Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

benden sana tavsiye restini çek şimdiden yüz verirsen sonunu göremezsin ne bu yaa kölemi alıyor ohh ne ala beyefendi kendi isteklerini yerine getirsin senin görüşlerine saygı duymasın.bence dişini göster yoksa benim gibi olursun.ne demişler tavuğun bacağını en başta ayıracaksın.

Arkadaşlar gidip kalma meselesini hallettik. Annesiydi 1 ay onlarda kalmamı isteyen. Nişanlım ve ben azar azar kalmayı düşünüyoruz bu yaz. Diğer yaz biraz artacak. Çünkü diğer yaz, yazın başından itibaren evli olduğumuz için biraz daha fazla kalcaz. 10-15 gün gibi.. Bunuda yarı yarıya paylaştırcaz (benm ailemle kendi ailesinde)
Benm sorunum yemek :1no2:
Ataerkil bir ailede ben kendi tabağımı alıp yemeğe oturursam sorun olurmu :uhm:
Nişanlıma sordum tabi aynı kapta yiyebilseydin daha iyi olurdu ama kendi tabağını alıp oturabilirsin dedi. Bizde sorun olmaz dedi. Diğer akrabalarında sorun olacak gibi ve diğer akrabalarıylada çok samimiler

Sorun burada işte hem yiyebilseydin iyi olurdu diyor diğer taraftanda bizde sorun olmaz diyor.
Nişanlın bile hala çelişki içinde bunu göremiyormusun hala
Seni şekillendirmeye ufaktan başlıyor zaten

canım benimm şimdi öyle der sen ayrı kapta yemeye başlayınca ailesi surat asar yada bizi beğenmiyormu neden ayrı yiyor derler eşinde güzel bir uslupla seninde aynıkaptan yemen gerektiğini anlatır sende kabul edersin....
malesef bu böyle..hadi ailesi alıştı akrabalar yani her gittiğin yerde ayrı yiyebileceğni sanmıyorum..
kalma konusuna gelince bu kadar aileye düşkün biri sanmıyorumki memlekete gidince senin ailende kasın..öyle bir aile kız evinde kalınmaz diye tatilin hepsini onların evinde geçirmenizi isteyecektir.illa o kişiyle evlenmekte ısrar ediyorsan bunlara alış..çoğu arkadaşın dediği gibi..imzayla herşey değişmeyecek..aksine eşin olmanın rahatlığıyla o sana herşeyi kabul ettirmeye çalışacak...

Keşke yaşayacağın tek sorun aynı tabaktan yemek yemek olsa be canım......

Buradan öğrendiklerim kadarıyla ataerkil aile yapısını anlatayım.....

Gerdekten sonra çarşaf isteyebilirler bu biiir... ( çok utanç verici ama ülkemizin bir gerçeği)
Öyle tatilin yarısı annemlerde yarısı kayınvalidemde işi sonradan değişir bu ikiii...
Doğumunda, lohusalığında gelir evine yerleşirler burnundan getirirler bu üüççç...
Hatta bebeğine onların istediği ismi koymak zorunda kalabilirsin bu döört...
Bebeğini yetiştirirken saçma sapan hurafeleri uygulamak isterler bu beeşşş...
Arada kültür farkı olduğu için ağzınla kuş tutsan yaranamazsın bu altıı....
Ev, araba vs almadan önce mutlaka danışılsın isterler bu yedii....
Burası oğlumuzun evi, gelin nedir ki bize hizmet etmekle yükümlü bir kadındır düşüncesini her daim yüzlerinden okursun bu sekiiiz....

Nişanlının sizden küçük erkek kardeşi, yeğeni falan 'yenge su ver ' derse benim zavallı entellektüel halam gibi anlamsız anlamsız baka kalırsın bu da dokuzzz....

Bu liste böyle uzar gider canım. Sen bir derdim var köşesindeki eşim ve ailesi kısmını otur okuyabildiğin kadar oku. Bu işe cidden zaman ayır. ışte o zaman yaşanabilecek muhtemel sorunlar hakkında kapsamlı bir bilgi edinmiş olursun. Hakkında hayırlısı olsun..a.s.

ıLK SAYFAYI OKUYABILDIM SADECE VE YAZMAK ISTEDIM.Malesef senın nısanlın gbı düşünen kişiler için evlılıkler ıkı kısı yasanmıyor canım.Senın evlılıgın de 2 kısı yasanmayacak gbı gozukuyor.Aynen benımm evlılıgımde oldugu gbi.Allah yardımcın olsun ama bastan herseyı konuş kesınlıkle tavrını koy.Yoksa nişanlıyken herseye evet dedın sonradan değiştin derler bir de bunun sıkıntısını yaşama.

böyle biriyle gerceten evlenmeniz dogru olurmu sizin icin..iyice bi gözden gecirin....kendinizi bile bile atese atmayin...nisanliniz ve ailesi simdiden size karsi tavrini almis..size kimse birsey sormuyor...onlarin düsünceleri fikirleri ön planda..sizi sayan yok..simdiden böyleler..evlendikten sonra nasil olurlar bir düsünün..malesef dürüstce söylemem gerekirse bu yapacaginiz evliligin sonu hüzran üzüntü olacak

Topiğe yorum yapıyorum yorumları uzun uzadıya okuyamadım..
Ama eşden çok ailesiyle evleniyorsunuz gibi bişiy
Eş ailesine saygı duyulsun istiyor
Eeee ailesiyle anlaşamayıncada karşınızda o sizi seven üzerinize titreyen flört döneminizdeki adam gidiyor canavarı dışarıya salıyor..
Ana kuzusu erkekler lütfen evlenmesinler yaaa bi zahmet..

arkadaşların dediği gibi
evlilk için birkez daha düşün
çünkü çok farklı kişilikleriniz
bizde eşimle çok zıt karekterlere sahibiz ben a derim o B bu yüzden çok kavgalarımız olur
ben geç kaldım doğrualkrı görmeye ama sen geç kalma
bunları yaşıyan biri oalrak söylüyorum
hayat senin haaytın sadece ben buna bir örneğim canım

Back
X