kere ust degidmesi gezmesi, yikamasi oyunu, esimin yemegi, utusu, temizligi, osu busu. ben arkadaslarimla gorusurken bile simdi farkettimde kizimi susleyip pusluyorum kendim bi kot cekip gidiyorum. vakit kalmiyor cunku hazirlanmayaaaa.
sabah erkenden kalkiyorum ama gun bana yetmiyorrrr, acil kendim icin biseyler yapmaliyim. mesela 2 aydir manikur pedikur yaptirmadim. aletlerim var evde kendim yapiyorum kizim gece uyuyunca. cunku onunla gidemiyorum onu birakabilecegim kimsem yok. ben en iyisi kuafore gidim once. sacimi bile oyle her kuafore fon bile cektirmeyen ben artik evde kendim boyuyorum.

Kimimiz davranışlarla kimimizde düşüncelerle kendimizi telef ediyoruz.Bende düşünerek kendini dinleyerek telef olanlardanım.
Şimdilerde önceki gibi değilim daha farklı düşünüyorum elimden bir şey gelmediğini kabul ediyorum.

Kendimiz için bir şeyler yapmak sadece para harcamak değildir.Yapacağımız en güzel ve kolay şey aynaya bakmaktır.
Aynaya bakarak :
Ne kadar üstün olarak yaratıldığımızı,
Kimse fark etmesede başkalarını düşünecek kadar güzel, dünyadaki herkesi sevebilecek kadar büyük bir kalbimiz olduğunu,
En önemliside bunları anlamak ve hissetmek için sahip olduğumuz en değerli şeyimizi aklımızı düşünmektir..

a.s.

son zamanlarda kendim düsünmeden planlamadan kendimi cok düsündügümü farkettim.. yapmak istemedigim seyi kibarlik olsun diye "yaparim" demiyorum kimseye..

biri ile tartisinca haksizliga ugrayinca hemen gözleri dolan dili tutulan ben, aglamiyorum artik okadar.. hem cevabimida veriyorum..

sanirim akillanmaya basliyorum, cünkü farkettimde, böyle daha mutluyum.. ve su da maalesef bir gercek -Kendine deger vermeyene kimse vermiyor deger meger-

Ben eşimi mutlu edicem diye kendimi çok ihmal ettim ve sonunda hastanede 4 gün kaldım. Ama bana ders oldu bundan sonra kendimi düşüneceğim.

kendimi herkes için feda ederim,koşar hazırlar yapar eder gülerim.ama artık değmeyen insanlar için çok kasmıyorum kendimi.yalnız sözkonusu annem,babam,kardeşlerim,eşim ve 8.5 aylık oğlum olunca akan sular durur kendimin hiç bir önemi kalmaz.
oğlum olduğundan beri fiziki ve ruhi anlamda kendimi ister istemez çok ihmal ettim.gecelerim uykusuz,gündüzlerim mama yap,altını değiştir,uyut,gazını çıkar,oynat,kaliteli zaman geçir,eşinle ilgilen,ymek yap,bulaşık-çamaşır-ev işi vs. ile uğraş kısır döngüsünün içinde buluyorum.ama bir süreliğine bu durum böyle devam edecek sanırım.işe başlamış olsaydım çok daha vahim olurdu durumum herhalde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…